Apocalypse Now (1979)
Genre: Oorlog
Speelduur: 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")
Alternatieve titels: Apocalypse Now Redux / Apocalypse Now: Final Cut
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Apocalypse Now
"This is the end..."
Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Heart of Darkness (BoekMeter)
- Apocalypse Now (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Photojournalist
General Corman
Colonel Lucas
mister blonde
´the end´ van the doors moet trouwens wel een van de meest toepasselijke en best gekozen nummers zijn in de geschiedenis van de film.
lijkt bijna wel of het nummer voor deze film is geschreven......hoewel eerder andersom dan natuurlijk.
Linda
Wat een prachtfilm blijft het toch! Vandaag weer eens gezien en ik gun hem toch eigenlijk wel een klein plekje in mijn top 10.
T.O.
Volgens mij heb ik deze film in de slechtst denkbare omstandigheden gezien, nl. in twee delen, in vermoeide toestand (knikkebollen) en als klap op de vuurpijl de Reduxversie.
Ik kom nu toch nog tot 3,5 ster, zal ns kijken of de originele versie meer sterren zal opleveren.
ps Die bunnies waren wél originele playmates, maar wel van eind jaren '70 en niet eind jaren '60 natuurlijk
ThaMovieVoter
In 1968 had de Vietnamoorlog zijn toppunt bereikt, de Amerikanen hadden eind 1968 meer dan 500.000 soldaten in dat door tientallen jaren oorlog verscheurde land...
10 jaar later werd een van de eerste Vietnam films gemaakt, terwijl de oorlog nog maar nauwelijks 3 jaar voorbij was...
De film Apocalypse Now werd geregiseerd door Francis Ford Coppola, de regiseur van de Godfather reeks...
Het werd een grote hit en word nu beschouwd als de beste Vietnam film al hoewel meningen verschillen...
Dat de film niet meer oscars kreeg heeft denk ik te maken met het tegelijk uitbrengen van The Deer Hunter, wat overgerens ook een goede film is!
Ik vind Apocalypse Now een zeer goede film, goed verzonnen concept wat weergeven wordt in meer dan 3 uur beeldmatteriaal met geweldige acteurs zoals Martin Sheen, Roberd Duvall en 'Don' Marlon Brando.
Een van de meest geweldige stukken die ik ooit in een film heb gezien, namelijk; dat er een helicopter aanval plaats vind onder leiding van kolonel Duvall die beveelt om muziek van Wagner aan te zetten tijdens het beschieten en bombarderen van de vijand, die geen schijn van kans maakt door de onverwachte aanval...eenmaal op de grond moeten sommige soldaten van de kolonel gaan surfen terwijl ze beschoten worden waarop een enorme napalmaanval plaatsvind...
Enige minpunt is de weinige actie in dit langdradige verhaal, iets wat je toch wel verwacht in een Vietnam film...
Diesel
Nice Guy Eddie
Ik heb hier niets aan toe te voegen en kan me er helemaal in vinden!
Keezz
Gisteren voor de allereerste keer gezien (redux versie)... en krijg de film niet uit mn hoofd. Zonet ook 'hearts of darkness' gekeken en dit maakt de film 'af'.
Wat een totale waanzin, die alleen maar toeneemt naarmate de reis vordert... Deze film heeft in mijn ogen alles: dé combinatie van spanning, actie, tragiek en humor; een (eigenlijk simpel) script, dat boeit, mooie acteerprestaties (met name Duvall en Fishburne), onvergetelijke muziek en een 'passend' einde (waar wat mij betreft alleen nog wel een keer 'the end' gedraaid had mogen worden).
Dit alles plus de indruk die de film achterlaat... 5*
pikedre
wat een goeie film............. maar wat deed marlon brandon nou in dat jungle !!!
Ramon K
Aapjes kijken? Zonder lullig te worden: ook nog iets te melden verder?
Redlop
Wat deed Martin Sheen eigenlijk in dat bootje? Vroeg zich zeker ook af wat Marlon Brando nou weer aan het uitvreten was.
speedy23
Ze hadden tegen Marlon Brando gezegd, zet je daar een beetje in de jungle, en je zal zien Martin Sheen zal met een bootje naar jou toekomen...
Diesel
Dit is mijn favoriete Apocalypse Now poster.
Prachtig.
Sjan
Eindelijk het origineel gezien (en niet de redux). Ik ben blij dat ik de film gezien heb, wat een geweldige film. 4.5*
KillaJah
Ik denk dat ie de poster bedoeld?
Ja ik bedoel de poster, de film heb ik al.
The Goss
Ik heb de redux afgelopen week gekocht (ik had 'm nog nooit gezien). Blijkt dat ik ooit wel het eerste gedeelte heb gezien tot aan de aanval met de Wagnermuziek. De rest heb ik op één of andere vage reden nooit gezien. Wat een zonde.
In één woord een zeer indrukwekkende film, die de waanzin van de Vietnamoorlog zeer beklemmend in beeld brengt. Alleen het einde vond ik wel een beetje vaag. Daarom net geen 5*.
Samen met Full metal jacket en The Deerhunter dé Vietnamfilms.
salvatore
- 1937 berichten
Samen met Full metal jacket en The Deerhunter dé Vietnamfilms.
ik vind toch echt dat platoon in dat rijtje thuis hoort. Zelf vond ik apocalypse now beetje saai en oninteressant. Het hield zich soms te lang bezig met sommige scenes en werd soms werden dingen onduidelijk in beeld gebracht, komt ook omdat hij gedateerd is. Maar het is toch 1 van de grondzetters voor de oorlogfilms dus heb er respect voor
eerdekes
Voor de gemiddelde filmfan
Woensdag 28 april ( CANVAS )
Lange en gehermonteerde versie van het oorlogsdrama van F.F Coppola.

eerdekes
Ik wil niet zeuren, maar volgens mij is het hergemonteerde...
hèhè, perfectionist
Treht
Voor de gemiddelde filmfan
Woensdag 28 april ( CANVAS )
Lange en gehermonteerde versie van het oorlogsdrama van F.F Coppola.

dik 3 uur belgië kijken!!! Zonder pauzes dat is toch niet uit te houden
speedy23
Inderdaad, 3u15 minuten je plas ophouden. Dat lukt enkel nog in Vlaanderen...
soboer
Inderdaad, 3u15 minuten je plas ophouden. Dat lukt enkel nog in Vlaanderen...
Waarom staat er 153 minuten als speelduur?
pascal83
Waarom staat er 153 minuten als speelduur?
Redux versie duurt 195 minuten
93.9
Goede film natuurlijk, maar lang niet zo goed als bijvoorbeeld "Full Metal JAcket".
Zaten mij ietsjes te veel bombastische scenes in en wil je een oorlog echt goed weergeven moet je je daar toch echt verre van houden.
Verder vond ook ik 'm te langdradig en zeker de redux-versie.
Overigens wel weer grappig om te zien dat Coppola precies de juiste scenes achterwege liet in het origineel.
Scene bij die Fransen bijvoorbeeld is volslagen overbodig en maakt de film heel traag.
Denk dat als je films maakt van 3 uur je wel met een wat complexer plot moet komen.

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' zondagavond te zien op televisie

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

Henk Schiffmacher (71) liep 'vanwege zijn penis' een rol in klassieker 'Apocalypse Now' mis

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' morgenavond te zien op televisie

The Godfather