• 9.373.905 stemmen

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Lance Henriksen en Arnold Vosloo

Releasedatum: 18 november 1993

Plot Hard Target

"Don't hunt what you can't kill."

Een vrouw huurt een 'rondtrekkende' man in als haar gids door New Orleans om op zoek te gaan naar haar vermiste vader. Ze ontdekken een dodelijk kat- en muisspel dat met de verdwijning van haar vader te maken heeft.

Chance Boudreaux

Man on the Street

Det. Marie Mitchell

avatar van Jordy

Jordy

was wel een redelijk actiefilmpje, paar mooie John Woo-scenes... 2 en een halve ster.

avatar van aburefan

aburefan

Uitstekende actie film. van Damme's beste ( of liever gezegd minst slechtste film

avatar van neo

neo

een van de weinige films waarin van damme nog goed is.de gevecthen zien supercool uit en ook een paar prachtige woo slow motion scenes.3.5 sterren

avatar van jackie

Maar ook veel slechter.

avatar van jackie

jackie

Jos2, welke dan ?

Hard Target en MI 2 zijn wat mij betreft zijn slechtste films (van wat ik van Woo gezien heb).

avatar van aburefan

aburefan

mi2 vond ik heel wat minder dan deez, vooral door de romantische troep en hoogst onwaarschijnlijke dingen die er in voorkwamen, deze was duidelijk beter

avatar van Jos2

Jos2

Broken Arrow is vreselijk.

avatar van Blindfold

Blindfold

Broken Arrow is inderdaad niet echt al te best, maar ook al is dit de beste van Van Damme, het blijft een niet al te beste film.

avatar van gotti

Nog maar weinig van Woo gezien (MI2 & Face OFF) allebei goed en deze film me ook niet echt tegen. Van het verhaal moet deze film het niet hebbben, maar er zitten erg coole gevechten en slowmotionscene's in. Ook het acteerwerk (lees van Damme) is bagger. Maar toch nog 3*

avatar van VanDamme

VanDamme

ik heb deze film wel 12 keer gezien, hij blijft goed ik heb bijna al zijn films thuis. vandamme is the best.

Dit is wel Van Damme's beste film vind ik persoonlijk. Dit lijkt heel veel op een Hong-Kong film maar dan in een Hollywood jasje gestoken. Het draait hier allemaal om actie en veel gebruik van slow motion. Dat vind ik wel vet. Wel een vrij goede debuut film voor John Woo.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Deze stijlvolle actiefilm is zeker een van Van Damme's betere films (samen met Timecop).

Dit is niet zozeer aan Van Damme te danken maar meer aan het flitsende camerawerk van Woo en de over-the-top acteerprestaties van Lance Henriksen en Arnold Vosloo.

Een andere remake van The Most Dangerous Game is Surviving the Game, maar deze is lang niet zo amusant als HT.

avatar van bennie jolink

bennie jolink

De meest stijlvolle john woo film sinds hij naar hollywood is vertrokken. Alles dat hij in HongKong maakte is nog vele malen beter, maar Hard Target is tenminste nog te pruimen. Toffe beelden met opfladderende witte duiven, JeanClaude die z'n stoffige shotgun in slow motion van de muur afhaalt en het stof eraf blaast, en de geweldige Schietscenes met Arnold Vosloo!

JeanClaude is geen Chow Yun Fat helaas...

avatar van mister blonde

mister blonde

bennie jolink schreef:

De meest stijlvolle john woo film sinds hij naar hollywood is vertrokken.

face off vind ik veel beter en stijlvoller.

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Sincere schreef:

Ik heb hem ook zeker 7 keer gezien en nog blijft ie leuk om te zien.

dit in tegenstelling tot face/off, waarin het over-the-top melodrama uit de hongkongse films van john woo nou net NIET goed uit de verf komt.... Hard Target komt nog het dichtst bij de echte HK-sh@t!

avatar van Purmerend

Purmerend

Blijft nog steeds een boeiende actiefilm, ook al heb ik hem al vaker gezien. 3,5*

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Erg degelijk actiefilm van de geniale John Woo. Van damme irriteert voor een keer niet in een film en de actiescenes zijn erg goed.

avatar van SSeagal

SSeagal

Gave actiefilm met van damme, fraaie actie op een fraaie manier in beeld gebracht. ***

avatar van shortys

shortys

vandamme is the best

avatar van t_v_b

t_v_b

shortys schreef:

vandamme is the best

Heb je aandacht nodig ofzo??

avatar van djelle

djelle

Minder doordacht en zwakker verhaal dan we van Woo gewend zijn. Doch mooi geregisseerd en de alweer heel mooie stijlvolle schietpartijen die regelmatig opdoken maken het toch een uiterst boeiende en genietbare film!

avatar van mikey

mikey

Beste film van jean claude, de coole belg! en woo's beste in amerika. niet zo kitscherig als zijn hong kong stuff maar ook weer niet zo heftig.4

avatar van djelle

djelle

Inderdaad Jean Claude's beste. Ik ben niet zo voor zijn sla-ze-maar-kapot films, ben eerder een liefhebber van ouderwetse schietpartijen.

Woo's beste die hij in America gemaakt heeft vind ik toch eerder Face off. Hij bood wat meer symboliek, filosofie en sterker verhaal als meerwaarde. Door deze meerwaarde is Face off net iets plezanter.

avatar van gemaster

gemaster

100% Van Damme schreef:

Een film geregisseerd door John Woo......Dankzij Van Damme is hij nu zo bekend

Hahaha. Das een goeie.

avatar van Wouter

100% Van Damme schreef:

Een film geregisseerd door John Woo......Dankzij Van Damme is hij nu zo bekend......

Woo bekend door van Damme?

avatar van FillumGek

FillumGek

Dit vind ik zeker weten de beste Van Damme film. Echt hele vette actie. Mooie gevechten, grof geweld, explosies, leuk verhaaltje en goeie rollen van Van Damme, Henrikson en Vosloo. Topper!

avatar van mikoz

mikoz

3 *

Voor een van van Damme's beste ( oftwel minst slechte )

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Een hoog tempo, weinig gelul, weinig romantiek, vet veel coole, stijlvolle actie en prachtige slowmotion-scènes. Een typische John Woo-film met prachtige rollen voor Lance Henriksen en Arnold Vosloo.

Van Damme beheerst het vechten zeer goed, maar het acteren wat minder. Ook Yancy Butler vind ik hier niet bepaald een sterke actrice.

Maar ondanks de mindere punten, tillen de sterke punten de film omhoog naar 4*.

avatar van Disk

Disk

Een film waarin van Damme nog eens redelijk cool overkomt, behalve op die motor. Daar had ik hem zelf graag van af geschoten.

2.5 sterren