• 9.377.371 stemmen

A Walk to Remember (2002)

Drama / Romantiek | 101 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Adam Shankman

Met onder meer: Shane West, Mandy Moore en Peter Coyote

Plot A Walk to Remember

"It all comes down to who's by your side."

Landon (Shane West) is de populaire jongen op school die samen met zijn bende iedereen die niet aan hun standaardnormen voldoet beledigt. Echter wanneer Landon en zijn bende op een nacht een grap willen uithalen met een jongen, loopt deze serieus uit de hand en komt de jongen in het ziekenhuis terecht. Als straf moet Landon les geven aan jonge probleemstudenten en ook meespelen in het lentetoneelstuk, dit zou hem terug met beide voeten op de grond moeten zetten. Zo leert hij Jamie (Mandy Moore) kennen bij wie hij schoorvoetend om hulp gaat vragen bij deze activiteiten. Jamie, dochter van de plaatselijke dominee, is serieus, conservatief en alles behalve eigentijds maar met een ijzersterk geloof. Tegen zijn eigen verwachtingen in wordt Landon al heel snel verliefd op Jamie, die over een levensvreugde beschikt die hij nooit voor mogelijk hield. Maar het is niet gemakkelijk, Jamie heeft zo haar eigen redenen om de liefde te ontvluchten tot het onmogelijk wordt deze nog langer te ontkennen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic berichten verwijderd.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Respekked schreef:

Zit hij hier dan daadwerkelijk in?

Nee. Maar de film bestaat dus wel...

avatar van Respekked

Respekked

Ohw ok. Ik dacht misschien een uncredited rol. Had het namelijk al eerder gecheckt op imdb.

avatar van Modar

Modar

Heb deze film lang geleden een keer gekeken op aanraden van een vriend. Ik moet zeggen dat dit best een aardige film is, normaal gesproken word ik niet snel warm of koud van een drama, maar deze wist me toch wel enigszins te raken. Daarvoor 3.5 sterren.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Zo'n mooi verhaal!!!

Ik heb echt gejankt bij deze film. Wat ik ook leuk vond is dat ze echt wel een beetje het sulletje was. In sommige fims komen dan soms sulletjes voor die er eigenlijk best nog goed uitzien. Maar zij speelde het zeer timiede en overtuigend, ze werd gekleed als een sulletje en bleef dat ook doorheen de film (wat ik fantastisch vond) en daardoor voel je mee met het personage.

Echt een topper om met vriendinnen ofzo te bekijken. Zorg wel voor genoeg kleenexjes!!

avatar van ireth

ireth

Ik heb deze film echt al minstens 10 keer gezien en elke keer krijg ik weer een brok in mijn keel

Het is gewoon echt een sterke film die je wilt blijven zien ookal loopt hij slecht af.

En wat diegene boven mij ook zegt: Mandy Moore blijft 'de nerd' spelen ook nadat de populairste jongen van de school haar vriendje wordt.
En dit is een heel groot positief verschil met bijv. She's all that.

Deze komt zeker in mijn top 10!

avatar van Nixon17

Nixon17

Christelijke propaganda film voor pubers. Belachelijk hoge score. Zou graag lager geven om deze niet juiste beoordeling te compenseren van 3,7 ster maar doe het maar niet. 1* meer dan zat. Ben je een christelijk meisje/vrouw van tussen de 12 en 25 ga um lekker kijken anders zeker niet doen.

avatar van Henkebart

Henkebart

Ik vind dit geen volwassen film. De kleuren, het acteren, de perfectie, de acteurs vielen bij mij allemaal niet op niveau. Het verhaal was best leuk, vrij simpel en cliché. Ik had het gevoel alsof ik een lange aflevering van Beverly Hills 90210 van vroeger aan het kijken was.

avatar van bild

bild

Enorme clichématige en voorspelbare romantische film gecompenseerd met een sprookjesachtig verhaal, nog niet te spreken van de clichés.

avatar van meri1a6

meri1a6

Ooh ik heb dus echt zoooo veel gehuild bij deze film!

Echt mooi verhaal

avatar van LiveALife

LiveALife

Prachtige film, zeer ontroerend..

avatar van Marieke1990

Marieke1990

zeer ontroerende film

avatar van bassos17

bassos17

Zeer mooie film. Erg van genoten. Aan het begin dacht ik nog : Dit is tog niet zo een goede film als ik had gedacht

Offtopic berichten over dreigmails verwijderd. Betreffende persoon is inmiddels geband.

avatar van mikey

mikey

Even voor de goede orde, ik krijg af en toe weirde dreigberichten van users, over deze film, die daarnaast ook beweren dat ik kanker bagatalisser. Dat is niet zo! Integendeel.
Maar de manier waarop deze film met de ziekte omgaat en met drama als genre, vind ik nou eenmaal hoogst bedenk'lijk. Mijn kritiek is tegen de film maar ziekte vind ik vreselijk!

avatar van Samayra

Samayra

Geweldige film. Normaal houd ik niet echt van films die triestig zijn maar ik ben toch blij deze gezien te hebben. Het moraal van het verhaal komt ook erg goed naar voren. Echt een aanrader!

avatar van Apster

Apster

mikey schreef:

Ja, ik dus ook. Waarschijnlijk van dezelfde persoon die telkens onder een nieuwe username me uitscheldt en bedreigd. Erg jammer dat het zo moet gaan.

De ziekte zelf is vreselijk, ik heb het meegemaakt bij mensen in mijn omgeving. Ik bekritiseer de film dan ook stevig, omdat deze de ziekte uitbuit voor goedkoop effectbejag.
Als deze user ergens zijn beklag moet doen, dan is het bij de filmmakers en niet bij mij en andere users.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Kanker is vervelend, goedkoop scoren met kanker is dat ook. Ik heb hetzelfde met The Bucket List, maar die vind ik qua film iets beter.

avatar van michael1992

michael1992

Ter gelegenheid van mijn eerste 'haatmail' zal ik hier maar eens een berichtje plaatsen.

De vuile klootzak, die ik ongetwijfeld ben, vindt deze film nog altijd geen bijster goede film. Een verhaal dat aaneenhangt van de clichés en dan nog eens overgoten is met meer siroop dan het gemiddelde amerikaanse pannekoekenontbijt. Wat, nu ik erover nadenk, nog niet eens zo'n slechte vergelijking is want de film is duidelijk op en top amerikaans. Zo over the top in wat zij interpreteren als emoties dat het in tegenstelling tot wat mij verweten wordt kanker niet bagatelliseert maar bijna romantiseert. Eén van de ergste ziektes wordt hier gebruikt als middel om goedkope tranen te onttrekken van kijkers die meeleven met personages die bijna parodieën zijn op de stereotypes waarvan zo hard geprobeert werd ze te ontwijken.

En inderdaad moest het mij gebeuren of iemand waar ik van hou dan 'heb ik waarschijnlijk mijn grote bek dicht' (in hoeverre zo'n zin zijn betekenis niet verliest door het gebrek aan grammaticale correctie) maar dan zal ik geraakt worden door iets wat echt is en niet slecht nagedaan is om zoveel mogelijk geld te verdienen.

En om af te sluiten het is gevoeLLoZe en niet gevoeLoSe.

Was getekend: fucking asshole.

avatar van speranza

speranza

Geef je met deze uitvoerige uitleg onbedoeld niet te veel eer aan de meer dan terecht gebande gebruiker?

avatar van michael1992

michael1992

Goh, niet echt. Ik geef gewoon aan waarom ik deze film eigenllijk nog helemaal niet zo laag beoordeel.

Ik zou dat eigenlijk bij alle films willen doen maar de tijd en zin ontbreekt mij en dit was nu een gelegenheid die ik niet wilde laten liggen.

Apster schreef:

Zal ik The godfather dan maar ook 1 ster geven omdat het criminaliteit uitbuit? Volgens mij heb je echt geen flauw idee wat een "drama" film inhoud? Hopelijk is dit ook gelijk de laaste film die je in dit genre bekijkt want je commentaar erop is om te huilen. Je mag deze film van mij op alle fronten afkraken maar als je begint over uitbuiten ga je toch echt een stap te ver.
Net zo absurt om een horrorfilm 1 ster te geven omdat er bloed in voor komt.
Een drama film waar drama in voor komt en dat dan betietelen als uitbuiten, volgens mij snap je het dan niet helemaal.

avatar van The One Ring

The One Ring

Er wordt geen kritiek gegeven op drama, maar op vals sentiment. Dat is een groot verschil.

The One Ring schreef:

Jij ziet de link sentiment en drama niet? Zie jij de link Gangsterfilm en criminaliteit wel? Het 1 kan niet zonder het ander in mijn ogen en dat is dus dan ook precies mijn kritiek op de negatieve commentaar die gegeven word. Schets mij dan een alternatief verhaal op deze film, waarbij de zogenaamde "valse sentiment" omgezet word in "goede sentiment".

avatar van Mug

Mug

Turks Fruit en Love Story. Uitgangspunt van A Walk to Remember is al eerder veel beter uitgewerkt, juist ook door de verwerpelijke christelijke moraliteit die deze film over de kijkers uitspuwt. Maar goed, ik verval opnieuw in herhaling. Opmerkelijk dat de hoogstemmers dit wegwuiven, en puur kijken naar 'het zielige'.

avatar van The One Ring

The One Ring

christian schreef:

Ik zeg niet dat sentiment vals is. Ik zeg dat het sentiment in deze film vals is. Het drama wordt niet realistisch gebracht, maar op een manier om de tranen eruit te persen, gecombineert met onwaarschijnlijke karakterontwikkelingen en een zoetigheid die de ziekte bijna verheerlijkt.

The One Ring schreef:

Ik ben het alleen eens met dat de film zoet is. Ik zie verder weinig discussiepunten, waar over te praten valt.

Zo goed als alles wat jij vind van deze film, is bij mij het tegenovergestelde en ben op bijna alle punten het met je oneens. Het is duidelijk dat tiernerdrama's niet aan jou besteed zijn. Net als dat ik niks met horror heb op een paar uitzonderingen na.

avatar van Marieke_1

Marieke_1

Ik zoek naar het juiste woord en kan niet kiezen tussen: verschrikkelijk, blegh, cliche, zoetsappig. Door keuze muziek, karakters, verhaallijn, kleine "grappige", "ontroerende" momenten kreeg ik al snel het idee dat deze film niets voor mij is, de film is weinig "volwassen". Nog losstaand van het EO-sausje, zoals iemand anders het eerder noemde. Nee, snel vergeten en doorgaan.

avatar van brielen

brielen

Gewoon mooi. Prachtige muziek en eindelijk nog eens een film met een boodschap. 4.

avatar van FullMoon

FullMoon

Nixon17 schreef:

Ik ben het totaal niet met je eens. Ik ben geen Christen en heb niets met het Christelijk geloof te maken en toch zou het in het echt zo ongeveer zijn gegaan. Er zijn genoeg Christenen die zich toewijden aan hun geloof en trouw zijn aan hun Bijbel. Dus als er maar één keer een film komt waarin iemand een christelijke rol speelt dan is het in je ogen propaganda?