Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Adam Shankman
Met onder meer: Shane West, Mandy Moore en Peter Coyote
Plot A Walk to Remember
"It all comes down to who's by your side."
Landon (Shane West) is de populaire jongen op school die samen met zijn bende iedereen die niet aan hun standaardnormen voldoet beledigt. Echter wanneer Landon en zijn bende op een nacht een grap willen uithalen met een jongen, loopt deze serieus uit de hand en komt de jongen in het ziekenhuis terecht. Als straf moet Landon les geven aan jonge probleemstudenten en ook meespelen in het lentetoneelstuk, dit zou hem terug met beide voeten op de grond moeten zetten. Zo leert hij Jamie (Mandy Moore) kennen bij wie hij schoorvoetend om hulp gaat vragen bij deze activiteiten. Jamie, dochter van de plaatselijke dominee, is serieus, conservatief en alles behalve eigentijds maar met een ijzersterk geloof. Tegen zijn eigen verwachtingen in wordt Landon al heel snel verliefd op Jamie, die over een levensvreugde beschikt die hij nooit voor mogelijk hield. Maar het is niet gemakkelijk, Jamie heeft zo haar eigen redenen om de liefde te ontvluchten tot het onmogelijk wordt deze nog langer te ontkennen.
- Trailer (YouTube)
- A Walk to Remember (BoekMeter)
- A Walk to Remember (MusicMeter)
Jamie Sullivan
Clay Gephardt
Eric
Walker
FullMoon
Ik heb van de film genoten en het is de 2de keer dat ik er naar heb gekeken. HIj amuseert je vanaf het begin tot het eind. Voor dames die bij een film lekker willen wegdromen is dit een aanrader.
michael1992
Na herbekijking 2.5 sterren eraf, ik erger mij meer en meer aan de overdreven christelijke moraal die je strot ingeduwd wordt.
E
Anouk.
Even voor de goede orde, ik krijg af en toe weirde dreigberichten van users, over deze film, die daarnaast ook beweren dat ik kanker bagatalisser. Dat is niet zo! Integendeel.
Maar de manier waarop deze film met de ziekte omgaat en met drama als genre, vind ik nou eenmaal hoogst bedenk'lijk. Mijn kritiek is tegen de film maar ziekte vind ik vreselijk!
Goh, ik dacht dat ik de enige was met van die berichten. Zeggen ze van;'Wacht maar tot het jou overkomt!'. Ik kan het toch niet helpen dat ik het geen goede film vind? Ik bedoel er heus niet mee dat ik het helemaal niet erg vind dat die ziekte bestaat en ik vind het heel erg voor de mensen die er onder lijden.
boemboem27
geweldig mooie en ontroerende film.
hou de zakdoekjes maar klaar...
moviechick-99
echt een kei mooie film spijtig dat het zo eindigt zat wel een heel mooi verhaal i zeker zien
j@ni_rose
Erg mooi en romantisch.
Vooral de eerste keer dat ik heb zag, moest ik wel een traantje laten gaan. Goeie drame met een boodschap. Een aanrader (vooral voor de vrouwen onder ons)!
Jib0n
Ik las op internet dat deze film vergelijkbaar qua niveau was met The Notebook, die ik overigens prachtig vond. Echter A Walk to Remember was nog geweldiger; het verhaal, de soundtracks, Mandy Moore (als Jamie Sullivan is ze leuker dan Mandy Moore zelf) en het einde.
Echt een aanrader als je van romantische films houdt! Van mij krijgt die 5 sterren.
moviechick-99
Wat een mooie film!Eerst dacht ik :'oh nee'! weer z'on high school filmpje.Want het begon ook zo maar naarmate zag je hoe hij meer en meer naar dat meisje dei eigenlijk een nerd was toe groeide.in plaats van bij zijn vrienden te zijn was hij bij haar.en het was zo mooi.ze begonnen een relatie en daarna trouwde ze.mooier kon niet ik dacht:eindelijk is een feel good happy end film.maar nee dat was het niet op het einde stierf ze heel triest.ben de film met school gaan kijken.er waren zelf kinderen aan het wenen.
carlak
Kennelijk een film in de categorie You love it or hate it. Ik hoor bij de laatste. Vond het een sentimentele (is net even wat anders dan gevoelig of emotioneel) kleffe film met muziek die het erg goed zou doen op de EO-jongerendag. De valse sentimenten glijden over het scherm tot het laatste gaatje gevuld is, gesmoord zul je worden....Shane West vond ik leuk, Mandy Moore acteerde op schoolmusicalniveau. Echt niet te vergelijken met The Notebook wat wel een mooie gevoelige film is of kijk eens naar August Rush als je van dit genre houdt. Dit was gewoon goedkope fake
Ben het wel mee eens dat dit een Hate it or Love it filmpje is, ik denk dat als ik de film op een ander moment gezien zou hebben dat ik hem lager gewaardeerd zou hebben.
Enfin, dat is dus niet het geval. De film begint overigens wel matigjes, het is allemaal behoorlijk voorspelbaar(incl. wat Christelijke moraaltjes) en het volgt alle platgereden paden die er maar zijn. Vanaf het moment dat Mandy Moore dat ellenlange & kleffe liedje heeft gezongen werd het beter wat mij betreft.
De karakteruitwerking tussen West en Moore wordt naarmate de film vordert veel aanstekelijker en de chemie tussen de 2 spat er toch wel van af, iets waar een voorspelbare film in dit genre het vooral moet hebben(ook bv. in the Notebook).
Was toch verrast door de draai die het verhaal een half uur voor het einde krijgt, het is natuurlijk niet de 1e keer dat je zoiets ziet, maar het geeft de film wat mij betreft een stuk meer inhoud. Iets waar ik wel naar op zoek ben in een film als dit. Dat liet mij in een goede bui achter en dat is ook de reden waarom deze film alsnog een ruime voldoende verdient bij mij!
thobe
Als man zijnde toch maar deze film een keer gezien. Mooie drama. Niet helemaal mijn ding, maar toch wel een 'must have' om te zien.
Mandy Moore en Shane West laten de chemie tussen hun beide goed zien. Overigens ook een erg mooi nummer op het eind (Mandy Moore - Cry).
ikkie01
Wat een zoet verhaal zeg. Iedereen maak het goed met iedereen. En toch een goede film vond ik. Bleef boeiend. Het verhaal is er een wat vaker voorbij komt.
essepluisje
Ik kan er niets aan doen maar wat romantische films betreft is dit mijn nummer één. Moet nog steeds iedere keer huilen.
Mandy Moore's beste film. Waren al haar films maar zo mooi.
Movsin
Romantisch studentenfilmpje, zonder veel pretentie, tot het drama opdaagt, het intriest wordt en edelmoedigheid primeert.
Had het niet anders verwacht, want al zo dikwijls gezien....
_stef_
Gewoon een supper goeie film!!!!!
Goed geacteerd!!!!!
En jammer genoeg heeft het een heel ontroerend einde!!!!!!
Die film verdiend zeker een 5/5!!!!!!

Emmuze
Erg mooie film, en in tegenstelling tot andere romantische films was deze niet echt cliché. Het acteerwerk was goed, het verhaal ook mooi. Leuk romantisch filmpje!
JDSsmetje
Herziening, en mijn God, wat is deze film irritant. Ik werd zowaar misselijk van de zoetsappigheid, van het vals sentiment, van de christelijke moraliteit, van de sentimentele muziek, van de voorspelbare verhaallijn, van de talloze clichés, van de oppervlakkige personages, van de zwakke acteerprestatie van Mandy Moore en van de complete ongeloofwaardigheid. Ik wist niet dat er een film bestond dat niet meer te bieden heeft dan mijn eigen irritaties. Verschrikkelijk!
Nelusje
Prachtig verhaal, wel erg zoetsappig, maar heb een rivier vol tranen gehuild
Cornpop
De eerste drie kwartier kon ik er moeilijk inkomen, ik dacht dat me een heel voorspelbaar/clichématig filmpje te wachten stond..
Maar uiteindelijk voerde het verhaal me wel mee en heb ik aantal tranen moeten wegpinken..
Nicolas Sparks heeft ons al vele mooie verhalen mogen brengen
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Hier heb ik heel erg veel van genoten. Het begint en lijkt allemaal zo high school stuff en tienerdrama. Het muurbloempje dat er niet bij hoort en de populaire jongen die langzaam maar zeker zijn hart verliest.
Maar A Walk To Remember kan zich verder ontplooien dan dat. De twist is zwaar, maar onverwacht. Tevens het enige onvoorspelbare aan de film, de rest zie je aankomen, maar zorgt voor een mierzoete sfeer wat in deze film volledig past.
De film heeft heel wat magische momenten. De tattoo-scène en het schooloptreden (inclusief het prachtige lied) als twee van mijn favorieten. Zowel Shane West als Mandy Moore zijn prachtig gecast. Wie dit een tienerfilm wilt noemen, mij best, maar dan wel één met diepgang en moraal.
Qar
Nee, dit vond ik echt helemaal niks.
Vol met clichés, ongelooflijk moralistisch en ook wel erg goedkoop sentiment, eigenlijk zat alles er wel zo'n beetje in.
Ik was wel een beetje voorbereid op iets dergelijks, maar uiteindelijk vond ik het te ver gaan.
Allereerst vond ik de muziek al helemaal niks. Paste wel prima bij de film trouwens, ook al zo mierzoet. Al helemaal dat stukje waar Moore zingt in het toneelstuk, want wat ze daar zong sloeg ook echt alles.
Het hele personage van Moore vond ik slecht. De kleren en het ontzettend brave meisje, het was gewoon veel te overdreven.
Daarbij komt ook nog eens die gelovige praat bij, ik ben zelf gelovig, maar dit vond ik echt om te kotsen.
Daarnaast lijkt alles in de film zo snel te gaan: West die veranderd van populaire jongen naar de braverik, de vader die van het ene op het andere moment een ander persoon was en opeens komt ook die bruiloft er nog achteraan.
Uiteindelijk vond ik alleen sommige acteerprestaties van voldoende niveau, maar dat was niet genoeg om deze film te redden.
Sarah T.
Ik heb hem inmiddels al meer dan tien keer gezien en hij blijft me vermaken. Er is geen enig twijfel aan, ik vind dit echt een topfilm. Goede acteurs, goed geacteerd, af en toe een klein acteerfoutje hier en daar maar het moraal van het verhaal is echt prachtig. Ik vind hem zelfs mooier dan The Notebook. Applaus voor Nicholas Sparks. *5.0
Sarah T.
Nee, dit vond ik echt helemaal niks.
Zulk soort mensen vind ik te oppervlakkig. Serieus waarom let jij op al die kleine details? het gaat om het verhaal zelf, de kern, en die is in 1 woord ''wonderfull'' ja, hou eens op met al die wijze woorden van jou, je-mig. Oke het begin is wel een beetje voorspelbaar maar later wordt het helemaal zoals je het niet hebt verwacht. Want eerlijk gezegd had ik ''leukemie'' helemaal niet in mijn hoofd zitten? Stop met dat oppervlakkigheid het is gewoon een mooie film punt, just get over yourself.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

The Notebook