• 9.197.562 stemmen

A Walk to Remember (2002)

Drama / Romantiek | 101 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Adam Shankman

Met onder meer: Shane West, Mandy Moore en Peter Coyote

Plot A Walk to Remember

"It all comes down to who's by your side."

Landon (Shane West) is de populaire jongen op school die samen met zijn bende iedereen die niet aan hun standaardnormen voldoet beledigt. Echter wanneer Landon en zijn bende op een nacht een grap willen uithalen met een jongen, loopt deze serieus uit de hand en komt de jongen in het ziekenhuis terecht. Als straf moet Landon les geven aan jonge probleemstudenten en ook meespelen in het lentetoneelstuk, dit zou hem terug met beide voeten op de grond moeten zetten. Zo leert hij Jamie (Mandy Moore) kennen bij wie hij schoorvoetend om hulp gaat vragen bij deze activiteiten. Jamie, dochter van de plaatselijke dominee, is serieus, conservatief en alles behalve eigentijds maar met een ijzersterk geloof. Tegen zijn eigen verwachtingen in wordt Landon al heel snel verliefd op Jamie, die over een levensvreugde beschikt die hij nooit voor mogelijk hield. Maar het is niet gemakkelijk, Jamie heeft zo haar eigen redenen om de liefde te ontvluchten tot het onmogelijk wordt deze nog langer te ontkennen.

Mug schreef:

Jij heb de liefde helemaal uitgedoktert? De liefde is het meest onvoorspelbare ding wat er is, alles is mogelijk.

Mug schreef:

1) het verhaal, nou ja, het armzalige script. Populairste jongen wordt verliefd op minst populaire meisje. Dan gaat het al mis qua realiteit en originaliteit.

Zoals Naomi al heeft gezegd, de liefde is een onvoorspelbaar iets. En als het totaal niet origineel is, noem even een hoop films op in dit genre waarbij de populaire jonge valt op een niet populair meisje. Ben heel erg benieuwd.

Op je andere punten kan ik ook gewoon leuk ingaan maar heeft het zin ? Denk het niet, jij had van te voren al bepaald dat je de film 3 x niks vond.

Onbegonnen werk.

avatar van Mug

Mug

Naomi Watts schreef:
Vooral een meisje met een ziekte wou ik nog verweven zien in een dergelijk romantisch filmpje en daar scoort de film ook punten mee.

Love Story + Turks Fruit. Maar of dat nu "dergelijke" romantische filmpjes zijn......

Doom schreef:

Niet in het bijzonder in dit genre om aan te geven dat liefdesrelaties van op het eerste gezicht 'tegenpolen' al veelvuldig in films zijn opgenomen: Love Story, Grease, Breakfast Club. En dan zijn er nog veelvuldig veel jaren 80 tienerfilms waarvan ik de titels gelukkig al lang uit mijn geheugen heb gewist.

Maar goed, discussieren heeft zeker geen zin. Jullie smelten weg bij de film; mijn maagzuur smelt iets weg tijdens de film. Beide ongezond...

Mug schreef:

Love Story maar eens zien. Bedankt voor de tip.

Ik snap het, misschien was ik wat aan het mierenneuken. Je argumenteert goed en dan zo'n heerlijke afsluiting.

avatar van Machi

Machi

Prachtige film, echt waar. Ook op aanraden van Doom gekeken en moet zeggen dat het mij behoorlijk heeft verrast, aangezien ik dit genre normaal niet zo super vind. Het verhaal lijkt voorspelbaar en cliché maar dat is het zeker niet als je je in het verhaal verdiept en goed oplet. Acteerprestaties zijn ook top, gewoon een film om nog een keer te kijken.

4,5* is zeker verdient

avatar van Sasz

Sasz

Mug schreef:

4) Mandy Moore (Jamie) dat er niet uitziet als "een meisje dat ernstig ziek is"

Ik ken veel mensen die ernstig ziek zijn, maar er eigenlijk helemaal niet ziek uit zien.

Ik vond dit een mooie film en Mandy Moore acteerde goed.

Machi schreef:

4,5* is zeker verdient

Aahh kijk, top dat je de film goed vond!

Is gewoon een heerlijke romantische film, lekker fijn tempo en geen langdraderige scenes.

soom

weet iemand soms waar ik het boek kan kopen.... en onder welke titel?

En de film zelf... waar kan ik die ergens kopen?

Doom

Ik zou het niet weten Soom, zou hetzelf ook wel willen weten want heb ook wel interesse aangezien dit toch een van de beste films is.

Doom schreef:

Nogmaals Je hebt inderdaad gelijk. Ik heb hem voor de 2e x gehuurd uit de videotheek en ik kijk hem wel elke dag even. Steeds opnieuw grijpt me het verhaal aan, hij verveelt niet, al heb ik hem nu al 50x gezien ofzo..

De schrijver is in elk geval Nicholas Sparks Maar ik weet de titel niet.. Is er geen fansite van deze schrijver?

Doom

Ja vreemd he, je kunt de film keer op keer blijven kijken, de leuke en aagrijpende scenes blijven ook keer op keer even leuk en aangrijpend. Is toch iets wat de film erg sterk maakt, je moet een goede film namelijk meerdere keren kunnen kijken. Dit kan bij A Walk To Remember.

Ik heb btw even naar het boek gekeken en je kunt hem gewoon bij BOL.com bestellen voor 10,49 euro onder de titel 'A Walk To Remember' van zoals jij al zei Nicholas Sparks.

5-7 werkdagen duurt de bezorging van je boek.

Uiteraard is dit wel de engelse versie van het boek, mocht je geïnteresseerd zijn in de Nederlandse versie dan moet je opzoek gaan naar de titel: 'De geur van seringen'. Helaas heb ik hier nog geen aanbieding van kunnen vinden.

soom

hartstikke bedankt, Doom! Ik heb inderdaad het boek op bol.com gevonden.

soom

Waar slaat die titel eigenlijk op? Een wandeling om nooit meer te vergeten? Zijn er meerdere mensen die hier berichten over hebben geplaatst, of ben ik de eerste?

avatar van Master Blaster

Wat een geweldige film is dit zeg

goede acteer prestaties
film werd wel een klein beetje minder toen ze zei dat ze ziek was

toch de volle 5*
Waarom werd het toen minder? Juist die ene scene is de belangrijkste van de hele film hoor! Landon verwacht dat het leven dat hij heeft met Jamie, voor altijd zal zijn, en hij is eindelijk gelukkig, en dan die ene scene...

Master Blaster schreef:

de titel moet je niet letterlijk nemen denk ik

ze zeggen meer va: Een gebeurtenins om nooit meer te vergeten

mm. op welke gebeurtenis doel jij dan? de ontmoeting met Jamie? De beginscene? De eerste kus van Jamie en Landon?

Doom

De hele film is toch een gebeurtenis om nooit meer te vergeten ?

Denk niet dat het gericht is op 1 scene, maar gewoon de hele film. Zulke liefde vinden, is toch een gebeurtenis om nooit te vergeten. Ik drooom er iig nog van.

Doom schreef:

De hele film is toch een gebeurtenis om nooit meer te vergeten ?

De Grote Liefde vinden, en dan het meisje verliezen? mm.. Dat lijkt me niet echt een leuke ervaring, op zich. Landon had juist het beste meisje gevonden, dat hem iets kon geven. Maar inderdaad, we dromen allemaal van een alles overheersende liefde denk ik?

soom schreef:

Zo bedoelde ik het niet helemaal. Er lijkt me niets mooiers dan je grote liefde vinden, daar doelde ik op.

soom schreef:

Maar inderdaad, we dromen allemaal van een alles overheersende liefde denk ik?

Idd, denk het wel. Dat doet iedereen wel stiekum. Ik ga dus weer lekker verder dromen

avatar van Bas17

Bas17

Naomi Watts schreef:

Heb de flim nog nie gezien, maar ik wordt zo langzamerhand ook ziek van zon verhaal. Liefde is wel onvoorspelbaar, maar met zon verhaal steeds wordt het juist voorspelbaar . Heb hem hier thuis liggen, hopenlijk is dit clichee wel goed is uitgewerkt want dan zou het natuurlijk niet erg zijn.

Bas17 schreef:

Dat wel natuurlijk, ik was er altijd van overtuigt dat films het liefde beeld romantiseerde (toen ik die post plaatste ook nog) maar het lot heeft mij het tegendeel bewezen.

Het is een vermakelijke romantic movie, niet meer dan dat.

Naomi Watts schreef:

Het is een vermakelijke romantic movie, niet meer dan dat.
neem me niet kwalijk, maar a walk to remember is meer dan zomaar een vermakelijke, romantische movie. Het is de belichaming van een liefde die er eerst niet eens was, en langzaam groeide. a walk to remember zal je bijblijven, ook al heb je hem 500x gezien. Meningen verschillen natuurlijk, maar A walk to remember afdoen als zomaar een vermakelijke romantische movie, kan gewoon niet..

soom schreef:

Kan wel, ik heb het net gedaan.

Naomi Watts schreef:

Kan wel, ik heb het net gedaan.
Haha, ja, dat zag ik! lol!
Maar wat is de reden, dat je er niet meer in ziet? Er zijn toch niet veel films waarin de geliefde sterft, of zeg ik nu iets heel erg stoms?

Naomi Watts

Dat zal ik even tussen spoilertags zetten. Ik vind de film een vermakelijke romantic movie maar dat wil niet zeggen dat het concept niet origineel is. Ik had zo'n verhaallijn nog niet gezien en blij dat ik nu wel een film ken die dat heeft maar niet genoeg om geweldig te zijn, wel bovengemiddeld. Hij staat wel op 4* bij mij hoor.

soom

Mooi, mooi Heb je niet een traantje moeten wegpinken, stiekem? dat doen de meeste romantische films toch niet? Die laten je wel met een fijn gevoel achter, maar je hoeft er niet om te huilen, denk ik...........

Naomi Watts

Ik huil wel tijdens sommige film bij deze niet maar wist zeker wel wat kippenvel op te wekken.

soom schreef:

Ik moest in deze film ook wel wat tranen laten gaan, vond het ook best wel aangrijpend. Denk wanneer ze de sterfscene hadden laten zien dat het allemaal nog iets erger was geweest qua emotie.. Of dat nou positief of negatief is weet ik niet.

Film is gewoon zoals Soom al zei best origineel, anders dan andere romantiek films die soms echt standaard worden, dat had A Walk To Remember zeker niet.

Moet wel zeggen, dat ik romantiek films altijd wel kan kijken, ook al is het zeer cliche en standaard, krijg er toch bijna altijd wel een heerlijk goed gevoel van. Is een sterk punt van het genre uiteraard.

soom

Ja, inderdaad. Je kan je indenken, wat jij in die situaties zou doen, als ik je nu goed begrijp?