Apocalypse Now (1979)
Genre: Oorlog
Speelduur: 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")
Alternatieve titels: Apocalypse Now Redux / Apocalypse Now: Final Cut
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Apocalypse Now
"This is the end..."
Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Heart of Darkness (BoekMeter)
- Apocalypse Now (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Lieutenant Colonel Bill Kilgore
Photojournalist
General Corman
Colonel Lucas
Inmiddels uit betrouwbare bron vernomen dat die ook hier vertoond gaat worden.
Cool. Deze wil ik graag eens in de bioscoop zien.
de grunt
Ga de korte versie vooral kijken, daar raad ik sowieso iedereen aan mee te beginnen. Wellicht vallen de scenes met Kurz dan ook beter op hun plek. Maar kijk m niet ‘als die op tv komt’, met allerlei logo’s in beeld (of nog erger, commercial breaks).
Kijk m op een moment dat het je zelf goed uitkomt. Het liefst op het witte doek, maar anders ten minste op blu ray.
Bedankt voor het advies!
vindorent
Gisteren voor het eerst de "Theatrical Cut" gezien, en ik moet zeggen dat ie aanzienlijk beter is dan "Redux"-versie; het was veel meer gestroomlijnd.
APOCALYPSE NOW FINAL CUT - 4K Restoration in Theaters 8/15 & on 4K Combo Pack 8/27! - YouTube
Enig idee of Pathé 'm ook gaat draaien?
- 11961 berichten
Ik krijg hier steeds meer zin in. Hopelijk is er een bios waar deze beeld- en geluidstoepassingen volledig tot hun recht kunnen komen.
Apocalypse Now Final Cut: 5 Things to Know About Coppola’s New Version | IndieWire
Yoda
Lijkt me wel eentje voor Eye filmmuseum. Vorig jaar nog Lawrence of Arabia daar gezien, was geweldig
John Milton
Ik heb 2 pogingen gedaan om hem aan mijn vriendin te laten zien, en telkens is het 'ik wil het wel een keer zien, maar ik heb hier nú geen zin in'.
In de bios is dat lastiger, dus dat biedt wellicht uitkomst
Zwolle84
In de bios is dat lastiger, dus dat biedt wellicht uitkomst
Gewoon weer in het midden gaan zitten.
John Milton
CINEMATEKbe
Wil de film herbeleven zoals in 1979, dat kan op 24.05 bij ons in Brussel: CINEMATEK - Programma - Apocalypse Now
- 11961 berichten
In juni gaan Apocalypse Now en Redux draaien in Kino. Gevolgd door final cut in augustus. Dat wordt een fijne zomer.
- 11961 berichten
Hoe vet! Gewoon hier in Rotterdam. Enorm benieuwd. Hoop dat er ook een boek komt (is wel de bedoeling)
jono
Ten tijde van de Vietnamoorlog wordt kapitein Willard (Michael Sheen) de jungle in gestuurd om kolonel Kurtz (een geweldige rol van Marlon Brando) te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft namelijk zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren.
Ik zag de uitgebreide ('redux') versie, de versie die Francis Ford Coppola wilde maken, maar niet kon omdat het Amerikaanse publiek er nog niet aan toe was; de Vietnamoorlog was nog te vers. Ik heb genoten van elke minuut van deze drieënhalf uur durende film, de oorlogsfilm aller oorlogsfilms. Een absoluut meesterwerk. Deze film verdient absoluut een plek in mijn persoonlijke top 10 van beste films aller tijden. 5*
thunderball
De 4k versie van de Final Cut staat al vermeld op Amazon als preorder en bevat ook de andere twee versies plus Hearts of Darkness. Definitieve versie lijkt me.
- 11961 berichten
Dat dacht ik na de 3 disc blu ray ook.
de grunt
Hopelijk snel op Netflix.
Paranoid_Fish
Geweldige film. Het is een spannende trip. Ik kijk altijd uit naar het einde, wanneer ze hun bestemming bereiken. Marlon Brando acteert geweldig en is zeer angstaanjagend. The horror...
De NOS heeft er nu ook een item / beeldverhaal aan gewijd:
Nederlander op de set van Apocalypse Now blikt na 40 jaar terug | Nieuwsuur - nos.nl
- 11961 berichten
De docu over Chas Gerretsen is zeer de moeite waard en sluit, mede door een sfeervolle soundtrack, goed aan bij de film. Er zijn gesprekken gaande met Zoetrope om m nog als extra toe te voegen op de aankomende blu ray.
Maar anders sowieso een aanrader om m (vanaf 4 juli) nog in Kino te gaan zien.
Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now - Kino Rotterdam - kinorotterdam.nl
Yoda
8 juli in Kino 1, de theatrical cut.
24 juli ook. Ik heb begrepen dat ze Redux ook gaan tonen. Wil deze heel graag in de bios kijken

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' zondagavond te zien op televisie

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

Henk Schiffmacher (71) liep 'vanwege zijn penis' een rol in klassieker 'Apocalypse Now' mis

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' morgenavond te zien op televisie

The Godfather