• 9.378.931 stemmen

South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999)

Animatie / Komedie | 81 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Trey Parker

Met onder meer: Trey Parker, Matt Stone en Mary Kay Bergman

Releasedatum: 3 februari 2000

Plot South Park: Bigger, Longer & Uncut

"UH-OH."

Als vier achtjarige jongens uit het kleine dorpje South Park naar binnen weten te glippen bij een film van hun helden Terrance en Phillip, breekt de hel los. Ze nemen alle scheldwoorden over die ze in de film horen, en de moeders geven de Canadese komieken hier de schuld van. Het loopt uit op een oorlog tussen Amerika en Canada, waar Satan en z'n levenspartner Saddam zich ook mee gaan bemoeien.

Stan Marsh / Eric Cartman / Gregory / Satan / Mr. Garrison / Mr. Hat / Phillip Niles Argyle / Randy Marsh / Clyde Donovan / Tom - News Reporter / Midget In A Bikini / Canadian Ambassador / Bombardiers / Mr. Mackey / Army General / Ned Gerblanski / Christophe - Ze Mole (or The Mole) / Big Gay Al (singing) / Adolf Hitler / Additional stemrols (stemrol)

Kyle Broflovski / Kenny McCormick / Saddam Hussein / Terrance Henry Stoot / Big Gay Al / Ticket Taker / Stuart McCormick / Jimbo Kearn / Gerald Broflovski / Butters Stotch / Additional stemrols (stemrol)

Liane Cartman / Sheila Broflovski / Sharon Marsh / Carol McCormick / Wendy Testaburger / Clitoris / Additional stemrols (stemrol)

Chef Jerome McElroy (stemrol)

Man in Theater (stemrol)

Woman in Theater (stemrol)

Bebe Stevens (stemrol)

avatar van Remi

Remi

Leuke film
Ook leuk dat Saddam meedoet met Satan

avatar van dikmans

dikmans

Superleuke film. Ik kijk hem iedere paar maanden wel eens en raad hem ook aan. Vooral de opzet (als een soort grote musical) vind ik erg leuk. Goede muziek overigens.

avatar van Edie

Edie

Wel leuke film ja, vooral na de serie's toendertijd. Inmiddels vind ik het een stuk minder, ook de serie. 3 sterren.

avatar van Reinbo

Blame Canada!

avatar van V

V

How would you like to suck my balls, mister Garisson?

Net weer een stuk zitten kijken en het blijft hilarisch, deze musical.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ik heb 'm net op dvd gekocht! Ik had hem al eens in 2000 gezien en weet nog dat ik toen wel tegen vond vallen, in vergelijking met de serie. Maar ik weet wel dat ik toen enorm moest lachen om die Terrance, enz..

Nou, ben benieuwd of hij weer tegenvalt.

avatar van KW2

KW2

Nicolage Rico schreef:

Nou, ben benieuwd of hij weer tegenvalt.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Waarom koop je films die je tegen vind vallen?

Inderdaad, als je dan toch zo bezig bent, koop dan alle DVD's die op je pad komen..... :-O

KW2 schreef:

Waarom koop je films die je tegen vind vallen?

Eerste bericht van Jordy is daar mss het voorbeeld van....

avatar van Perfectly clear

Perfectly clear

Wat een gave sarcastische humorvolle film hebben Trey Parker en Matt Stone gemaakt van de tv serie South park.

Alles klopt vrijwel aan dit pareltje, vlijmscherpe grappen goede (musical)songs en een geinig verhaal met ook nog eens een achterliggende boodschap daarin verwerkt.

Alleen jammer dat de film niet wat langer duurde, naar mijn mening hadden ze de liedjes in de movie wat langer kunnen laten duren.

Dus meneer Parker en meneer Stone, nog een Southpark film Please ?

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Ik heb net weer de South Park film zitten kijken en heb weer enorm moeten lachen.

Het is misschien inmiddels allemaal wel een beetje achterhaald (jaren 90), maar voor de echte liefhebber (ik ben er een van) blijft het smullen.

En de muziek (musical-achtig) is ook een groot pluspunt.

Niet voor tere zieltjes.........Unclefucker !!

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

hele leuke film ook het einde (zie je eindelijk Kenny eens) Liedjes zijn ook leuk.

Ik had de hele dag die liedjes in mijn kop zitten.

***1/2

avatar van Japie1971

Japie1971

Jammer dat "Starvin Marvin" geen rolletje had..

avatar van Disk

Disk

Of Jezus......;(

GuirY Rose

Haha al die liedjes waren leuk, veeeeeeel te veel ... hoe ze dat trouwens volkrijgen: 146x f*ck, meer dan 220 daden van zinloos geweld, meer dan 220 andere scheldwoorden en meer dan 220 obscene gebaren

avatar van FillumGek

FillumGek

Echt een leuke film, vooral als je fan bent van de serie! De liedjes waren ook geweldig en leuke humor.

Vond het wel dom dat Saddam en Satan homo's waren. Dat vond ik niet echt leuk. De gedachte alleen al...

correctie, 128 obscene gebaren

evengoed leuk, zooo grappig!!! (overdreven misschien)_

avatar van da_smak

da_smak

Deze film blijf ik kijken, en daarna nog een keer. Deze film is op zijn filmhistorisch gehalte niet te onderschatten. Nooit is een film met zulke crap animatie zo goed geworden. En zelfs Clooney zit er in, nou dan kan het toch niet meer stuk!

avatar van maurice74

maurice74

da_smak schreef:

Nooit is een film met zulke crap animatie zo goed geworden.

Nou, de film waarin Beavis & Butthead heel Amerika afreizen om hun TV te vinden, vond ik toch ook heel hilarisch. En wat te denken van Spongebob.

JoeCabot

Als je de films die ik iedere dag keek als ik klein was er niet bijreken is dit waarschijnlijk mijn meest bekeken film ooit! Duurt amper 80 minuten en is en blijft leuk op ieder moment van de dag!

avatar van Doom

Doom

Leek me wel een aardige film, maar damn wat heb ik me geergerd aan deze film, was echt blij toen die was afgelopen. Vond het in het begin nog wel leuk, maar naar een tijdje begint het echt zwaaaaar te vervelen. 2 *

JoeCabot

Naar het midden toe verzwakte de humor idd omdat er wat verhaal moest inkomen... Maar het einde was toch weer formidabel?

avatar van Doom

Doom

JoeCabot schreef:

Uuhh Formidabel vind ik een zeeer groot woord, noem het eerder iets minder ruk dan het middendeel....

Begin vond ik het leukst..

avatar van mikoz

mikoz

Formidabel was de film zeker niet.

Maar wel grappig

GuirY Rose

Liedjes zijn top het einde was idd formidabel

Toch één iemand die mij gelijk geeft

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

JoeCabot schreef:

Toch één iemand die mij gelijk geeft

Ik sluit bij je aan hoor!!

Vind deze film subliem, maar jah, ben ook groot van van de serie.

De humor in de film is heel leuk, liedjes zijn gewoon prachtig. Maar denk dat de film gewoon het leukst is als je de serie volgt en bekend bent met de karakters.

avatar van Carow

Carow

Deze film is echt te gek! Ik had m gekeken met een vriendin, die gek is van South Park. Voor ik deze film zag had ik altijd een gigantische hekel aan South Park... Maar dit is gewoon goed ^^. 4 *