• 9.382.105 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Uma Thurman en Vince Vaughn

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 31 maart 2005

Plot Be Cool

"Everyone is looking for the next big hit"

Als Chili Palmer (John Travolta) besluit zijn geluk te beproeven in de muziekindustrie papt hij daarvoor aan met de verleidelijke weduwe (Uma Thurman) van een onlangs vermoorde platenbaas. Hij kaapt de mooie zangeres Linda Moon weg bij de concurrent en ontdekt dat er achter de mooie schermen van de muziekwereld heel wat valse noten geblazen worden.

avatar van ILDIB

ILDIB

Prima vermaak, heerlijke absurditeit en in de zeikneming. Enige minpunt zijn de romance scenes tussen chili en edie. Voor de rest lekker lachen. Inderdaad een kopie van get shorty maar who cares.

Veel erger vind ik dat gewoon alles uit uitgeverij gugenheimer wordt gejat. (of jatte brusselmans?)

avatar van N811

N811

veelste overdreven

avatar van joe black

joe black

leuke film. Veel grote acteurs. Maar toch geen toppertje. Verre van zelfs. 2.5* voor de aangename tijd die ik heb mogen beleven.

avatar van Glacier

Glacier

miepke schreef:

leuke film, ik heb me goed vermaakt

grappige personages, en idd leuk sfeertje

het was allemaal niet super, maar wel genoeg voor een avondje gezellig achter de buis hangen

Mee eens. Vooral die zogenaamde gangsters waren best wel grappig.

Heb hard gelachen toen ze met die blingbakken aankwamen rijden en dan die opmerking: jullie zijn wel erg stereotiep zeg. Geweldig.

En Christina Milian...hmmm lekker....

Mijn waardering is gedurende de film gestegen van 3* naar 3,5*

avatar van FrankieTeflon

FrankieTeflon

Wat is er nou saai aan deze film omdat het te urban is ofzo?!

Het is toch een leuk vervolg (aftreksel) van Get Shorty..Zo niet dan is Snatch pas DOM !! denk eens aan Two Smoking Barrels..

dat is pas een dom vervolg gewoon hetzelfde hahah en ook eens zelfde cultuur

Get Shorty is cultureel en qua stijl heel anders dan Be Cool daarom is dit een oke vervolg..

avatar van MissyNador

MissyNador

Ik keek er de hele dag naar uit gister en dan krijg ik zo een belabberde film te zien. Vreselijk vond ik het. Had er zeker meer van verwacht. Ik vond het allemaal maar nep. Erg jammer want Urban/R&B/Hiphop is helemaal mijn ding

avatar van ILDIB

ILDIB

MissyNador schreef:

Tsja, dan heb je get shorty ook niet gezien denk ik.. Dit is gewoon bedoeld als vermaak en niet als serieuze shit..

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vind dit wel een vermakelijke film niet top maar wel leuk, goede rollen van John Travolta en Uma Thurman trouwens, Get Shorty vond ik nog net iets leuker maar ik geef ze hetzelfde cijfer!

***

avatar van Glacier

Glacier

Ik moet zeggen dat ik deze leuker vond dan Get shorty.

avatar van Dirigent

Dirigent

Ook een leuke film, ik vond deze ongeveer even goed als Get Shorty ook een vermakelijke film voor eens op een zaterdagavond te bekijken maar ik vind het geen topfilm!

* * *

avatar van Tony Montoya

Tony Montoya

Aardige film, leuke momenten, Travolta en Thurman goed op dreef. Rating geeft de verhouding/beoordeling in dit geval prima weer (vind ik).

avatar van timburton

timburton

Coole a la Quentin Tarantino film. John Travolta & Uma Thurman zijn geweldig in deze films, sowieso omdat het mijn favo acteurs zijn. Tja, Tarantino blijft natuurlijk beter. Be Cool is een geweldige film, maar dan toch net een beetje gelikter en Hollywood-achtig dan Pulp Fiction. Er valt niks slechts over dit heuze meesterwerk te zeggen. Pulp Fiction is nou eenmaal niet te verbeteren... 4,5

Nog één vraagke: Is deze in de cinema geweest?

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Ja, maar niet heel lang. Hij werd gereleased als eerst film op PSP denk ik. Vanavond op VT4 als ik me niet vergis.

avatar van Metalfist

Metalfist

Op vt4 kondigden ze de film aan als een top-première en vol verwachting keek ik uit naar de film. Vooral omdat Travolta, Keitel en Thurman meededen die ik zo geweldig vind in Pulp Fiction. Maar wat een teleurstelling! De film was totaal niet grappig en sloeg dik tegen. Het enigste waar ik een beetje mee moest lachen was Dabu ofzoiets die altijd wel iets stom deed. Ook ergerde ik me verschrikkelijk aan Vince Vaugh, terwijl ik hem in Dodgeball wel goed vind, en The Rock die de hele tijd zijn stomme wenkbrauw zit op te trekken...

2.0* voor Travolta, Keitel, Thurman en natuurlijk Aerosmith!

avatar van AndriesJ

AndriesJ

verhaal is té clichee, christina millian is supr knap, en heb me vaak kapot gelachen...

avatar van Octo

Octo

Met een diepe frons heb ik deze film afgekeken. Wat een waardeloze sequel. Een sterrenensemble dat er blijkbaar geen zin in had. Een waardeloze regie, de scenes waren bijna continu genant slecht zonder enig oog voor detail of geloofwaardigheid. De dialogen waren ongeloofwaardig en zonder enige creativiteit.

Niet veel meer dan een parade aan bekende gezichten in een fim zonder bite of diepgang. En tenslotte: de humor was niet aan mij besteed.

Prul: 2*

filmanalist schreef:
ik heb net half uurtje zitten kijken en ik vind er nix aan, waarschijnlijk omdat ik niet van hiphop hou.

Ik haat hiphop, maar deze film vind ik fantastisch, juist omdat indirect veel over hiphop wordt vertelt en dat stereotype naar voren komt, zo grappig... En die scene van: Be cool? I AM COOL!!

Maar die Christina Milian die met Aerosmith meezingt... dat vond ik echt niet om aan te horen, totaal niet haar stijl.

Get shorty vond ik trouwens niets aan

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Eny schreef:

Nee, ik zei niets aan.

Dat kan. Ik vond 'm beter dan deze....

avatar van Stylez

Stylez

2,0.. zeldzaam zwak, vooral met zo'n cast.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Mislukte cliche film die erg snel verveelt en erg saai is. Jammer met zo'n goede cast met Travolta, Thurman en Vaughn. The Rock speelde ook mee, maar die vond ik beter spelen dan ik van hem gewend ben. De humor in de film was te ver te vinden en de film duurt te lang. Ik vind het maar niks...

1,5 *

HarmJanStegenga schreef:

Dat kan. Ik vond 'm beter dan deze....

weet ik zat je gewoon beetje te pesten

avatar van brielen

brielen

Onderhoudende prent. Goede humor. 3

avatar van desteven007

desteven007

Matige film, heb niet echt moet lachen om de "grappen" buitte die van Daboe.

Alhoewel John Travolta al in betere films heeft gespeelt o.a. in Pulp Fiction, dus daarom een 2.5*

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

desteven007 schreef:

Huh? Wat heeft dat met deze film te maken? Slecht is slecht.

avatar van desteven007

desteven007

PaulieWalnuts schreef:

Huh? Wat heeft dat met deze film te maken? Slecht is slecht.

Ja ik zeg toch ook dat deze film slecht is!

ik geef hem een 2.5 zoals jij

avatar van wwelover

wwelover

Heerlijke film. De cast is al sowieso geweldig. Het verhaal is hilarisch. Heb hem al meerdere male gezien en hij blijft top.

avatar van sodo

sodo