- Home
Geregisseerd door: Keenen Ivory Wayans
Met onder meer: Marlon Wayans, Shawn Wayans en Jaime King
Releasedatum: 16 september 2004
Plot White Chicks
"They're going deep undercover."
Twee F.B.I agenten verknallen een grote drugsvangst, maar hebben een idee om hun baas alsnog te imponeren. Hiervoor besluiten ze de bescherming van de Wilson-zusjes op zich te nemen (erfgenames van een groot hotel-imperium) aangezien ze een tip hebben dat zij ontvoerd zullen worden. Hun strategie is nogal onorthodox: ze vermommen zich als de zusjes Wilson en verstoppen de echte zussen op een veilige plek...
Kevin Copeland
Latrell Spencer
Megan Vandergeld
Agent Vincent Gomez
Captain Pervert
Goedkope grappen, voorspelbare grappen, poep en pies grappen, en minstens een half uur te lang. Het was nog onder het André van Duin niveau.
Oh, 97 minuten maar zie ik? Nou, kan je nagaan.
Wat een crap.
1 ster en die is voor de scène met die enorme tong van die neger.
Quentin
Ietjes minder erg dat verwacht (en dat was het ergste), die brede neger maakte toch wel wat goed ..... 1,0 * voor de rest gewoon niet uit te houden ..... wat een slechte humor
bioscoopzaal
Ik ben niet gauw geneigd om een film de minimale score toe te kennen, want zelfs de allerbelabberdste films zijn over het algemeen best vermakelijk. Maar om White Chicks heb ik ook maar geen enkele keer kunnen lachen. Op zich geen slechte verdienste voor een komedie die ruim 100 minuten duurt, maar helaas niet de juiste eigenschap om hem zelfs voor de meest fervente aanhanger van de wansmaak nog enigszins dragelijk te maken.
Dit is echt zo'n film met alleen paar een uitgangspunt. Twee zwarte FBI-agenten verkleden zich als blanke tienermeisjes. De rest van het plot? Who cares, zolang je maar af en toe een vuile mop in de mix gooit (wat scheten hier, een paar homofobe grappen daar), aangevuld met een ellenlange 'your mama is so ugly'-sequentie en wat oudbakken danspasjes tegen de verveling.
Bovendien had ik hier (net als bij The Polar Express) de hele tijd last van het uncanny valley-effect. Ik wéét dat het de bedoeling is dat de agenten alleen maar op blanke grieten moeten 'lijken', maar de make-up was zo vreemd dat ik de hele tijd zat te staren naar hun neuzen en amper op de rest van de film kon letten. Al ben ik daar uiteindelijk niet echt rouwig om. Alleen jammer dat ik die 109 minuten van m'n leven nooit meer terugkrijg.
0.5 sterren.
Phoenix
Thank god dat ik deze film halfzat keek, daardoor lag ik nog dubbel om mijn medeslachtoffers die het HOLD MY POODLE bijna tot vervelens toe durfden te herhalen.
Verder erg triest. 1*
otherfool
Poep- en piesgrappen kennen we nu wel eens, jammer dat de Wayans niet wat scherper commentaar op de door hun bespotte bevolkingsgroep kunnen opbrengen. Ze gaan voor de makkelijke lach of ik schiet grappen, en dat valt dan toch een beetje tegen.
2*.
Sportingerke
Ach ja, alleen al bij het bekijken van de cover, zie je al dat het een pipi-kakahumorfilm zal worden en in dit opzicht is de film zeker geslaagd.
Heb veel moeten lachen hoewel sommige "mopjes" wel erg flauw waren, maar toch. Amusement ten top. Wss nog beter als je gedronken hebt.
. Dit was nou juist het schoolvoorbeeld van slappe Amerikaanse humor.
maar toegegeven, het was allemaal niet zo erg als ik vooraf dacht, hier en daar nog wel geinig (dat dansen ).
Leland Palmer
Het is lang geleden dat ik zo'n slechte film heb gezien als deze vanavond. Wat een belabberde rotfilm zeg. Grappige momenten zijn bijna niet te ontdekken, behalve die kale, brede en grote neger wist zo nu en dan lollig uit de hoek te komen en dat maakte veel goed. Voor de rest is zo'n beetje alles baggerslecht aan de film. Dat hoge gemiddelde hier snap ik ook niet eigenlijk.
Ik kan niets anders doen dan één schamele ster geven. Een halve ster is te weinig, maar die grote neger is in zijn eentje verantwoordelijk dat deze film niet de laagste score krijgt.
White Chicks is echt een matige film, die slechts bij vlagen een beetje grappig is. Natuurlijk probeert deze film o.a. Paris Hilton te parodiëren, wat op zich redelijk lukt, maar echt hilarisch is en wordt het eigenlijk nooit. De film kent een enkel leuk moment, vooral dankzij Shawn Wayans, maar het grootste gedeelte van de film is erg tegenvallen en pijnlijk ongrappig. Het verhaal is op zich trouwens nog niet eens zo slecht, al had er wat mij betreft veel meer uitgehaald kunnen worden. Nee geef mij dan maar een Scary Movie of zo, die is tenminste wel grappig.
jumpstylemovie
Een leuke film, zo voorspelbaar als maar kan, maar tergelijkertijd grappig en wat leuke scénes. Een leuke cast maakt het af waarbij vooral Terry Crews er bovenuit steekt. Paar keer lekker kunnen lachen.
Goldenskull
Wat hersendodend voer op zijn tijd is best leuk, White Chicks valt zeker in die categorie.
In het begin lijkt het vooral uit te draaien op een vervelend en flauw filmpje, maar uiteindelijk heb ik toch nog een paar keer kunnen lachen. De veil scène en de rijke neger zijn erg leuk.
Een paar acteurs zijn werkelijk vreselijk irritant, vooral Marlon Wayans kan er wat van. Maar al met al is dit nog redelijk vermakelijk.
Elineloves
Voor mij is dit een van de leukste komedies die ik gezien heb, deze film kan me echt steeds opnieuw laten lachen! Ik vind the wayans brothers sowieso heerlijke kerels om naar te kijken, zeker in een film als deze. Hij is idd over the top, maar bij deze film stoort het me niet.
Yo, hold my poodle!
Reservoir Dogs
Erg origineel kan je deze film toch niet noemen: neem Bad Boys meng dat met Big Momma's House gooi er witte verf overheen en een sentimenteel happy end en je krijgt White Chicks.
Angrod_Pallanén
Eindelijk dan afgekeken.
Wat een teleurstelling. Kon ik me nog herinneren dat ik in 2004 heb plat gelegen om het begin, heb ik nu tijdens de gehele film slechts af en toe geglimlacht. Flauw, voorspelbaar en erg, erg vermoeiend.
Behalve de dance off en de grappen over white chicks niets het herinneren waard.
2.0
Baggerman
Nou, viel niet eens erg tegen. Ik moet bekennen soms nog wel moest lachen! Wel erg veel gejat van het plot van 'Some like it hot'.
Ik moet er niet aan denken om deze film nogmaals te moeten zien, maar voor één keertje ging het wel.
maxo922
Bij de openingsscène had ik al een vermoede: 'Dit zou nog best weleens een geinige film kunnen worden.'
En dat is het gelukkig ook. Jammer dat de opdracht van de twee agenten, undercover blijven, daar ook bij bleef. Want verder zat er niet veel actie in. Wel veel geinige, en soms zelfs grappige scènes (bv: de shop-scene). Wel vaak erg overdreven, maar ik had ook niet anders verwacht van bedenkers van Scary movie...
Toch wel vermakelijk
Ruime *2,5
huVILEub
Aardig verhaaltje, leuke acteerwerk van de twee wayans. Maar ik heb niet echt gelachen of op een andere manier vermaakt. Achteraf denk ik toch: Ja, er zaten wel leuke stukjes in. Maar toen ik keek niet. Ach ja, best aardig. Maar ik houd er niet van.
booyo
Ontzettend slecht.............
Maar toch ontzettend vermakelijk moet ik (tot mijn schaamte?) bekennen! White chicks is een film die zichzelf totaal niet serieus neemt, komt daardoor helemaal niet geforceerd over en kijkt gewoon lekker weg. Zoals vele deel ook ik de mening dat Latrell geweldig is, en ook de brothers Wayans spelen prima. Denk niet dat het een film is die ik snel een tweede keer zal aanschouwen, maar voor nu was het prrrrima:
Minotaures
''I'm coming, nigger!''
Een flauwe komdie, die best grappig op z'n moment kan zijn.
Het is weer wat anders dan een romatische komedie (die meestal erg voorspelbaar zijn). Hier heb je ook wat stukjes die je ver van te voren aan ziet komen, maar er waren toch wat momenten die ik niet had verwacht. Wie de handlangers van de verdachte zijn, bijv.
De meeste grapjes waren flauw en geforceerd. Toch waren er wat leuke grapjes op een goed moment. Er zijn een paar leuke personages die hierin rondlopen en veel mooie vrouwen. Dit is een undercover-komedie verhaal, alleen zit er helaas niet al te veel actie in. Maar als je zogenaamd als vrouwelijke BNers ergens moet infiltreren om je doel te behalen, hoor je toch niet op te vallen. En hoe doe je dat? Door te winkelen, uit te gaan en alles wat een vrouw maar doet. Dat stukje waarin ze lekker gaan shoppen moest ik af en toe lachen, hoe die gasten wanhopig strakke en belachelijke kleding moeten dragen... En dan nog al die vreselijke afspraakjes waar Marlon z'n best maar doet om zo negatief mogelijk over te komen, wat uiteraard niet op de tegenpartij lukt. Stuk voor stuk droge scènes.
Je kan een bepaalde houding verwachten als je zwarte mannen undercover laat gaan als iemand die blank is, het klikt totaal niet en dat weten ze af en toe op een leuke manier te bewijzen. Met al die quotes, persoonlijkheid en houdingen.
Een andere leuke titel van de Wayans is Little Man, ook een lekker droog film. Die gasten zijn geknipt voor zulke komedie's.
White Chicks is natuurlijk geen top-komedie, maar het is wel een flauwe die je een keertje moet zien.
Heb me toch kostelijk vermaakt met deze film van de 3 broers wayans.
Zeer goede humor en toch ook wel sterk geacteerd.
Ook hun als dames was goed gedaan.
3,5 ster
Heb deze van het weekend nog ergens meegekeken. Best wel enorm slecht, maar in alle slechtheid nog best vermakelijk. Eigenlijk kan het niet, zo flauw is het.
Leuk trouwens dat ik Debra uit Dexter mee zag doen.
3* worden 2,5*
Ik hou niet echt van deze humor moet ik toegeven. Scary Movie was al op het randje en z'n latere Little Man was al even erg. Het toont wel aan dat Keenen Ivory Wayans ietwat z'n stempel drukt op z'n films, maar mij ligt dit niet. De humor is nogal puberaal en zal vast een groot publiek hebben, maar hier wordt ik eerder zenuwachtig van. Verstand op nul hoor ik hier veel en daar kan ik best in volgen. Maar ik kan er niet echt van genieten.
PisPaaltje
Het gaat natuurlijk nergens over deze film maar ik heb wel hard gelachen! Met tranen!
De broertjes zelf vind ik ontzettend irritant, maar toch kon ik ze in deze film wel waarderen.
7/10
PopcornMonster
Een grappige comedy door Keenan Ivory Wayans, bekend van In Living Color en The Wayans Brothers
Het is al weer de derde keer dat ik deze film kijk en moet steeds maar weer lachen. Er zitten wel wat overbodige scenes in, maar ook memorabele momenten
Ik geef er 3 sterren voor! Een sympathieke soort van black-comedy, waar ik steeds om moet lachen!
Flat Eric
"Hold my poodle"
Ik vroeg me net af, hoe vaak heb ik deze film nou gezien?
Nou heel vaak, het is een heerlijke comedy met een aantal memorabele scenes.
Of ik nou de hele film bekijk of een paar leuke clips op YouTube, maakt niet uit, Ik moet er altijd vreselijk om lachen. Latrell die compleet uit zijn dak gaat op de dansvloer, het meezingen met het Vanessa Carlton liedje in de auto enz enz . Echt hilarisch!
Je houdt van deze humor of niet. Een middenweg is er geloof ik niet. Deze film komt absoluut in mijn Comedy top 5.
Proeneke
Wahaaaa! Hoe ze die Paris Hilton klonen nadoen,vind ik echt knap!
Ik irriteer me altijd mateloos aan dat soort, en ze doen dat gedrag erg goed na.
Oooooooowwwww, waaaaalgelijk die wijven, maar wel een grappige film verder.
Kondoro
Wat een ontzettend verschrikkelijk film die maar erg moeilijk uit te kijken is. Voor zijn 109 minuten duurt hij toch nog te lang en dat is echt zonde want de film had hier en daar wat potentie om goed te zijn alleen word het aardig snel verknald. Hoewel dit misschien mijn zesde herziening is op deze film (vond hem ‘vroeger’ echt geweldig) is hij me nu vies tegen gevallen en duurt het elle lang voordat je hier eens goed door heen bent. Ook is het mij op gevallen dat de Wayans familie mij niet meer kan bekoren, vroeger één van mijn favoriete acteurs maar nu zakken ze erg diep de afgrond in, ze worden ronduit verschrikkelijk en onvermakelijk en dat is iets wat ik tijdens deze herziening ook wel weer heb gezien, walgelijk!
Ook ‘White Chicks’ moest er nog maar eens aan de herziening geloven, de film van de broeders Wayans stond ook op de wachtlijst om gekeken te worden en stond vandaag boven aan, waarvan ik dacht dat het een rustige, korte en leuke film zou worden is het me vies tegen gevallen en blijkt het bagger éérste klas te zijn, doodzonde!
We volgen in ‘White Chicks’ twee FBI agenten die het nogal verkloten, na een redelijk te doen introductie scene zien we dat er op het gebied veel ontvoeringen plaats vinden waarbij de twee geplaatst worden als chauffeurs. Wanneer ze een ongeluk krijgen besluiten ze zichzelf te verkleden en de twee zusjes te worden om te achterhalen wie de ontvoerders zijn (de twee zijn namelijk het volgende doelwit). Eenmaal tegen het einde aan gekomen zien we wie het is en is de film eigenlijk al snel klaar.
Ik heb hier en daar zitten spoelen dus enig informatie is mij soms misschien wat ontgaan. Dat neemt toch niet weg dat ik deze film ontzettend verschrikkelijk vind. Terry Crews is misschien het enige in de hele film wat nog iets positief is en daar houd ik het bij, een korte mening voor deze bagger herziening!
Shadowed
Lollig.
Ik zal bekennen, het verhaal is idd heel kinderachtig. Ik ben ook geen enorme Wayans fan, A Haunted House was verre van grappig. Scary Movie vond ik ok. Maar deze was wel leuk. Vooral omdat de Wayans humor hier een heel stuk beter is.
Inplaats van alleen maar flauwe grappen is hier meer ruimte voor realiteit, zoals een relatie die op de klippen loopt.
Ik vond de make up erg leuk gedaan. Ik dacht eventjes dat het allebei andere acteurs waren. Toen zag ik de cast en moest ik toch wel lachen
Ook zijn er sommige grappen erg geslaagd en vond ik dit een prima komedie. Opzich was het allemaal niet zo slecht als ik ervan had verwacht. Leuk, maar geen hoogvlieger. Voor Wayans fans is dit zeker een aanrader.
Redelijke film over twee zwarte agenten die zich verkleden als twee blanke meiden vanwege hun werk. Een komedie waarbij het plot er verder niet echt toe doet. De humor is platvloers en fout, maar er valt toch best wel wat te lachten. De make-up is op zich goed gedaan, maar het blijft er vreemd uit zien. De cast heeft duidelijk plezier, en mede daarom nog net 3.0 sterren.

Marlon Wayans wil dat er een 'White Chicks'-vervolg komt: 'Ik denk dat het echt nodig is'

Voces Inocentes
Drama / Oorlog, 2004