• 9.377.570 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.272.176)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Dr. Miles Bennett Dyson

Dr. Peter Silberman

Enrique Salceda

Janelle Voight

avatar van Diesel

Diesel

Mortn schreef:

Ik kan alsmaar niet kiezen welke ik beter vind: het grauwe en enge eerst deel, of het overdondere spektakel en special effects van het tweede deel.

Vind ze beide 5* maar ik geef toch de voorkeur aan het origineel.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ja,Terminator,erg 'vet' natuurlijk om het zo even te zeggen. Deel één was voor mijn gevoel al geweldig,maar deze was nog beter! Erg goede special effects en Arnold natuurlijk in de rol die alleen voor hem geknipt lijkt te zijn:)

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

dit vind ik nou eerlijkgezegd niet echt goed, blijkbaar ben ik dan wel een uitzondering. want 4 sterren is niet niks. Misschien komt het gewoon omdat ik die Schwarzenegger niet kan uitstaan. nou ja..

een: 2,5

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ieder zijn eigen mening hè! Niks mis mee toch?!

avatar van Lupara

Lupara

Nou, eigen mening is oke, maar als je deel II leuker vindt dan deel I.... dan zegt dat veel over je niveau.

avatar van AHWA

AHWA

Begin jij nu ook al?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

avatar van De GeuS

De GeuS

Lupara

Kan nog gezellig worden. Misschien moet je hier dan maar niet weerkomen en een site van je eigen "niveau" zoeken....

avatar van zombie

zombie

Diesel schreef:

Vandaag voor de tigste keer herzien en realiseerde me dat dit een overduidelijke 5* film is, geen twijfel mogelijk...

precies couldn't agree more!!! Dit is 1 van die films waar ik vroeger helemaal idolaat van was...en nu nog steeds een beetje.
Vandaag maar weer eens de director's cut gekeken. Wat een idiote scene blijft dat, wanneer Arnie leert hoe hij moet lachen...en dus een super geforceerde lach tevoorschijn tovert , maar goed dat die de uiteindelijke versie niet heeft gehaald! De rest van de deleted scenes zijn eigenlijk best ok...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Wat heeft "Frankrijk" trouwens met T2 te maken? (Zie film gegevens)

En bij T3 is het "Verenigde Staten/Duitsland" ?? Duitsland?

avatar van zombie

zombie

Zo staat 't ook op imdb...heeft er volgens mij mee te maken dat Canal+ "Terminator 2" financieel heeft gesteund.

avatar van WB

WB

zombie schreef:

Daar heb ik juist echt hard om gelachen! Vond ik echt grappig
Misschien onnodig bij die film, maar maakt em wel meer een robot...

avatar van ibo_rys

ibo_rys

Sublieme film, alleen die prachtige intro al, geweldig..

avatar van TheOne

TheOne

Dit deel is ook de beste van de drie. Het heeft aktie, sensatie, spanning en een gaaf verhaal. De teaser van deel drie was een ware verrassing, maar na het zien van de film viel het wel mee. Het overtrof deel 2 niet.

BoordAppel schreef:

Volgens mij zijn er ook geen plotholes met betrekking tot het tijdreizen wat ook al erg knap is.

Sorry !??! De hele terminator-reeks is wat mij betreft één grote tijdreis-plothole Als Skynet opgeblazen wordt moet Arnie terplekke verdwijnen.. Om maar niet te spreken van het stupide idee om de 2e robot 9 jaar later te sturen. Waarom niet gewoon desnoods 20 keer een robot naar 1984?

Harde kritiek van een 5-sterren-stemmer Maar weer 's gekeken, blijft één hele grote guilty pleasure deze film. De actiescenes zijn nog steeds adrenaline-verhogend perfect, wat is die Patrick toch ongelofelijk goed!

Maar verder is eigenlijk elke scene waarin Arnie praat te stompzinnig voor woorden als je er over nadenkt. In niets doet het aan een robot denken, maar eigenlijk alleen aan een heel erg slechte acteur Die verschrikkelijk stompzinnige beelden ook wanneer je door de ogen van de Terminator kijkt. Die rode achtergrond en dan met witte futuristisch bedoelde letters "HUMAN CASUALTIES: 0.0" . Waarom dat getal achter de komma, er vallen ook wel eens 3,4 doden? En waarom zijn er one-liners in 'm geprogrammeerd??. Waarom heeft hij een Duits accent? Waarom is hij zo breed? Waarom draagt hij een zonnebril? Waarom is hem ALLES over de mensheid ingeprogrammeerd, maar als John huilt zegt hij "wat is dat vochtige spul op je wang"

Allemaal minpunten waarop ik de film af zou rekenen als ik het idee had dat het serieus bedoeld was, maar de film balanceert als geen andere film op het randje tussen campy flauwekul en spannend.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De reden waarom hij een Duits accent heeft zie je in in een extra op de T3 DVD

En de meeste dingen die je je afvraagt zijn wel een beetje te weerleggen (behalve die 0.0 doden dan ).

Gelukkig kent de Terminator reeks niet zo'n vervelende fanboycultuur als Star Wars of LOTR. Mensen die meteen uit hun slof schieten en zeggen hoe briljant alles wel niet in elkaar steekt. Rot toch op, het zijn films. En je mag ook over deze film zeggen wat je wil, ik blijf ook mooi bij mijn 5 sterren.

avatar van Redlop

Redlop

Jordy schreef:

...Waarom heeft hij een Duits accent? ...

Skynet heeft de eerste reeks robotten de stem meegegeven van de gouverneur van California die bij de oprichting van Skynet betrokken zal zijn.

Captain Pervert schreef:

De reden waarom hij een Duits accent heeft zie je in in een extra op de T3 DVD

Okee mooi die is vanavond of morgen aan de beurt

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Jordy schreef:

Ik denk niet dat de makers er veel over hebben nagedacht, maar misschien zou het betekenen drie doden en een half gewonde..

Opzich wel grappig..

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Jordy schreef:

Ik denk dat dat op de een of andere manier wel te verklaren is.

...blijft één hele grote guilty pleasure deze film.

Waarom een guilty pleasure, dit is nog steeds een van de beste actiefilms ooit.

BoordAppel schreef:

Waarom een guilty pleasure

Omdat ik dus een heleboel op kan noemen dat ik eigenlijk heel erg slecht vind aan deze film. Maar die punten boeien me bij deze film totaal niet om een of andere reden, in tegendeel.

Redlop schreef:

avatar van Redlop

Redlop

Niet alleen de stem trouwens. Zo lossen de plotholes zich langzaam maar zeker op...

avatar van blitzwingz

blitzwingz

zouden al die onliners van hem dan ook uit zijn gouveneurs-campagne komen?

avatar van djelle

djelle

Zoals ik al zei bij T1: Arnie past hier, in T2 nog perfecter(als Terminator aan de goeie kant)(Hij zet hier de rol van zijn leven neer!) en komt nog iets cooler over (weinig zulke coole, afgewerkte personages tegengekomen). Robert Patrick is ook machtig als tegenspeler en de actiescenes zijn nog spectaculairder. De regie (zowel de actiescenes als de gewone scenes) is nog stijlvoller en meer "af" wat het magnifieke verhaal nog meer glans geeft. Alsook bevat het nog meer diepgang en filosofie dan het eerste deel. (dit is een belangrijke meerwaarde dat the Terminator reeks biedt, behalve deel 3 dan, maar zeker T2) Niet te vegeten het speciale beklemmende sfeertje van T2! En de FX en heeeerlijke oneliners.

Onderschat zeker de diepgang en de gedachten, filosofie die achter T2 schuilen niet. Niet zomaar een vette actiefilm, maar een uitblinker op veel gebieden. Natuurlijk kan je je eventueel ergeren (zoals Jordy) als je de film ontleedt en uitpluist tot op het bot en wat details vind die raar zijn. Als hij een zonnebril opzet bv draagt het voor mijn part alleen maar bij tot het coole personage dat hier neergezet wordt, en is ook eigen aan de film, maakt het geheel zeer genietbaar.

Gewoon een actieprent die zowel luchtige elementen bevat (mét "bewijfelbare" pulp) maar ook vooral diepzinnigere idëen en een intelligente filosie als ruggegraat heeft. Dit maakt hem ondermeer zo uniek. Mensen gelijk Jordy die de film afschieten met uitgepluisde details, mede omdat het ergens ook "guilty pleasure" is (en dit is een geliefkoosd doelwit voor zo-artistiek-mogelijke-film lovers), kunnen dan ook een dikke middelvinger krijgen van mij! Hasta La Vista, Jordy! 5/5

avatar van mikey

mikey

Zware film over een door de mens gecreëerde toekomst, geregeerd door robotten, computers en skynet. Dmv tijdreizen proberen de metalen boeven een toekomstige rebel uit te schakelen in het verleden (dus). Veel vragen blijven onbeantwoord in deze film voor zondagsfilosofen. De lieve thermometer anrie was natuurlijk ook een afknapper. Voor mensen die niet zo principieel zijn; er zitten goede actiescènes in, m.n de achtervolgingen. en voor de gelovigen; een fantastische apocalyptische scène.

avatar van radiohead

radiohead

?????????????waarom staat deel 2 hoger dan deel 1 in de top lijst??????????????????????

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Omdat deel 2 blijkbaar beter gevonden wordt.

avatar van Yak

Yak

radiohead schreef:

Dan moet je de moderators even mailen. Zij verzinnen de positie van de films in de top 250, waarschijnlijk hebben ze hier een foutje gemaakt.

avatar van Wouter

radiohead schreef:

Tja. Gek zijn ze, met z'n allen.