• 9.373.188 stemmen

Geregisseerd door: Mark Dindal

Met onder meer: Zach Braff en Joan Cusack

Releasedatum: 16 november 2005

Plot Chicken Little

"When it comes to saving the world, it helps to be a little chicken."

In een wereld vol pratende dieren leeft ook "Chicken Little". Nadat hij bijna z'n stad vernietigt met een vals alarm, wordt hij door de gehele bevolking met de nek aangekeken. Totdat de Aarde daadwerkelijk wordt overvallen door een invasie van buitenaardse wezens en het aan de kleine kip en zijn vriendjes is om deze te redden...

Chicken Little (stemrol)

Buck Cluck (stemrol)

Mayor Turkey Lurkey (stemrol)

Foxy Loxy (stemrol)

Runt of the Litter (stemrol)

Abby Mallard (stemrol)

Mr. Woolensworth (stemrol)

Melvin - Alien Dad (stemrol)

Tina - Alien Mom (stemrol)

Principal Fetchit (stemrol)

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vind er niet zoveel aan. ik had er teveel van verwacht.

het verhaal was nogal saai.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Vooraf had ik al een enorme hekel aan de film. Hij kondigde een nieuw tijdperk in voor Disney-animatie en we zouden het voortaan zonder tekenfilms moeten doen met top-animatie. Nee, nu zou ook Disney voor de bijl gaan. Gelukkig viel het allemaal mee, voor en ná 'Chicken Little' werden er nog een hoop (vervolg)tekenfilms gemaakt en Disney heeft alweer aangekondigd verder te gaan met ouderwets tekenwerk. Reden voor mij om 'Chicken Little' toch maar eens te gaan bekijken. En het viel me ontzettend mee. Sterker nog, de film was absoluut vermakelijk.

Het verhaal is wat oppervlakkig. Chicken Little krijgt een stukje hemel op zijn hoofd maar niemand gelooft hem. Dan blijkt hij toch niet helemaal gek te zijn. Simpel als wat. En hoewel het verhaal toch richting 'je kan alles doen als je er maar in gelooft' gaat, leef je lang niet altijd mee met het gevederde kippetje dat in alle scènes onafgemaakt lijkt. Ook vertoont de film gelijkenissen met 'Finding Nemo'. Een vader die er alleen voor staat en moeite heeft met het loslaten van zijn zoon. Hoe dat afloopt mag dan voorspelbaar zijn, zielig blijft het. De animatie was zoals ik het verwacht had, slecht. Maar dit was wel de enige CGI film die me het gevoel gaf dat ik naar een cartoon zat te kijken.

'Chicken Little' mikt het overigens ook op de humor. En als je van persiflages houd (zoals ik) van o.a. 'Signs', 'War of the Worlds', 'King Kong' en nog meer 'War of the Worlds', dan zit je hier goed.

De bijpersonen deden hun baan goed, ze moesten voor humor zorgen zoals we dat zo goed kennen van bijpersonen. Fish was hierbij het grappigst.

'Chicken Little' is een erg leuke animatiefilm die verder weinig bijdraagt, maar toch o zo ouderwets vermaak bied. Hij was zelfs beter dan 'Home on the Range'. Maar ik ben toch blij dat Disney de waarde van tekenfilms niet is vergeten.

3.5

avatar van MrEd

MrEd

Ik heb hem samen met m'n kinderen gezien en ik moet zeggen dat ik het een vermakelijke film vond. Je hoort kreten als mager verhaal en slechte animatie maar het is een kinder film, zij kijken niet of er een goed verhaallijn in zit en storen zich er niet aan het feit dat de kwaliteit niet het nivo haalt van Finding Nemo. Wat de humor betreft, veel zat in dialogen of in verwijzingen naar films, dit is te moeilijk voor kinderen. Conclusie: zij (mijn kinderen) vonden hem leuk maar niet geweldig, ik kon er prima naar kijken en hij krijgt van ons dan ook een voldoende.

***

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Opzich wel een leuke vermakkelijke film.

Verhaal was alleen echt niks bijzonders, het stelde niet zo veel voor.

Maar er zaten wel hele grappige stukjes in.

Leuk om gewoon een keer te kijken, maar ik ben er niet weg van.

avatar van hinie

hinie

gotti schreef:

Onzin. Goede kinderfilms zijn voor alle leeftijden leuk...

Ben ik het helemaal mee eens gotti.

Ken genoeg kinderfilms die ik echt mooi vind.

Heb 2 dochters, eentje van bijna 6 en een dochter van 10 en die vonden deze film ook helemaal niet leuk!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

De nieuwe weg die Disney wil inslaan Hopelijk komen ze snel tot bezinning. De overvloedige Disney-moraal waarvan deze film doorspekt is is nog tot daar aan toe, alhoewel ik het hier op het irritante af vond. Maar het meest storende vond ik het totaal ontbreken van enige creativiteit en orginaliteit gecombineerd met oerlelijke animatie. En paradoiën zijn een kunst op zich en dat is iets heel anders dan puur goedkoop jatwerk.

Chicken Little is een beetje de Big Mac onder de animatiefilms; Het smaakt nergens na en na een half uur ben je al weer vergeten dat je iets gegeten hebt . Puur productiemateriaal niks bezieling of hart en daar doet het feit dat het een kinderfilm zou zijn echt niets aan af. Waar is de tijd gebleven van de echte Disney haute cuisine van Sneeuwwitje en Jungle Book om maar eens wat te noemen.

Prulwerk 1*

P.S. en waarom leent in godsnaam R.E.M zich voor zo'n film, It's the end of the world... Tja.

avatar van the good guy

the good guy

everybody loves Fish!

avatar van film_kaza

film_kaza

bij de reclame lieten ze de leukste stukjes nog zien. de film was dan niet leuk meer

avatar van dirkmoras

dirkmoras

Ik vond hem ook niet zo, die verhalen kunnen beter en gruwelijker, en mooie beschrijving Madecineman.

avatar van ikk

ikk

Soms wel eens humoristisch maar een té simpel scenario. Natuurlijk vinden kleine kinderen dit geweldig!

Ik vond dit ook wel goed maar ik bekijk het anders, anders dan kleintjes en anders dan volwassenen.

Als je puber bent en je ouders willen perse dat je meegaat dan bekijk je het nog eens anders.

Sorry, doe te ingewikkeld een 3*

avatar van FillumGek

FillumGek

Poe, dit was een saaie bedoening. Waar waren de grappen? Alleen het varken en die ruimtewezentjes zorgden af en toe voor een kleine glimlach. Voor de rest waarschijnlijk alleen vermakelijk voor de kleinsten. En zelfs dan nog zou ik het niet raar vinden als ook zíj deze film niet kunnen waarderen.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuk gemaakte animatie-film.. leuk voor een avondje.. ik geef een 3*

Dat varken vond ik wel leuk, tof dat die altijd zong!

Maar dat duet van de spice girls van Het lelijke eendje en billy vond ik maar flauw XD

Ik geef 4 sterren, omdat het een mooie kinderfilm is

avatar van :DOEMAARGEK*

:DOEMAARGEK*

Laatst gezien. Zo grappig, de hemel valt naar beneden enzo. Dat varken is zo grappig.

3,5!

avatar van joeri15

joeri15

vond hem niet sterk.. 2*

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

aardige film voor op een middagje als je niks te doen hebt..

avatar van Norma

Norma

Het verhaaltje heeft niets om het lijf en ik vond er verder weinig aan, maar het ziet er wel grappig uit met die neonkleurtjes, en die vis is geweldig

avatar van my style

my style

leuke film, met plezier naar gekeken! 3,5*

avatar van Jonkman

Jonkman

Leuke film met genoeg humor, 3,5 sterren.

avatar van sudzwa

sudzwa

De film begon vrij saai, pas op het einde werd het soms grappig. Ik denk niet dat ik hem nog een tweede keer hoef te zien.

avatar van Halrod

Halrod

Ik vond het wel een grappig verhaal, maar een beetje weird, opeens met die UFO's enzo, en dan opeens BOEMPATS weg opeens allemaal, het was niet allemaal zo goed uitgewerkt zoals bijv. een Incredibles, of een Finding Nemo. Het ging gewoon te snel opeens. Daarom een 2.5*

avatar van IcU

IcU

Slecht verhaal, slechte personages en geen disney sfeer. Echt een misstap. Animatie is wel mooi, maar valt ook wat tegen. 1½*

avatar van daviddoelen

daviddoelen

Chicken Little haalt het niet bij andere animatiefilms als Finding Nemo en The Incredibles, maar is wel vermakelijk. Dit komt voornamelijk door het personage Billy Big met de stem van John van Eerd (ik heb de Nederlandstalige uitvoering gezien).

Billy is fan van Corry Konings en brengt naast nummers van haar ook klassiekers als Stayin' Alive (Bee Gees), I Will Survive (Gloria Gaynor) en Ain't No Mountain High Enough in de film ten gehore.

"Billy, wees stil anders verbrandt mama al je Corrie Konings-platen."

Ik vond het een hoogtepunt.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Leuk om één keer te zien, maar daar blijft het bij. Alleen de vis was erg grappig! 2,5

avatar van timburton

timburton

Chicken Little heeft een klein beetje dat Disney-sfeertje wat de andere Animaties (naast Toy Story) niet hebben. Toch heeft Chicken Little een beetje een wanna be Calimero sfeertje. Mwoah. Disney moet gewoon alle aandacht storten op Mickey Mous, Donald Duck & Goofy, voor de rest niks. Oké, Bambi en zo... Dat is écht Disney! Maar waarom altijd die verdomme animatie films. DreamWorks maakt er al genoeg. 1,0

avatar van 1991

1991

Normaal vind ik animatie film best leuk. Alleen deze film was zo irritant. Zat gewoon geen humor in en ging totaal nergens over.

Jammer!

* * 1/2

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

best grappige film had verw8 dat dit één of ander onnozel kinderfilmpje ging zijn maar vond de film al bij al goed meevallen

avatar van tommykonijn

tommykonijn

1991 schreef:

Jammer!

* * 1/2

Mee eens wel was hij soms nog Vermakelijk maar inderdaad meer niet .

avatar van T.Bos

T.Bos

Ik vind dit een heerlijk leuk animatiefilmpje. Met knipogen naar en parodieën op veel films (bv MIB, WoW, Signs, Ugly Betty) en hele grappige figuren. Als je geen vergelijkingen gaat trekken of Disney-verwachtingen hebt, is het gewoon een vermakelijke film. Volgens mij moet je de film in het Engels volgen, want de ondertiteling en nasynchronisatie in het Nederlands maakt het, zoals zo vaak, niet echt leuker op. De vertalingen zijn soms, zoals zo vaak, tenenkrommend. Lijkt mij verder meer een film voor volwassenen dan voor kinderen. Ik heb me aardig geamuseerd op een druilerige weekavond: 3,5*

avatar van The Oceanic Six

Best saai.

Dit soort films moeten het hebben van de veel terugkerende humor en leuke bijfiguren die helaas niet zo leuk waren in CL.

Ik kijk graag animatiefilms, maar deze zal ik niet snel herkijken.