• 9.379.405 stemmen

Donnie Darko (2001)

Mystery / Drama | 113 minuten / 133 minuten (director's cut)

Genre: Mystery / Drama

Speelduur: 113 minuten / 133 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Richard Kelly

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Jena Malone en Patrick Swayze

Releasedatum: 20 juni 2002

Plot Donnie Darko

"28 days, 6 hours, 42 minutes, 12 seconds... that is when the world will end."

2 oktober 1988, een gewone dag in het leven van de verwarde 16-jarige Donnie Darko. Dan valt er vanuit het niets een vliegtuigmotor door het dak van z'n huis, recht in Donnie's kamer. Gelukkig ligt Donnie niet in bed, aangezien hij hiervoor in een visioen gewaarschuwd is door een 2 meter lang konijn. Terwijl Donnie het leven en de liefde begint te verkennen ontdekt hij de geheimen van het universum waardoor hij de mogelijkheid krijgt om de tijd en zijn lot te veranderen.

Donnie Darko

Dr. Lilian Thurman

avatar van laundromat

laundromat

planet_of_death schreef:
Het is GEEN liefdes verhaal, het is een Science fiction film in hart er nieren.

je zei ergens nog dat iedereen zijn eigen invulling heeft...nou laat mistertod.

overigens zit er van alles in, óók liefde. ik zou het nooit een liefdesverhaal noemen, maar tis maar hoe je er naar kijkt.

planet_of_death

Ik zei dat het goed was om je eigen invulling te geven, maar laten we vooral het echte verhaal niet vergeten!

avatar van jacobz

jacobz

Als je 12 monkeys en the butterfly effect relex vindt, is dees dan een aanrader?

Nogal!

Zeker!

Komt morgen op de tv, die moet je zien!

avatar van LinkVink

LinkVink

morgen ff nakkie13 stuk lezen over DD en waarschijnlijk Mulholland even op nieuw kijken (hoewel even niet zo eenvoudig is )

Wordt denk ik een leuk daggie. Misschien als afsluiter nogmaals Donnie kijken! Ziet er perfect uit

LinkVink schreef:

O ja, de analyse. Ben benieuwd of t wat is, heb er nog geen cijfer van terug. Was een beetje een haastklus...

avatar van Banjo

Banjo

• 2038 berichten

in de veronica gids staat ie onder horror maar dat is het zeker niet...

weet iemand ook waar ik die donnie darko poster kan bestellen?

het shirt heb ik al..

laat maar ik heb het al gevonden...

avatar van Sukantara

Sukantara

avatar van misterwhite

misterwhite

Omdat de film wazig is geef je hem 0.5*

Ik heb liever wat meer uitleg.

avatar van Awake78

Awake78

Ja dat is wel erg makkelijk inderdaad.

Onderbouwing graag.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Wazige film.

Van mij een 0,5 voor deze wazige post.

Aazhyd schreef:

Van mij een 0,5 voor deze wazige post.

Een -1.

Haat mensen die films niet kijken omdat ze oud, wazig of geen bekende acteurs hebben.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

...het is ook een vage, vage film die je achterlaat met allerlei vragen. Waarom zus, zo....snapte er ook geen bal van. Geen climax op het einde. Deze film wordt zo opgehemeld maar "not my cup of tea" sorry....

Zal ongetwijdeld een diepzinnige betekenis hebben deze fikm maar heb het niet opgepikt.

avatar van laundromat

laundromat

Dennis Evahi schreef:

Hoef je geen sorry voor te zeggen. Als het niet jouw cup of tea is, prima toch. En als jij hem niet wil herzien om hem miss wel te snappen, ook goed ja. Als iedereen hem goed vond stond-ie wel hoger ja.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Vanavond nog maar eens kijken of ik hem nu wel helemaal begrijp.

Het is altijd wel leuk als iedereen zo zijn/haar eigen theorie erop nahoudt bij een film als deze.

avatar van canciser

canciser

Dennis Evahi schreef:

Prima onderbouwde mening, zo kan het ook. En een 3 is helemaal niet zo laag hoor.

Over die DD poster: Film >> Algemeen >> Ik zoek... een poster

avatar van Ich bin Derrick

Ich bin Derrick

Wazige film.

Mischien een keer opnieuw kijken als het wat minder mistig is.

avatar van Awake78

Awake78

Vanavond dus

avatar van director88

director88

Geweldig, vanavond rtl 8!! Super avond

director88 schreef:

Geweldig, vanavond rtl 8!! Super avond

Als ik niet had moeten werken en een dubstep feest had gehad, zou ik hem waarschlijk gewoon weer kijken, voor de 4de keer deze maand...

avatar van Justinw

Justinw

heb hem een 4 gegeven maar film heeft toch wel een grote indruk op me achtergelaten. Over een halfjaar toch maar weer eens zien

avatar van van duijn

van duijn

op de trailer ziet het er wel geinig uit. Beetje horror-achtig... ik denk dat ik hem vanavond maar is ga proberen aangezien hij op nr.40 staat in de top

avatar van Carlito69

Carlito69

op het einde donnie darko zijn ouders waren op vliegtuig en juist op dat moment was het bijna het einde van de wereld maar het vliegtuig ging richting, waar de hemel opende. het vliegtuig is gecrasht mss kweetnie, maar het motor ging door de gods channel heen en zo kan hij het tijd terugbrengen? zo red hij het leven van zijn ouders en gretchen of het hele wereld?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Toch zouden de letters d en e het bij je moeten doen Carlito.

Carlito69 schreef:

SPOILER!
Man...

van duijn schreef:

Geen horror, science fiction/drama/geniaal.

avatar van Ramakant

Ramakant

Nakkie13 schreef:

Een -1.

Ouwe donder toch op naar hitler met je gehaat. Ik zie dat je op eidereen comentaar heb. Slaat nergens op een beetje met zn alle iemand verbaal aftuigen terwijl hij het alleen maar een wazige film vind. Achterlijk belachelijk, interessant-doen, arrogante gedoe zeg. ik vind deze film ook wazig, so what!?!

Ga je nu voor je pc zitten janken omdat anderen het een wazige film vind? Denk je dat hij de enige is die dit een wazige film vind? Denk je dat jij de enige bent die mag bepalen wat wel en wat niet een wazige film is? Donder toch ff een eind op internet held.

planet_of_death

Niet erg dat ie wazig is, maar onderbouw je mening dan!