Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 16 juni 2005
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Vrijdag om 20:40 uur op Play4
Maandag 11 mei in één bioscoop (Leiden)
Plot Batman Begins
"Evil fears the knight."
Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...
Bruce Wayne / Batman
Earle
Ra's al Ghul
Flass
diana30
van het weekend op het nippertje nog naar Batman begins in het imax amsterdam geweest. Supermooie film en supermooi scherm! Hij is idd iets kleiner dan het imax in Rotterdam was. Maar qua beeld is hij echt superscherp. Geluid is ook mooi. Af en toe zat je in je stoel te trillen zo hard ging het. Van mij krijgt deze film een dikke 4 sterren.
Angrod_Pallanén
Volgens mij ligt dat ook aan je ervaring van IMAX...ben wel jaloers dat je er geweest bent *
Webby
Vanavond ook gecheckt in IMAX amsterdam. Erg mooie film. Beste Batman film! Imax went snel, dus heel erg veel bijzonders vond ik het nou ook weer niet.
silhoupin
Prachtig hoe gotham city hier wordt weergegeven. donker en grimmig, net als in de andere films, maar dit keer veel realistischer. zeer sterk verhaal en mooie shots, prachtig en ijzersterk gespeeld door bale, caine, oldman, freeman, holmes en vele anderen.
dit is zonder twijfel de beste batmanfilm ooit en een zeer sterk werk van nolan. 4,5 st.
Kabukiman
Als Kubrick de regisseur was geweest was het duidelijk dwars liggen geweest.
Dan had niemand er een kwaad woord over durven zeggen. Maar als Kubrick de regisseur van Batman & Robin geweest was had men ook die film als een meesterwerk bestempeld, en alle onhebbelijke ellende die erin voorkomt uitgelegd als "de knappe nooit te doorgronden regisseur heeft diepe bedoelingen die we nog niet begrijpen, maar die ongetwijfeld van zo een geniaal nivo zijn dat er nog menig studie aan gewijd zal worden".
Ellocco
Heb nu eindelijk de volledige film gezien (een illegale versie sorry kon me niet tegenhouden, don't shoot me normaal gezien doe ik zo iets niet) en toch zie ik liever de Burton films.
Het verhaal kwam me een beetje 'plat' over, had er geen 'Batman' gevoel over. Vooral niet als je het verhaal van de legua bekijkt.
Nogmaals sorry ik ken de comics niet.
danuz
Tjach... Gister op de boot terug naar Nederland gezien. Kon er niet veel mee, voor mij hetzelfde als al die andere super-hero films. Alleen dan in een ietsje donkerder jasje. Toch schijnen de clichés, de zoetsappige prut en de constante actie scènes keihard door. Bah. De regisseur begon nog wel zo goed met 'Following'
Ik heb er niks mee, en vergeet het ook gewoon weer lekker
Stephan
Waar deze film absoluut beter is dan de voorgangers is dat de motivatie goed wordt uitgewerkt. What drives a man to dress up like a Bat... Blijft uiteraard fantasy, maar ze hebben hier in ieder geval hun best gedaan. Script-wise zijn er ook mooie oplossingen bedacht. Hoe de verschillende verhaallijnen op elkaar aansluiten, de gadgets die ik gek genoeg nog geloofde ook, de moord op Joe Chill, die zijn wraak geen uitweg geeft. De creatie van Batman door zijn leermeester die hem later moet verslaan is dan wel 'done before' maar hier gewoon goed gedaan.
Een wereld cast (m.u.v. Katie Holmes dan), schitterende SFX, goede soundtrack.
En die Batmobile.. I am defenitly interrested in that!
Kortom, ik heb me meer dan uitstekend vermaakt. 4,5*
Superman
In het begin is het wel nogal saai maar je ziet wel de evolutie van een bivakmuts naar zijn pak
john constantine
Dit was een goeie Batman film, Veel actie, goed verhaal en goeie special effects. Bale zet het karakter van Wayne erg goed neer, iedereen die erin speelde speelde erg goed. Scarecrow was ook leuk bedacht, alleen jammer dat hij niet echt een grote rol in de film heeft, ik had er duidelijk iets meer van willen zien. Maar de film heeft me erg vermaakt, en is een goeie aansluiting aan de Batman-films. Nu maar kijken naar het 2e deel van Batman Begins laat maar zeggen. Met de joker zoals je dat op het einde ziet. Scarecrow komt waarschijnlijk ook weer in het 2e deel terug van Begins. In iedergeval dit vond ik persoonlijk toch de beste batman film die er tot nu is. Goed gemaakte Batman film. Toppie !!!
Pieter Montana
Ik had deze graag willen zien maar ze spelen hem al niet meer in de Utopolis Mechelen.
astonmartin
4,5 ***, echt een mooie film. Veel beter dan de laatste 2 films. Het was echt juist de bedoeling om duistere sfeer toe te passen! AL met al een goede film, net geen 5 waard omdat de gevechten niet duidelijk te zien was. Het ging helaas te snel.
Eerlijk gezegd vond ik de eerste twee delen nog steeds de beste! Die met Michael Keaton.
Disk
Echt een heel toffe film alles, is realistisch en goed
uitgewerkt. Ik zie Batman veel liefer tegen de maffia en corruptie vechten dan tegen Carrey met zijn ???????
Fred Neil
Ik vond "batman returns" beter. De meeste mensen vinden dit een donkerdere film meer ik vond zelf "batman returns" veel donkerder.
Deze film probeerde iets te veel het hele batman verhaal realistisch te maken, en dat moet je niet doen i.m.o.
Batman is helemaal niet realistisch.
Ook vond ik het begin echt belachelijk, het sloeg nergens op. Met die wijze bullshit enzo en trieste one-liners:
"To overcome fear you have to be fear" bladiebladiebla
Disk
Nou ja, ik blijf bij mijn verhaal. Een Realistische Batman is iets wat ik altijd heb gemist in die vorige films.
Stephan
Batman is helemaal niet realistisch.
Ook vond ik het begin echt belachelijk, het sloeg nergens op.
Ja... wat is het nou?
V
Hij vindt het belachelijk, onrealistisch, cliché, makkelijk, et cetera (is mijn vrije interpretatie).
Fred Neil is vrij duidelijk hoor!
SuperSideSwipe
Ik zie dat deze film hoog wordt beoordeelt. Ik kon op mijn site tog geen reden vinden om deze film hoger te geven dan 6 uit 10.
Iedereen is vol lof, maar ik vond het een vrij suffe en beetje langdradige film.
Acteerprestaties waren wel zeer goed, van vooral Morgan Freeman (maar dat is niks nieuws, hij is altijd goed).
Maar goed mischien lag het eraan dat ik scagerijnig of moe naar de bios ging, aangezien de rest zo positief is.
2,0
savi_7
Best een goede film alleen de vechtscene's waren erg onrealistisch, en dat Bruce wayne eigenlijk een ninja is. daarom maar een 3,5
Madecineman (moderator films)
Ben geen hele trouwe volger van het hele Batmangebeuren. Sommige films heb ik gezien andere weer niet, meestal niet op chronologische volgorde en bijna allemaal al weer een hele tijd geleden. Gelukkig heet deze film Batman Begins en kan ik veilig CTRL_ALT_DEL toepassen op de flarden Batmanfilms die ik nog in m'n werkgeheugen heb.
Om maar bij het begin te beginnen dan, wat een enorme tegenvaller! Het duurde lang voordat deze film een beetje op gang kwam. Eerlijk gezegd zie ik liever een fantasievolle, onrealistische Batman als deze idioote poging enige realiteit in de Batmansaga te brengen. Die vader van Bruce Wayne was echt de onrealistische goedheid zelve, getver. En natuurlijk wordt het theater weer door de zij-uitgang verlaten waardoor in een donkere onheilspellende steeg vol allerhande tuig wordt uitgekomen. Man neem toch gewoon de hoofduitgang! Ook al die semifilosofische one-liners waar met enige regelmaat mee gesmeten werd waren vrij onzinnig. Nee absoluut geen geslaagde poging dit. Te traag en te clichematig gebracht.
Gelukkig gaat Batman daarna gewoon weer terug naar Gotham City waar hij ook thuishoort. Vanaf hier pikt de film het tempo lekker op, krijgen we een mooie, donkere, onheilspellend stad voorgeschoteld en worden de bijrollen eindelijk interessant (Michael Caine, Morgan Freeman, Rutger Hauer). Eindelijk krijg ik ook de actie waar ik al bijna een uur op zat te wachten en ja die is zeker de moeite waard! Binnenkort mijn karretje maar eens inruilen voor zo'n springende Batmobile, altijd handig in de file
Jammer dat het begin zo stroef was en mij erg teleur stelde het tweede deel maakt nog wel wat goed maar blijf nu toch hangen op 3* (2*voor deel 1 en 4* voor deel 2).
Fred Neil
Fred Neil is vrij duidelijk hoor![/quote]
Nou nee... hij vindt het té realistisch en vervolgens slaat het nergens op...
dat is mijn interpretatie...[/quote]
Nee, ik vond het begin niet onrealistisch (ook wel hoor) maar vooral onlogisch (en er zit een verschil tussen die 2).
En dan doel ik op het gedeelte:
Man reist af naar andere eind van de wereld om "zich in te leven in de misdadiger" en ontmoet daar in de gevangenis een wijze man die hem opleid tot Ninja en hem wijze lessen geeft zoals:
"To overcome Fear you must become Fear" bladiebladiebla
gemaster
Heb hem net op DVD gezien. Wat een topfilm zeg! Ik had het niet durven dromen, maar deze Batman film kan zich meten met Batman Returns. Bale is de perfecte Batman en eigenlijk is de rest van de cast ook top. Leuk ook om Hauer weer eens in een redelijk grote rol te zien. De enige dissonant was Katie Holmes die dan wel heel erg mooi is, maar totaal niet past in het Batman universum. Het verhaal zat heel goed in elkaar, vooral de motivaties van de hoofdpersonen waren er goed uitgewerkt.
gemaster
In ons kikkerlandje nog niet nee, maar in de VS wel. Dan zijn er altijd wel een aantal fijne mensen die wat costum subtitles maken en dan heb je een erg goede DVD met Nederlandse ondertiteling.

The Dark Knight Rises
2012

The Dark Knight
2008

Christopher Nolans 'The Dark Knight'-trilogie gaat Netflix verlaten

'Batman Begins' van Christopher Nolan vanavond (22 juli) op televisie te zien

'Batman Begins' is morgenavond (13 januari) te zien op televisie: 'Sublieme nieuwe start'

The Shawshank Redemption

The Lord of the Rings: The Two Towers
Avontuur / Fantasy, 2002

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008
verlies van geliefdevechtsportendc comicscrime fightergeheime identiteitundercoverburgerwachtsuperheldgebaseerd op striprivaliteittragic heroninjasuperkrachthaunted by the pastevil doctormaster villainfighting crimeunfulfilled love dc extended universe (dceu)inspirationalbatmancomic book adaptation dccomic