• 9.378.314 stemmen

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Jodie Foster, Forest Whitaker en Dwight Yoakam

Releasedatum: 11 april 2002

Plot Panic Room

"It was supposed to be the safest room in the house."

Een gescheiden vrouw raakt samen met haar dochter betrokken in een kat-en-muis spel in hun nieuwe huis in New York met drie inbrekers die op zoek zijn naar een verborgen berg geld. Moeder en dochter verbergen zich in een geheime ruimte die speciaal voor een geval als deze ontworpen is. Ze blijken echter toch voor hun leven te moeten vechten.

avatar van mikey

mikey

haastig gemaakt tussendoortje van fincher. zo nu en dan spannend en met een goede rol van whitaker!3

avatar van xangadix

xangadix

Al had ik de arme Forest de vrijheid wel gegund aan het einde...

avatar van tevelenco

tevelenco

spannende thriller

erg mooi gefilmd ,en met een goede rol voor jody foster

3.5 *

avatar van TLD

TLD

Een leuke spannende thriller, die je grijpt en je pas loslaat na de eindtitels. Jody Foster acteert goed in dit door David Fincher geregisseerde masterpiece.

3.5 Sterren.

avatar van djelle

djelle

Originele, spannende en heel beklemmende thriller. Ik was, net als Jordy, erg onder de indruk van de knappe toepassing van de overzichtelijke camerabewegingen die door gaatjes, muren en plafond leken te gaan. Het lugubere, claustrofobische sfeertje werd heel goed weergegeven en alles zat heel knap in elkaar.

De opbouw van de spanning was zeer goed en er zaten enkele erg mooie scenes in. Bv het moment waarbij Foster uit de panic room vlucht om vlug haar GSM te halen: het geluid is eventjes weg, je ziet de inbrekers verderdiscussiëren, dan zie je weer Foster haar GSM zoeken, dan weer de inbrekers en zo maar verder. Dit alles met een tergende slowmotion op een zenuwslopend ritme... Prachtige scene!

Whitaker speelde weer fenomenaal. Op een bepaald manier zie ik toch altijd "Ghost Dog" voor mij staan. Zeker met zijn typische gelaatsuitdrukking... Hoewel ik nagelbijtend naar de film zat te kijken, waren er toch momenten dat ik goed gelachen heb. Vooral vanuit de inbrekers hun kant gezien, was het toch wel een zwartkomische situatie. Wanneer ik die scene zag waarin Foster dat met dat vuurtje een pijnlijke verdedigingszet gemaakt had (met dat gas), moest ik spontaan denken aan home alone ... Heel grappige scene.

Verder moet ik zeggen dat ik het wel erg goed vond dat het fictieve verhaaltje, theoretisch gezien, eigenlijk best mogelijk kon zijn. Dat gaf een extra meelevingsvermogen. En het was inderdaad wel jammer van die arme Forest, die duidelijk in feite wel nog goed van inborst was... Maar aan de andere kant, ook het einde vermeed zoveel mogelijk het cliché, wat ook een goed pluspunt is van de film.

Uitstekende thriller. 4,5

avatar van Kobayashi

Kobayashi

Uiterst vermakelijke thriller, spannend en origineel. De vertolkingen waren goed, vooral Jodie Foster en Forest Whitaker waren top. Mooi camerawerk. 4*

alles is ongeveer gezegd:

intelligente thriller, goede Forest (leuk personage die Burnham)

zeker niet tegenvallend zelfs voor David Fincher

avatar van sebas83

sebas83

niet echt slecht ,maar ook niet geweldig

avatar van Rujar

Rujar

braambes schreef:

alles is ongeveer gezegd:

intelligente thriller, goede Forest (leuk personage die Burnham)

zeker niet tegenvallend zelfs voor David Fincher

Ik vondt het juist erg jammer dat Forrest hierin zat. Niet omdat hij een slechte acteur is, maar meer omdat hij de knipoog in de film was. De overige waren ook bijzonder onhandig. De film werd voor mij personnlijk hierdoor geen moment spannend. De film is gewoon niet serieus genomen.

Ik had veel meer gehoopt op The Shining-achtige momenten.

Mensen het is een beleving geen statement!!!

Rujar schreef:

hij is geen serieus personage of wat bedoel je ?

avatar van Rujar

Rujar

Exact!! niet serieus genoeg.

braambes

Bwa daar kan ik niet echt inkomen, Burnham is gewoon een gescheiden man, die het moeilijk heeft om alimentatie te betalen. Om zijn kinderen te blijven zien, heeft hij geld nodig. Hij hoopt gewoon een grote slag te slaan, een 'cleane' diefstal, het loopt gewoon niet zoals hij gepland had. Hij is gewoon geen echte crimineel en hij heeft een hart, dat kan toch?

avatar van Nieke

Nieke

Ocharm! Er moeten toch altijd ontzettend veel dingen fout lopen, niet waar?

Als ze op het einde terug waren samen gekomen (mama en papa) had ik gehuild!

Maar buiten het feit dat ik me ergerde aan duizend en vijf toevalligheden heb ik ook genoten van deze film. Het ergeren begon trouwens pas bij de tweede keer kijken, dan let je veel meer op details.

Goed gedaan Jodie

avatar van Epitaph

Epitaph

Ik vond m een beetje tegenvallen,had r misschien iets teveel van verwacht.

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Heel knap hoe een heel verhaal zich af kan spelen in een ruimte van 4*4 meter en toch erg spannend kan zijn. deze film moet je alleen niet twee keer binnen een jaar kijken dan is de spanning er helemaal af. erg goed gedaan. 4*

avatar van xangadix

xangadix

Daarbuiten wordt ook wel het een en ander gefilmd hoor....

avatar van jedymaster

jedymaster

Deze film van David Fincher staat niet in verhouding tot zijn andere films jammer.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Alien3 was ook een erge misser.

avatar van Diesel

Diesel

Fight Club maakt erg veel goed.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Persoonlijk heeft hij zich bij mij herstelt met Se7en. Maar inderdaad Fight Club maakt veel goed

avatar van J.Bell

J.Bell

Wat een fijn avondje bioscopen was dit zeg.

Een zeer vermakelijke film. Goed werk van Jodi Foster.

van mij krijgt ie dr wel ****

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Film die mij flink tegenviel; geen bijzonder verhaal en kwaliteit was ook niet briljant ofzo. Niet slecht maar niet iets meer dan 'gewoontjes'. Verder stoorde ik mij vooral aan onnozele dingetjes die je normaal nooit zou overkomen waardoor een paar kleine stukjes wat onrealistisch op mij overkwamen. Ook weinig spanning dus niet veel positiefs als je het mij vraag.

avatar van HiLL

HiLL

Ik vond dit echt een lekker filmpje. Goede Foster, goed gespeeld dochtertje...lekkere spanning..in die kamer...ja beviel mij wel..

avatar van Jorick

Jorick

Naomi Watts schreef:

Tussen Seven en Fight Club zat niet te vergeten: The Game.

Persoonlijk vond ik dit ook een ontzettend goede film.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Boeiende film, origineel verhaal, redelijke special effects, personen die sympathie opwekken en op het eind geen clichès. ****

avatar van seth gecko

seth gecko

natuurlijk steunt het script van Koepp op de nodige cliché's...bvb de diabetes van het dochtertje. maar dit neemt niks weg van het feit dat het toch een redelijk straf filmpje is,zet je er gewoon over dat het van fincher is en verwacht niks ala fightclub of seven,dan zie je een visueel sterke thriller die hoewel uiteindelijk voorspelbaar gewoonweg erg spannend wordt gebracht.
die laatste scene zie je bvb zo hoe die gaat eindigen maar ze blijft tergend spannend en zo zitten er nog wel een aantal scenes in.
visueel ist een pareltje,fincher laat de camera door trapspuilers en verluchtingkokers flitsen,gebruikt slomo en het beste van alles is dat het truucje onweerstaanbaar goed werkt,iets wat nie velen gegund is.
Jodie Foster verdient ook extra waardering.
foster was zwanger tijdens de opnames en dat resulteert niet alleen in een decolette om ja hallo tegen te zeggen,maar ook in een sterke acteerprestatie.
de scenes waarin ze haar wanhoop uitschreeuwt en haar dochter stervend in de room zit samen met die nut van een dwight yoakim en ze nogal redelijk de moeder over haar toeren speelt die begint terug te slaan om haar kind te redden zijn sterke staaltjes van acteertalent,daarvoor wil ik haar gerust de nogal melige snotterscene in de badkuip van het begin vergeven
geen seven of figthclub dus deze,maar panicroom.
een met veel visuele flair gebrachte thriller die je daadwerkelijk thrills bezorgt.
3.5 sterren
wanneer brengt fincher een nieuwe uit?

avatar van Sillygirl

Sillygirl

Dit is typisch een voorbeeld dat je met redelijk weinig middelen een goede film kunt maken.

Jodie Foster speelt uitzonderlijk goed in deze film.

Spannend tot het einde

avatar van dropje

dropje

Ik vond dit een leuke film, maar niet zo spannend als ik had verwacht, voor de rest ok

daarom 3*

avatar van Edie

Edie

Hele vermakelijke film, erg goed.. Mooie camera'effecten' en voering. Prima acteerwerk, spannend... Dikke 4 sterren, ook nu nog boeide de film me zekerweten.

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Saai, inspiratieloos, onlogisch en ongeloofwaardig...