• 9.376.798 stemmen

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Michael Gambon en Charles Dance

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Releasedatum: 2 mei 2002

Plot Ali G Indahouse

"Me iz introducin a white paper."

De blanke Britse wannabe gangsta-rapper Ali G wordt misbruikt door een kandidaat voor het parlement, in de hoop de Premier voor schut te kunnen zetten. Ali wordt echter gekozen, en ontdekt dat er plannen ontstaan om een nieuwe luchthaven te bouwen op de wijk Staines.

Alistair Leslie "Ali G" Graham / Borat Sagdiyev

Prime Minister

Deputy Prime Minister David Carlton

Richard "Ricky C" Cunningham

Kate Hedges

avatar van gotti

Die zal d'r niet voor niets afgehaald zijn lijkt me...

avatar van Wassup !

Sam_Bracke

BOOYAKA!!!

avatar van Minority_Check

Minority_Check

KEEP IT REAL FOR THIS MOVIE!!!!

ik lachte me kapot

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Nog een stukje omhoog. Geweldig grappige film, Ali G is gewoon enorm grappig De serie is anders maar niet minder grappig. Cohen doet zijn rol perfect.

Goede parodie ook op de hiphopcultuur.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Ja dit is wel grappig. Vooral de scene met de blinde ook.

3*.

Borat is wel stukken beter.

avatar van nietdatdus

nietdatdus

ik vind ali g sachas beste karakter. vind borat echt tien keer niks, totaal niet grappig gewoon. ali g daarentegen. top.

de serie vind ik echt geweldig, ook omdat de mensen die hij interviewt er zo heerlijk serieus op in gaat.

de film is zeker minder, met maar een paar vermakelijke stukjes ("Is it cos I is black?")

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Erg goede film voor de zaterdagavond met een paar vrienden bij het voordrinken of iets dergelijks. Heb er erg om kunnen lachen. 3.5*

avatar van MrEd

MrEd

5 minuten Ali G is wel aardig, maar een hele film lang......niet echt. Of beter gezegd echt niet. Afgezaagde lol broeken humor waar ik me mateloos aan begon te irriteren.

Naar mate de film het einde naderde zag ik mijn cijfer dalen. Uiteindelijk bleef ik steken op een -2*. Omdat ik die niet kan geven wordt het een halve.

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Mwaa allemaal veel voorspelbare grappen in deze film. Ik kon ook niet echt om de grappen lachen, uitgezonderd hooguit een paar keer een glimlach zullen we maar zeggen. Het verhaal zelf is ook niet bepaald 'geniaal'. Verder is het opzich wel origineel om een film te maken waar de hiphopwereld op de hak wordt genomen.

Ali G Indahouse komt niet verder dan 1,5 ster

Leland Palmer

Leuk! Droge humor natuurlijk van onze maat! Ik heb me eigenlijk erg vermaakt tijdens deze film en me op sommige momenten rotgelachen! Dat is dan ook het enige goed aan de film......

* * 1/2

avatar van Miezz

Miezz

offtopic:

cartmans bitch schreef:

een kind van 6 kan wel engels, ik wel toen ik 6 was hoor, ik kon dat betder dan nederlands.

'betder'? Ja, da's duidelijk

Movie_fan# schreef:

Toen ik 6 was he keek ik altijd:

Rambo, Terminator, james bond, batman, escape from alcatraz, jurrasic park reeks,

De héle Jurassic Park reeks? Deel 3 is uit 2001, da's 6 jaar geleden. Dus nu ben je 12?

On topic: geniale film! 4*

avatar van joe black

joe black

een paar keer goed gelachen maar eigenlijk is de film van erbarmelijke kwaliteit, 1.5*

joe black schreef:

Heb je gelijk in maarjah.....zinnen als: the feds are coming, lets get the fuck outta here! (FBI in Engeland, haha ) Dat zijn toch dingen om bij krom te liggen van het lachen. Of dat hij die dikke jongen uitscheld, niet te geloven!

avatar van gotti

De FBI in Engeland is toch niet zo heel vreemd. In tegenstelling tot de CIA werkt de FBI ook buiten de VS.

avatar van starbright boy

Da's net andersom lijkt me. De FBI is niets anders dan de landelijke politie.

Excuus. Je hebt gelijk.

avatar van g_unitboy

g_unitboy

wat een hippe film,

een 5 sterren

waard

avatar van *kelly*

*kelly*

Wel eens tof om te zien maar daar blijft het dan ook bij!

Het enige grappig bij Ali G is de stem en bepaalde scènes natuurlijk.

-------->2,5* omdat ik toch nog een beetje heb gelachen

avatar van olsenfreakie

olsenfreakie

g_unitboy schreef:

wat een hippe film,

een 5 sterren

waard

Groot gelijk jongen!! al ben je mijn eigen broer

wie deze film slecht vind

Ik heb super goed kunnen lachen, ik zat gewoon plat van het lachen, een hele film door!! Wie kan er nou zoiets goed verzinnen alle mensen die hem slecht vinden al niet!!

DIKKE 5* waard!!

avatar van Miezz

Miezz

Dit is idd echt grappig, je moet wel van Sacha humor houden.

avatar van Ploppesteksel

Ploppesteksel

Keep it real.

avatar van DragQueen

DragQueen

Gortdroge humor van cohen in de huid van ali g. op zich bevat de film zijn leuke momenten. maar na een herziening begon ik te twijfelen. ali g in zijn show is amusant. maar in een hele film wordt het toch wat minder. de grappen zijn een beetje aan de flauwe kant, en het verhaaltje is echt simpel. vanwege het feit dat ik de eerste keer wel eens gelachen heb bij sommige scenes, zorgt ervoor dat ik hem 2,5 sterren geef. ps : wat is die rhona mitra toch een lekker ding zeg..

avatar van acpronk

acpronk

Erg grappige, film vooral aan het begin 'Ali can you lay the first brick''? hahahahah. Helaas werd de film naar het einde toe steeds minder daarom 2.5*

avatar van sambal

sambal

vond hem leuk en ik zat er met een grijns op mn gezicht naar te kijken

allleen vind ik de afleveringen van ali g net iets leuker

een half uurrtje is leuk

een hele film nah

3 *

Leland Palmer

Dat stukje dat AliG dit zegt: Good Will Humping en Shaving Private Ryan komt toch ook in deze film voor? Heerlijke uitspraken!!

avatar van olsenfreakie

olsenfreakie

keep it real

avatar van Minotaures

Minotaures

Erg grappig, en vermakelijk.

Ali G ROCKS!

avatar van The Last

The Last

Heel grappig, maar niet meer dan dat.

3 sterren.