• 9.378.082 stemmen

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Lance Henriksen en Arnold Vosloo

Releasedatum: 18 november 1993

Plot Hard Target

"Don't hunt what you can't kill."

Een vrouw huurt een 'rondtrekkende' man in als haar gids door New Orleans om op zoek te gaan naar haar vermiste vader. Ze ontdekken een dodelijk kat- en muisspel dat met de verdwijning van haar vader te maken heeft.

Chance Boudreaux

Man on the Street

Det. Marie Mitchell

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Verhoogd naar 3,5. Er zaten toch wel actiescenes in die lekker grof en bruut waren.

Iron Maiden

Meesterlijke actiefilm met JCvD.

einde vind ik nog steeds geweldig na al die jaren.

Lance henriksen doet het ook goed als klootzak, maar niemand die Van Damme aankan! geweldige film gewoon, past goed in het meesterlijke rijtje naast Bloodsport, Timecop en nog zoveel meer.

gewoon kijken..

en als je hier niet van houd, dan heb je gewoon geen smaak.

kuch nightbreed kuch.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

nightbreed schreef:

Natuurlijk is het verhaal weer flinterdun, zijn de karakters oppervlakkig en zijn de acteerprestaties weer om te huilen

Verhaal is wat mij betreft beter dan de gemiddelde actiefilm en is zeker erg goed uitgewerkt. De karakters zijn allesbahalve oppervlakkig en de coole en stoere acteeprestaties passen precies bij deze film. Ik denk dat je de film té serieus neemt en grote haatgevoelens tegen van Damme hebt.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Prachtige actiefilm, zeker op het einde in die leuke opslagplaats, wat gekke toestanden daar. (hoe kunnen ze het bedenken). Lance Henriksen met zijn grove stem was zeer komisch en perfect geknipt voor deze gekke rol.

avatar van Flipz0r

Flipz0r

prima jcvd film..

• 1922 berichten

De beste van Damme die ik heb gezien, net geen 5*.

Film is onderhoudend vanaf minuut 1 tot het eind en er zit zowaar ook nog een simpel maar intressant verhaal in.

Vechtscenes zijn top en de mat van van Damme vind ik ook geweldig! 4,5*

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Een film die ik destijds vaak had bekeken. Ik vind 'Hard Target' een goed inelkaar gezette, prima Van Damme film. De film heeft een aantal goede scènes. 3,0*

avatar van Lennert

Lennert

Geniale van Damme film met een uitstekend verhaal (John Woo heeft de moeite genomen er een interessant western verhaal van te maken, spectaculaire stunts (Jean-Claude die vaten naar motorrijders schopt en ze vlak voor hun neus met een shotgun uit elkaar knalt - klasse en van bijna iedereen prima acteerwerk. Ik had niet verwacht dat de rol van bad-ass bij JCVD zou passen, maar ik was aangenaam verrast. De echte winnaar qua acteerwerk is echter de fantastische Lance Henriksen, die het begrip badguy tot een nieuwe hoogte tilt.

Grappig dat ik de slowmotion scenes voor de verandering niet irritant vond, meestal stoort dat me gigantisch bij dit soort films. Hard Target is in ieder geval een uitstekende actiefilm, die toch net iets meer heeft dan de standaard knokfilms.

avatar van Zinema

Het verhaal heeft weinig om het lijf, maar Woo red zijn Hollywood debuut vooral met prachtig in beeld gebrachte actie. Redelijk.

avatar van Wouter

Het wachten is op de director's cut, die schijnt te circuleren.

avatar van morrie

morrie

dir. cut, die moet ik zien, hopelijk komt die ook op dvd uit. Ben een die hard fan van John Woo.

avatar van james_cameron

Nog steeds vermakelijke aktiefilm, een hoogtepunt binnen het oeuvre van Van Damme (maar niet van Woo). De film profiteert van de aanwezigheid van twee lekkere bad guys (Henriksen en Vosloo) en een heerlijk naar verhaaltje. Qua tempo heeft de film vooral in de eerste drie kwartier wat problemen. Er is in de lange opbouw ook wat weinig aktie. Dit wordt echter meer dan goedgemaakt in de explosieve climax, wanneer Woo en Van Damme helemaal losgaan. Woo's pogingen om er een soort western van te maken zijn redelijk geslaagd, maar al te diep moet je niet nadenken over deze dik aangezette film. Je moet gewoon meegaan in de ongein. De vaste Woo-elementen als slow-motion, witte duiven en bizarre stunts op motoren zijn allen aanwezig, waardoor deze film prima binnen zijn oeuvre is te plaatsen.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Supermooie actie-film met van Damme uit midden jaren negentig. Dat staartje van hem was wel wennen maar ja het ziet er toch best wel goed uit.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Woo haalt het beste in Van Damme naar boven, die voor de gelegenheid is uitgedost met een werkelijk briljante maar o zo foute mat. De film komt nogal laat op gang en is behoorlijk uitleggerig. Dit is natuurlijk niet nodig want dat maakt dat je op zoek gaat naar details en die moeten in dit soort films juist zoveel mogelijk vermeden worden. Maar ala, het 2e deel gaat het dan toch helemaal los en blijkt Van Damme zelfs een niet onverdienstelijke turner te zijn die z'n hand niet omdraait voor een flikflakje meer of minder. Echt hilarisch is het einde van badboy Henriksen.

avatar van Spetie

De beste actiefilm van Jean Claude van Damme, die waarschijnlijk nooit meer overtroffen zal worden door hem. Heerlijk over the top actiefilmpje, waarmee Woo ook eindelijk in Hollywood kon laten zien wat hij kan. Het eerste deel is inderdaad vrij traag, maar als de film na zo'n 40 minuten los komt, gaat het ook echt los. Erg mooi in beeld gebrachte actiescenes, waar diverse vertragingstechnieken op zijn toegepast. Ook twee perfecte bad-guys trouwens in de vorm van Lance Henriksen en Arnold Vosloo, die in deze film helemaal op hun plaats zijn. Erg vermakelijk allemaal!

dijkieR

ik denk dat bijna iedereen t wel eens is dat dit de 1 van de beste van damne films ooit gemaakt is.of laat ik t beter stellen 1 van de weinige goede films van van damme.lekkere aktie redelijk goed verhaaltje(wel een beetje uitgemolken dus alles behalve orgineel)maar vermakelijk video voer iig.

avatar van GGG

GGG

Gisteren weer eens met de kinderen gezien! Echt een Topfilm van Woo en van Damme. Jammer dat we ze zo niet meer zien!

avatar van de grafhond

de grafhond

yeah Sjan Kloot ven demme, wat een gigantisch waardeloze acteur is en blijft het. Mijn vrouwtje is gek van dit type films (telt ook voor die van Steeven Seegol) dus ben vaak verplicht mee te kijken. Moet zeggen naast Hard Target vind ik ook Cyborg " minder " slecht. Maar verder gewoon, zijn manier van lopen, acteren, zijn hele entourage ik vind het gewoon bar slecht.

avatar van finalman

finalman

dan moet je niet kijken hé, zit dan wat te surfen op pc of zo als je vrouw ernaar kijkt

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Spetie schreef:

Hmm, JC heeft een nieuwe film: JCVD. Heb die film nog niet gezien, maar volgende de metingen scoort ie goed. Ben benieuwd.

Iron Maiden

dat is ook geen actiefilm.

• 1922 berichten

Vanavond weer genieten van deze beste van Damme film ooit

avatar van RobinF

RobinF

Lekkere actie film , kijk em nu al voor de 10e keer ofzo , maar hij blijft leuk.

dijkieR schreef:

ik neem mijn woorden terug.

het zal wel met de leeftijd te maken hebben,dat kan niet anders.

ik vond die shit van hem nooit echt te pruimen, maar ik dacht dat deze nog wel te doen was.

wat een dramatische k*t film zeg.

ik vond dan ook alles maar dan ook echt alles slecht aan deze film.

ik kan die jean claude van damme niet meer uitstaan.

wat een waardeloze gast is dat zeg.

hij kan niet acteren niet vechten.hij is 1m 55 of zo.

zet zon gast tegen over een peter aerts en hij overleefd de eerste 30 seconden nog niet eens.

dit is echt de allerlaatste keer dat ik een poging heb gewaagd bij meneer van damme.

en dat gelt ook voor die troep van steven seagal met zijn dikke plofkop.

maar dat was dan wel weer een echte aikido meester.

schieten doen ze vanuit de heup.schoppen doen ze zonder dekking.

en dan die scene met die shotgun.die gast schiet hem via t oor door de kop en alleen de voorruit gaat kapot.zun kop zit er nog aan,wat een focking bullshit zeg.

ik vind surviving the game met rutger hauer vele malen beter als deze bagger film.

en dat is net zon verhaal zeg maar.

• 1922 berichten

Zet iemand als jij die beweert dat van Damme niet kan vechten tegenover hem en ik denk dat je de eerste 10 seconden nog niet eens overleefd tegen de 1.55m grote Belg (zoals jij hem omschrijft).

Voor de rest moet ik toegeven dat je wel enige vorm van humor hebt, ik moest wel lachen om sommige opmerkingen van je.

Dat hij niet kan acteren ben ik wel grotendeels met je eens, maar dat van Damme niet zou kunnen vechten vind ik een nogal vreemde opmerking, die volgens mij nergens op gebaseerd is.

Verder vind ik hem er behoorlijk stoer uitzien met de mat in de nek, daar moet je ook maar net de kop voor hebben, en dat heeft die zeker! Ook een behoorlijk strak lijf waar menig man jaloers op zou zijn.

dijkieR

kijk je ziet mij ook geen karate trappen maken op tv.

wat ik bedoel te zeggen is dat iemand die goed in martial arts is(in wat voor stijl dan ook) zal zich toch dood ergeren en dood lachen om zon figuur als mr van damme.

hij schopt en slaat zonder ook maar enige vorm van dekking,en dat slaat dus gewoon nergens op.

ik irriteer mij daar mateloos aan.

maar aan de andere kant weet je natuurlijk wat je kunt verwachten van een film van van damme en consorten.

en ik had deze film hoger in geschat maar dat komt ondat ik hem alleen had gezien toen die net uit kwam.

en nu ik hem weer keek gister viel mun bek open van verbazing,zo slecht vond ik deze shit.

en dat jij hier een 4 en een halve ster voor geeft vind ik wel heel veel en een veelste hoge waardering.

Iron Maiden

waarom zou hij zichzelf indekken als hij een trap geeft, waardoor de vijand niet eens in de buurt kan komen van zijn dikke mat? ;D

en de klappen die hij geeft zijn zo goed dat de vijand niet eens de kans krijgt terug te slaan!

avatar van finalman

finalman

dijkieR, ik denk dat jij wat TE kritisch bent.

Hij won niet voor niets een aantal Europese karatekampioenschappen.

En hij is zeker geen 1 meter 55 hoor.

1m75

Ik heb ook niet zo'n boon voor hem, maar wat ik allemaal lees van jou, lijkt me eerder TE vernietigend. En toch een 1 en geen 0,5? Vreemd.

avatar van RobinF

RobinF

dijkieR , denk idd dat je het niet zo moet bekijken , Van Damme kan echt wel vechten , net als seagal ( wel andere vechtstijl ) het enige wat van damme vaak slecht doet ... is het acteren ... het punt dat ik 4 sterren geef is het feit dat het toch wel 1 van de beste films van van damme is ... en we kijken wel naar een film van 1993 .. dus ja die oordeel je anders dan een film van 2009

avatar van Spetie

RobinF schreef:

Dat is natuurlijk grote onzin.