• 9.378.143 stemmen

Releasedatum: 29 maart 2001

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Amores Perros

"Love. Betrayal. Death."

Amores Perros vertelt het verhaal van drie mensen in Mexico-Stad. In het eerste verhaal wordt Octavio verliefd op zijn schoonzus Suzanna en wil een nieuw leven met haar beginnen. Om aan geld te komen geeft hij zijn hond Cofi aan een man die hondengevechten organiseert. Daniel heeft zijn gezin verlaten om in te trekken bij de beeldschone Valeria. Kort daarna raakt ze verminkt door een auto-ongeluk. Dan is er nog El Chivo, een huurmoordenaar, die zijn dochter zoekt die hij jaren niet meer gezien heeft. El Chivo volgt een prooi en is dan getuige van een auto-ongeluk waarbij Octavio en Valeria betrokken zijn.

Hobbes schreef:

nope. Het betekend Liefde is een teef.

Weer wat geleerd, Thanx

avatar van renske

renske

Dat snap ik dus niet. Dan zou het toch moeten zijn: amor es un perro? Ofzoiets. In ieder geval met spatie tussen amor en es.

Ik weet even niet wat teef is in het Spaans, heb mijn woordenboek niet bij de hand.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

teef = perra volgens deze site.

En deze maakt van amores perros, loves dogs. De Engelse vertaling is gewoon niet letterlijk. Doen ze zo vaak bij films. Volgens mij staat het er bij IMDb altijd bij als iets een letterlijke vertaling is.

avatar van Hobbes

Hobbes

wellicht is 't mexicaans/spaans spreektaal?

Droopy

Mexicaans is natuurlijk anders dan spaans, zou ermee te maken kunnen hebben?!

avatar van Ghola

Ghola

Hobbes schreef:

wellicht is 't mexicaans/spaans spreektaal?

Inderdaad, Amores Perros betekent letterlijk iets als Liefde voor Honden, maar naast deze letterlijke betekenis ook "Love's a Bitch". Een dubbelzinnige titel dus.

avatar van Wolverine

Wolverine

De film deed me op een of andere manier ook denken aan Lola Rennt

Ghola schreef:

Ik heb eventjes mijn oren opgestoken bij een Spaanse vriend en inderdaad Ghola je hebt volkomen gelijk. De vertaling is op die twee manieren te interpreteren...

speedy23 schreef:

Problem solved, thanx

avatar van Justice4All

Justice4All

Goede film. Ik vind dat romantiek en drama in elkaar gevlochten is en met als uitkomst: Van begin tot eind boeiende film.

avatar van starbright boy

In het begin viel Amores perros me flink tegen. Ik vond het eerste verhaal maar flauwtjes, het tweede maar een beetje leuker.
Maar toen kwam het derde verhaal. En dat was prachtig. De ommekeer van de moordenaar door zijn honden werd vreselijk mooi opgebouwd. Bijzonder mooie rol van de hoofdrolspeler uit het derde deel ook.
Dat trok deze film op het laatst nog flink omhoog.
Verder vond ik de opbouw nergens geforceerd aandoen. Het leverde een aantal leuke scenes op,
Mocht het laatste deel het enige zijn geweest, dan had ik 4.5* gegeven. Nu worden het er:

Verder vond ik de opbouw nergens geforceerd aandoen. Het leverde een aantal leuke scenes op. En bovendien is dit mijn 500e stem.

avatar van Esteban

Esteban

Een ongelooflijk sterke debuutfilm, no doubt. Alejandro Gonzales Inarritu brengt verschillende vakkundig door elkaar verweven rauwe verhalen over mensen wiens leven van het éne moment op het andere onvermijdelijk bruut zal veranderen. De manier waarop de regisseur dit aanpakt is eigenlijk onbeschrijfelijk. Hij schept een fris, realistisch, intrigerend, rauw, schokkend en vooral eerlijk beeld van een bepaalde leefwereld in Mexico en het blijft in ieder geval een tijdje nazinderen. Een intense ervaring. De vergelijking die hij aangaat met de honden, die bovendien ook als rode draad dienen, is slim uitgedokterd. Iets waar Von Trier later dus ook mee afkwam in Dogville, zei het een pak minder subtiel. Anyway, ook de fantastische acteerprestaties mogen zeker niet vergeten worden…

De reden waarom deze film echter op deze quotering 'blijft steken' is vooral omdat hij na het eerste verhaal, er zijn er drie, soms onnodig begint te 'slabakken'. Misschien was het opvallende tempo-verschil in het tweede verhaal niet zo'n juiste zet. Ook de puzzelstukjes daaruit zijn eigenlijk vrij makkelijk in elkaar te schuiven, waardoor sommige scènes toch nét ietsjes te vroeg voorspelbaar worden en ze spijtig genoeg kracht verliezen. Maar ik laat dit vooral niet als negatieve kritiek luiden. Dit gezegd zijnde; Zéker zien, die handel!

Amores Perros ****

speedy23

Amores Perros is opgedeeld in drie verhalen: een proloog en een middenstuk in flashbackstijl, en een finale die zich afspeelt in het heden. Dankzij het sterke scenario vormen ze een logisch geheel. Debuterend regisseur Gonzalez Iñàrritu heeft zowel de verhalen als de rolverdeling zodanig gemanipuleerd dat je ondanks de behoorlijk lange speelduur zeer geboeid blijft kijken. In het verhaal worden er allerlei wreedheden met honden uitgehaald, maar dierenliefhebbers hoeven zich niet druk te maken: alles is uiteraard in scène gezet, en geen enkel beestje heeft moeten lijden...

avatar van bridget

bridget

Hard en rauw maar wel mooi, zou hem niet aan iedereen aanraden denk ik...

jassonn

Zojuist gezien en moet zeggen dat ik er eigenlijk niet veel aan vond.De verhalen boeide me totaal niet en en het duurde allemaal te lang.Ook vond ik dat het te veel 3 aparte verhalen waren die met een ongeluk aan elkkaar gebreid zijn.

Ik verbaasde me dan ook toen ik de (imo te) hoge top250 notering zag.

avatar van FisherKing

oneens.

eens

avatar van DeRob

DeRob

Vanaf de eerste seconde sleept deze unieke prent je mee om tot een subliem einde te komen.

In stukken geknipt zoals alleen Alejandro González Iñárritu dat kan.(net zoals in 25grams maar dan met een veel sterker en een niet hollywood- gemanipuleerd verhaal)

Je bedoelt zeker 21Grams

avatar van DeRob

DeRob

idd

avatar van eerdekes

eerdekes

Prachtig en boeiende film die slechts door 1 auto-ongeluk aan mekaar zijn genaaid.

Alle drie verhalen vond ik ontzettend boeiend.

Perfect spel en 1 van de boeiendste films die ik tot nu toe in mijn nog jonge 'filmkijk' carrière heb gezien !

jassonn

Ik snap niet wat iedereen in deze film ziet,blijkbaar toch iets gemist.

avatar van eerdekes

eerdekes

Het verhaal, de manier waarop alles in elkaar past verdient al 'n klein applaus

speedy23

Het is echt geniaal gevonden. En hoe het allemaal precies in en bij elkaar past. Prachtig gewoon.

Ik val in herhaling.

avatar van Mug

Mug

Hoe mooi en briljant etcetera het wel niet in en bij elkaar paste, maakte Amores Perros in mijn ogen totaal geen meesterwerk.

Ik raakte behoorlijk geïrriteerd door het tweede verhaal. Als je die hond zo graag terug wilt hebben, en er alles aan doet om te proberen om die hond onder de vloer vandaan te halen, waarom haal je in godsnaam dan niet de vloer helemaal open. Dat gebeurde niet, dat resulteerde in over-acting door het model-personage, en Mug die veel moeite had niet door de filmzaal te schreeuwen: "Breek godverdomme die vloer open, sukkels!!!" En zo ging dat 30 minuten door. Verschrikkelijk.
De andere "hoofdstukken" waren subliem. 2/3 is 3,5*.

jassonn

En het stomste is nog dat hij die hond wil lokken met chocolade ,terwijl als je een hond hebt weet je toch dat ze daar dood aan gaan.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja, ik vond dat tweede verhaal ook behoorlijk tenenkrommend. Onvergeeflijk zelfs.

Honden zijn al eeuwen alleseters en eten al heel lang 'menseneten'. Doodgaan van een stuk chocola lijkt me je reinste kolder.
Wie heeft je dat wijs gemaakt ?

FisherKing schreef:

Bij herzien een heel mooi verhaal. Ik vond het toen wel heel goed bij de film passen.

Niet onnodig elkaar blijven napraten.