• 9.378.981 stemmen

South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999)

Animatie / Komedie | 81 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Trey Parker

Met onder meer: Trey Parker, Matt Stone en Mary Kay Bergman

Releasedatum: 3 februari 2000

Plot South Park: Bigger, Longer & Uncut

"UH-OH."

Als vier achtjarige jongens uit het kleine dorpje South Park naar binnen weten te glippen bij een film van hun helden Terrance en Phillip, breekt de hel los. Ze nemen alle scheldwoorden over die ze in de film horen, en de moeders geven de Canadese komieken hier de schuld van. Het loopt uit op een oorlog tussen Amerika en Canada, waar Satan en z'n levenspartner Saddam zich ook mee gaan bemoeien.

Stan Marsh / Eric Cartman / Gregory / Satan / Mr. Garrison / Mr. Hat / Phillip Niles Argyle / Randy Marsh / Clyde Donovan / Tom - News Reporter / Midget In A Bikini / Canadian Ambassador / Bombardiers / Mr. Mackey / Army General / Ned Gerblanski / Christophe - Ze Mole (or The Mole) / Big Gay Al (singing) / Adolf Hitler / Additional stemrols (stemrol)

Kyle Broflovski / Kenny McCormick / Saddam Hussein / Terrance Henry Stoot / Big Gay Al / Ticket Taker / Stuart McCormick / Jimbo Kearn / Gerald Broflovski / Butters Stotch / Additional stemrols (stemrol)

Liane Cartman / Sheila Broflovski / Sharon Marsh / Carol McCormick / Wendy Testaburger / Clitoris / Additional stemrols (stemrol)

Chef Jerome McElroy (stemrol)

Man in Theater (stemrol)

Woman in Theater (stemrol)

Bebe Stevens (stemrol)

avatar van Rhythm & Poetry

Rhythm & Poetry

Ow wat vond ik het leuk (en spannend) dat ik deze film mocht kijken toen ik 10 was. Mijn broer (11 jaar toen) had een kinderfeestje en deze film werd gedraaid. Geniaal grappig South Park was toen nog echt leuk met de iets mindere animaties dan dat de serie nu kent. Ook al snapte ik niet alles (Ik deed wel alsof natuurlijk) ik heb me een bult gelachen om de streken van Kenny, Kyle, Stan en vooral Eric 'respect my authority' Cartman.

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Pantoffel schreef:

Erg leuke film.

Ik was verbaasd dat er zoveel liedjes inzaten.

Iets te veel eigenlijk. Mochten er wel een paar uit.

Maar de meeste liedjes zijn wel erg grappig.

Ook goed zoals de film de spot drijft met het censuur

Een erg goede en leuke film een onvoldoende geven....apart

avatar van Katharina

Katharina

Erg grappige film. Die liedjes vond ik allemaal eigenlijk wel geslaagd. Veel geintjes over Jezus en God vond ik minder, dat is mijn persoonlijk enige minpunt.

avatar van erwin1122

erwin1122

lachen deze film blijft wel leuk om te zien ik vond alleen jammer dat er zo veel in gezongen werd maar hij krijgt een dikke 3,5

avatar van otherfool

otherfool

Whatwhatwhat? Heb ik hier nog niks bijstaan?

Eén van de eerste films die ik in gedownloade versie zag bij een vriend (jaja vroegah ging dat niet zo makkelijk). Daarna nog een keer of 5 gekeken en vervolgens in de bios alle grappen voorzeggen (flauw he?).

Ontzettend grappige film, pittig in haar commentaar zonder ooit de (veelal) belachelijke, over de top humor te vergeten. Super liedjes ook (met een heuse Oscar Nominatie). In totaliteit lichtelijk briljant, eigenlijk wel.

4*.

allebei

avatar van Slynkin

Slynkin

allebei net zo geweldig!

Major boobage vind ik nog steeds het koningsnummer.

Vanavond ga ik maar weer eens cheezen:D

avatar van Miami Heat

Miami Heat

Geweldige film, het mooiste vond ik eigenlijk dat het -tussen al het geweld en grappen door- als een soort van musical-animatie werd gepresenteerd, met een groot knipoog naar de oude disney tekenfilms

Ik hoop in de toekomst dat er nog een nieuwe South Park movie komt, met de nieuwere personages zoals Butters, Timmy, Jimmy etc.

4,0 *

avatar van Miami Heat

Miami Heat

J1981W schreef:

Niets meer aan toe te voegen. Southpark is gewoon zo cool. Check anders de 2 afleveringen over imaginationland maar eens op southparkstudio's. Samen ook bijna een hele film... echt geweldig!

En als je die 2 afleveringen hebt bekeken, kijk dan ook meteen de 3e er achteraan

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Geen slechte film, simpel en vermakelijk zoals altijd. Het grappige eraan is dat er tegen een "Terrance & Phillips" film wordt geprotesteerd, terwijl de kijker zelf naar soortgelijke onderbroekenhumor de volle 81 minuten aan het kijken is. Het cynisme en sarcasme hierbij mogen zeker niet ontbreken.

De slordige en eenvoudige stijl van Southpark heeft me nooit echt geërgerd, alleen vond ik in deze film iets te veel zang zitten, wat zeker een beetje ging vervelen naar het einde toe. Gelukkig zater er enkele zeer geslaagde en rake grappen bij, zoals die over die ongesteldheid van vrouwen.

Typisch zo een film als je niks te doen hebt of als je natuurlijk wil weten hoe een stervende giraf klinkt.

Inderdaad u hoort het goed, de clitoris heeft gesproken.

3,5

avatar van serpico

serpico

South Park: The Movie! Wie wil dat nou niet!

Ik ben al enige tijd fan. Ik heb de serie nooit 'gevolgd', maar toen ik uitvond dat alle (!) afleveringen gratis te zien zijn op www.southparkstudios.com/episodes[/url] ben ik eens lukraak wat gaan kijken.

En wat een openbaring. Sindsdien kijk ik steeds als ik me even verveel of behoefte heb aan humor naar South Park. De ene aflevering is natuurlijk beter dan de andere, maar ik heb er nog niet één gezien die niet grappig was De humor zit 'm werkelijk in alles, hoe verzinnen ze het. Het spelen met cliché's en de absoluut niet subtiele maatschappijkritiek is briljant. De onlogica is al helemaal heerlijk. De inwoners van South Park ontbreekt het vrij zeker aan enige vorm van hersenen in hun hoofd. Met onvoorstelbaar onwaarschijnlijke maar hilarische situaties tot gevolg. De makers hebben ook absoluut nog nooit gehoord van preutsheid, de seksgrappen steken elkaar in banaliteit steeds weer naar de kroon en het kan niet anders of South Park verandert op de lange termijn je visie op seks, discriminatie, homoseksualiteit, World of Warcraft en andere 'serieuze zaken'.

Trey Parker en Matt Stone hebben het maken van een serie/film met kwalitatieve slapstick én intelligente humor duidelijk perfect in de hand.

Oh en Terrence en Phillip

Waarom vertel ik dit? Nou, de film is eigenlijk een lang uitgesponnen aflevering. Met zo nu en dan een verrassender cameravoering en veel meer liedjes, maar verder verschilt het in geen enkel opzicht van de serie. Fantastico!

Niet alleen blijkt het concept uitstekend te werken, ook heeft Trey Parker duidelijk een talent voor het schrijven van aanstekelijke liedjes. Misschien is het er nét ééntje te veel hier, maar het overtreft kwalitatief gezien menig musical! Het beste liedje dat erin zit is overigens die langere versie van Kyle's Mom Is A Bitch, ik lag echt op de grond toen Cartman daar weer mee kwam Come on, you all know the words!

De maatschappijkritiek zie ik bijna niet eens meer, maar is er wel degelijk. Maar het beste is nog wel dat ze Terrence en Phillip zo'n prominente rol hebben gegeven en dat die mensen uit Canada zo herkenbaar zijn De ene na de andere geniale South Park-grap komt in rap tempo op je af, en dat is toch wel heerlijk voor een South Park-fan. Enkel het Satan-gedeelte werd me af en toe iets te lang, en dat is ook de enige kritiek. De film heeft net iets te weinig op net iets te veel tijd.

Maar wat boeit het ook eigenlijk

4* - verplicht voor fans van de serie, en voor ieder ander een uitstekende kennismaking met wat cultureel erfgoed is geworden.

On Mondays she's a bitch, on Tuesdays she's a bitch - she's a bitch to all the boys and girls! xD

avatar van O.S.

O.S.

leuk om te lezen.

De serie is eigelijk nog veel beter dan de film, de kritiek op de maatschappij is nog het geniaalst, hoe die Amerikanen toch soms te kijk worden gezet.

Heb je trouwens ook "Team America" gezien, de andere film van Trey Parker? Persoonlijk vind ik die nog een tikkeltje leuker dan deze film.

avatar van serpico

serpico

Nee, Team America staat op mijn to see-lijst. Net zoals Superbad trouwens

avatar van DONNI

DONNI

Verstand op 0 en gaan!

Enkele keren de lachspieren serieus kunnen trainen...

avatar van Phoebe318

Phoebe318

serpico schreef:

Nee, Team America staat op mijn to see-lijst.

Ik zou zeggen: Ga hem snel kijken, want hij is echt leuk!

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Briljante film, ik heb me meerdere malen kapot gelachen. South park is echt legendarisch, de serie ook, ik heb eigenlijk nog nooit een slechte aflevering van ze gezien.

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Supergrappig, net als de serie zelf.

Alleen dan net even wat beter!

avatar van Vascago

Vascago

Want ontzettend fout en ontzettend leuk. Beetje achterhaald inmiddels, Saddam is al weer een tijdje verleden tijd, maar nog steeds supergrappig.

!blame Canada

avatar van dvd-me

dvd-me

Het is ook een super verhaal. Ik kan er niet omheen, als zowel simpsons en south park fan moest ik hier nog meer om lachen qua film.

Het grof taal gebruik is ook leuk neergezet: maak er niet zo een groot punt van

heel erg leuk!

avatar van Kuja

Kuja

Dit is echt een geniale film, eentje die mij ook nooit zal gaan vervelen. Ben ook echt fan de serie, althans die van seizoen 1 t/m 8.

avatar van Zinema

Je moet de soort humor wel kunnen waarderen, want over de animaties kunnen we redetwisten. E.e.a. is niet belangrijk, omdat de humor regeert in deze extra lange TV-aflevering die uiteindelijk natuurlijk een echte bioscoopfilm is. Doet niets onder voor de even grappige serie op de beeldbuis. Niet geniaal, wel grappig.

Goed.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Southpark heeft een warm plekje in mijn hart

Ik kan gerust zeggen dat ik deze film rond de 15keer heb bekeken, en verveeld het dan niet? nee, alles behalve!

Ik ben een groot southpark fan, en deze film bied alles wat je wilt plus wat meer..

Die geweldig bedachte nummers, die oneindig lang in je hoofd blijven hangen, met een cartman die goed op dreef is, met rassen die belachelijk worden gemaakt, de homo's worden flink voor paal gezet en het verhaal is werkelijk geniaal, alles wat ik wou in een southpark film...dat zit er in.

Het verhaal is misschien niet zo heel moeilijk om te bedenken maar de uitwerking er van en de verschillende situaties waarin ze telkens terecht komen zijn werkelijk episch, en onvergetelijk grappig.

Na tientallen keren kijken kan ik alsnog lachen om elke grap, elk nummer...ik kan haast hele scénes mee praten.

Het begint erg sterk met de film van terrance en philip die meteen aan toont dat deze film vol ziet met vunzigheid, rascisme en onzin totdat je jankt van het lachen, en dat is gelukt..

Prachtig hoe ze al hun ideeën in de vrijeloop hebben gelaten en niet bang zijn wat schokkende dingen te evrtonen, en ze zich dus zeker niet inhouden om hun visie op sommige dingen te tonen.

Ik kan hier bladzijdes lang over blijven door typen maar ik zal me inhouden..

De liedjes, wie kent ze eigenlijk niet, blame canada, kyle's mom's a bitch, shut your fucking face, it's easy mmkay...allemaal stuk voor stuk geniaal..

Is er dan helemaal niks slecht aan deze film? nee eigenlijk niet, dit is gewoon wat ik verwacht van een goede southpark film, en dus is deze in mijn ogen perfect en de volle 5* waard

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Hilarisch. Het blijft elke keer weer genieten om de ongeneerde grappen en het hele sfeertje van Southpark.

avatar van AC/DC

AC/DC

Terrance & Phillip

avatar van maxo922

maxo922

ik vind de serie toch leuker. * 3,5

avatar van Rulo

Rulo

Alle afleveringen gezien en natuurlijk deze film dan, echt te geniaal.

Van de 181 afleveringen zijn er nog geen 5 die ik niet leuk vond. En de film is net zo leuk als de serie:D

5* omdathet niet hoger kan:)

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Om te beginnen moet ik zeggen dat ik geen uitgesproken fan van South Park ben. Er zijn leukere tekenfilmseries, zoals The Simpsons en Family Guy.

Maar ik vind South Park over het algemeen wel erg vermakelijk. De ene aflevering vind ik zeer leuk, een andere weer vrijwel niks aan.

Zo is het ook met deze film: sommige momenten/scènes zijn zeer grappig, op andere momenten dut de boel wat in. Maar gemiddeld genomen heb ik erg genoten hiervan.

3,5*.