• 9.381.114 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

Sjoerd

Precies. Ben zelf ook gestopt met lezen. Heb wel al het commentaar op het artikel ff bekeken. Da's 10x zo leuk, want je snapt ze tenminste...

neo schreef:

nou zijn en natuurlijk ook wel 15-jarige (ook op deze site) die wel op een normale manier een film beoordelen...

True, true. Maar die reviewer was meer een mental midget , zoals ik al ergens las...

Jordy

ik las de recensie pas nadat ik hier het bericht neerzette, ging inderdaad nergens over. Heel erg positief ondanks dat ie tussen de actie bijna in slaap viel.

Jordy

nieuwe tv-spot met aardig wat nieuwe beelden

Jordy schreef:

Heel erg positief ondanks dat ie tussen de actie bijna in slaap viel.

Hier maakte ik mij dus in 1999 heel vaak kwaad om omdat iedereen enorm positief was maar heel veel mensen het verhaal niet schenen te snapte :S En vaak werd het verhaal ook als het enigste minpunt gezien omdat het te ingewikkeld was :S Maar dit was over het algemeen (check de recensie in vooral veel bladen maar na) En dit zal denk ik niet veel anders zijn met Reloaded verwacht ik...

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Is deze film ook opgenomen in Australië, net als deel 1? Kan me namenlijk herinneren dat er in 'The Matrix' 2 personen een klein rolletje hadden die in de Australische serie "Heartbreak High" speelden!

neo

Deel 1 is afgezien van het hele blue screen gebeuren in Alemeda in Californie geheel opgenomen in Ausie. Voor deel 2 werd werderom weer in Sydney gefilmd, maar dit maal is er ook veel opgenomen in Amerika. Het kan best wel zijn dat een paar mensen in Heartbreak Ridge hebben gespeeld van de australische mensen. Zo zijn er ook een boel mensen zoals oa. Anthony Wong en Marc Gray die beiden een rolletje hadden in de australische serie Waterrats. Of Belinda McCloy die opduikt in Halifax.

avatar van soboer

soboer

Der zijn weer 3 nieuwe reviews op ainitcool.com te lezen. Waarvan 1 review 3 sterren geeft. Alle drie de reviewers zijn teleurgesteld in het plot. Ze vinden het te verwarrend waardoor het al snel niet meer te volgen is. De aktie daarentegen overtreft het eerste deel. Maar ik had toch liever een beter plot.

Jordy

"The story is no longer thought-provoking. You no longer care for its characters and the thus, the film no longer reaches out to your emotions. The film just seems to drag on for the entire first hour, looking more like a Mad Max Beyond Thunderdome entry than a sci-fi flick, with long stretches of dialogue that seem to go on forever."

Ja ik verwacht geen superfilm, dit is precies waar ik bang voor ben. Als deze twee films de magie van het eerste deel maar niet verpesten.

Sjoerd

Ja, maar als je over de 40 bent (en zelf aangeeft dat deze films misschien niks voor jou zijn) en dan negatief bent, dan weet ik niet of dat wel zoveel zegt.

Daarnaast lult die Neill ook maar wat. Hij vind het veel te veel actie (lijkt wel Mad Max), maar hij loopt ook te zeiken dat er teveel gepraat wordt in de film . Hoezo vaag. Make up your mind...

Ik verwacht echter wel een 'dunner' plot. Maar dat is opzich logisch, want het hele raamwerk ervoor staat al (is tenslotte in deel 1 uit de doeken gedaan). Het is alleen nog inkleuren geblazen .

avatar van Phoenix

Phoenix

Oef, zag voor X-Men de 2 minuten lange trailer. Toch wel een iets andere ervaring als op mijn pc-tje. De hele zaal zat ook van: "tering jantje" (dat werd letterlijk gezegd). Nog maar ff w88 nog.

neo

Om een of andere reden heb ik van deel 1 slechts zelden een recensie gelezen, alleen van fans en ik ga dan nu ook alleen maar recensies lezen van echte fans, want ik wordt een beetj gek van dat ''gelul'' in sommige recensies.

Hier 2 datums om alvast te onthouden:

9:30 PM Channel 22 MTV Thursday, 8 May

Making the Matrix Video Game

30 min.

“Enter the Matrix,” which was created under the direction of “Matrix” filmmakers Larry and Andy Wachowski, is spotlighted. (VCR Plus+ 163576)

5:30 PM Channel 22 MTV Friday, 9 May

Movie House

The Matrix Reloaded

30 min.

“The Matrix Reloaded” is featured. Method Man interviews Keanu Reeves and costars Carrie-Anne Moss and Jada Pinkett Smith. The sequel finds the rebel leaders with 72 hours to save Zion from being discovered by 250,000 probes. (VCR Plus+ 337511)

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Phoenix schreef:

Hehe, dat was bij ons ook. Kheb alleen geen tering jantje gehoord. Over de trailer: toen een van die tweeling zon wazige geest werd deed t me wel heel erg aan the dead marshes uit LotR: TTT denken.

avatar van THE KING

THE KING

dit lijkt mij een mooie film toe omdat ik deel 1 ook mooi vond. veel achtie en onmogelijke dingen.

avatar van IQ160

IQ160

Dus je hebt 'm nog niet gezien?

Vrij zeker van je zaak denk ik, door meteen

5 sterren te stemmen.

Jordy

Niet stemmen op films die je niet gezien hebt svp.

avatar van bjurrun

bjurrun

beetje vreemd hoor...zo veel reacties terwijl het nog een week duurt voordat de film uberhaubt gezien kan worden. Iedereen discussieert en speculeert maar raak, terwijl niemand ook maar een seconde van de film heeft gezien. Ja, misschien de trailer...nou zoals jullie filmofielen zelf ook weten staat een trailer geheel los van de film. Ook al is de film nog zo klote, een mooie trailer weten ze altijd wel te brouwen.

Mijn advies: wacht gewoon ff af tot je de film gezien hebt en ventileer dan je mening

Jordy

Mijn advies: lekker discusseren, voorpret is bijna net zo leuk als het kijken zelf

avatar van bjurrun

bjurrun

da's waar...maar nu al gaan roepen dat de film geweldig wordt(wat ik wel vermoed) of juist bagger gaat iets te ver....en al helemaal als je af gaat op een recensie die zo geschreven is...wat een raar persoon is dat

Jordy schreef:

klopt. en en vooral in deze laatste dagen tot de premiere staat er ontzettend veel in tijdschriften, folders enz. Zomaar een greep van wat aardige dingen:

-veronicea gids een grote special

-frs blad 2 pagina's

-filmscene zit een poster

-pathe r'dam filmagenda met iedere week een andere teaser posters in het klein

-cinelive (frans blad) met cd-rom, poster en grote special

en nog veel en veel meer bladen.

avatar van tuppie

tuppie

maar...

als mensen films al eerder downloaden voordat ie in de bios is, weten ze toch al hoe leuk de films is, dan kunnen ze toch stemmen.

neo

ja maar deze is echt nog niet te vinden

ik ben helemaal niet thuis dat wereldje qua films maar ik heb wel wat contacten die dit soort dingen ook goed in de gaten houden...

avatar van tuppie

tuppie

ja oke. bij dit soort films wordt alles eXtra goed in de gaten gehouden maar bij gewonen films is de screener al een maand voor de bios-release op internet te vinden.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Hoogst waarschijnlijk komt dit ook door het feit dat de film overal rond 15 mei in premiere gaat (ja toch?), daar vaak films in de VS eerder worden released, waardoor films op internet komen te staan, voordat ze in Nederland in premiere gaan.

neo

Ja de film gaat voor het eerst in zowel nederland als de vs draaien op 15 mei dus dat is idd een reden.

neo

Net ff de soundtrack opgehaald, erg mooie hoesje moet ik zeggen!!!

avatar van landrover

landrover

wat is de soundtrack neo?

neo

De soundtrack is een dubbel cd album van de film met muziek van verschillende artiesten en de filmmuziek score van don davis

avatar van EmDee

EmDee