Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Adam Shankman
Met onder meer: Shane West, Mandy Moore en Peter Coyote
Plot A Walk to Remember
"It all comes down to who's by your side."
Landon (Shane West) is de populaire jongen op school die samen met zijn bende iedereen die niet aan hun standaardnormen voldoet beledigt. Echter wanneer Landon en zijn bende op een nacht een grap willen uithalen met een jongen, loopt deze serieus uit de hand en komt de jongen in het ziekenhuis terecht. Als straf moet Landon les geven aan jonge probleemstudenten en ook meespelen in het lentetoneelstuk, dit zou hem terug met beide voeten op de grond moeten zetten. Zo leert hij Jamie (Mandy Moore) kennen bij wie hij schoorvoetend om hulp gaat vragen bij deze activiteiten. Jamie, dochter van de plaatselijke dominee, is serieus, conservatief en alles behalve eigentijds maar met een ijzersterk geloof. Tegen zijn eigen verwachtingen in wordt Landon al heel snel verliefd op Jamie, die over een levensvreugde beschikt die hij nooit voor mogelijk hield. Maar het is niet gemakkelijk, Jamie heeft zo haar eigen redenen om de liefde te ontvluchten tot het onmogelijk wordt deze nog langer te ontkennen.
- Trailer (YouTube)
- A Walk to Remember (BoekMeter)
- A Walk to Remember (MusicMeter)
Jamie Sullivan
Clay Gephardt
Eric
Walker
G.1Rl
Ik heb maar weinig woorden nodig om deze film te beschrijven: Wauw!!
Er is wel een klein puntje dat ik minder vond (spoiler):
Pas na een uur film kijken, krijg je te horen dat Jamie leukemie heeft. Dan belandt ze in het ziekenhuis, voor je het weet is ze thuis voor een behandeling thuis, en dan wordt verteld dat ze samen en hele mooie zomer hadden, die je niet eens ziet, en dan is ze dood... Dat gaat allemaal echt veel te snel. Maar dat neemt niet weg dat ik het een hele mooie film vond en ik heb ontzettend moeten huilen.
Voor mij 3,5*
G.1Rl
fantastische film! af en toe en traantje maar geweldig!
Een traantje om een film laten is toch juist positief? Het is toch juist heel goed als een film dat voor elkaar krijgt?
Als ik jouw bericht zo lees, dan vind ik het klinken als een negatief iets. Onze meningen kunnen natuurlijk verschillen en ik kan jouw bericht verkeerd opvatten, maar het klinkt alsof je dat juist hét minpunt van de film vond.
diamona
dit is een echte top film met een heel mooi lied en en een zeer ontroerend verhaal ook wijst het mensen erop hoe erg een dodelijke ziekte kan zijn
otherfool
Misschien wel de grootste surprise in de huidige top 250, dit tienerdrama met de gebruikelijke familie-, liefdes- en highschool troubles, met een loodzware en toch niet helemaal goed uitgewerkte wending (de film had gerust een half uurtje langer mogen duren).
*De* ontdekking van de film is echter Moore, die ook in 'Saved' al een erg sterke rol neerzette en in A Walk To Remember de rest van de jonge cast, die allen rechtstreeks uit een Dawson's Creek aflevering lijken te zijn weggelopen, compleet wegspeelt.
De huil of ik schiet verwikkelingen, het moralistische en godsdienstige toontje en een hoop standaard karakters zullen menigeen doen afschrikken, maar door het vlotte begin, een aantal oprecht ontroerende scenes en een perfecte leading lady kan ik met een gerust hart 3 volle sterren uitdelen.
Carolaah
Eigenlijk meer dan een 3,5 maar zeker geen 4,0 waard.
Erg mooie film, lichtelijk cliché, maar wel aangrijpend.
Heb ook wel een traantje gelaten.
Prima acteerwerk, het verhaal is ook mooi, maar omdat het
toch weer een cliché-film is 'maar' 3,5 ster
garlic senior
Ik heb de indruk dat iemand meerdere keren op deze film heeft gestemd
otherfool
Ik heb de indruk dat iemand meerdere keren op deze film heeft gestemd
De mods hadden die indruk ook
laracroftonline
hij is zeker goed vooral omdat ik weet hoe zwaar kanker is mijn opa is dood eraan gegaan heb hier en daar ook wel gehuild maar da's opzich geen ramp de acteerprestaties waren geweldig vooral mandy moore met haar stem en shane was wel goed.
lucdecoster
Ik wil deze film graag zien. Ga em snel zoeken.
Ja, het is de moeite om te zien, 1 van de beste romantische films.
Daana
liefde is iets heel moois dat gekoestert moet worden,deze film
bewijst dat, mijn complementen voor deze film.
het is prachtig.
astrid02
Leuk om te kijken, maar zeer overgewaardeerd hier, naar mijn mening.
Franco Fangio
Leuk om te kijken, maar zeer overgewaardeerd hier, naar mijn mening.
Toen ik deze film ging kijken, dacht ik bij aanvang dat de meeste mensen hadden overdreven, maar dat vond ik achteraf zeker niet het geval. Ik vond het persoonlijk een erg aangrijpende film. Mooi verhaal en goed geacteerd door beide hoofdrolspelers. Deze film geef ik zeker een hoge waardering, want het raakte me echt. Soms kijk je naar een film, maar dan voel je het niet echt. Hier wel.
4,5
movierider
Een film die alle mensen met behoefte naar cliché bevredigd.
Het stikt van de typisch amerikaanse lovescenes en teksten, iets waar ik me mateloos aan geirriteerd heb.
Daarnaast het acteerwerk was ook weer zoiets.. het spreekt mij niet aan.
Het einde was sterk, met haar dood. maar werk het dan ook mooi uit, en breng het er niet simpel vanaf met slechts een voice-over!
jammer,
(Leuk dat ze de beginscene in een shot hebben gefilmd ! deze eindigt met cameralift tot aan de bovenzijde van een hek).
'Een film leuk voor een keertje.' 2 sterren.
chasing_rainbows
Ik vond dit gwn een prachtfilm .
Want Mandy moore heb ik nooit gemogen omwille van haar soort muziek .en haar prestatie in the princess diary's vond ik ook maar niets.
Maar hier heeft ze me toch aan het scherm gekluisterd gehad
en af en toe een traantje
En shane west mag er ook best zyn.
Deze film staat ondertussen in myn top 10
mssn niet zozeer om het verhaal maar voorral om de acteerprestaties
Turkeyloverz
Aardige film. Behoorlijk voorspelbaar en ietwat onrealistisch, maar heb toch wel genoten. Over het acteerwerk ben ik wel te spreken, beide hoofdpersonages deden hun best. De makers hebben geprobeerd om wat originaliteit toe te voegen aan een eeuwenoud formule en dat is toch wel aardig gelukt. Het einde was wel heel snel bij elkaar gepropt en in 2 zinnen hadden ze een geweldige zomer beleefd en was Jamie gestorven. A Walk to Remember is een highschool-movie met liefde/drama, dat met sommige scenes echt wel wist te raken. Verder vooral hetzelfde liedje en cliche's die elkaar achtervolgen.
dekrd
Ik vond het wel een leuke film.
Alleen het begin vond ik waardeloos!
Na 15 min dacht ik dat ik weer zo'n high school film zat te kijken waar er al zoveel van zijn.
Halverwege veranderde de film in een meer serieuze film die de moeite wel waard is.
MissyNador
Een van de mooiste film film die ik ooit heb gezien! Prachtige film + verhaal. Heb heel wat traantjes gelaten bij deze film!
Top 250 discussie verwijderd.
Zie commentaar bij tekstinvoerveld:
Jayvie
Ik heb de film zopas gezien, en om eerlijk te zijn, vond ik er weinig aan... Romantische films zijn soms nog wel eens voor mij, maar deze, nee danku...
roomzzie
Hele mooie film, Erg goed gespeeld en een erg ontroerend verhaal.. Ik heb een traantje gelaten
Begint een beetje saai, maar is het waard om af te kijken!
picesof69
Ik vond het wel een leuke & lieve film, voor de dames e/o romantici, maar niet echt bijzonder.
Gewoon een leuke/lieve film om eens samen met je partner te bekijken.

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie