Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Adam Shankman
Met onder meer: Shane West, Mandy Moore en Peter Coyote
Plot A Walk to Remember
"It all comes down to who's by your side."
Landon (Shane West) is de populaire jongen op school die samen met zijn bende iedereen die niet aan hun standaardnormen voldoet beledigt. Echter wanneer Landon en zijn bende op een nacht een grap willen uithalen met een jongen, loopt deze serieus uit de hand en komt de jongen in het ziekenhuis terecht. Als straf moet Landon les geven aan jonge probleemstudenten en ook meespelen in het lentetoneelstuk, dit zou hem terug met beide voeten op de grond moeten zetten. Zo leert hij Jamie (Mandy Moore) kennen bij wie hij schoorvoetend om hulp gaat vragen bij deze activiteiten. Jamie, dochter van de plaatselijke dominee, is serieus, conservatief en alles behalve eigentijds maar met een ijzersterk geloof. Tegen zijn eigen verwachtingen in wordt Landon al heel snel verliefd op Jamie, die over een levensvreugde beschikt die hij nooit voor mogelijk hield. Maar het is niet gemakkelijk, Jamie heeft zo haar eigen redenen om de liefde te ontvluchten tot het onmogelijk wordt deze nog langer te ontkennen.
- Trailer (YouTube)
- A Walk to Remember (BoekMeter)
- A Walk to Remember (MusicMeter)
Jamie Sullivan
Clay Gephardt
Eric
Walker
keukenzout
Nu weet ik weer waarom ik mijn moeder geen films meer laat uitzoeken, wat een té zoete en voorspelbare film. Wal-ge-lijk!!!!!!
Goldenskull
Rampzalig, eigenlijk vind ik het onnodig om er een bericht bij te zetten, omdat het binnen de verwachtingen viel, maar het overtrof de (negatieve) verwachtingen ruim
Ik had een soort Notebook Part II verwacht, maar het was nog veel erger dan The Notebook en dat kwam vooral door de christelijkheid, moraliteit, braafheid en omdat ie nog clichérijker dan The Notebook is. Gelukkig is ie inmiddels uit de top 250 gevallen, nog steeds belachelijk dit gemiddelde, maar goed. Vreselijk voorspelbaar, ik kon soms wel janken zo erg. Het viel me mee dat ze niet meer opstond uit de dood, 0.5*
mikey
Christelijk verantwoorde sweetheart drama.. Suffe (maar stiekem mooie) meid (zo realistisch he
) krijgt iets met een probleemjongere en superstud. Twee tegenovergestelde types eigenlijk, maar zoals Paula Abdul ooit eens zei.... Vervolgens veel praatjes over god todat de film met een bizarre love story plottwist op de proppen komt zodat de kijker zich genoodzaakt voelt te kicken op andermans verdriet, en het is janken geblazen. Film lijkt gemaakt door Oprah Winfrey.
Nou ja de twist was voorspelbaar gezien enkele dialogen.
magic32
veel te zoete , niet overtuigende liefdesdrama (zeer voorspelbaar)
Hoort zeker niet in een top 250 thuis.
'nadia,,
Ik vond um totaal niet voorspelbaar:S! nee dat zij dood zou gaan had ik neit izen aan komen! echt een mooie film! en complimenten voor de zangkunsten van mandy moore:D
Goldenskull
en complimenten voor de zangkunsten van mandy moore:D
Dat is dus nep hé..
Goldenskull
Wat is er nep dan, volgens jou?
Moore's lippen die niet synchroon gingen met de zang?
Duidelijk te zien aan overdreven op en neer gaan van haar kin.
Oja, mijn liplezende (:want slecht horend) broertje was ik bijna vergeten. Zelfs als ze het heeft gezongen, dan deed ze dat niet 'live'. Tenzij mijn broertje zijn lenzen niet in had ofzo
kimberlyVD
Vrij onrealistische film die enorm voorspelbaar is en vol zit met clichés maar ondanks dat allemaal vond ik hem nog altijd prachtig.
De chemie tussen Jamie en Landon is er en dat maakt van deze film een ontroerend portret dat toch genoeg weet te raken.
domi111
ik vond het een super film.goed geacteerd en mandy is echt een schatje.Beetje voorspelbaar wel,maar zeker de moeite waard om te gaan kijken.
fappie
- 2005 stemmen
Mandy moore kwam hier gister nog over de vloer, ff koffie gedronken en ze zong wat, ze zong goed live....
:P
Maphesta
Genoten van deze film. Gejankt, ook, trouwens. How emo can a guy get... damn...
Hele mooie film. Niet voorspelbaar, al lijkt het in het begin wel zo'n typische voorspelbare Punk-Meets-Nerd romance. Bleek het uiteindelijk absoluut niet te zijn. Dat was slechts de proloog.
Aanrader.
diaan11
Ik ben een liefhebber van liefdesverhaaltjes en door de goede beoordelingen had ik hoge verwachtingen van deze maar die zijn zeker niet waar gemaakt.
Ik vond hem zo niet boeiend dat ik hem bijna niet heb afgekeken. Toch gedaan en helaas, ook het einde maakte niets goed.
Volledig voorspelbaar en geen chemie tussen Moore en West.
notorious_kim
Van alle films die ik van Adam Shankman gezien heb, is dit zonder twijfels de beste!
Een prachtig verhaal waar je wordt in meegesleurd. De film zit boordevol cliché's en is heel voorspelbaar, maar toch kijk je met een grote nieuwsgierigheid naar het verhaal. Aanvankelijk dacht ik dat dit zo'n tienerfilm ging zijn, maar ik vind dat de film veel dieper gaat dan dat!
Goede cast. Aangenaam verrast door Mandy Moore. Prachtige stem btw (al kon de synchronisatie tussen de opname en het beeld beter :-s). Shane West is superschattig en heeft enorm veel expressie in zijn gezicht, hij heeft er echt voor gezorgd dat ik tuiten geweend heb bij deze film. De chemie tussen de twee personages is uitstekend, ik vraag mij dan altijd af of er mss off-set ook iets tussen hen was :-p.
De inbeeldzetting liet hier en daar aan de wensen over, vooral synchronisatie tussen gezongen en beeld zoals eerder al aangehaald. Hier en daar kon er nog een close-up bij om het gevoel wat meer over te laten komen. Maar de film is totaal geloofwaardig, wat je kon zien aan de tranen die tijdens het laatste half uur van deze film constant over mijn wangen liepen. Nadien had ik ook nog voor meer dan een uur een krop in mijn keel. Dus schitterende film, een dikke aanrader (al denk ik dat dit een echte chic-flick is)
Nancy1980
dit is echt een vrouwen film hahaha
prachtig verhaal, ik moest af en toe een traantje laten,
zon zielig maar mooi verhaal.
en geweldige mooie liedjes erin.
ok amateurfilm, maar ik heb hem in mn kast staan, en de cd ook.
dit is echt een vrouwen film hahaha
prachtig verhaal, ik moest af en toe een traantje laten,
zon zielig maar mooi verhaal.
en geweldige mooie liedjes erin.
ok amateurfilm, maar ik heb hem in mn kast staan, en de cd ook.
Waarom is dit volgens jou een amateurfilm?
garlic senior
Nogal slappe en kleffe hap. Deze film zit vol met zoetheid, tot aan het ergerlijke toe. Personages vond ik niet echt geloofwaardig overkomen, Mandy Moore in ieder geval niet. Zo tuttig en braaf heb ik het nog nooit gezien en die playbackshow had ze ook beter achterwege kunnen laten.
Shane West speelt iets beter als de opstandige tiener, alhoewel hij toch wel vaak een eenzijdig karakter speelt. Dialogen waren ook niet al te best, kwamen nogal gemaakt over en voegden weinig toe aan de film. Qua moraal en verhaal ook niet bepaald indrukwekkend, misschien nog wel het meest vervelende aan deze film.
tonnyhk
Ik ben het helemaal met je eens. Ik vond het echt een slechte film die mij geen moment echt raakte omdat het allemaal zo ongeloofwaardig was. Slappe hap....
tonnyhk
Dat het een typische vrouwenfilm is duidelijk. Mierzoet waarbij het er allemaal zo enorm dik bovenop ligt en vol met cliches. Een zoon die met zijn moeder gaat dansen om dat onder de knie te krijgen. Ik wordt daar echt helemaal niet goed van.
Maar ik had toch wel gedacht dat de dames wat kritischer waren en zich niet zo laten meeslepen door " valse" romantiek.
Het zijn nog echte pubers die dan met elkaar gaan trouwen. Tjonge jonge...
Dat films als Brokeback mountain, Bridges over madison County, Titanic, The notebook hoog scoren bij de dames kan ik mij voorstellen maar deze film ??????? Dat lijkt toch echt nergens op...
Dit is echt zo slecht geacteerd, het is zo ongeloofwaardig en het ligt er allemaal zo dik bovenop. Daar ga je toch geen 5 sterren voor geven ? Onbegrijpelijk voor mij,,,
tonnyhk
eerst leek het me een doorsnee teenerfilm.maar
het is echt een prachtige film het einde was een beetje voorspelbaar maar echt een dik verdiende
Kom nou het is gewoon een echte doorsnee teenerfilm.
B-daddy
Ik haat drama's normaal gezien maar dit...., zo'n mooie film en dat liedje toen ze op het podium stond, whaaaw!!! Leuke film
pientjuhz
De enige reden waarom ik deze film keek was omdat er muziek van switchfoot in zat. Ik moet toegeven dat de het een beetje een suffe film is met "het brave meisje" en "de stoere jongen". Maar de uitvoering vond ik goed en ik heb de film op geen moment saai gevonden.
matti
Prachtige film!
Soms wel wat voorspelbaar maar dit neemt niet weg dat ik toch wel erg ontroerd was door dit mooie liefdesverhaal...Toppertje!! Komt in m'n top 10...
®Tc
Ik moest ook een traantje wegpinken, enkel niet van ontroering maar van het lachen.
Nu heb ik al veel over-sentimentele films gezien maar dit slaagt toch wel alles. Een verhaaltje van 13 in een dozijn, niks nieuws ook niet alles er rond. Waarom wordt hij in godsnaam verliefd? Van de ene op de andere dag? Tjah. Er zou bij genres beter fantasy bijstaan bij z'n film. En al dat katholieke gedoe dat er dan nog bijkomt kijken.
Ik mis ook vooral weer de chemie tussen de karakters, als het een stille film was geweest zou ik uit niks kunnen afleiden dat beide hoofdrolspelers een koppel waren. Vooral de scènes waarin Landon alleen was kon ik aan zijn acteerspel echt niet afleiden dat hij Jamie ook maar iets of wat miste. Bij Jamie was het ook weinig soeps ook daar kon je echt niet afleiden dat ze ziek is. Plottwist waarbij ik zin kreeg men hoofd tegen de muur te stoten.
Soit al de rest mist het ook: Belachelijke one-liners, zangscènes die veel te lang duurde en die belachelijke lijstjes.
Vooral de score was belachelijk, dikte alle scènes nog wat meer aan.
Leuk voor Landon dat hij een mirakel is maar voor mij was het allemaal minder leuk. Lachwekkend en irritant tegelijk.
Rabbitto
Prachtige film, staat in mijn top 10.
Ik begrijp wel dat een tienerfilm is maar deze film probeert toch een niveau daarboven uit te komen.
een tintje Religueus is hier wel een understatement maar toch een mooie bedoeling en ik kan het zeker weten wel waarderen.
Ik heb verder de muziek cd en film meteen aangeschaft omdat je deze toch wel in huis moet hebben.
Kristen
Ongeloofelijk mooie film . & So what dat Mandy Moore het niet écht zong ? De helft van de artiesten playbacken tijdens een 'live' optreden .
kimberlyVD
Dat ze niet écht zong in de film is op zich geen probleem denk ik. Maar gewoon het feit dat je het ook echt ziet doordat haar mond niet gelijk beweegt enzo is jammer. Al heb ik me er totaal niet aan gestoord hoor.
Rabbitto
hmm meer dan 90% heeft het fout heeft over Mandy Moore.
Ze heeft elk lied in deze film met haar eigen stem gezongen. Er zijn wel tich interviews afgegeven en bij de Extra's vertellen ze ook dat ze alles zelf zingt en zie je de gerepeteerde nummers die door haar gezongen worden en opgenomen. In eerste instantie is ze namelijk een ontzettende goeie zangeres al vanaf der 15de. Ik heb haar albums en bij haar is het zingen op 1 en Acteren op 2.
En het liedje ''Cry , Its gonna be love, Lighthouse, Only hope en Someday we'll know ''die allemaal in de film voorkomen zijn allemaal door haar gezongen. Het is dus simpelweg haar echte stem en iemand die van niet beweert sjah, die heeft dus duidelijk geen verstand van muziekgebruik in films of haar carriere.
Heel vaak worden voor films de nummers apart opgenomen (wel nog steeds origineel ingezongen) maar om het beter te laten klinken. Sommige zangeressen krijgen een stemvervorming van zitten/rondlopen en zeker op die leeftijd met een ontzettende hoge stem is er weinig voor nodig om deze uit balans te brengen. Het nummer wat in de studio is opgenomen wordt gewoon ge''synced'' met haar mond zodat het nummer beter klinkt en ja dat kan soms opvallen.
Anywayz dat is ook de reden waarom ik de film zo ontzettend mooi vond. Omdat alles wat er gezongen wordt van haar zelf is en ook weer terugkomt in haar Albums. En bovendien is dit haar eerste echte filmrol na al haar populaire albums en legt ze gewoon alles wat ze heeft hierin.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime