White Chicks (2004)
Geregisseerd door: Keenen Ivory Wayans
Met onder meer: Marlon Wayans, Shawn Wayans en Jaime King
Releasedatum: 16 september 2004
Plot White Chicks
"They're going deep undercover."
Twee F.B.I agenten verknallen een grote drugsvangst, maar hebben een idee om hun baas alsnog te imponeren. Hiervoor besluiten ze de bescherming van de Wilson-zusjes op zich te nemen (erfgenames van een groot hotel-imperium) aangezien ze een tip hebben dat zij ontvoerd zullen worden. Hun strategie is nogal onorthodox: ze vermommen zich als de zusjes Wilson en verstoppen de echte zussen op een veilige plek...
Kevin Copeland
Latrell Spencer
Megan Vandergeld
Agent Vincent Gomez
JohnWilliams
En die die paperspray in zijn ogen kreeg en hard zei:"Fifty Million Dollar....CASH"!
Terry Crews is zijn naam overigens en die scenes staan allemaal op youtube.
Tha Luz
Ik weet nog wel dat ik deze film 4 jaar geleden helemaal te gek vond.Na nog een keertje kijken viel me die vies tegen.De grappen waren gewoon niet leuk en te flauw.De enige goede scene is de openings scene dat ze een stel cubanen na doen.De rest van de film is erg slap.
2.0
Scarecrow
Wat een ontzettende troep.
Kan de hoge waardering hier niet begrijpen. Ikzelf kon eerder om de film huilen dan lachen, en dat terwijl ik toch stiekem hoopte op iets leuks. Ken de gebroeders verder alleen van Scary Movie (1 was echt een leuke film, 2 minder maar nog steeds grappig) en ook al hadden die films ook vrij platte humor, die humor was leuk gevonden. Deze film was eerder tenenkrommend slecht, en dat lag met name aan de humor - daar kijk je deze film toch voor, nietwaar?
De humor was wel zo plat en ongegeneerd dat de leukheid eraf is. Ikzelf heb niks tegen dit soort grappen, echt niet. Platte grappen kunnen werken. Kijk naar Scary Movie, of naar There's Something About Mary, of naar Austin Powers, of American Pie, of naar (iets hoger niveau) The 40 Year Old Virgin. Verdorie, ik kon zelfs lachen om Dude, Where's My Car? Maar soms zijn de grappen zo slecht verzonnen, zo onorigineel, zo lang uitgerekt, zo laag, dat ze gewoon niet werken. Voorbeelden zijn Epic movie, Meet The Spartans, Date Movie en ook deze film, White Chicks. Qua humor vaak een rampgebied van de bovenste plank (ik kan slechts enkele keren glimlachen om die grote neger in de film - ook laag, maar hij was de enige met af en toe goed getimde grappen en een aardig voorkomen in de film). Treiste bedoeling dus, deze slechte (tevens te lang uitgerekete en vaak gejatte) grappen en rariteiten van de film.
Nu ja, als je dit soort films al op de humor kan afkraken, immers de voornaamste trekpleister van dit soort films, dan heb je het wel gehad. Want ook de Wayans broers doen het slecht in deze film en komen met werkelijk slecht getimde grappen en een wel heel erg onlogisch (zelf geschreven? ik weet het niet zeker, maar anders geef ik nu de scriptschrijver de schuld) scenario. Het hele scenario van de film komt naar voren uit 5 min of meer toevallige zinnetjes die bijrolletjes naar voren werpen, en een verder plot of beweegredenen voor personen ontbreekt. Geen verhaal, geen ontwikkelingen, geen plotverrassingen of uberhaupt maar een lijntje waar de film aanvast kan houden, niets. En over personen gesproken: zijn allemaal platte karakters, nergens uitgewerkt, sterotype, vervelend en vooral ingevuld door jonge slechte acteurs.
Nu dan, de grappen, het plot, de acteurs, de karakters: ze zijn allemaal verwerpelijk. Een onderliggende boodschap, mooie camerabeelden aardige effecten etc. kunnen we ook wel vergeten (verrassing) en zelfs de makeup (een belangrijk element van de film) zag er op momenten slordig uit. De muziekkeuze was verder erg 'pop' (nu gedateerd) en niet meteen hetgene wat ik had gekozen en al het andere was ook prut (om een lange afbranding van deze film kort te maken).
Zo kom ik op de slechtse komedie die ik in jaren gezien heb en ik geef dan ook 0,5*. Bagger, lekker laten liggen.
m1701
GEWELDIGE FILM!
Elke keer dat ik de film zie, lig ik weer in een deuk.
Zo grappig geacteurd en ook erg leuke grappen.
Soms een beetje overdreven.
Elke keer als ik het liedje van Vanessa Carlton hoor met 1000 miles dan moet ik gelijk aan die film denken
SUPER!!
dikke 4,5*
SouthParkFan
een keertje leuk, maar zeker niet 3 keer op feestjes kijken nadat hij op het klassenfeest is vertoond
EflYn
Aantal keer gezien en ik blijf hem op een of andere manier grappig vinden 3*
breedbeeld
Waar ik me bij Little man regelmatig te pletter gelachen heb , kon ik hier soms grinniken.
Marlon Wayans is hier weer erg goed vanwege zijn mimiek en moves, maar dat is niet voldoende voor meer dan 1,5
Greeneyelady1
White chicks vond ik echt een hele grappige film. Sommige scenes kan ik mij herinneren als de dag van gisteren. Bijv: Wanneer ze in een bitch-fight geraken of als ze in discussie gaan met die 2 andere dames ( waar ze later ook tegen gaan dansen ) Heel erg leuk!
weelovic
hele grappige film vooral met die rijke bruine gespierde dat dan opeens die van britney zijn lievelings nummer is
vaneijck
Vind het zelf ook een TOP-film.
Vanaf het begin is hij al fantastisch, de gehele film gebeuren er zoveel lachwekkende dingen waardoor de film echt een toppertje is.
Voor degene die heb nog niet hebben gezien, bekijk hem zo snel mogelijk !!
Elineloves
Ik vind deze film echt hilarisch.. Dit is voor mij een van de komedies die ik echt 10 keer kan zien en die me dan nog niet verveeld.. Sowieso vind ik deze broertjes al grappig, het verhaal is gewoon zo flauw dat het weer leuk wordt.
Lekker verstand op 0 en kijken!
doodah
Best wel eens amusant om te zien. Er zaten een paar goeie, maar ook wel wat mindere stukken in.
***
Pauluschhh
Geen topper, maar absoluut een leuke film met lekkere humor...
Vooral de scene in de auto (waarbij de white chicks hiphop prefereren) blijft erg leuk
laserboy93
GEWELDIGE FILM!
Elke keer dat ik de film zie, lig ik weer in een deuk.
Zo grappig geacteurd en ook erg leuke grappen.
Soms een beetje overdreven.
SUPER!!
dikke 4,5*
Helemaal mee eens:D
White Chicks is echt een matige film, die slechts bij vlagen een beetje grappig is. Natuurlijk probeert deze film o.a. Paris Hilton te parodiëren, wat op zich redelijk lukt, maar echt hilarisch is en wordt het eigenlijk nooit. De film kent een enkel leuk moment, vooral dankzij Shawn Wayans, maar het grootste gedeelte van de film is erg tegenvallen en pijnlijk ongrappig. Het verhaal is op zich trouwens nog niet eens zo slecht, al had er wat mij betreft veel meer uitgehaald kunnen worden. Nee geef mij dan maar een Scary Movie of zo, die is tenminste wel grappig.
robertvanmourik
tsja..je moet er van houden..een kan dit niet aanzien..de ander kan em niet vaak genoeg zien...ik ga toch meer voor het laaste..deze film kan ik heel vaak kijken..zonder dat het flauw gaat worden:)..3,5 *
dragonlady1982
om deze film kon ik echt wel lachen .
vond het een erg leuke film.
iedere keer als ik hem weer zie lig ik nog steeds in een deuk.
JellevOosterhout
het is een vermakelijker film erg leuk hoe deze broers samen in een film zo goed en grappig met elkaar te werk gaan. toch is deze film leuk voor een keer of 2 maar dan houd het ook op.
goede humor zit erin maar iets meer actie had van mij gemogen
jumpstylemovie
Een leuke film, zo voorspelbaar als maar kan, maar tergelijkertijd grappig en wat leuke scénes. Een leuke cast maakt het af waarbij vooral Terry Crews er bovenuit steekt. Paar keer lekker kunnen lachen.
paul83
De humor is niet voor mij weggelegd. Het probleem is dat de film opgevuld moet worden door overbodige scenes die eerder plaatsvervangende schaamte opleveren dan een grijns op je gezicht. Het komt allemaal erg kinderachtig over. Het stukje in het restaurant is hier voornamelijk debet aan.
Enig lichtpuntje in de film is Terry Crews door zijn vermakelijke hoofd en enorme gestalte. De dansscene is briljant door eigen inbreng.
predator
- 1954 stemmen
Het gaat helemaal nergens over, maar ik moet bekennen dat ik 'm toch wel leuk vond.
Mlis
Haha een geweldige komedie!
Ik ben een grote fan van deze film. Het is mijn humor wel, ik lig elke keer opnieuw met deze film in een deuk van het lachen. Ik vond de Wayans Brothers al leuk van de serie die zij vroeger hadden. Die 2 bij elkaar is een goude combinatie.
Goldenskull
Wat hersendodend voer op zijn tijd is best leuk, White Chicks valt zeker in die categorie.
In het begin lijkt het vooral uit te draaien op een vervelend en flauw filmpje, maar uiteindelijk heb ik toch nog een paar keer kunnen lachen. De veil scène en de rijke neger zijn erg leuk.
Een paar acteurs zijn werkelijk vreselijk irritant, vooral Marlon Wayans kan er wat van. Maar al met al is dit nog redelijk vermakelijk.
Katharina
Toch wel een grappige film, die het niet helemaal verdient om zo afgebrand te worden.
Horrorfreak12
Ik heb mij KAPOT gelachen met deze film !!!
zeer leuke en vooral grappige film !!!
mag je niet missen

Marlon Wayans wil dat er een 'White Chicks'-vervolg komt: 'Ik denk dat het echt nodig is'

Voces Inocentes
Drama / Oorlog, 2004