Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Adam Shankman
Met onder meer: Shane West, Mandy Moore en Peter Coyote
Plot A Walk to Remember
"It all comes down to who's by your side."
Landon (Shane West) is de populaire jongen op school die samen met zijn bende iedereen die niet aan hun standaardnormen voldoet beledigt. Echter wanneer Landon en zijn bende op een nacht een grap willen uithalen met een jongen, loopt deze serieus uit de hand en komt de jongen in het ziekenhuis terecht. Als straf moet Landon les geven aan jonge probleemstudenten en ook meespelen in het lentetoneelstuk, dit zou hem terug met beide voeten op de grond moeten zetten. Zo leert hij Jamie (Mandy Moore) kennen bij wie hij schoorvoetend om hulp gaat vragen bij deze activiteiten. Jamie, dochter van de plaatselijke dominee, is serieus, conservatief en alles behalve eigentijds maar met een ijzersterk geloof. Tegen zijn eigen verwachtingen in wordt Landon al heel snel verliefd op Jamie, die over een levensvreugde beschikt die hij nooit voor mogelijk hield. Maar het is niet gemakkelijk, Jamie heeft zo haar eigen redenen om de liefde te ontvluchten tot het onmogelijk wordt deze nog langer te ontkennen.
- Trailer (YouTube)
- A Walk to Remember (BoekMeter)
- A Walk to Remember (MusicMeter)
Jamie Sullivan
Clay Gephardt
Eric
Walker
morpheus
Een hartverwarmende tiener-romance met het hart op de juiste plaats die eens een keer iets! wat afwijkt van het stereotiepe film die we op dit gebied kennen. De hoofdpersonen hebben een goeie chemie tussen elkaar en het eerste uur van de film is erg vermakelijk, echter daarna vervalt de film in tragedie en zoetheid keer op keer weer (wat niet iedereen even zal waarderen) waardoor de opzich goede en mooie boodschap te veel door je strot geduwd wordt.
Niet voor iedereen, maar als je de mooie momenten kunt waarderen een bovengemiddelde tienerfilm
***
michaelschrock
dit wordt echt DE tienermovie van 2003, Dit is echt een aanradertje, en voor de gasten die niet kunnen wachten tot 1 mei:
30 maart komt hij uit op DVD-- in engeland en duitsland( kunt via internet wel bestellen)Heb ik ook gedaan.
Ik heb deze film inmiddels al meer dan 50 keer gezien. Dat komt omdat hij in amerika al meer dan 1 jaar uit is op dvd---> dit is echt wel een oude film. al staat er achter van 2002, hij is in het begin van 2001 op genomen.
Maar echt mensen:
Ga naar die film, acteer werk is echt DA best ( vooral shane west) acteerd heel sterk.
Jullie zullen hem prachtig vinden
Zavo
dit wordt echt DE tienermovie van 2003
Lijkt me vooral een reden om er niet heen te gaan. Het spijt me, maar hier lijkt me dus echt niets aan.
empirekees
Geweldige film, goeie acteerprestaties, een geweldig verhaal, alleen het christelijke kwam een beetje ongeloofwaardig over van mandy dus, 4,5*, een echte aanrader.
Mooie film die me wat aan Sweet November deed denken.
sarah
wat een triestige film
en beter dan al die andere typische films over 2 mensen da verliefd worden
en met knappe acteurs
saske
ik heb de zakdoek een paar keer moeten bovenhalen vond het een hartverscheurende film
en ik ben dan al zo een gevoelig type
een aanrader
Verena Post
Het is geen slechte film, is geloofwaardig, apart, maar soms vond ik die Mandy Moore iets te tuttig en irriteerde ze me zelfs.
Shane West speelde beter. Leuk om naar te kijken, maar geen wereldfilm.
Addicted*
hele mooie film! Weer eens wat anders dan die standaard tienerfilms. Zeer ontroerend!
TheRisingSun
Géén doorsnee,cliché tienerfilmpje,maar een mooi drama, met een einde dat er jammer genoeg dan wel bij hoort. Deze deed me qua verhaal denken aan Sweet November (door de ziekte van het meisje) en ook wel een beetje aan She's All That (waar de jongen ook verliefd wordt op een meisje waarvan ie het nooit verwacht had). Maar deze film is uiteraard een stuk serieuzer dan She's All That. Met zeer goed acteerwerk van zowel Moore als West. Een fijne film om te zien, al is het einde dan weer een beetje triest .
damon
leuke film met soms iets te zoetsappige scenes
Mandy speelt "lekker naturel" - letterlijk (zonder make up) en figuurlijk van mij mochten ze de sterfscene wel laten zien uiteindelijk toch een verdiende 4* !
Mug
Wel degelijk een cliché romantisch tienerfilmpje met een vette EO-saus dat ontaardt in een woensdagavond 20.30 uur RTL4-film. Tuttig, braaf, moralistisch, ouwe koek, niks bijzonders. Overslaan dus.
Doom
Echt een geweldige film, geen woorden voor eigenlijk. ACteren was subliem, verhaal was aangrijpend... Echt een aanrader. 4.5 *
Mandy Moore in haar beste rol ooit, iig dat is mijn mening.
Muja
Werd me aangeraden door een vriendin, heb hem gelijk gehuurd en ik moet zeggen hij was beter dan ik dacht... Hoe Landon uiteindelijk Jamie haar dromen in werkelijkheid weet te brengen is zeker iets heel moois om naar te kijken, en tja de drama die daar bij komt kijken deed me wel wat..!
S.Y
soom
Landon is een prachtrol van Shane West, en Mandy Moore is ook tof als Jamie. Ik ben eigenlijk op zoek naar het boek waarop de film gebaseerd is...! A walk to remember is één van die films die je bijblijven, qua moralistische lessen. Ik vond dat er wel een moraal in zat namelijk.
Doom
Same here, ben ook nog opzoek naar het boek.
Deze film zou mij ook altijd bijblijven, vond het gewoon een prachtfilm en ga hem binnenkort nog eens herzien want eigenlijk zit er wel een 5* in voor bij mij. Is namelijk mijn favoriete romantische film van degene die ik heb gezien. Gewoon beter dan Leaving Las Vegas en The NoteBook. (Om maar een paar goede toppers te noemen.)
Het is een erg mooie aangrijpende film.
soom
Inderdaad waar! A walk to remember heeft alles, een lach, een traan
tis echt een suuuuuperleuke film!!!! aanrader!
Doom
Vandaag deze film herzien en ik heb hem verhoogd met een halve ster.
A Walk To Remember is een geweldig meesterwerk. De hele film wordt erg goed gebracht, goede quotes en erg mooie beelden. Ook is het tempo van de film heerlijk, geen langdraderige scenes maar gewoon lekker vlot.
De film verveeld geen moment, is vanaf het begin tot eind interessant, aangrijpend, mooi en erg leuk. Zoals Soom hierboven eigenlijk al zo mooi heeft gezegd: 'A Walk To Remember heeft alles, een lach, een traan en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Het einde van de film geeft je een dubbel gevoel. Het is erg triest en emotioneel dat Jamie het leven moet laten voor wat het is, maar de laatste woorden van Landon zijn daarin tegen weer erg mooi. Waardoor de film je toch een kleine glimlach geeft. (Idd, een glimlach en een traan.)
Jamie saved my life. She taught me everything. About life, hope and the long journey ahead. I'll always miss her. But our love is like the wind. I can't see it, but I can feel it.
De film heeft ook vele goede scenes waarbij je gewoon met een grote glimlach zit te kijken, dit komt ook mededoor de geweldige quotes en de prestaties van de cast. De personages voelde elkaar erg goed aan en dat was gewoon te zien in deze film, de vonken sprongen ervan af!
Jamie: You have to promise you won't fall in love with me.
Landon: That's not a problem.
Landon: Right now, you're straddling the state line.
Jamie: OK...
Landon: You're in two places at once.
Jamie: What do you want Carter? I've known you for years and you've never been the first one to come up and say "hello."
Landon: Jamie... I love you.
[long pause]
Landon: Now would be the time to say something.
Jamie: Are you trying to seduce me?
Landon: Why? Are you seducible?
Landon: I might kiss you.
Jamie: I might be bad at it.
Landon: That's not possible.
Emotionele scenes...
Jamie: Without suffering there would be no compassion.
Landon: Yeah, well tell that to those who suffer.
Jamie: How can you see places like this... and have moments like this and not believe?
Landon: You're lucky to be so sure.
Jamie: It's like the wind. I can't... see it, but I feel it.
Landon: Are you scared?
Jamie: To death...
Nu heb ik slechts nog maar een paar geweldige quotes/scenes gehad, zijn er gewoon teveel om op te noemen.
Muziek die in de film zat was ook erg goed, gewoon heerlijk om naar te luisteren en paste goed bij de desbetreffende scenes. De acteer prestaties waren ook zeer goed, vooral de prestaties van hoofdrolspelers Mandy Moore en Shane West.
De personages waren erg interessant, vooral de rol van Mandy. Gewoon lekker naturel.
Kortom, voor mij persoonlijk de beste romantische film.
soom
Wat te denken van de scene waarin die zogenaamde vrienden van hem haar voor paal zetten?
alle grofheid jegens mensen die anders zijn komt daarin naar voren, vond ik.
Inderdaad was het personage Jamie erg interessant om te spelen, en Mandy heeft dan ook terecht een prijs gewonnen.
ze is kwetsbaar door het geheim dat ze met zich meedraagt, en de reactie van Landon daarop is zeer mooi uitgewerkt.
Ik ben het idd met jou eens Doom, dat dit een zeer mooie romantische film is.
Mug
Het nadeel van het posten van hemel-inprijzende recensies en hemeltergende citaten uit de film, is dat deze positivo (ik ben vaak té aardig om een 0,5 ster uit te delen) weer terugdenkt aan de vele frustaties tijdens en na de film. Moralistische rommel van de bovenste plank. Brrrrrrr...
Doom
wat te denken van de scene waarin die zogenaamde vrienden van hem haar voor paal zetten?
alle grofheid jegens mensen die anders zijn komt daarin naar voren, vond ik.
Klopt helemaal, dat was ook een erg goede scene.
Mandy viel me ook heel erg positief op in deze film, erg goede actrice. De hele film sprak me gewoon aan. Helemaal met je eens dus
Ach ja, de een vind het geweldig en de ander gewoon tien keer niks. Moeten we ons maar bij neerleggen he, een zinvolle discussie zou het toch niet worden als ik er echt op in ga
En als ik teveel citaten heb gepost sorry, kon gewoon niet stoppen
soom
Het is inderdaad waar, dat het behoorlijk moralistisch is. Maar wat vond jij er dan zo slecht aan, als ik mag vragen? De acteurs, of het verhaal? en wat voor frustaties had je dan, tijdens de film...?
Mug
1) het verhaal, nou ja, het armzalige script. Populairste jongen wordt verliefd op minst populaire meisje. Dan gaat het al mis qua realiteit en originaliteit.
2) het grote geheim van Jamie....wat een verrassing! Nee hoor, oude (beschimmelde) koek.
3) het religieuze gezever dat door de hele film is geweven. Zeer frustrerend, het EO-sausje waar ik al eerder over had bericht. Voor mij persoonlijk is de film dan al niet meer te redden.
4) Mandy Moore (Jamie) dat er niet uitziet als "een meisje dat ernstig ziek is"
5) Gewoon niet realistisch, "religieus fanatisme", en totaal niet vernieuwend in het rijtje zielige romantische films.
6) Het acteerwerk was eerlijk gezegd het enige kleine pluspunt van de film. Maar deze keer geen genade qua sterrenverdeling...
7) brrrrrrrr...[dit prul snel proberen te wissen uit mijn geheugen]
Naomi Watts
Dat had je van tevoren al moeten zien aankomen m.i.
Gewoon een heerlijk romantisch filmpje. Vooral een meisje met een ziekte wou ik nog verweven zien in een dergelijk romantisch filmpje en daar scoort de film ook punten mee. Een mooie romantische film met goed acteerwerk en vooral Moore imponeert. 4,5*

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Notebook
Drama / Romantiek, 2004