Genre: Komedie / Misdaad
Met onder meer: John Travolta, Uma Thurman en Vince Vaughn
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 31 maart 2005
Plot Be Cool
"Everyone is looking for the next big hit"
Als Chili Palmer (John Travolta) besluit zijn geluk te beproeven in de muziekindustrie papt hij daarvoor aan met de verleidelijke weduwe (Uma Thurman) van een onlangs vermoorde platenbaas. Hij kaapt de mooie zangeres Linda Moon weg bij de concurrent en ontdekt dat er achter de mooie schermen van de muziekwereld heel wat valse noten geblazen worden.
Chili Palmer
Linda Moon
Hy Gordon
Marla
desteven007
Had hier meer van verwacht, het enige "aangename" was dabou en zijn gangsta's met die hummers, voor de rest was er niet veel speciaal aan.
GertB
Het verraste me hoe een cast het was want had er van te voren niets over gelezen.
Hij viel nog redelijk mee naar mijn zin, soms langdradig maarja
Leuk avondfilmpje
3,0
Sir Odolf III
Zelden heb ik zoveel plaatsvervangende schaamte ervaren bij het kijken van een film.
timburton
Plaatsvervangende schaamte... Ik ben eigenlijk wel blij dat iemand dat ook heeft. Iets waar ik enorm veel last heb bij bepaalde films. Overigens niet bij deze film. Ik blijf het een heel grappige Pulp Fiction-parodie vinden.
®Tc
Wat een slechte film. Een mix tussen Get Shorty en Pulp Fiction? Neen hier vind ik echt niks aan, me gewoon verveeld zelfs Vince Vaughn en Danny De Vito vind ik irritant in deze film.
Toaster
Een cast met veel bekende gezichten, velen waarvan ik geniet. John Travolta, Uma Thurman, Vince Vaughn ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan.
De openingscene laat gelijk zien dat John nog steeds dezelfde is ook al zit hij al een tijdje in LA. En wederom gebruikt hij zijn ervaringen uit de gangsterwereld in een nieuwe muziek carrière. Zijn altijd interessante manier van acteren in combinatie met de mooie Uma (wederom). Maakt deze film al een kijkje waard.
Voor het komische aspect zijn de scènes met Vince en Dwayne (The Rock) een mooi toevoeging. Vince als een "wigger" was een ervaring die ik niet had willen missen. Het "making it in showbusiness" verhaal dat zo vaak is gebruikt haalt deze film niet omlaag, de aanwezigheid van Christina Milian maakt Be Cool alleen maar beter.
Harvey Keitel die ik vooral ken van Resevoir Dogs, laat hier een andere kant zien. Hij blijft wel een gangster figuur spelen maar gooit wel eens iets komisch in het verhaal vooral de scène wanneer hij er net achter is dat de russen John ook dood willen hebben.
Een hele leuke film om met een vriend(in) te kijken 4,0*
Donkerwoud
Het mist elke venijn en spitsvondigheid die het eerste deel ooit sierden. Wat rest is een reeks aan zielloze karakters gespeeld door overbetaalde acteurs en wannabe gangsters. Zelfs Uma Thurman en John Travolta slaan de plank mis.
LiZzLoVe
Ach, het is wel een leuke film. Geen hoog niveau, geen diepzinnige gesprekken, geen moeilijke onderwerpen. Gewoon een avondje dom kijken. Kan ook heerlijk zijn!
En de cast is bekend, waardoor de verwachtingen hoog zijn. Maar als je deze even opzij zet, is de film het kijken zeker waard.
luukoner
Huh? Wat heeft dat met deze film te maken? Slecht is slecht.
Inderdaad een slechte film maar aan John Travolta, Uma Thurman en Vince Vaughn ligt het niet
opendeur
Zo tegenvallend om zo'n toffe cast in zo'n slappe film te zien. Een Pulp Fiction aftreksel zonder verrassende elementen. Jammer. Toch maar 2,5 voor de goed samen spelende cast.
ThaMovieVoter
Be not so Cool. John Travolta speelt zijn bekendste typetje, die in de 'echte wereld' vrij snel door de mand zou vallen. Ook al is het ironisch bedoeld. Ik kreeg bij deze film de indruk dat men er vanuit gaat dat een leger aan bekende gezichten een film zoals deze al bij voorbaat cool maakt. Voor mij heeft dat echter een averechts effect. Ook vond ik op een gegeven moment dat het teveel in de richting van een promotiefilm voor Christina Milian uitging, die overduidelijk het beste uit haar performance probeert te halen. Dit gepaard met een te nep, bombastisch opgezet einde. Tevergeefs wordt getracht een gehypte film neer te zetten, die in hetzelfde rijtje zou passen als o.a. Pulp Fiction.
Edwin Pindahaai
Zelf dacht ik: Tevergeefs wordt getracht een gehypte film neer te zetten, die in hetzelfde rijtje zou passen als Snatch.
Mochizuki Rokuro
Travolta is wel heel cool, de dialogen soms best hilarisch, maar de premisse is nogal dun en de film is te lang uitgesponnen. Toch prima vermaakt, beter dan verwacht.
Ejerika
..Zelfs Uma Thurman vond ik geen leuke rol hebben. Af en toe keek ik weg omdat ik haar niet wil zien in deze film. Slecht camarawerk.
En ok ok.. Travolta heeft zo zijn charmes maar die heb ik vaker gezien. Een beetje zoals we George Clooney ook eigenlijk wel kennen met het rollen van zijn ogen.
Het is alsof ze tijdens het filmen snapte dat het er niet in zat en er maar iets komisch van hebben willen maken met de gedachte dat de casting dat wel goed maakte. Niet dus.
Oja, en de muziek zuigt!
1,5 ster.
ILDIB
Nu 2e keer gezien, en dan is ie net iets minder helaas. van 4 naar 3.5 helaas. niks aan te doen.
timburton
Ja ik zeg toch ook dat deze film slecht is!
ik geef hem een 2.5 zoals jij
Maar jij matst de film, omdat je Travolta in beter films hebt gezien. Het gaat hier niet om Pulp Fiction, het gaat hier om Be Cool!
Movie Jim
Het Tweede deel is er niet beter op geworden. Maar wel niet zo slaapverwekkend als voorganger Get shorty.
SITH_LORD
Aan gebrek aan iets beters heb ik deze film vanavond gekeken, met vlagen wel vermakelijk. Travolta speelt hier (ongeveer) hetzelfde type als in Get shorty, allemaal nét iets te voorspelbaar. Zo zie je maar weer, veel bekende namen maken nog geen superfilm. Al met al voor mij toch nog 2*
oemoemenoe
grappig en vol mooie mensen.
als film is het 13 in een dozijn.
kijk em op een regenachtige middag als je FF niks nuttigs te doen hebt.
best onderhoudend geheel.
DSonnema
Niet goed, niet slecht
Die Hummerclan was toch wel t meest leuke.
marcjeb
heerlijke film dit
... vooral daboe, en die zogenaamde pimp met ze homo bodygaurd.. er zitten teveel leuke rolletjes in deze film zodat elk stukje leuk is om te kijken.
echt leuk stukje:
Palmer: Dabu
Dabu: Playa
of dat stukje met ..
Palmer: wat ridjt het 1 op 5 ?
Dabu: Nee 1 op 4 !!
Zizzo
sequel? wist ik niet, maar alleenstaand vond ik dit een aardige film, een belachelijke sterke cast, waarvan ik de totale uitwerking van de film wat vond tegenvallen. Een leuke wegkijk komedie, niet veel meer dan dat.
jordideboer
Had er niet veel van verwacht gezien de lage score hier op mm en ook imdb, maar het is gewoon een erg grappige komedie. Dat het een pulp fiction aftreksel zou zijn oid vind ik ook wel ver gezocht, veel gelijke acteurs maar boeiend?
Leuk verhaal, leuke grappen, veel grappen ook, meerdere leuke personages, goed geacteerd, vier sterren waard.
MehdiRSCA
heerlijke film dit
echt leuk stukje:
Palmer: Dabu
Dabu: Playa
of dat stukje met ..
Palmer: wat ridjt het 1 op 5 ?
Dabu: Nee 1 op 4 !!
Daboe: Néén 1 op 3
John Lee Hooker
Aardige film, maar niet echt hoogstaand. Acteerwerk is in orde, maar vaak ook overdreven en ik irriteerde me af en toe aan bepaalde zaken.
Johntra natuurlijk gepast voor deze film en hij laat weer goed werk zien.
- 3 -

Get Shorty
1995

Vijf films met een wereldcast die een tegenvallende beoordeling kregen

In America
Romantiek / Drama, 2002