• 9.378.849 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.272.648)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Een halve d`r bij.

avatar van The Last

The Last

The Oceanic Six schreef:

Het verhaal was diepgaand. Erg sterk, erg goed uitgewerkt. Het is een actiefilm, maar wel met SF elementen. Het steekt gewoon geniaal in elkaar.

Eens. Wellicht de beste actie/sci-fi film ooit!

avatar van apolicum

apolicum

The Last schreef:

Eens. Wellicht de beste actie/sci-fi film ooit!

zowiezo

avatar van lesamurai

lesamurai

apolicum schreef:

zowiezo

Ik kan nou niet zeggen dat dit wellicht de beste actie/sci-fi film ooit is want naar mijn mening zijn er nog veel betere; maar met een ding moet ik je gelijk geven Apolicum; De film weet zijn klasse te behouden als Sci-fi/actie en is een van de enige waar deel 2 meer wordt gewaardeerd dan deel 1 (hetzelfde geldt naar mijn mening ook voor Aliens).

Kortom;

Een sterke film die ervoor zorgt dat je op het puntje van je stoel zit (het camerawerk is overigens ook sensationeel).

...

avatar van maerk

maerk

En opnieuw een zinderend spannende actiefilm van James Cameron .

Net zoals The Terminator is Judgement Day een superstoere actiefilm. Alleen zijn er zichtbare verbeteringen. Vooral de special effects zien er mooier uit. Erg mooie special effects. Ik heb mooier gezien maar deze film komt uit 1991 dus dat neem ik voor lief. Eerst vond ik het maar vreemd dat Arnie opeens terug is. Hij is de good-guy in deze film, dat verraste me al helemaal. Maar later wordt uitgelegd dat hij geherprogameerd is.Dat verklaart veel, maar niet hoe ze aan hem zijn gekomen in de toekomst. Of is het een namaak?? Ach ja, wat maakt het uit. Het acteerwerk is goed, alleen in The Terminator vond ik het iets beter. Furlong weet zich goed staande te houden tussen de volwassen acteurs. Alleen de dialogen tussen Furlong en Schwarzenegger in het begin zijn een beetje houterig. Maar de actie is echt superstoer en geweldig in beeld gebracht. Mooi camerawerk.

Hasta la Vista...Baby 4*

avatar van Friac

Friac

Een dijk van een actie/science-fictionfilm, één die meer in het geheugen gegrift staat dan het origineel (niet zo moeilijk, aangezien ik me deze film zijn release nog kan herinneren; als kind/tiener heb ik hem toch enkele keren gezien).

Het verhaal is meer dan degelijk, het acteerwerk is voldoende (soms zijn de dialogen helaas iets te stroperig) en de muziek past wonderwel bij de beelden. Maar natuurlijk draait het hier - voor mij althans - om de actie en de spanning, en Cameron biedt het allemaal aan op een gouden schaaltje. De T-1000 is één van de beste filmschurken die ik ken, en de confrontaties met de Terminator zijn om duimen en vingers bij af te likken. Altijd genieten met dit bijzonder onderhoudend Hollywoodproduct!

maerk schreef:

Nou weet ik het niet helemaal zeker, maar volgens mij was Arnold in Terminator 2 een volledig andere Terminator, een nieuw model vergeleken met de Terminator uit het 1e deel. Alleen hebben ze in beide films Schwarzenegger gebruikt voor de hoofdrol. Net als in Terminator 3 Arnold ook een ander model is. Dat moet ook wel, want in zowel Terminator 1 en 2 worden de Terminators vernietigd op het einde. In de 1e wordt ie verpletterd en in de 2e zakt hij vrijwillig in het vuur om de mensheid te beschermen.. Maar, correct me if I was wrong

avatar van maerk

maerk

@Ajax&Litmanen1:

Ja ik denk dat het gewoon nieuwe Terminators zijn. Zoals je zelf zegt zijn de 'eerdere versies' vernietigd. Beetje verwarrend allemaal. Maar toch leuk dat Arnie nog steeds in het 2e deel zit

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Nogmaals bekeken, het is toch een super-actie film met moto's, trucks en helicopter met mooie achtervolgingen. Ook fantastische scènes met die robot in vloeibaar metaal, uniek deze film.

avatar van grazy_gangstah;

grazy_gangstah;

Van de 3 ''Terminator'' films vind ik dit de allerbeste deel.

Terminator 2 heeft erg mooie special effects, goed verhaal, goed acteerwerk en is erg vermakelijk, en scoort goed met z'n spanning.

Eerst dacht ik bij me zelf:

''Een vloeibare robot die (bijna) niet dood kan? John Connor is hopeloos en hij gaat sowieso dood, er valt niks meer te doen, en de T-101 kan enkel wat weerstand bieden!''

Maar toch bleef de film erg verassend en onvoorspelbaar.

De film bied mooie achtervolgingen, spectaculaire gevechten en je leeft gewoon mee met de personages en hun problemen.

Normaal gesproken vind ik de 1e deel van een film-reeks het allerbeste, maar voor deze film maak ik een uitzondering.

-Een van de beste science-fiction films!

Score: 4*

avatar van ®Tc

®Tc

vind ik persoonlijk minder dan de 1 maar wel schitterende special effects

3,5

avatar van joeythebest

joeythebest

Dit is mijn All time favorite. Het is een film die alles heeft. Geweldig goed geacteerd van Arnie. Ook de slechte terminator is goed gespeeld. Deze film heb ik ondertussen al een 20 keren gezien en er mogen er nog eens 20 keren bijkomen.

avatar van Theunissen

Zeer mooi vervolg op het eerste deel en net zoals het eerste deel ook zeer boeiend en spannend. Arnold Schwarzenegger (dit keer als goodguy) en Linda Hamilton zijn weer goed op dreef in deze film. De speciaal effects zijn schitterend (zeker voor die tijd) en de actie spat van het scherm. Dankzij Edward Furlong vind ik deze film net iets minder als het eerste deel.

avatar van lesamurai

lesamurai

PERFECT

avatar van The Oceanic Six

Vandaar slechts 3,5 ster?

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Vroeger ook al eens gezien en ik kan me de fantastische special effects nog herinneren en de geweldig gefilmde gevechten tussen de 2 terminators. Ik wil deel 1 en 2 nog steeds kopen, maar ik kan ze nergens vinden voor een mooi prijsje.

avatar van Marintje

Marintje

Mooiste van alle drie de delen.

avatar van moko

moko

mooieste film ooit !

avatar van guylopez93

guylopez93

hele goeie film

Edward Furlong, Arnold Schwarzeneger en Robert Patrick doen het heel erg overtuigend

ook de beste van de drie delen

avatar van Kevin13

Kevin13

er komt een 4de Terminator met Christian Bale en Helena Bonham Carter.

trailer : http://www.filmfocus.nl/trailers/item.php?id=29385&tr_id=3440&speed=2

avatar van Stapler

Stapler

Kevin13 schreef:

er komt een 4de Terminator met Christian Bale en Helena Bonham Carter.

trailer : http://www.filmfocus.nl/trailers/item.php?id=29385&tr_id=3440&speed=2

Get real..

Stapler schreef:

Get real..

wil je het of wil je het niet, hmm het is geen trailer maar en teaser, en het is real.

voor mij is het simpel. Christian Bale speelt er in mee, met alle respect, ik persoonlijk had niet verwacht dat iemand beter kon zijn dan al pacino, ja de niro een goede tweede en voor mij staat Al op 1maar die bale ik weet het even niet/ (norton fantastisch)ik haat hem.

mijn excuses.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Christian Bale is zowat de enige acteur die in de voetstappen mag treden van dat soort grote namen.. Nerdton? No way!

orbit schreef:

tja ,

Nerdton? No way!
akoord maar hij kan er ook wat van, maar tegen over.

nogmaals ik haat je bale.

eb huh DN ze hebben het alleen over die dooie(waarschijnlijk een glansrol)

avatar van apolicum

apolicum

Waarom haat je Bale? Ik vond bijna alle films die ik al van hem gezien heb, een succes. De Niro of Pacino zie ik dan weer niet echt in een T-film spelen eerlijk gezegd 8-) Gewéldige acteurs uiteraard, maar ik zou niet echt weten welke (hoofd)rol ze hierin konden spelen. (een oude versleten terminator? )

avatar van The Oceanic Six

Kunnen discussie's over Terminator 4 ergens anders gehouden worden? Deze is voor T2 bedoeld

avatar van Kevin13

Kevin13

ga anders naar het topic Terminator 4

apolicum schreef:

Waarom haat je Bale?

omdat hij zo goed is

there to old for this shit, en zouden er ook helemaal niet in passen, ook niet in hun jongere jaren.

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1923 stemmen

Beste en compleetste film ooit gemaakt!

Alle gengres komen hier aan bod!