• 9.378.696 stemmen

South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999)

Animatie / Komedie | 81 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Trey Parker

Met onder meer: Trey Parker, Matt Stone en Mary Kay Bergman

Releasedatum: 3 februari 2000

Plot South Park: Bigger, Longer & Uncut

"UH-OH."

Als vier achtjarige jongens uit het kleine dorpje South Park naar binnen weten te glippen bij een film van hun helden Terrance en Phillip, breekt de hel los. Ze nemen alle scheldwoorden over die ze in de film horen, en de moeders geven de Canadese komieken hier de schuld van. Het loopt uit op een oorlog tussen Amerika en Canada, waar Satan en z'n levenspartner Saddam zich ook mee gaan bemoeien.

Stan Marsh / Eric Cartman / Gregory / Satan / Mr. Garrison / Mr. Hat / Phillip Niles Argyle / Randy Marsh / Clyde Donovan / Tom - News Reporter / Midget In A Bikini / Canadian Ambassador / Bombardiers / Mr. Mackey / Army General / Ned Gerblanski / Christophe - Ze Mole (or The Mole) / Big Gay Al (singing) / Adolf Hitler / Additional stemrols (stemrol)

Kyle Broflovski / Kenny McCormick / Saddam Hussein / Terrance Henry Stoot / Big Gay Al / Ticket Taker / Stuart McCormick / Jimbo Kearn / Gerald Broflovski / Butters Stotch / Additional stemrols (stemrol)

Liane Cartman / Sheila Broflovski / Sharon Marsh / Carol McCormick / Wendy Testaburger / Clitoris / Additional stemrols (stemrol)

Chef Jerome McElroy (stemrol)

Man in Theater (stemrol)

Woman in Theater (stemrol)

Bebe Stevens (stemrol)

avatar van joeri15

joeri15

Dit is echt super deze film, alleen ik miste Jezus?? Of is dat in de series?? 4*

avatar van Don Gertus

Don Gertus

Ze staan bijna allemaal op de poster, maar komen niet allemaal in de film voor.

avatar van leverafronny

leverafronny

In België loopt de serie al meer dan een jaar niet meer op tv en het ziet er ook niet naar uit dat de steeds groeiende zender 'vt4' de serie opnieuw zal uitzenden.

Ik had eerlijk gezegd meer verwacht van de film maar voor mij bleef het toch een meesterwerk!

Vooral Terrance en Phillip waren geweldig, de scènes in hel waren minder.

Terrance en Philip zijninderdaad ook vet grappig, maar vooral Mr. Hankey: the christmas shit :d

Kep 'm al best lang geleden gezien...

maar tegenwoordig volg ik het elke dag trouw om 6uur bij Veronica.

(reclame maken kan geen kwaad he )

3,5 *

The Christmas Poo! .

avatar van FX

FX

hakunamathafucka schreef:

Mr. Hankey zit toch helemaal niet in de film?

avatar van Snuck

Snuck

super coole film, Cartman rules!!!!!

avatar van martijn77

martijn77

enorm grappig en scherp bovendien. De setting als musical maakt het geheel nog hilarischer en speelfilmwaardig.

ik geef 3,5 * aan deze unclefuckers.

avatar van Rob82

Rob82

Echt schitterende film, met allicht de schitterende humor van de serie.

Hier ook ff vermelden (hebk ook al bij pulp fiction gedaan), marre wat leuke details:

399 woorden met "volwassen inhoud", 128 ervan gepaard met "onterende gebaren", 221 gewelddadige scènes, gemiddeld 5 schuttingwoorden per minuut.. We have a winner: South Park heeft Pulp Fiction van de ereplaats "stoutste film aller tijden" gestoten.

avatar van warrel

warrel

Alle humor van de serie verwerkt in de film.

Heel veel characters ervan en de musicals zijn ook geweldig leuk.

Ik heb nog nooit in zo'n deuk gelegen als om deze film die over 'toilet' humor gaat. Nee mr. Hankey zit er niet in, had voor mij ook niet gehoeven.

Als deze film goed bevallen is... een grote aanrader is dan Basketball met matt damon en trey parker

avatar van radiohead

radiohead

ik ben een groot fan van cartman uit de serie vooral zijn uitspraak screul gus i giong home is zeer goed ik heb de film nog niet gezien

avatar van pjotr

pjotr

radiohead schreef:

screul gus i giong home

avatar van Linda

Linda

Oooh dus dat zegt ie altijd

avatar van Phoenix

Phoenix

Mja, en wij die dacht dat Kenny onverstaanbaar was .

avatar van sleiN

What would Brian Boitano do:D

avatar van WB

WB

warrel schreef:

Ehm, het is Baseketball en het zijn Matt STONE en Trey Parker!

avatar van AHWA

AHWA

Hij is gewoon een beetje in de warrel

avatar van mikoz

mikoz

niet beter dan een gemmidelde aflevering.

(helaas)

maar het blijft erg sterk

avatar van Quentin

Quentin

Erg sterke film, heerlijke parodie op de bekrompenheid van de "vrije"Amerikanen 4,0 *

avatar van PoMeLo

PoMeLo

'that's sounds like a dying giraffe'

egt schitterende film, cartman rouleert

mikey

Deze apocalyptische animatie is extreem debiel getekend. Maar dat wist je van te voren. Uiteraard wordt de amerikaanse maatsschappij totaal gesloopt. Statements van de makers zijn te zien in bowling for colombine. 2.5

avatar van Phoenix

Phoenix

Ben ik nog steeds benieuwd waarom je maar 2,5 geeft.

mikey

Omdat ik het niet zoveel beter vond dan een gemiddelde aflevering uit die serie. af en toe wel leuk hoor. maar meestal flauw en te vaak gezien.

BoordAppel

Omdat ik het niet zoveel beter vond dan een gemiddelde aflevering uit die serie

Wat dus al een reden is om een 5 te geven .

mikey

Ja dat zei Mikoz hierboven ook al, zie ik nu.

Ik sta wel achter de argumenten van de makers hoor. en die canadezen zijn wel briljant vormgegeven. Vooral dat kleine broertje, met zijn bijzondere stemgeluid.

avatar van Yak

Yak

mikey schreef:

Vooral dat kleine broertje, met zijn bijzondere stemgeluid.

Mijn naamgenoot.

avatar van Bananas

Bananas

Briljante musical met stevige maatschappelijke kritiek op de Amerikanen. Naast het banale ook zeer subtiele grappen over 'the American way of life' in hun aanhoudende bemoeizucht en jacht op zondebokken om zichzelf vrij te pleiten.

"Vive la resistance!"

Yak schreef:

Mijn naamgenoot.

En daarom van een 1,5 naar een 4? . Of is daar wel een logische reden voor?