• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Mark Dindal

Met onder meer: Zach Braff en Joan Cusack

Releasedatum: 16 november 2005

Plot Chicken Little

"When it comes to saving the world, it helps to be a little chicken."

In een wereld vol pratende dieren leeft ook "Chicken Little". Nadat hij bijna z'n stad vernietigt met een vals alarm, wordt hij door de gehele bevolking met de nek aangekeken. Totdat de Aarde daadwerkelijk wordt overvallen door een invasie van buitenaardse wezens en het aan de kleine kip en zijn vriendjes is om deze te redden...

Chicken Little (stemrol)

Buck Cluck (stemrol)

Mayor Turkey Lurkey (stemrol)

Foxy Loxy (stemrol)

Runt of the Litter (stemrol)

Abby Mallard (stemrol)

Mr. Woolensworth (stemrol)

Melvin - Alien Dad (stemrol)

Tina - Alien Mom (stemrol)

Principal Fetchit (stemrol)

avatar van Malick

Malick

Helaas valt deze animatiefilm in het niet door al het animatiegeweld van deze maand. Misschien kwam het door de overdreven boodschap van Walt Disney anderzijds was het wel door de opgedrongen verhaallijn naar pas een half uur. Het eerste uur was naar mijn mening dan ook lekker genieten. Veel humor en natuurlijk de grote knipogen naar sciencefictionfilms maar niet alleen dat was het de speelse muziek eronder die ervoor zorgde dat ik helemaal los kwam. Al met al een film die ik snel zal vergeten vanwege de toppers van het genre maar dat wil niet zeggen dat het eerste half uur meer dan een geslaagd was.

avatar van Marintje

Marintje

Een redelijke film, maar het kon beter.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Vrij zwakke animatiefilm van Disney.

Hier had ik toch wel wat meer van verwacht.

Het eerste gedeelte van de film kon me nog wel vermaken maar vanaf er ruimtewezens enzo aan te pas kwamen kon het me dikwijls niet meer boeien. Jammer want Chicken Little op zich vond ik zo schattig! 2,5

avatar van Zinema

De toenmalige scheiding met Pixar wordt Disney fataal in deze flauwe animatiefilm. Gemiddeld.

avatar van cales77

cales77

flauw filmpje vond ik, leuk voor kinderen, maar voor een volwassene niet echt boeiend denk ik zo

avatar van rox91

rox91

mwa.. het gaat wel. Leuk voor kinderen onder de 12

avatar van Nomak

Nomak

Best wel een goede animatiefilm met leuke personages.

avatar van The Scorcher

The Scorcher

Geslaagde eerste computergeanimeerde film uit de Disney-stal.

avatar van funland

funland

best leuke animatiefilm

vanaf de aliens was een beetje saai

maar de eerste helft vond ik erg goed

2,5 *

avatar van elmo4ever

elmo4ever

leuke film, niet bijzonder

avatar van metalfreack

metalfreack

hij is niet biezonder maar toch zeker niet slecht.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik vind de animatie in Chicken Little niet zo goed. Omgevingen zijn eerder leuker dan mooi maar daardoor word het wel meer een feelgood movie. Vooral de vader van Chicken Little vond ik er vaak erg slecht uitgewerkt uitzien. Verhaal is wel leuk maar zit vol rare plottwisten. Van dorpsgek naar honkbalheld en daarna een Alien Invasion. Beetje kinderhumor maar ik kon af en toe ook wel lachen. Met het speelduur zit het helemaal goed en zoals ik al zei: een feelgood movie.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Redelijk vermakelijke animatiefilm maar daar blijft het ook bij.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Viel me zelf een beetje tegen. Zijn veel betere animatie films dan deze...Weinig leuke momenten en ook de karakters waren niet veel bijzonders.

avatar van Thomas83

Thomas83

Hooguit bij vlagen vermakelijke animatiefilm, die redelijk mooi is getekend (lekker kleurig en vrolijk) en met vrij aardige voice-acting. Goed dat ze niet voor een sterrencast hebben gekozen bij de voice-actors.

De hoofdpersoon ziet er erg schattig uit, maar helaas zijn de vele andere personages eigenlijk nooit echt leuk. De vis in zijn kom vond ik nog grappig op momenten, maar dat varken was maar vervelend, en het lelijke eendje ook.

Het plot is weinig fantasierijk en vaak voelt de film erg rommelig aan en weet niet te vermaken. Al vond ik de aliens dan wel weer geslaagd, en die Hollywood-parodie op het einde is wel leuk. Een van de weinige momenten dat de film best grappig was. Veruit de meeste pogingen tot humor gaan kansloos ten onder. Ook de sentimenteel bedoelde stukjes (die natuurlijk ook moralistisch zijn, zoals we gewend zijn van Disney) tussen vader en zoon werkten totaal niet. Echt gevoelloos uitgewerkt, en de timing van het zoveelste een cliché zielig muziekje was steeds wat lomp. Sowieso vond ik de soundtrack weinig inventief en onopvallend.

Al met al gewoon een tegenvallende en saaie animatiefilm. Hij duurt maar 77 minuten, en toch heb ik me nog stierlijk lopen vervelen. Zegt veel over de kwaliteit ervan denk ik. Ik kan geen reden bedenken waarom Chicken Little aan iemand zou aanraden. De film is net zo zouteloos als de titel. Op IMDB zie ik dat het budget van deze film 60 miljoen dollar was. Nou, je vraagt je af waar dat geld heen is gegaan.

Het begon als weer een hele goeie disney klassieker op tv.

maarrrrr toen kwamen de aliens en toen dacht ik wat is dit een rotzooi. ik heb hem gelijk uitgezet

avatar van mock turtle

mock turtle

best wel leuke film: snel, veel actie en best veel grapjes.

ik vond het echter niet iets voor kinderen, gek genoeg.

extra pluspunt: de muziek was erg origineel en goed gekozen!

avatar van NightmareLady

NightmareLady

Ach, leuk voor een keertje...

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Begin vond ik erg leuk, maar daarna vond ik het wel wat minder worden. Maar alsnog een leuk filmpje die wel vermakelijk wegkeek. Niets meer niets minder. 3,0.

avatar van pooper

pooper

het lukt walt disney echt niet om is een leuke 3d animatie film te maken (maar daarvoor hebben ze ook een deel van pixar gekocht)

avatar van _manga_

_manga_

1 van de mindere disney films

avatar van Janzool

Janzool

Toch nog een grappig animatie filmpje, er zit zoveel humor in wat kinderen eigenlijk niets van snappen. De humor maakt de film nog leuk om naar te kijken, de rest vind ik toch redelijk slap

avatar van skipy05

skipy05

Niet zo goede film. één van de mindere Disney films. Verhaal was soms wat saai. Niet echt grappig. De vis vond ik wel goed, was af en toe grappig.

avatar van van duijn

van duijn

Niet zo geweldig. Niet goed maar ook niet vreselijk saai.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Lol dat varkentje

I will survive,i will survive

yeah *knalt bijna tegen iets aan* YEEEEEEEAAAAAAAAH!

avatar van pierrrke

pierrrke

kan er net mee door maar het valt mij op dat al die dieren zo lelijk zijn gemaakt nu de animatie was wel redelijk goed alleen zo slecht vormgegeven. Een best te doen filmpje maar als je van kippen houdt kijk dan naar chickenrun.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Ik vind hem wel grappig hoor

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Hartstikke leuke film hoor, ik heb hem met mijn zoontje zitten kijken en wij vonden hem erg leuk. dus 3*

Slecht.

Het zal best dat Disney nog zoekende was in z'n eerste eigen CG film, maar dit sloeg echt nergens op. Het eerste half uur is een film op zich. Na 30 minuten kan je de end credits laten rollen en niemand die er zich over zou verwonderen.

Daarna begint er plots een film over alien invasions ... zelden zo'n brute ommekeer gezien in een film. Verder is het een erg typische Amerikaanse CG animatie. Kwaliteiten en accenten mogen dan wel verschillen, het resultaat verschilt nooit veel. Ongrappig, onleuk en niet mooi.

Had zelfs geen idee of de kale stijl nu deel uitmaakte van de stijl of het om technische beperkingen uit die tijd ging, vond het in ieder geval er niet al te mooi uitzien. Enkel de wat minder blinkende CG effecten vond ik nog wel meevallen.

En zoals steeds, de soundtrack is de absolute doodsteek voor dit soort film. Wie kiest die nummers in hemelsnaam

avatar van sofripa

sofripa

Goed.

Mijn kinders hebben 'alle' animatiefilms. En tot verbazing staat deze meer dan geregeld op. Daar moet ik wel uit afleiden dat vehikel een ruime voldoende scoort. En soms kijk ik met een schuin oog mee, en snap ik best waarom.