• 9.378.811 stemmen

Apocalypse Now (1979)

Oorlog | 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")

Genre: Oorlog

Speelduur: 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")

Alternatieve titels: Apocalypse Now Redux / Apocalypse Now: Final Cut

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Marlon Brando, Robert Duvall en Martin Sheen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 18 oktober 2001

Plot Apocalypse Now

"This is the end..."

Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.

Captain Benjamin Willard

General Corman

Colonel Lucas

avatar van maarten1991

maarten1991

Deze film viel mij enorm tegen, ik had er namelijk nogal grote verwachtigingen van. Met moeite heb ik deze film af gekeken en ook de eindscene boeide mij niet. In mijn ogen een onintressante en langdradige film.

avatar van Minotaures

Minotaures

Zeker de Redux gezien?

maarten1991 schreef:

Oninterresant is de film zeker niet ; integendeel, de film vertelt een heel mooi verhaal, dat op een zeer realistische manier in elkaar is gezet. Dat de film oninterresant overkwam op jou, komt hoogstwaarschijnlijk omdat je je aandacht er niet bij kon houden.

avatar van Minotaures

Minotaures

Dat verklaart zijn keuze om 'langdradig' te noemen. Gewoon de normale kijken zou ik zeggen, want de Redux had ook een dikke 2,5 gekregen eerst. Flutversie.

Mooi verhaal zou ik het niet noemen, maar eigenlijk chaotisch en ongeorganiseerd. Tijdens een oorlog kan je bijna geen verhaal prachtig en perfect noemen.

Het is natuurlijk wel redelijk goed uitgewerkt, maar het wordt daar als een complete chaos en gekte weergegeven.

chevy93

Het is maar waar je interesses liggen. Ik kan best begrijpen dat iemand het een oninteressante film vindt. Ik vind het oneerlijk om de "Redux" zomaar aan de kant te schuiven. Integendeel, de "Redux" is de versie zoals Coppola hem bedoeld heeft.

chevy93 schreef:

Ik weet zeker dat mensen dat 'oninterresante' van deze film áltijd associëren met de langdradigheid, die vooral bij de redux erg aanwezig is. Het is toch ook een kwestie van of je het geduld wel kan opbrengen voor een 3,5 uur durende film waar vrij weinig in gebeurd.

chevy93

Ik denk dat het niet zozeer een kwestie van geduld is. Maar een kwestie van aandacht is. Dat is vrij essentieel, zeker bij lang(dradig)e films als deze. Als het je niet boeit, is het een lange zit.

chevy93 schreef:

De versie zoals Coppola hem bedoeld had was nog langer.

Laat die maar komen

5 uur toch?

avatar van Miron

Miron

Die gaat nooit komen

Niet officieel, maar...:

Wikipedia schreef:

Extended bootleg version

There is a longer 289 minute version which has never been officially released but circulates as a video bootleg, containing extra material not included in either the original theatrical release or the "redux" version.

Ik zeg: zoeken maar

Ik denk dat ik bijna 5 uur niet ga trekken.

Niet officieel, maar...:

Ik zeg: zoeken maar

Ik denk dat ik bijna 5 uur niet ga trekken.

Jemig.

Een versie van 5 uur. Dat is niet te doen. Ik vond de film nu al op het randje. Nog ruim 2,5 uur eraan vast zou ik niet kunnen volhouden.

avatar van Nomak

Nomak

Thom1994 schreef:

Jemig.

Je geeft 5* en het is de nummer 1 van je top 10.

Daar kan je toch nooit genoeg van krijgen.

avatar van Thorak

Thorak

Ik zou heel erg graag de 5 uur durende versie zien hoor! Inderdaad ook omdat het mijn nr. 1 is in míjn top 10

Thom1994 schreef:

Ik vond de film nu al op het randje.

Dan trek ik toch mijn twijfels bij jouw beoordeling. Inderdaad wat Nomak zegt. Mijn nummer 1 had nog wel een uurtje door mogen gaan .

avatar van maarten1991

maarten1991

Als je een film goed vind hoef je er toch geen geduld voor te hebben? Dan zijn die 5 uur zo om.

Inderdaad.

Dat ze die versie van 5 uren maar eens uitgeven.

Ga ik hem starten als mijn ouders gaan slapen. (0u)

Genoeg bier er bij halen en kijken till the end.

Het gedacht alleen al

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Ja zeker, dat klopt, een film die je heel leuk vind, ook al is die lang kijk je zo uit.

Ik heb de redux gezien, maar zeker een imposante film, al hoewel mijn aandacht weliswaar verslapte, toch een briljante film. Al reken ik dat mij zelf aan, ik denk niet dat een een minpunt is.

Ik ga hem nog een keer zien, kan ik alle pracht en praal weer gaan aanschouwen, want het is toch al weer een jaartje geleden...

5'

avatar van jirachi03

jirachi03

Top-film en ik ga binnenkort eens de Redux bekijken

Ik dacht al dat ik een scene heb gemist door die aflevring van ''Buffy the VAmpire Slayer'' waar SAnder deze film wou gaan bekijken

Er kwam een scene in die ik nog niet heb gezien .

Dus ik dacht dat er geknipt was aan de film en ja dus , het is geknipt.

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso

Waar zou je #1 nog wel een uur langer door mogen gaan?!! De lengte van de film is een essentieel onderdeel van de film zelf.

Mr Marchoso schreef:

Maak Apocalypse Now nog Apocalyptischer

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Mr Marchoso schreef:

Dit is een van m'n favoriete films ooit maar de Redux versie vond ik onnodig.

Ik ben meer van mening dat de regisseur ook die elementen in de film wilt stoppen, dat past gewoon bij het verhaal.

Maar als je de film geweldig vind dan is de redux versie wel een echte aanwinst!

avatar van Reinbo

AGE-411 schreef:

Inderdaad.

Dat ze die versie van 5 uren maar eens uitgeven.

Ga ik hem starten als mijn ouders gaan slapen. (0u)

Genoeg bier er bij halen en kijken till the end.

Het gedacht alleen al

Bier? Congac of Whisky.

Reinbo schreef:

Bier? Congac of Whisky.

LSD

avatar van Renevanvliet1988

Renevanvliet1988

Door deze film krijg ik zo`n hekel aan amerikanen..

avatar van Reinbo

Renevanvliet1988 schreef:

Door deze film krijg ik zo`n hekel aan amerikanen..

Waarom? De film is door Amerikanen gemaakt.

avatar van davidz352

davidz352

Goed verhaal en het wordt niet saai. Duurt wel een beetje lang, maar ja. Dat is geen minpunt te noemen. Want er gebeurd ook heel veel.

avatar van DB10

DB10

Zo, dat was een lange zit, maar het helemaal waard! Ik heb overigens de Redux-versie gezien. Apocalypse Now onderscheidt zich duidelijk van andere oorlogsfilms. Hier ligt de nadruk niet bij de onderlinge relaties gedurende de oorlog, maar op de totale gekte. Perfect in beeld gebracht. Sowieso een geweldige cast natuurlijk, eigenlijk niemand die tegenviel. Visueel ook erg mooi, die continue avondzon boven de bomen en het water bijvoorbeeld. Geweldige personages, geweldige muziek (vooral The End natuurlijk) ... kan zo de top tien in!

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso