• 9.379.224 stemmen

Gesproken taal: Engels, Spaans en Kantonees

Releasedatum: 28 september 2000

Plot American Psycho

"Killer looks."

Patrick Bateman lijkt op het eerste zicht de perfecte man: hij is knap, intelligent en verdient veel geld. Hij mag dan wel door zijn uiterlijk geobsedeerd zijn, voor zijn omgeving lijkt hij een normale man. 's Nachts houdt Patrick er echter van om onschuldige mensen op een gruwelijke manier om het leven te brengen. Jaloezie, haat, woede, elke reden is goed om zowel onbekenden als vrienden te vermoorden. De politie vermoedt niets van zijn slachtpartijen, tot een detective lucht krijgt van zijn daden...

Patrick Bateman

Luis Carruthers

Paul Allen

Donald Kimball

Rancid schreef:

Christan Bale doet me zoals hierboven op de poster aan Hans Teeuwen denken haha:).

Klopt

avatar van Koert

Koert

Ik heb me er wel mee vermaakt. Hij was af en toe best grappig. *bijvoorbeeld toen hij dansend de kamer in kwam en toen lekker ging hakken met zijn bijl. Of toen hij in bed zijn spierballen ging bewonderen.*

Goed geacteerd hoe geobsedeerd hij was door zijn uiterlijk en hoe hij om zulke onzinnige dingen ontzettend pissig kon worden.

*Beetje jammer alleen dat hij die moorden niet echt? heeft gepleegd. Had van mij wel gemogen.*

3,5

avatar van thunderball

thunderball

Destijds gaan zien samen met een vriend en met mijn ex, zij vonden er niet veel aan, ik was dan ook de enige die er de humor van inzag en een aantal keren lekker zat te lachen.

Bale is zo als gewoonlijk erg goed opdreef, hoewel dit volgens mij de eerste (grote) rol was waarin ik hem zag. Hij lijkt geboren voor deze rol, moet er niet aandenken dat mr Titanic het was geworden!

Toch heb ik hem nooit begrepen als dat de moorden alleen in zijn hoofd hebben plaatsgevonden en heb destijds toch ook het boek gelezen, wat nog behoorlijk heavier was dan de film.

Van de andere kant wanneer het wel echt gebeurd zou zijn blijft het einde ook vreemd, hoe je het ook bekijkt.

Misschien voor meerdere uitleg vatbaar!?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Kijk hier maar eens:

American Psycho

Rancid schreef:

Ha, vind ik 'm in deze film ook wel eens wat van weghebben, ja !

avatar van Prostyle-J

Prostyle-J

Dat "monsters are real" past niet echt op de cover, vind ik.

avatar van donnie darko

donnie darko

Ik ga morgen beginnen in het boek, denk ik. Is een klassieker en ik vond de film al goed, dus ik wil het zeker eens proberen.

avatar van thunderball

thunderball

Wel oppassen dat dat konijn niet bij je komt spoken, Donnie!

avatar van wallywalrus

wallywalrus

het lijkt hierboven wel een chatbox. moet dat?

kort en bondig.

Het verhaal is origineel verder viel

de film mij een beetje tegen.

Flipman

"Lijkt hierboven wel een chatbox?" Is dat bij andere films niet zo, dan?

avatar van Linn

Linn

Deze film heeft voor mij meer comedy als een thriller gedeelte. Ik heb me echt doodgelachen toen Patrick Bateman Luis wilde wurgen en diegene dat aanzag als een liefdevolle toenadering, Ook geweldig is het deel waarin Bateman Allen wil gaan vermoorden en daarbij een vrolijk muziekje opzet, zijn regenjas aantrekt en doodleuk een bijl uit de keuken haalt Bale speelt geweldig als arrogante en aardig gestoorde yup.
Hij heeft zeker wel een plekje gevonden in mijn favoriete acteurslijstje. Wat een geweldig acteur , evenals in 'The machinist' Ook American psycho is weer een erg leuke en vermakelijke film en krijgt van mij 4*

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik moet je zeggen dat ik dit echt een saaie film vond.

Het sprak me allemaal totaal niet aan, Christian Bale speelde wel goed en hij had soms wel leuke dingen.

Nee ik vond het niet veel, ondertussen ook andere dingen gaan doen dus dat is dan voor mij duidelijk dat het me niet aansprak.

2* (voor Christian Bale)

Rianneke_Dan schreef:

Ik moet je zeggen dat ik dit echt een saaie film vond.

2* (voor Christian Bale)

Valt me van je tegen Rian ,

avatar van Linn

Linn

Deze film is allesbehalve saai en vooral erg grappig. Bale speelt erg goed! Dit is gewoon een erg goede film

avatar van The Lexx

The Lexx

heerlijke film met Bale die de sterren van de hemel speelt.
absurde vorm van humor maar als je er van houdt vind je deze film te gek.

mooiste scene vind ik als ie die kettingzaag naar beneden laat vallen die is nog beter dan met de bijl

Aanrader en krijgt 4,5 ster omdat het boek toch net beter is.

avatar van Skrean

Skrean

Deze film staat in mijn top 5. Heb het boek ook gelezen. Boek is wel wat bloederiger maar filmmaakster heeft zich goed aan het boek gehouden verder.
Soms echt hilarische momenten. vooral de zin "i just had to kill a lot of people!"
misschien jammer dat niet goed wordt uitgelegd waarom hij nou niet voor zijn misdaden wordt gepakt. Maar verder gewoon vette film.

Flipman

Maar vind je dat dat wel in het boek wordt uitgelegd, dan?

avatar van Skrean

Skrean

Ja vind ik wel.
Het boek heb ik welliswaar alweer een tijdje geleden gelezen maar er zijn zoveel meer details gegeven qua moorden. Waarom hij het doet en hoe hij het doet en gedeeltelijk de consequenties.
En aan het einde van het boek ziet hij de zwerver terug waarvan hij in het begin van het boek de ogen heeft uitgestoken weer zonder ogen en met een bordje ´oorlogsveteraan´.
Hij wordt gewoon niet gepakt vanwege de eeuwige naamverwisselingen.

avatar van as

as

Flipman schreef:

Maar vind je dat dat wel in het boek wordt uitgelegd, dan?

Ook niet echt hoor. Daar wordt het ook een beetje in het midden gelaten.

Flipman

Ja, vind ik ook. Dat vind ik geweldig, en dat de film dat heeft overgenomen ! Maar dan maken ze weer zo'n stom vervolg ! Heb ik nog steeds niet gezien, trouwens.

avatar van ellentjah

ellentjah

Goeie film! Vind Christian Bale écht super in deze film (heb vroeger in andere films van hem nooit echt op 'm gelet .. maar in American Psycho is hij echt zaaaalig als Patrick Bateman!). Vooral de humor in deze film is super, soort van droge donkere humor. Is zeker een 4'tje waard

avatar van 606

ellentjah schreef:

perfect ben het er zeker mee eens

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

Boek alleen in het Engels verkrijgbaar ?

avatar van BobdH

BobdH

NIGHTWOLF_ONE schreef:

Boek alleen in het Engels verkrijgbaar ?

Nee hoor, de Nederlandse versie is onlangs zelfs nog heruitgegeven. Een beetje zoeken en je komt hem al snel tegen

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

ok bedankt, ja had alleen even snel op bol.com gekeken, was al laat gister

mikoz

Gewoon in de random boekenstore kijken daar heb ik hem ook gekocht. in het Nederlands alhoewel ik hem achteraf liever in het engels wou .. maar ach het is m'n enige boek dus who cares

avatar van Finisterra

Finisterra

Zeer leuke film. Bale speelt de rol van Bateman perfect. De scheuten humor in de film tilden deze naar een nog hoger niveau. Na het lage gemiddelde hier heb ik lang getwijfeld om hem te kijken. Wat ben ik blij dat ik het toch gedaan heb. Deze is toch wel ondergewaardeerd hier.

Ga voorlopig een 4* geven, zeker een film om nog eens te bekijken vooral door de leuke humor. Ohja, hadden er iets meer gruwelheden ingezeten was hij nog beter geweest. Het was toch net iets té braaf.

avatar van Doom

Doom

American Psycho is in mijn ogen genreloos. Het is geen moment grappig, laat staan spannend. De moorden zijn te braaf. Het kan allemaal zoveel beter en gruwelijker. Daar komt bij dat Patrick Bateman een afschuwelijk arrogant en vooral irritant personage is. (Deze rol wordt wel goed vertolkt door Christian Bale)

Het einde van American Psycho is ook erg slecht. Patrick Bateman blijkt namelijk de moorden niet gepleegd te hebben. Dit neemt de kleine gruwelijkheden die nog bij de moorden zaten helemaal weg. Helaas blijft er dan alleen nog een saaie lange zit over met een film die geen moment kan boeien.

Sorry Mikoz, ik heb het echt geprobeerd.

mikoz

Arch , Ruud toch jammer dat je de geweldige inhoud niet ziet en je alleen maar gruwelmoorden en spanning wil zien en daar moet je American Psycho niet voor zien.
Ik kon het ook wel weten eigenlijk maar ik wou toch dat je het geweldige achter Bateman zag. Overgens waarom vind je iets wat later een droom bleek te zijn of in die trent altijd slecht ? ik vind dat juist meestal sterkte aan de film aandoen.

avatar van Doom

Doom

mikoz schreef:
Ik kon het ook wel weten eigenlijk

Beetje onzin natuurlijk. Ik heb nergens gezegd dat ik spanning moest hebben, echter wanneer de humor er totaal niet is moet je toch iets kunnen verwachten van American Psycho. Dit is gewoon genreloos, dus ook humor en spanningloos.

Het hele droom scenario is ook al vaker gebruikt. Niet echt bijzonder en het maakt American Psycho er zeker niet beter op.