Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Mark Dindal
Met onder meer: Zach Braff en Joan Cusack
Releasedatum: 16 november 2005
Plot Chicken Little
"When it comes to saving the world, it helps to be a little chicken."
In een wereld vol pratende dieren leeft ook "Chicken Little". Nadat hij bijna z'n stad vernietigt met een vals alarm, wordt hij door de gehele bevolking met de nek aangekeken. Totdat de Aarde daadwerkelijk wordt overvallen door een invasie van buitenaardse wezens en het aan de kleine kip en zijn vriendjes is om deze te redden...
Chicken Little (stemrol)
Buck Cluck (stemrol)
Mayor Turkey Lurkey (stemrol)
Foxy Loxy (stemrol)
Runt of the Litter (stemrol)
Abby Mallard (stemrol)
Mr. Woolensworth (stemrol)
Melvin - Alien Dad (stemrol)
Tina - Alien Mom (stemrol)
Principal Fetchit (stemrol)
Esteban
De teasertrailer :
titia
Wel superschattig! Zou dit een echte kinderfilm worden of toch meer voor volwassenen? (zoals shrek en chicken run)
Moviestar
Ik denk niet dat het echt iets bijzonders wordt. Gebaseerd op het verhaal en het zal wel een overdreven goed einde hebben met vele achterliggende gedachten. (pff nu al geen zin in
Devastation HCT
Best vet dat Donnie Darko hem al heeft gezien. Respect. Nu hoef ik niet meer kwaad op hem te zijn omdat hij Grave of the Fireflies 0.5* gaf. Dus hij kan wél tijdreizen.
WB
Het plot heeft iets weg van Chicken Run...
Hopen dat Disney er iets leuks van (heeft ge)maakt!
morpheus
Op zich ziet het er wel grappig uit, hoewel misschien iets geforceerd.
hebt ge het tegen mij?
Angrod_Pallanén
Nee, er zijn vast nog meer Donnie Darko's.
Maar ik zit dus totaal niet te wachten op Chicken Little. Sowieso vind ik niet dat Disney helemaal moet overgaan op computer. Nu is het nog mooi en zo, maar ik krijg al genoeg van films waarvan je echt goed ziet dat het computer is. Deze film moet dus echt heel leuk zijn wil ik hem goed genoeg vinden als opvolger van Dinosaur...
AHWA
Ik ben benieuwd hoe Braff het ervan afbrengt.
Angrod_Pallanén
Kippetje ís een nerd die en fout heeft begaan, express dus..
donnie darko
van de regisseur van the emperor's new groove dus kan eigenlijk al niet meer mislopen. Als je zo'n geweldige film kunt afleveren, kan het toch niet meer dat je volgende helemaal stinkt.
Pieter Montana
Dus als ik het goed heb wordt dit de 45ste Disney-Classic?
Trailer zegt mij weinig.Het lijkt me weer zo'n slapstick komedie waar veel aandacht aan de computer zal besteed worden maar waar weinig aandacht aan het verhaal zal worden besteed.
Toch zal ik hem zeker gaan zien.
amazingmoi
ziet er wel een leuke film uit maar zal de getekende classics wel missen!
BobdH
Na zware beveiliging aan te treffen bij de ingang van de persvoorstelling vraag ik me af hoeveel ik hier over los mag laten, maar leuk is hij wel! Helaas alleen veel te geforceerd grappig hier en daar en ook de overdreven Amerikaanse familiewaarden kunnen knap vervelend zijn, maar niettemin is hier genoeg leuks te vinden. Met name de "stomme" personages hebben de leukste momenten, terwijl de Emperor's New Groove achtige humor de film tot een vermakelijk tussendoortje maakt.
Meer niet, though. Tijdloze classics zijn dood, tijdelijk vermaak is daar voor in de plaats gekomen.
donnie darko
ik heb hier hoe langer hoe meer bedenkingen bij. Ik heb niet de indruk dat dit zelfs maar in de buurt gaat komen van the emperor's new groove, dus ik weet zelfs niet zeker of ik hem ga kijken. Misschien wacht ik wel tot hij op dvd uit is en ga ik nu eerst naar HP and the goblet of fire kijken. Lijkt mij in alle opzichten een betere film.
Ik zal wel zien.
Obiwannes
Quoted for the truth.
Weer de gewoonlijke typetjes (cool, dik ~ dom, nerd maar dapper). Ik krijg al een enorm cliché-gevoel als ik deze films bekijk. Niettemin wel grappig en een bioscoop bezoekje waard.
Pieter Montana
Weer de gewoonlijke typetjes (cool, dik ~ dom, nerd maar dapper)
En vooral knuffelbaar
Esteban
Ik heb de indruk -wanneer ik Rottentomatoes bv er eens op nalees- dat 'Chicken Little' vooral word afgeslacht om het feit dat ze hem bij Disney als nieuwe 'classic' willen naar voor schuiven. Wat uiteraard niet juist is.
Maar terwijl 'Brother Bear' qua tekenwerk en verhaal zeker niet moest onderdoen voor de gemiddelde, maar nog steeds geliefde 'classic', werden ook deze films matiger en matiger ontvangen omdat ze simpelweg niet meer voldeden volgens het grootste aantal kijkers. We zijn plots té veel verwend geweest door de vernieuwende computeranimatie en liepen massaal de bioscoop binnen voor Nemo's en Shrekken. Logisch dat de plots verslappende aandacht voor simpel getekende films gevolg moest krijgen.
Naar mijn mening zijn we nu al op het punt gekomen dat computergeanimeerde films de strot uit komen. Ze tappen allemaal ongeveer uit hetzelfde vaatje en het begint zelfs naar bandwerk te ruiken. Iedereen springt op het genre en ze komen als paddestoelen uit de grond. Nu ook de ouwe getrouwe en enige hoop op afwisseling Disney (die zich altijd wist te onderscheiden van de anderen) noodgedwongen overstapt naar 3D krijgt 'Chicken Little' de volle laag. Is het het besef dat we toch terug naar de 'classics' hunkeren? Het feit dat overal valt te lezen over 'Corpse Bride' en 'Wallace & Gromit' dat het verfrissend is zoiets te zien tussen het computergeweld, zegt genoeg.
De wereld en figuren uit 'Chicken Little' stralen misschien zelfs meer dan ooit 'Disney' uit, dus daar ligt het alvast niet aan. 3D is een vloek.

Jordy
Weer een bewijs dat Pixar films niet goed zijn omdat ze toevallig computergeanimeerd zijn, maar omdat ze hart en ziel combineren met sterke personages en verhaal.
Dit is een simpel kinder-dingetje, enigzins vermakelijke flauwekul waar van niets blijft hangen.
AHWA
Aardig filmpje, maar de animatie is lelijk, hoekig, en helemaal niet verfijnd. Braff doet het wel aardig qua voice-acting, maar voor de rest steekt er eigenlijk niemand boven de anderen uit.
Het script is typisch voor een animatiefilm. Hier en daar een woordgrapje, maar voornamelijk weer die dikke, stroperig vette moraal die overal weer overheen gesmeerd wordt. Het is om gek van te worden met Disney. WE. GET. IT.
De muziek is op een paar uitzonderingen na veel te hard en veel te bombastisch, bijna elke scene wordt met een knallend harde score begeleid en ook dat stompt nogal af.
Desondanks duurt de film gelukkig niet erg lang en heb ik me toch wel redelijk kunnen vermaken, alhoewel de verwijzingen naar de vele films niet meer op verwijzingen lijken, maar op regelrecht jatwerk. Je zit o.a. The Truman Show, War of the Worlds, Independence Day schaamteloos gekopieerd worden en die waren, op de eerste na dan, toch al niet zo goed.
Er zitten wel een aantal grappige stukjes in, maar de bovengaande kritieken zorgen toch voor aftrek in de beoordeling.
2,5* en een 0,5* voor Braff. 3* dus.
Bones1138
Wacht eens even....Chicken Little is een mannelijke kip? Dat is óf een misverstand, óf een hele bizarre onderliggende boodschap!
The One Ring
Ik vind het er juist niet leuk uit zien. 3D-films begonnen leuk, met de Pixarfilms en Shrek, maar nu gaat het de verkeerde kant in. Alleen een blik op een poster in de bios (niet de bovenstaande) laat zien dat dit niet anders dan een ongeïnspireerde flauwe film wordt. De personages zien er in mijn ogen bijzonder 'onaantrekkelijk' uit. Het lijkt wel of in de westerse tekenfilmwereld alleen Pixar nog kwaliteit weet te leveren. Heel triest.
movie-max
Ik heb deze film al gezien en vind het één van de slechtere animatiefilms...film is erg voorspelbaar en erg zwak op het gebied van humor...in tegenstelling tot veel andere animatie films is dit een echte kinderfilm...niet echt interessant voor een breed publiek...

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus