• 9.378.190 stemmen

Geregisseerd door: Morgan Spurlock

Met onder meer: Morgan Spurlock en Bridget Bennett

Releasedatum: 12 augustus 2004

Plot Super Size Me

"The first ever reality-based movie ... everything begins and ends in 30 days!"

Filmmaker Morgan Spurlock maakt zichzelf proefkonijn door 30 dagen niets anders te eten dan McDonalds voedsel. Hij probeert hiermee aan te tonen wat de lichamelijke en geestelijke effecten zijn van het overmatig eten van fastfood, om zo inzicht te geven in één van de grootste problemen in Amerika: vetzucht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zichzelf - Internal Medicine

Zichzelf - Law Professor, George Washington University

Zichzelf - Former U.S. Surgeon General

avatar van pjutter

pjutter

best wel interessant om te zien, maar de informatie die gegeven werd was niets vernieuwend,

zoals velen hier al vermelden::

iedereen weet dat fastfood ongezond is, en zeker een maand lang!!

avatar van Knisper

Knisper

Dustyfan schreef:

Gewetensvraagje: zou de waardering voor deze docu dalen, naarmate de frequentie van fastfood-inname toeneemt?

Ik denk dat als je vaak fastfood uit, je het niet leuk vindt om geconfronteerd te worden met hoe ongezond het is. Sommige mensen zullen door deze negatieve associatie ook een lagere waardering geven.

Ikzelf ga hooguit 1 keer per maand naar McDonalds, dus ik heb hier zelf geen last van.

avatar van italian

italian

een documentaire die iedereen gezien zou moeten hebben. Vooral wat de scholen daar aan de kinderen geven is alarmerend genoeg.

avatar van metaledje

metaledje

boerenkool met worst vind ik toch lekkerder

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Maroquinho schreef:

er bestaat ook nog iets als eigen verantwoordelijkheid...

Natuurlijk, maar bedrijven hebben ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wat dat betreft vond ik de vergelijking met de tabaksindustrie in de documentaire wel treffend. Bovendien hebben steeds meer kinderen ernstig overgewicht, en die verdienen het sowieso om tegen zichzelf in bescherming te worden genomen.

Charles Manson

ik vind dit een flauwekul "documentaire".

elke domme boeren%#% weet dat het niet zo gezond is om een maand lang 3 maal daags bij de Mac te eten, dus wat wil die Spurlock nu in godsnaam bewijzen?

Flauwekul, van A t/m Z.

Charles Manson schreef:

ik vind dit een flauwekul "documentaire".

Flauwekul, van A t/m Z.

Heel veel boeren%#%# kennelijk want het is op dit moment gezondheidsprobleem numero uno in VS en in Nederland. Lijkt me dus geen flauwekul

Wat wel verneukeratief is dat je niet alleen van heel veel BigMacs dik wordt maar bijvoorbeeld ook van heel veel broodjes mozarella.

Maar helemaal niet slecht om mensen eens een keertje op deze manier te wijzen op hun eetgedrag.

kappeuter schreef:

Er is zoveel ongezond. Zolang je het met mate consumeert is er niet veel aan de hand. Ík denk nog eerder dat de gemiddelde Nederlander te weinig beweegt. Daar word je ook dik van.

ieder pondje komt door het mondje.......

Moity schreef:

Ik snap het punt van deze documentaire eigenlijk niet. Het is toch logisch dat je er niet gezonder op wordt, als je 30 dagen alleen maar gigantische hoeveelheden fastfood eet? Of was dat nog niet bekend bij het Amerikaanse publiek?

Niet bekend

Charles Manson

Predator, ik ben het niet met je eens.

Deze "documentaire" is gewoon overtrokken.

De Mac is absoluut niet zo slecht.

Als je daar gewoon eens een keertje eet, en inderdaad aan je beweging komt, dan is er niets aan de hand.

Dat er bepaalde mensen zijn die niet weten dat het niet te vaak gegeten dient te worden (yeah right, IEDEREEN weet dat, kom nou toch op zeg....), maakt het nog niet OK om dus middels een totaal buiten proportioneel experiment 1 concern zo aan te vallen.

Je wordt van zoveel zaken dik, Mac is er niet alleen schuldig aan.

Hoofd verantwoordelijk blijft de eter zelf.

Elk pondje komt door het mondje zeg je, maar het blijft je EIGEN mondje,

De Mac afzeiken om zo volgens eigen zeggen een groter probleem aan de kaak te stellen, is slap, laag, onnodig en niet reeel.

Ik kan ook een maand bij de Mac eten, salades kiezen, water drinken, soporten e nna die maand een stuk lichter en getrainder te voorschijn komen.

Pure subjectieviteit.

Het meest zwaar wegende bezwaar is en blijft echter dat wat je ook wilt aantonen, een MAAND lang ALLEEN macdonalds eten, is en blijft volslagen bezopen.

FisherKing

Je mist een aantal andere kritiekpunten uit de docu.

Een manco in deze docu is de verklaring waarom men verslaafd raakt aan dat eten.

Waarom wordt nergens de link gelegd dat koolhydraten (vnl suikers) gewoon verslavend werken in het lichaam. ?

avatar van xenne

xenne

Waku schreef:

Als ik een maand lang naar de snackbar ga zal dit ook niet ten goede komen van de gezondheid.

nogal veel gelezen kritiek hier, lijkt met toch dat jullie allemaal de point van de film gemist hebben. die 30 dagen 3 keer per dag bij MacDonalds gaan eten is een leuke bijkomstigheid, die uiteindelijk bewijst dat het eten ongezond is, maar minstens even belangrijk is dat de docu aantoont hoe evil MacDonalds wel niet is, pure manipulatie met als enig doel geldgewin ... $$$

xenne schreef:

En daar ga je nu als de zoveelste de mist in.

Dat bewijst dus helemaal niets.

Alles is ongezond als je het een maand lang 3 maal eet.

Het bewijst dus nogmaals echt geen ene fluit.

En natuurlijk is de Mac een groot concern dat geld wil verdienen, duh.....

Daar is niets mis mee, money makes the world go round.

En ja, dat gebeurt over de ruggen van anderen, ook daarin verschilt de Mac in niets van andere grote concerns.

En ook daar is niets mis mee.

De Mac kan er niets aan doen dat al die debiele ouders hun verantwoording niet nemen.

Het grootse probleem tegenwoordig in veel zaken is het niet nemen van VERANTWOORDELIJKHEDEN.

avatar van mister blonde

mister blonde

WAT!? Probeert MacDonalds winst te maken? Evil motherfuckers.

FisherKing

Negeren van de kritiek "De indoctrinatie op kinderen bijvoorbeeld. Via eten op school, tot de speeltuintjes."

En waarom dit het beleid van MacDonalds is.

Daar krijg ik geen antwoord op. (die andere punten interesseren me niet zoveel)

avatar van BoordAppel

BoordAppel

En daar ga je nu als de zoveelste de mist in.

Dat bewijst dus helemaal niets.

Alles is ongezond als je het een maand lang 3 maal eet.

Het bewijst dus nogmaals echt geen ene fluit.

Hij eet een maand lang 3 maaltijden per dag in hetzelfde restaurant, niet elke dag hetzelfde. Nogal een groot verschil.

FisherKing schreef:

Daar krijg ik geen antwoord op. (die andere punten interesseren me niet zoveel)

tsja, mij intersseerden klaarblijkelijk weer ander punten dan jou he?

En ik denk dat ik wel degelijk antwoord heb gegeven:

Grote concerns willen geld verdienen, dus ook via reclame, evt. indoctrinatie.

Mensen, geld verdienen op agressieve wijze is in de volwassen commerciele wereld vrij normaal hoor.

Wat is het nu toch voor flauwe hippie-gedachte dat de Mac EXTRA fout zou zijn?

BoordAppel schreef:

nee, lijkt me in het geval van MacDonalds nu niet echt een groot verschil.

Of jij moet het verschil tussen de cheese burger en de hamburger dusdanig groot vinden dat ik mjn mening behoor bij te stellen......

FisherKing schreef:

Dat lijkt mij ook het enige interessante inderdaad, wellicht een stuk beter uitgewerkt in The Corporation dan in deze matige docu.

Dat ze rotzooi verkopen boeit mij niet zoveel, dat mensen het dan ook nog eens kopen ook niet. Maar die smerige marketingtechnische trucjes zijn wel heel tragisch.

Alles is ongezond als je het een maand lang 3 maal eet.

Een maand lang alleen broodjes van de bakker of een maand lang alleen Mac scheelt behoorlijk veel lijkt me.

kos schreef:

vraag blijft staan (over het negeren van punten gesproken...):

waarom is de Mac hierin volgens jullie een negatieve uitzondering?

kos schreef:

maw:

het een maand lang eten van MacDonals is ook volgens jou misschien toch wel een tikje bezopen?

]

vraag blijft staan (over het negeren van punten gesproken...):

waarom is de Mac hierin volgens jullie een negatieve uitzondering?

Niet echt hoor, het verschil tussen en Mac of een willekeurige friettent ontgaat mij ook een beetje.

Het verschil ligt hem er wellicht in dat ze zich zo profileren als familietentje (zelfs als restaurant) en zeer op kinderen en de jeugd gericht terwijl het juist voor hen dramatisch is om veel van die rotzooi te eten.

maw:

Natuurlijk, het nut van deze docu ontgaat me dan ook een beetje.

Al is het schijnbaar niet helemaal open deuren intrappen aangezien hele volkstammen er nog enorm vaak gaan eten.

Charles Manson

misschien moeten we er een aparte forum topic van maken want ik vind het een leuke discussie en heb nog wel meer te vragen/melden maar het wordt zo heeel erg offtopic misschien? ik bedoel, voor mensne die gewoon over de film willen lezen...?

Ik vind dit redelijk ontopic eigenlijk.

ok, ook goed.

maar ik dacht: het is misschien storend voor mensen die gewoon iets over de film willen lezen en dan eerst pagina;s terug moeten bladeren door allerlei gefilosofeer over de Mac en agressieve reclame en de geldlust van grote concerns etc.

Net als bij Cannibal Holocaust, waar je nu eerst door ellenlange discussies over dierenrechten heen moet alvorens je gewoon weer eens iets over de film leest.

maar, als jij het als moderator prima vind, dan hoor je mij niet meer

Charles Manson schreef:

tsja, mij intersseerden klaarblijkelijk weer ander punten dan jou he?

En ik denk dat ik wel degelijk antwoord heb gegeven:

Grote concerns willen geld verdienen, dus ook via reclame, evt. indoctrinatie.

Nou, vind ik niet. Alsof er energiebedrijven zijn die je kind ineens een contract laten ondertekenen voor extra energielevering in ruil voor stroom voor een speeltuin ofzo.

Je compleet richten op kinderen, die nog geen zelfbeschikking/keuze/wilsbekwaamheid hebben, vind ik vrij onethisch en onverdedigbaar, wat mij betreft.

Ook opgemerkt dat het niet voor niets dat de stemgerechtigde leeftijd pas bij 18 jaar ligt.

Overigens vind ik een verbod van reclame die gericht is op kinderen, de normaalste zaak van de wereld.

Charles Manson

een energiebedrijf richt zich niet op kinderen omdat kinderen wettelijk gezien nog geen contractant mogen zijn. Niet uit compassie voor het kind hoor.

Ik kan je echter verzekeren dat energiebedrijven zoals bijv een Eneco ook vrij hard op de markt staan als het er op aan komt. Dit louter en alleen omdat alles nu eenmaal om harde pegels draait in deze maatschappij.

Vele bedrijven indoctrineren in meer of mindere mate de kinderen.

Waarom denk je dat ter hoogte van de lange rijen in een supermarkt ineens alle Marsen en Bountys en Snickers liggen?

Ooit de reclames op tv gezien rond Sinterklaas?

Ooit gezien hoe kinderen op tv, in winkels, op school zelf worden gebrainwashed over wat ze wel en niet moeten hebben?

Qua kleren?

Qua speelgoed?

Hoe er uit te zien?

Hoe je te gedragen?

Er is maar 1 iemand die hierin een strenge en heldere rode draad kan weven en dat is de verantwoordelijk opvoeder.

Waar is de gewone ouder die in deze gekte gewoon NEE durft te zeggen tegen het kind?

"Ik wil naar de Mac!!"

"Neen"

Da's al, thats all there is to it.

FisherKing

Je praat erover alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. En dat is het niet, vind ik. Dus met elk soort beleid (van bedrijven) dat je boven opsomt, ben ik het dan ook oneens.

Die zijn er te weinig weet ik uit eigen ervaring.

Het rare is dat bedrijven denken, zich alles te kunnen permitteren. De EU is gelukkig bezig met wetgeving om reclame gericht op kinderen te verbieden.