Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: John Woo
Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Lance Henriksen en Arnold Vosloo
Releasedatum: 18 november 1993
Plot Hard Target
"Don't hunt what you can't kill."
Een vrouw huurt een 'rondtrekkende' man in als haar gids door New Orleans om op zoek te gaan naar haar vermiste vader. Ze ontdekken een dodelijk kat- en muisspel dat met de verdwijning van haar vader te maken heeft.
Chance Boudreaux
Det. Marie Mitchell
Elijah Roper
Randal Poe
Lennert
kijk je ziet mij ook geen karate trappen maken op tv.
wat ik bedoel te zeggen is dat iemand die goed in martial arts is(in wat voor stijl dan ook) zal zich toch dood ergeren en dood lachen om zon figuur als mr van damme.
hij schopt en slaat zonder ook maar enige vorm van dekking,en dat slaat dus gewoon nergens op.
ik irriteer mij daar mateloos aan.
maar aan de andere kant weet je natuurlijk wat je kunt verwachten van een film van van damme en consorten.
en ik had deze film hoger in geschat maar dat komt ondat ik hem alleen had gezien toen die net uit kwam.
en nu ik hem weer keek gister viel mun bek open van verbazing,zo slecht vond ik deze shit.
en dat jij hier een 4 en een halve ster voor geeft vind ik wel heel veel en een veelste hoge waardering.
Je kijkt duidelijk naar een verkeerd soort film als je realistische martial arts wil zien, daar gaat het hier helemaal niet om. Als je Van Damme in Bloodsport ziet zul je al een stuk duidelijker zien dat hij een zeer getraind martial artist ziet (iets wat zijn kickboks en karaterecord van 18 wins tegen 2 losses goed laat zien, helemaal omdat hij voor het overgrote merendeel won met knockouts).
Hard Target is iets wat in Hong Kong films 'heroic bloodshed' wordt genoemd waarbij, vaak in slow-motion, gestyleerde actiescenes worden vertoond in films die verhalen over eer, plicht, verlossing en geweld. Zie het niet als realistische actiefilms, maar als een zeer gewelddadig sprookje.
De 4,5 sterren die hij (en ik) gaf zijn hoogstwaarschijnlijk een waardering voor het uitstekende acteerwerk van Lance Henriksen, de fantastische slow-motion scenes met spectaculaire kogelballetten en indrukwekkende kicks van van Damme. Zelfs zijn acteerwerk komt hier goed tot uiting, omdat zin lichaamstaal en mimiek hier perfect werken.
En als je op youtube even zoekt naar van Damme en zijn karatekunsten zul je vrij snel tot de conclusie komen dat hij bijzonder lenig en snel is qua techniek.
dijkieR
gelukkig dat die man toch nog een bult mensen kan plezieren.
maar van mij mag hij er wel mee ophouden.
film88888
Beste Van Damme film ooit !
En ook de enigste die ik een (kleine) 4,0 sterren geef.
Graat mager plot, maar O wat zo een zalige actie scenes non-stop.
We herkenen John Woo zijn stijl hier weer helemaal in. Denk aan de scenes zoals: Van Damme, en Vosloo tegen de muur (net als in Face/Off)
En al de duiven, net zoals in Mission Imposible 2, en zijn andere films zoals The Killer.
En idd leuke focus op 2 zalige bad guys: Lance Henriksen en Arnold Vosloo die alle 2 toch heel zalig bezig waren, en dan spreek ik vooral over Vosloo. Zijn one-liners vond ik echt zo zalig, en cool dat het zijn personage best nog meer cooler maakt dan Van Cleaf al is.
De stunts waren ook dik in orde, en kwamen goed, maar er dik over.
Van Damme vond ik hier ook wel aardig in bezig, maar Vosloo draagt toch wel het beste acteerwerk van allemaal !
Ook lekker geweldadig zalig einde, en zeker een zalig gevecht tussen Van Damme, en Henriksen.
Deze zullen me bij blijven:
Vosloo: Randel, Randel, Randel Are you gonna leave without saying goodbye?
Vosloo - I know you wanna hurt my feelings.

Kleine 4,0
aburex
Keiharde actie en spetterende achtervolgingen helemaal in de stijl van Van Damme en John Woo. Eén van de beste van Van Damme. Het verhaal is dun maar laat dat je worst wezen: van een actiefilm moet je niet veel meer verwachten
jpbosch
Heerlijke old-school actiefilm van Wham-Bam van Damme! Verhaal inderdaad flinterdun, but who cares?
Als je daarom films van Jean-Claude gaat kijken..uhm?!
En DijkieR: Ik vind het nogal hypocriet om een film van Van Damme realistisch te beoordelen, het is toch gewoon uit de kluiten gewassen jongens actie?
Ik kijk liever naar onrealistische vette flying-kicks van de 'Muscle from Brussel' dan naar een K-1 fighter die blokt, af en toe is slaat, wat duwt en vermoeid tegen zijn tegenstander gaat staan..gaap..
kryptex
Hij schiet in het eerste half uur al meer kogels af dan het hele Amerikaanse leger in de 2 golfoorlogen samen. Hilariteit!
Nomak
Onbegrijpelijk dat velen dit de beste Van Damme film vinden.
Er wordt veel te veel geschoten en het ergste is dan nog dat elk schot gepaard gaat met een hele hoop onnodig voorwerk. Het was dan wel niet de bedoeling om hier een 100% realistische film van te maken, maar hoe ongeloofwaardig kan je iets maken? En dan al die slowmotions en die duiven, waar is dat voor nodig?
De trots van België is eigenlijk het enige lichtpuntje in de film, al doet Arnold Vosloo het ook niet erg slecht. Lance Henriksen daarentegen komt niet verder dan veel geschreeuw dat blijkbaar stoer moet lijken.
Ach, ondanks dat ik de film nu al enkele keren heb gezien is het niet mijn ding. Ik heb liever een Van Damme film met veel één tegen één gevechten.
charmed one
een leuke film van van damme. niet een van de beste maar ook niet een van de slechtste. hij was wel spannend.
Kr!kke
Zoals door sommigen al gezegd: voor het verhaal moet je niet naar een Van Damme film kijken. Al vond ik het verhaal in deze film nog wel redelijk boeiend. De actie was talrijk aanwezig en leuk om naar te kijken.
Imperial Figure
Lekkere cast met uiteraard good guy van damme, arnold vosloo met when i'm coming back i cut you a stake en Lance Henriksen die zoals gewoon weer een bad guy speelt.
Ja 7 jaar geleden was dit mijn favo actie film samen met face/off en uiteraard is john woo (die na face/off geen goede actie flick meer wist neer te zetten) de man van de kogel balletten.
Hard Target mag dan wel een B-film gehalte hebben vanwege het slappe verhaal en andere bullshit maar qua actie scenes is het nog steeds 1 van john woo's beste naar mijn mening.
Een gemiddelde van 2,84 vind ik extreem laag voor een actie klassieker als deze en naar mijn mening is dit de beste Van Damme film.
Tonypulp
Ekte stoere boii, die Jean-Claude.
Best geinig vermaak, veel schieten, veel explosies, veel ongeloofwaardige onzin, veel slechte one-liners, veel van alles.
Goed als tussendoortje, 3*
Wat een slechte Van Damme film. Hij is hier een wannabe Rambo. En veel stijl hebben z'n gevechten hier ook niet echt moet ik zeggen. Het idee van de jacht is trouwens ook al veel beter uitgewerkt. Dat gaat helemaal verloren omdat al de jagers gewoon figuranten zijn. Geen domme oneliners die nog voor een glimlach kunnen zorgen, weinig echte actie en verder de gewoonlijke clichés. Er zijn slechter films, maar deze is op het randje van slaapverwekkend.
Iron Maiden
deze actie scenes zijn de beste die je momenteel kunt vinden in een film.
dat dan ook nog eens van Damme er in speelt zorgt voor een onvergetelijke ervaring, dus weet niet aan wat voor pillen jij zit, maar de film is alles behalve slaapverwekkend.
Lance Henriksen en Arnold Vosloo spelen volgens jou figurenten, maar dit zijn toch erg zeer bekende acteurs in mijn ogen.
Aan je top 10 te zien hou je gewoon niet van goede actie films, dus bij gebrek aan film kennis gewoon lekker je kaak op elkaar houden en beetje kennis vergaren voordat je de beste film van John Woo afkraakt.
Fijne kerst ;p
Hehe, ik hou heel veel van actiefilms. Maar Van Damme houdt het hier op turnoefeningen die de meisjes van de plaatselijke turnkring veel mooier brengen. Lance Henriksen heeft al beter gespeeld (al blijft hij een B-acteur) en verder is er niemand echt van belang. Speciaal is de film absoluut niet.
Iron Maiden
kijk, dat is toch al een stuk minder negatief dan je eerste bericht.
Van af het moment dat de vrouwlijke agente word neergeschoten is het non-stop actie tot het einde, de opbouw is inderdaad wat lang, maar de actiescenes zijn toch echt wel prachtig in beeld gebracht.
Van Damme dit mensen van hun motor aftrapt en over auto's heenspringt terwijl hij bullit blazed.
cm_punk
Jammer dat ze het oorspronkelijke einde niet voor deze film hebben gebruikt (het einde was ze bij face/off hebben gebruikt, met de boot).
Leuke, goede actie film. Soundtrack met CCR was ook lekker (Y)
cm_punk
Welke film heb jij dan zitten kijken :-S
Peter Ho
Ik heb bijna alle latere John Woo films gezien en Hard Target pas 2 jaren geleden voor het eerst gezien. Precies de stijl die ik verwacht van Woo.
Gewoon leuke film met veel actie, slow motion gevechten (BRILJANT!) en de geweldige rol van Lance Henriksen als bad guy.
Al DeNiro
Dit vond ik altijd al de beste JCVD film, die hier een hele stoere look heeft.
Goede actiescenes met veel gevechten, kogels, explosies en slowmotions.
Mijn favoriet blijft de straatgevecht in het begin!
moviemafketel
- 19752 berichten
Ben het met je eens Al. Ik zit nu voor ik denk de 10e keer te kijken naar deze film. Die stoere look met die lange haren staan hem goed. De vechtscènes worden lekker goed in beeld gebracht. Het lijkt alsof de trappen en rammen echt aankomen en de harpoenen/kogels etc. zie je ook netjes inslaan. Het script is ook leuk bedacht. Een stelletje miljonairs die de stad als jachtgebied zien en de mens als prooi. De chemie tussen JC en Yancy Butler is ook wel redelijk te voelen. Af en toe wat grappige conversaties en je hebt gewoon een spannende, onderhoudende actiefilm.
Zeker 1 van JC's klassiekers.
pumpking
Een actiefilm vol overzalige actiescènes die geen moment weet te vervelen, Jean-Claude acteert goed, de bad guy is precies zoals die moet zijn, en verder biedt deze film héél wat meer dan de standaard actiefilm dus zeker 4 sterren.
pgm
Te pruimen, wie had dat verwacht van onze Belg, goede actie en verder niets.
pgm
Ah zo, hij kon nog acteren ook, d'as mooi meegenoemen

Hard Target 2
2016