Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 16 juni 2005
Bekijk via HBO Max
Plot Batman Begins
"Evil fears the knight."
Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...
Bruce Wayne / Batman
Earle
Ra's al Ghul
Flass
davidov
what the hell is er met die wagen gebeurd
?!?
hobbes misschien kan jij dat even verklaren?
davidov
kvind hem zo....WWF achtig....the a team meets batman zegmaar...hmm ach ik ga er maar van uit dat het past bij de film.
eerdekes
Ach.. Ik heb zo'n stil vermoeden toch wel dat hij batman deel 4 zal overtreffen hoor
moviefreak#1
Een zwart beeld van anderhalf uur zal Batman and Robin al overtreffen
eerdekes
Haha
Maar nogmaals : wat zien die foto's er toch erg cool uit :d
davidov
ow kijk dat zegt al genoeg
zoiets heb ik ook al vaak gehad.
dan schrijf ik een reviewtje over hoe goed de film wel niet is en zeg ik dat hij 4.5* krijgt.....
dag later krijg ik een PM van iemand die vraagt waarom ik heb dan alsnog een 1 gaf
die fotos zien er idd goed uit, heb het idee dat ze meer kwaliteit in de films willen duwen en duidelijk terug gaan naar de stijl van de 1e 2 films...
davidov
wie is ze? de mensen die de PM stuurden, of de mensjes die bij batman aan het klussen zijn?
Captain Pervert
Een aantal leuke feitjes
In de vier (moderne) Batman films tot nu toe zijn - terwijl de rol van Batman steeds vertolkt werd door een ander - twee rollen steeds gespeeld door dezelfde acteurs;
- Michael Gough (http://www.imdb.com/name/nm0001284/) speelde in alle vier films tot nu toe de rol van Alfred, nu wordt hij dus vervangen door Michael Caine. Prima keus, maar toch jammer. Maar de beste man is van 1917, misschien vandaar.
- Pat Hingle speelde in alle vier de films de rol van Commissioner Gordon (http://www.imdb.com/name/nm0385757/). Hij wordt nu vervangen door Gary Oldman, die dus beduidend jonger is. Maar hij speelt ook een jonge versie van Gordon.
Maar;
In alle Batman films tot nu toe nemen we aan dat Bruce Wayne 35 is ofzo. En Gordon moet een gelouterde commissaris van minstens 65 voorstellen. Er vanuit gaande dat Oldman iemand speelt van middelbare leeftijd, een jonge Gordon van zeg, 35-40, dan zou Batman ook 30 jaar jonger moeten zijn!
Klopt geen reet van.
Maar ik ben wel benieuwd naar het eindresultaat, na de laatste twee Batmanfilms is alles een verbetering. Deel 1 was briljant en deel 2 iets te Timburtonesk naar mijn smaak.
neo
Geen Pat Hingle? Dat is verdorie als een Batman zonder vleugels... Nou goed maar afwachten.
Tha Flow
Hmm, klinkt veelbelovend alhoewel ik mijn twijfels een beetje heb bij Christian 'american psycho' Bale. Maar dit lijkt er in ieder geval meer op dan dan de vorige twee. Veelbelovende namen plus een opvallende regisseur. Ik ben benieuwd!
jassonn
Ik denk dat C.Bale dit best nog weleens heel goed kon gaan doen.
astonmartin
Ik hoop van harte dat de nieuwe film het meest op de eerste twee delen gaat lijken. De batmobile en de batwing moeten origineel blijven. (vooral batmobile vind ik echt indrukwekkend mooi gemaakt bij de eerste twee delen.) Is het jullie ook opgevallen dat er in de laatste twee delen (forever en batman&robin) veel kleurenbelichting (roze, groen, blauw en rood) zijn gebruikt. Dat slaat toch nergens op en past ook niet in batmanverfilming. Er hoort gewoon duisternis te zijn...dat maakt het spannender. En verder vond ik keaton erg goed spelen als batman bij de eerste twee delen. Hij heeft zo zijn eigenschappen voor de rol...zoals vergeetachtigheid...dat was wel lachen. Dat zie je daarna niet meer bij de andere acteurs....best wel jammer. Maar goed, het is mijn mening. Ik heb liever dat de nieuwe film op de eerste twee delen gaat lijken qua vormgeving en batman-dingen. Ik hoop niet dat het nogal futuristisch gaat uitzien.
JoeHallenbeck
Op aint-it-cool zijn weer twee nieuwe plaatjes te zien van Batman:
Ziet er goed uit.
Hobbes
oh boy oh boy oh boy
Dat ziet er ongelofelijk strak uit. Ik zou me al bijna enthousiast gaan maken
neo
En handen in de lucht voor wie enthousiast is over David Julyan als componist voor deze film
magnolia_
de trailer zou al te zien zijn bij Spider-man 2, das vrij vroeg voor een film die pas in juli 2005 verschijnt
cornelis
Zal wel een teaser zijn dan.
Verder weet ik niet waar je die info vandaan hebt, maar als die trailer in de VS aan die film gekoppeld is, wil dat geenszins zeggen dat dat in NL ook zo zal zijn.
miak
Wordt dit nou dan het eerste deel..? En Batman 1989 dan...dat is tog het eerste deel? Vaag...
welleweirdo
Rutger Hauer zit toch ook in deze film? Tenminste ik dacht dat vernomen te hebben.
magnolia_
Eindelijk !
Maar echt veel laat ie nog niet echt zien, ik kan er weinig uit opmaken

The Dark Knight Rises
2012

The Dark Knight
2008

De best beoordeelde filmreeksen volgens MovieMeter: van 'Lord of the Rings' tot 'The Dark Knight'

Christopher Nolans 'The Dark Knight'-trilogie gaat Netflix verlaten

The Lord of the Rings: The Two Towers
Avontuur / Fantasy, 2002

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008
verlies van geliefdevechtsportendc comicscrime fightergeheime identiteitundercoverburgerwachtsuperheldgebaseerd op striprivaliteittragic heroninjasuperkrachthaunted by the pastevil doctormaster villainfighting crimeunfulfilled love dc extended universe (dceu)inspirationalbatmancomic book adaptation dccomic