• 9.378.153 stemmen

A Walk to Remember (2002)

Drama / Romantiek | 101 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Adam Shankman

Met onder meer: Shane West, Mandy Moore en Peter Coyote

Plot A Walk to Remember

"It all comes down to who's by your side."

Landon (Shane West) is de populaire jongen op school die samen met zijn bende iedereen die niet aan hun standaardnormen voldoet beledigt. Echter wanneer Landon en zijn bende op een nacht een grap willen uithalen met een jongen, loopt deze serieus uit de hand en komt de jongen in het ziekenhuis terecht. Als straf moet Landon les geven aan jonge probleemstudenten en ook meespelen in het lentetoneelstuk, dit zou hem terug met beide voeten op de grond moeten zetten. Zo leert hij Jamie (Mandy Moore) kennen bij wie hij schoorvoetend om hulp gaat vragen bij deze activiteiten. Jamie, dochter van de plaatselijke dominee, is serieus, conservatief en alles behalve eigentijds maar met een ijzersterk geloof. Tegen zijn eigen verwachtingen in wordt Landon al heel snel verliefd op Jamie, die over een levensvreugde beschikt die hij nooit voor mogelijk hield. Maar het is niet gemakkelijk, Jamie heeft zo haar eigen redenen om de liefde te ontvluchten tot het onmogelijk wordt deze nog langer te ontkennen.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Ja, het maakt geen ruk uit of ze het wel of niet heeft gezongen. (Dat ik het niet mooi vind doet er verder niet toe) Ik zeg alleen maar dat ze dit NIET 'live' (tijdens de film) zong. Dit was gewoon een opname die erg lelijk en slecht gesyncd is.

Ik zou hem alleen al willen zien om de cameo van Vincent Chase. .

Rabbitto

ach ja, dat syncen vond ik zelf ook maar matig gedaan.

maar goed, uiteindelijk heeft 90% van de films een opname. Live werkt gewoon niet goed voor de sfeer en de stem.

Luister maar naar menig concert. het zal altijd iets minder spectaculair klinken dan als je een mp3tje luistert die in de studio is opgenomen.

avatar van Tamarax3

Tamarax3

ZOOO MOOIEEE FILM..

ilove it

Jammer dat het zo moest aflopen
moest echt huilen bij het einde

maar echt super mooi film.
en romantisch:)

avatar van Lavigne

Lavigne

Deze ga ik morgen zeker te weten kijken!!

Kijk er al 2 dagen naar uit xD

Hopenlijk vind ik em ook nog leuk dan

avatar van Brooklyn

Brooklyn

kos schreef:

Ik zou hem alleen al willen zien om de cameo van Vincent Chase. .

Haha, tijden gedacht dat ze het in Entourage hadden over een niet-bestaande film, zie je dit

avatar van marije00

marije00

deze film is egt mooi op het laatst moest ik huilen

avatar van P8rb

P8rb

Hoog gemiddelde hier, ik verwacht er eigenlijk niet zo heel veel van. In de gids hier krijgt hij ook maar 2 sterren, aardig verschil met het mm gemiddelde..

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

P8rb schreef:

Ach, de sterren in die gidsen kloppen van geen kanten. Films als the shawshank redemption krijgen soms minder sterren dan films als Barbie Geen waarde aan hechten dus

avatar van am0ena

am0ena

Prachtig film. staat in mijn top 10. zeker de moeite waard. en vanavond weer kijken op tv.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Vandaag de film gezien, goede film. Vergeleken met The Titanic, is deze film stukken beter.

PS: Tussendoor kwam er een berichtje langs:

''Extra nieuwsbericht op rt(4) ivm mogelijke terroristische aanslag Amsterdam.''

W*F!?!

avatar van Carlien87

Carlien87

Ik vond de film erg mooi!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nou, ik vond de film verrassend te pruimen eigenlijk. Had echt de grootste zeikfilm sinds tijden verwacht, maar dat viel behoorlijk mee. De film balanceert wel vaak op het randje van geloofwaardigheid en gaat daar zelfs een paar keer overheen, maar niet zo erg dat het voor mij echt storend werd.

Oké, het verhaal stelt niet veel voor, kent veel cliché's, is mierzoet, is veels te braaf en ook redelijk voorspelbaar. Daarnaast was dat hele zinggebeuren gewoon erg slecht en gaat het op een gegeven moment wat te snel met de ''i love you's'', het trouwen en de vader die van de één op het andere moment een ander mens lijkt. Desondanks liet het verhaal me niet los en heb ik alles makkelijk tot het eind uitgezeten en zelfs waren er een paar scénes die ik gewoon erg overtuigend vond. Misschien komt dat ook wel, omdat ik een zwak heb voor die hele sentimentele meuk, maar oké. Mandy Moore speelt goed, beter als Shane West vind ik eigenlijk. Al haalt die de schade naar het einde toe behoorlijk in en maakt ook die er nog een makkelijke voldoende van. Moore zag er prachtig uit trouwens, bij dat toneelstuk van hun. Jammer dat het nummer wat ze zong totaal nergens op sloeg. Ik dacht dat ze één of ander gangstertoneelstukje aan het opvoeren waren? Hmm... Nou jah, zo zijn er wel meer dingen, die kleren van Moore bijvoorbeeld. Veels te overdreven eigenlijk.

Niet een bijster goede film, maar wel één die me boeide van begin tot eind. Prima acteerprestaties en een paar sterke, emotionele scénes zijn voor mij reden dat ik hier wel een voldoende aan kwijt kan. Wie weet hoe ik hier over een paar jaar over denk, maar dat zien we dan wel weer.

Jee, wat een film zeg. Ik had verwacht dat hij vast niet zo slecht zou zijn als veel reacties aangaven. Ik dacht dat er vast een hoop zouden zijn die al dat emotionele liefdesgedoe niet stoer genoeg vonden etc.

Maar helaas is het gewoon écht slecht. Ik heb niets tegen tienerfilms of puppy love of wat dan ook, maar dit is wel heel erg tenenkrommend cliché, goedkoop sentiment. Werkelijk alles wordt uit de kast getrokken.

Acteerwerk is bagger en de hele film ziet er uit als een aflevering van de eerste de beste fluttienerserie.

En dat gelovige gezever ook. .

Ik snap echt niet waarom uitgerekend deze highschoolfilm zo hoog scoort?

avatar van Lavigne

Lavigne

Ik vond hem wel mooi! Op het eind moet ik wel een traantje wegpinken xD

3.5 ster

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Ik heb deze film laatst op tv gezien, had er veel van verwacht qua reacties hier en de recensie. Het viel me zwaar tegen, het enigste wat goed was was het verhaal wat best voorspelbaar was, maar dat heb je vaak met zulk soort films.

- de muziek scenes vond ik nep, goedkoop, te perfect naar mijn inzien
- waarom word er niet gefilmd als ze doodgaat? Dat leek me juist een heel ontroerend stuk... Ik vond er nu niet veel aan.

*2,5

Jessen0wnt schreef:

- de muziek scenes vond ik nep, goedkoop, te perfect naar mijn inzien

*2,5

er wordt niet verder gefilmd omdat het boek ook eindigt (waar de film vandaan komt) bij de bruiloft en er wordt gesproken over de zomer waarbij ze nog heel veel plezier beleven en dat ze uiteindelijk overlijdt.

De videoclip ''Cry'' van Mandy Moore laat een paar flitsen zien van hoe hun de zomer hebben besteed samen en dat ''landon'' nog vaak aan haar terugdenkt.

Check deze link es. YouTube - A Walk To Remember (Cry-Mandy Moore) [email protected]

Een klein stukje na de film.

Rabbitto

Mocht je de film nou lache vinden.

check dit eens: YouTube - A Walk To Remember - On The Set With Mandy Moore

altijd leuk wat backstage

avatar van Legan

Legan

A Walk to Remember is een leuke tienerfilm voor diegenen die emotioneel nog in zo'n opgroeifase zitten. Een beetje romantiek, een beetje drama, een beetje stoerdoen, een beetje humor, een beetje zwijmelen, een beetje traantje pinken, een beetje keuzes maken, een beetje angst, ... Werkelijk alle clichés zitten erin, tezamen met alle mogelijke moraaltjes, iedere denkbare personage (met mogelijke alle tegenstellingen c.q. cultuurverschillen), de gehele scala aan emoties, etc... Verder was de film erg saai, ongeloofwaardig, oninteressant, wordt er slecht geacteerd, bevat het matige liedjes waarin te doorzichtig wordt geplaybacked en is het werkelijk inspiratieloos op zowat ieder vlak en iedere scène. Richting het einde sloeg de film helemaal door en gingen werkelijk alle stoppen los. Echt hilarisch . Het enige dat mij eigenlijk kon bekoren, en ervoor zorgde dat de film niet nog lager scoorde, was de muziek. Semi-stoere & romantische pre-pubermuziek dat mij deed denken aan het soort muziek dat ik luisterde rond mijn elfde. Wat mij betreft valt deze wannabe, met het bekende uitgemolken verhaal, onder de categorie goedkoop scoren.

avatar van Astriid*

Astriid*

een van de mooiste films die ik ooit gezien heb
en ik vond echt erg dat dat meisje leukemie had, en ze naderhand sterft in die film ..
maarjaa ,

5,0

avatar van Katharina

Katharina

Het commentaar bij deze film is vooral dat het een cliché tienerfilm zou zijn. Ik heb deze film heel kritisch bekeken, want ik dacht ook dat het een cliché tienerfilm zou zijn, maar daar ben ik van teruggekomen. Hij overstijgt absoluut dat.
Het acteerwerk is goed, het verhaal zit ook mooi in elkaar. De kleding van Jamie is misschien iets té, maar verder kan ik er niet zoveel commentaar op hebben. Ik vond het erg goed dat het sterven van Jamie niet is gefilmd, hierdoor zou de film anders een goedkope tienerdrama worden. De film is toch al emotioneel en aangrijpend genoeg.
Ook is prettig dat in deze film gelovige mensen niet helemaal de grond in worden gestampt of totaal belachelijk worden gemaakt (denk aan footloose).

Ik vind deze film zeker een aanrader!

avatar van skipy05

skipy05

Ik had er iets meer van verwacht door de hoge score hier. Hij viel dus een beetje tegen. Hij is toch redelijk voorspelbaar. naar het einde toe werd de films toch iets beter. Ik vond toch ook dat er gefilm mocht worden dat ze stervde. ook al gebeurd dat niet in het boek.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

En dan zeggen ze dat er geen vrouwen op Moviemeter zitten. In godesnaam.... IEMAND vertel mij dan hoe deze film aan zo'n score komt!

Of zitten we echt allemaal zo veel achter de tv dat we nooit meer buiten komen, en zodoende helemaal hotel-de-botel, 18 centimeters de lucht in worden van Mandy Moore?

Vals sentiment, dat is het. Maar goed, ik ben wel gelijk naar de kerk gerend om te kijken of de dominees hiero ook zulke maagdelijke stoten als kroost hebben rondhuppelen tussen de psalmboekjes en biechthokjes. Viel vies tegen.

avatar van christian

christian

leidsehoodie schreef:

Stiekem had je verwacht dat het 1 of andere gangster film zou zijn, ik snap anders niet waarom je naar deze film gaat kijken terwijl je zou moeten weten dat deze film niet in jouw straatje past. Ik ben geen liefhebber van horror maar dan ga ik ook niet speciaal horror films kijken om op MM te gaan zeuren dat de film zo slecht is.

Voor een romantisch drama is dit zeker 1 van beste film de ik ooit gezien heb.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Nou ik zag die dvd hoes en ik dacht: Oei da's een knaller, peng peng peng, say hello to my little dinges, aanbod dat je niet kan weigeren, paardenhoofden op vreemde plekken, bloedstollende actie, auto's over de kop, blauwe pil rooie pil, hi ha hoooo!

En toen viel hij inderdaad vies tegen christian. Nee, wil je het echt weten? Mijn zus zadelde mij er goedbedoeld mee op. Naja, dan zeg ik geen nee omdat er geen vuige crimineel op de hoes staat. Maar omdat het mijn genre niet is, mag ik toch wel mijn stem uitbrengen? Stel dat niemand zou stemmen op films die niet in zijn straatje passen, dan zou het gemiddelde nooit representatief zijn, en daarmee nutteloos en nietszeggend.

Ik vond het echt veel te zoetsappig, vandaar mijn 1*

Edit: zie daar, speciaal voor jou verhoogt naar een 1,5

avatar van DonnaDolce

DonnaDolce

Ik vond Shane West véél beter als Dr. Ray Barnett in ER. Hij kwam gewoon heel ongeloofwaardig over, té geforceerd. En dan is er natuurlijk het cliché: popular handsome boy falls for nerdy 'ugly' girl

avatar van sammy-girl84

sammy-girl84

Echt een pracht van een film!!! Een aanrader voor degenen die een leuke romantische film willen zien.

5 sterren waard!

avatar van dimpo

dimpo

Egt een ontzettend mooie film, die ik zo nog wel duizend keer kan zien

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Wat 3.68 ??? Deze film is dan ook maar een voorspelbaar en standaard romantisch filmpje hoor !

avatar van Respekked

Respekked

Brooklyn schreef:

Zit hij hier dan daadwerkelijk in?