• 9.376.801 stemmen

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Lance Henriksen en Arnold Vosloo

Releasedatum: 18 november 1993

Plot Hard Target

"Don't hunt what you can't kill."

Een vrouw huurt een 'rondtrekkende' man in als haar gids door New Orleans om op zoek te gaan naar haar vermiste vader. Ze ontdekken een dodelijk kat- en muisspel dat met de verdwijning van haar vader te maken heeft.

Chance Boudreaux

Pik van Cleef

Emil Fouchon

Natasha Binder

Uncle Douvee

Man on the Street

Det. Marie Mitchell

djelle

Vooralsnog niet vreemd genoeg.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Dit vind ik met afstand de beste JCVD-film.

Wat een looks en actie!

De straatgevecht met muziek van Graeme Revell

avatar van DiDa

DiDa

Arnold Vosloo is ook heel goed als Bad Guy. "Randall, Randall, Randall.....You wouldn't leave without saying goodbye?"

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Wow, deze film blijft na al die jaren zeer goed overeind. Dit is zeker wel 1 van de beste Van Damme films. Geweldige actie, coole badguys en een Jean-Claude in absolute topvorm compleet met mat in de nek en oorringetje, wat een gangster! 4,5 blijft staan.

avatar van Beatboy

Beatboy

Best knap dat je met 1 pistool wel 30 keer kan schieten zonder te laden.

ook de gevechten zagen er vaak nep uit.

dus haalt hij net de 2,5 sterren bij mij.

avatar van Q Jones

Q Jones

Hij had unlimited ammo unlocked

avatar van JasonBourne

JasonBourne

Beatboy schreef:

ook de gevechten zagen er vaak nep uit.

Het was wel 1993 he! Special effects waren toen nog een stuk minder. Iedereen zat nog met een commodor 64, WP en Win3.1 te klooien

avatar van Nomak

Nomak

Wat hebben special effects nu te maken met goede vechtscènes? 1993 is niet eens oud, genoeg oudere films met uitstekende gevechten.

Van Damme is hier ook maar een rip-off van Chuck Norris in The Hitman.

Nomak schreef:

Van Damme is hier ook maar een rip-off van Chuck Norris in The Hitman.

?

Zie het verband niet meteen?

avatar van Nomak

Nomak

Beide films gezien djelle?

Dan kan het toch niet langs je heen zijn gegaan dat het uiterlijk van Van Damme hier gewoon een rechtstreekse kopie is van het personage van Norris in The Hitman. Exact hetzelfde kapsel en dezelfde lange zwarte jas. En ook dezelfde koele uitstraling. Kan geen toeval zijn.

Alleen de baard ontbreekt nog.

Misschien was Van Damme niet mannelijk genoeg om zo een baard te kweken.

avatar van Lennert

Lennert

Een matje en een lange leren jas zijn clichées op zich bij actiehelden uit eind jaren 80/begin jaren 90, maar afgezien van het uiterlijk zie ik praktisch geen overeenkomsten tussen Norris en van Damme in deze film. Norris was een agent, van Damme een zwerver, Chuck Norris' personage wordt voornamelijk geleid door het wraakmotief, van Damme's personage neemt het voor iemand op etc.

Nogmaals, qua uiterlijk lijkt het een beetje, maar daarom kun een personage echt geen rechtstreekse kopie noemen.

Nomak schreef:

Exact hetzelfde kapsel en dezelfde lange zwarte jas.

Haha ja nu je het zegt. Qua dresscode en kapsel zijn er inderdaad verdacht veel vergelijkingen. Maar zoals Lennert ook aangeeft, dat is dan ook gewoon eigen aan de periode en voor de rest zijn er zodanig veel verschillen dat je echt niet van een kopie kan spreken.

avatar van Phally

Phally

Dit is samen met Bloodsport en Kickboxer toch veruit mijn favoriete Van Damme film.

Goeie actiescenes, intressante verhaallijn en badass villains in deze film.

Nog steeds leuk om eens naar te kijken.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

Redelijk goede actiefilm.

Het moet enkel je ding zijn (dit bij mij niet het geval is)

een goede rol van Vandamme wel & natuurlijk Arnold Vosloo die altijd goed de badguy weet uit te hangen!

avatar van patrick17

patrick17

Heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk.

Dit is wat mij betreft de beste Jean Claude van Damme film, samen met Bloodsport maar ook met JCVD, al moet je daar zeker goed voor zitten.

De film begint meteen op en top! Meteen met een paar onliners, maar ook een goede knokpartij.

Het verhaal is gewoon simpel maar dat maakt totaal niet uit.

Over heel de film zit er continu actie en er gebeuren voldoende dingen waar de fans

van Damme heel goed kunnen pruimen.

Van Damme ziet er in deze actiefilm ook eigenlijk perfect uit. Het lange haar, de zwarte lange jas maar ook in verdere scene's het blauwe overhemd en in het laatste gedeelte zijn

witte shirt.

De scene's zijn perfect naar mij mening. Voor de eindscene's waar hij in totaal 3 personen met 2 wapens tegelijk neerknalt, och....... Geweldig!!!

Al met al wat mij betreft een van de beste JCVD films.

avatar van Vascago

Vascago

Nog maar eens gekeken en ja ik ben verkocht. Vind hem echt fantastisch. Heerlijk filmpje zo op de vroege zondagochtend.

avatar van erik1677

erik1677

Inderdaad vascago,puike actiefilms deze werkjes, zat vanmorgen nog ff blood out te kijken van luke goss, maar dat vond ik maar niks.

avatar van Vascago

Vascago

Die ken ik niet, maar die poster zegt al bijna genoeg :s

avatar van mnrk

mnrk

Wakey wakey...you fat fuck !!

Nog steeds een heerlijke film van John Woo met ook een JCVD zoals we hem kennen uit de jaren 90 ...

Het verhaal is lekker simpel, maar de actie is heerlijk en blijft maar komen. Dit ook nog eens aangevuld met de kenmerken van John Woo (slowmotion beelden en natuurlijk de "witte duif") en de heerlijke schietscene's met daarbij horende explosie's .

De overige cast is ook goed gevonden met Arnold Vosloo als geweldige badguy samen met Lance Henriksen....

avatar van ASman

ASman

Beste Van Damme-film ? Het zal er niet ver vanaf zitten.

De film kent lekkere martial arts-scènes, zware one-liners en een nostalgische cultsfeer. Een actiefilm staat of valt met zijn bad guys en die zijn in deze film van een hoog niveau. Lance Henriksen is creepy en dreigend als de koele zakenman ( die scène waar hij de piano bespeelt ), Arnold Vosloo is heerlijk sadistisch als de Zuid-Afrikaanse hitman/mafioso ( Zuid-Afrikaanse misdadigers waren in die tijd blijkbaar populair als bad guys, zie Lethal Weapon 2).

Hiernaast gaf Hard Target ,in een tijd waar censoren niet erg vriendelijk waren voor geweldfilms, de MPAA nog eens een stevige trap in de ballen. We zijn nu uiteraard wel erger gewend, maar in die tijd kon het qua brutaliteit toch al zeker tellen.

Steengoede actiefilm.

avatar van blackcat13

blackcat13

gave film, lekkere humor en een zeer badass Van Damme. Moet zeggen dat ik de film pas bij de eindgevechten echt helemaal cool vond, alles daarvoor was ook wel geinig maar de eindgevechten lieten echt goed zien hoe freakin' stoer Van Damme hier is. Ik doe zelf aan krachtsport en beetje vechten en dit filmpje gaf me wel een lekkere 'pomp', kreeg gelijk weer zin te trainen haha. Gewoon lekker luchtig, en cool, ik heb er best van genoten. De badguys waren ook lekker duivels, hun praktijken waren niet zo standaard, het hele jaagspel vond ik leuk bedacht. Script is leuk geschreven, en de noodzakelijke chick die de held vergezelt is hier ook weer echt hot, lekker wijfie zeg Ohja, en lekkere muziek ook nog erbij!

Ik kan nu wel nadelen op gaan noemen, maar dat doe ik niet. De film entertained en geeft precies wat je kan verwachten van zo'n film; onzinnige en hersenloze actie met flauwe grappen, stoere one-liners en heel veel testosterone. Je houdt er van of je houdt er niet van, ik hou ervan!

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit is een van Jean-Claude Van Damme's betere filmen.

Simpel verhaal, zoals steeds, maar boordevol actie van begin tot einde.

Met Lance Henriksen als de perfect schurk.

Voor de liefhebbers van de 'Muscles From Brussels'.

avatar van Rebel80

Rebel80

Toen ik em in 93 in de bioscoop zag met me maatje die ook jcvd fan is en van damme opkwam, totale

opwinding. Vonden hem echt bad ass in die film.

avatar van SENGOK

SENGOK

De beste JCVD-film.

Stoere uiterlijk en vette actie.

De straatgevecht met muziek van Graeme Revell

avatar van RuudC

RuudC

Dit zijn toch de films waarin Jean-Claude van Damme het best tot zijn recht komt. John Woo smeedt van een erg leuk plot een uitstekende actiefilm. Ik neem er mijn petje voor af dat hij toch vaak met verfrissende ideeën komt. Het idee van de hunting parties is al gaaf, maar Woo doet er erg leuke dingen mee. Van Damme past hier erg goed en laat zien met deze prestatie dat hij best tussen de grote namen als Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis kan staan. Arnold Vosloo en zeker Lance Henriksen zijn fantastische schurken.

Ondanks dat je hier qua actie niets nieuws ziet, oogt het allemaal erg interessant. Van Damme is sowieso wel in de toppen van zijn kunnen, en trapt er heerlijk op los. De slowmotions zijn voor de verandering eens nuttig; menig bril wordt van een badguy’s smoel getrapt. Leuke, bovengemiddelde actiefilm met een fijn New Orleans sfeertje. Ik denk alleen dat de toon wel ietsje serieuzer had mogen zijn.

avatar van PEN15

PEN15

Ik vond het acteren nogal dramatisch en daar werkt Van Damme hard aan mee. Lance Henriksen moet alle zeilen bijzetten om er geen Troma film van te maken. Van Damme had zijn haar zo moeten houden om Ken te spelen in Streetfighter ipv van "colonel" Guile, dan had je twee vliegen in één klap. JC kon stoer doen met zijn haar en had een betere rol in de film van één jaar later. Helaas had ene S.E de Souza andere ideeën.

avatar van eka81

eka81

John Woo & van Damme= goede combi. Alles zag er perfect uit: de stunts, actie, martial art...

avatar van henkies

henkies

Ik was helemaal vergeten hoe gaaf deze film is, goeie jaren 90 violence, met heerlijk foute soundtrack. geweldig.

avatar van DiDa

DiDa