Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Trey Parker, Matt Stone en Mary Kay Bergman
Releasedatum: 3 februari 2000
Plot South Park: Bigger, Longer & Uncut
"UH-OH."
Als vier achtjarige jongens uit het kleine dorpje South Park naar binnen weten te glippen bij een film van hun helden Terrance en Phillip, breekt de hel los. Ze nemen alle scheldwoorden over die ze in de film horen, en de moeders geven de Canadese komieken hier de schuld van. Het loopt uit op een oorlog tussen Amerika en Canada, waar Satan en z'n levenspartner Saddam zich ook mee gaan bemoeien.
Stan Marsh / Eric Cartman / Gregory / Satan / Mr. Garrison / Mr. Hat / Phillip Niles Argyle / Randy Marsh / Clyde Donovan / Tom - News Reporter / Midget In A Bikini / Canadian Ambassador / Bombardiers / Mr. Mackey / Army General / Ned Gerblanski / Christophe - Ze Mole (or The Mole) / Big Gay Al (singing) / Adolf Hitler / Additional stemrols (stemrol)
Kyle Broflovski / Kenny McCormick / Saddam Hussein / Terrance Henry Stoot / Big Gay Al / Ticket Taker / Stuart McCormick / Jimbo Kearn / Gerald Broflovski / Butters Stotch / Additional stemrols (stemrol)
Liane Cartman / Sheila Broflovski / Sharon Marsh / Carol McCormick / Wendy Testaburger / Clitoris / Additional stemrols (stemrol)
Chef Jerome McElroy (stemrol)
Man in Theater (stemrol)
Woman in Theater (stemrol)
Bebe Stevens (stemrol)
Yak
De reden is een andere. Toen ik deze voor het eerst zag in de bios was dat met een vriend van me die echt tot op het vermoeiende af leip was van South Park. Terwijl ik zelf er af en toe langs had gezapt maar verder die hele serie links heb laten liggen. Hoe leuker hij het vond, hoe meer ik me zat te ergeren aan al die stomme liedjes en dat puur provocerend groot aantal scheldwoorden. Toen Saddam zijn lul uit zijn broek haalde was dat voor mij echt het toppunt, wát een onzinnige klotefilm. Die vriend van me lag intussen onder zijn bioscoopstoel van het lachen. Dubbele ergernis dus.
Gisteren dus maar eens met een half oog gekeken of die ergernis terecht was, maar na een paar minuten had ik mijn werk al opzij gegooid en heb ik me de hele film lang het schompus gelachen. Oké, de liedjes worden na verloop van tijd nogal vermoeiend, maar dat in ijltempo afvuren van sterke grappen was behoorlijk effectief. Ik ken dan ook helemaal niks van Southpark, in totaal heb ik misschien twee of drie afleveringen gezien.
Je moet deze film gewoon niet kijken met iemand die bij elke boom al roept hoe ongelooflijk grappig dat wel niet is, en of ik dat ook vind, en zag je dat?, en Kyle's mom's a bitch HAHAHA!!, en had je dat gehoord?, you bastards HAHA!!, enzovoorts...
enzovoorts...
enzovoorts...
Vandaar dus.
BoordAppel
Haha, ja dat is duidelijk. Kan het me goed voorstellen dat de film dan weinig aan is. Geef de serie ook eens een kans zou ik zeggen, want die is minstens net zo grappig als de film en er komen bijna geen liedjes in voor
tovenaar
Mensen die beginnen met de serie, begin alsjeblieft gewoon bij de recente afleveringen, anders mis je gewoon een hoop. De afleveringen zijn een stuk leuker als je ze in de juiste context ziet.
mikoz
Omdat ik het niet zoveel beter vond dan een gemiddelde aflevering uit die serie. af en toe wel leuk hoor. maar meestal flauw en te vaak gezien.
dat vond ik nou ook ..
alleen dat laatste wat je argumenteerde .. te vaak gezien ... dat lijkt mij nou toch niet een sterke reden om een film minder te vinden
Bioscoopfilm
Ontzettend slecht getekend maar ook ontzettend grappig.
Dat is juist een van de kenmerken van South Park. Ik vond het supergrappig en hij was voor mij echt helemaal top, heb ook meteen de DVD gekocht! Super film! En die liedjes blijven ook mooi zitten.
mikey
Klopt hoor. Maar ik kan jammer genoeg niet doen alsof ik het voor de eerste keer zie. Ik ben trouwens bang dat ik hem DAN nog vervelender had gevonden, nu ik hierover nadenk. Ik schrok me namelijk wild toen ik mijn eerste aflevering zag, later 'begreep' ik de serie iets beter.
John Doe
mafiabaas
De film was heel erg leuk netzo als de serie maar ik werd wel een beetje moe van al die liedjes die om te de tijd kwamen maar voor de rest heel erg zitten lachen.
Bioscoopfilm
Juist die vond ik lachuh, maar dat is natuurlijk weer humorverschill....
djelle
Briljant! Ik had eventjes schrik dat de film als één lange serie ging aanvoelen maar dit was dus niet zo. Ik vond hem zelfs beter dan veel afleveringen uit de serie. Geniale parodie op vanalles en nog wat.
Er zijn redelijk wat mensen die The Simpsons (inspiratiebron voor South Park geweest, beetje hetzelfde basisconcept) fijnzinniger, en op die manier ook wat geslaagder vinden. Dat kan ik begrijpen, maar ik ga niet akkoord omdat South Park de maatschappijconfrontatie gewoon op een totaal andere manier aanpakt. Dit is niet beter, maar gewoon anders. Bijna even geslaagd voor mijn part. The Simpsons is natuurlijk wat origineler en de humor is nog plezanter met momenten.
Eén van mijn grootste wensen is dat ze ook een film uitbrengen van The Simpsons! Ik aanbid die serie gewoon... Beste comedyreeks aller tijden! Zo'n briljante humor vol met parodische maatschappijschetsen en dolkomische zelfconfrontatie... Maar het gaat hier dus over de South Park-movie he, ik wijk af. Bigger, Longer en Uncut geef ik een welverdiende 4,5*.
Blokland
South Park BLU is de beste musical ooit. Durf te wedden dat deze film binnen nu en 10 jaar een broadway bewerking krijgt!
radiohead
na zien: goede film stan intereert met die stomme wendy
vinroel
Erg vermakelijke film. De humor is echt goed, ik zit echt te wachten op de volgende film van de makers van South Park: Team America
Disk
God zij dank dat ze die serie nog maken 8ste sz niet? de film was eigenlijk als musical bedoeld en daarom wordt erin gezongen. ik geniet van de serie en genoot ook van de film. 4
My_Movies
Heel erg grappig. Cartman is hartstikke grappig, vooral de manier waarop hij zijn moeder behandelt. Stan is echt cool vooral als hij elke keer moet kotsen als dat meisje eraan komt . Kenny vind ik helaas wat minder vooral omdat hij zo vroeg dood gaat op zo'n saaie manier en de moeder van Kyle is echt zó grappig. De liedjes zijn erg aanstekelijk en erg grappig. Maar laat je niet afschrikken door het voor sommige té groffe liedje van Tarence en Phillip, want dat is de hele basis van de film. Alles is goed aan elkaar gezet en ik vind hem grappiger dan welke film dan ook. Echt geweldig! 5
leverafronny
Hij gaat toch niet op een saaie manier dood. Moet je trouwens geen spoilergedoe van maken, iedereen weet toch dat hij - zoals altijd - wel gaat doodgaan
p.s.: staat/stond deze film niet en het guinness book of records voor film waar het meest in gevloekt wordt...?
Obiwannes
"The movie angered moral conservatives not only for its heavy use of profanity, but also for its depiction of conservatives starting a war against Canada purely because of Terrance and Phillip's use of profanity."
LOL! Vond het enorm grapig toen ik het las. Waarschijnlijk men persoonlijk gevoel voor humor
. Enorm grappige film trouwens, oa dankzij het gespot zoals bijvoorbeeld hierboven gequote.
Dead01
- 1977 stemmen
IK vind de film gewoon de max.IK heb de serie ook bijna helemaal gezien.En ik ben daar al een grote fan van dus ja de film is echt wel goed.De liederen die er in komen zijn ook wel zalig.En ik vind het spijtig dat er niet nog een film komt.Voor mensen die is graag lachen zeker bekijken:-).4sterren
predator
- 1954 stemmen
verschrikkelijk goeie film. Keiharde humor. De kerstcd is overigens ook een enorme aanrader.
Eindelijk eens gezien. Toffe driedubbele aflevering met leuke liedjes (De musicalopening is echt geweldig). Niet meer en niet minder.
martijn77
Nu de Rembo & Rembo herhalingen eindelijk een feit zijn kunnen we zien dat Terrance & Philip al lang bestonden (1982?) in de vorm van Rumboon & Rumboon. Nederlandse kindertelevisie van de VPRO loopt zijn tijd decennia vooruit..
Poisonthewell
Absoluut briljant. Kan zo in de top 10 beste comedies aller tijden. 5*
Angrod_Pallanén
Geweldig grappig! De tweede keer kon ik heb echt goed zien want de eerste keer was ik alleen maar aan het lachen
..... 5
ricky2612
Ik vond, in tegenstelling tot de meeste hier, de film eigenlijk best saai en de grappen halen geen 1 x het niveau van de serie. Waar ik in de serie toch regelmatig krom lig van het lachen, is me dat in de film geen een x gebeurd.
Vooral van Cartman, die in de serie in mijn ogen toch veruit de grappigste en leukste is, blijft echt niets over.
Voor mij was het een tegenvaller.
leverafronny
Mss vanwege die V-chip...
ricky2612
Naja met of zonder V-chip...heb ik weinig leuks uit zijn mond kunnen ontdekken..behalve 'Kenny, I Hate You'..

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

The Wrong Trousers
Animatie / Komedie, 1993

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
mount rushmore national memorial helworld supremacy elementary schoolsaddam hussein atheistsurrealismesatangebaseerd op tv-serieschild swearingvisions of hellu.s. canada war demonvolwassen animatiesouth park coloradoage 16+