• 9.374.084 stemmen

Orange County (2002)

Komedie | 82 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jake Kasdan

Met onder meer: Colin Hanks, Jack Black en John Lithgow

Releasedatum: 23 januari 2003

Plot Orange County

"It's not just a place. It's a state of mind."

Shaun Brumder zit in het laatste jaar van de middelbare school. Op een dag ontdekt hij dat het leven meer is dan surfen en zonnen in het Californische Orange County. Een surfongeluk van een vriend zet Shaun ertoe aan om eens grondig na te denken over zijn leven. Wanneer hij het boek 'Straight Jacket' van Marcus Skinner leest, beseft hij plots wat hij wil aanvangen met de rest van zijn leven. Hij wil zelf ook schrijver worden. De universiteit van Stanford lijkt hem de ideale plek om zijn schrijftalent verder te ontwikkelen. Maar wordt hij toegelaten tot de prestigieuze studietempel? Kan hij een plekje in Stanford bemachtigen?

Shaun Brumder

Charlotte Cobb

Principal Harbert

avatar van Flexje

Flexje

leuke film, de grappen zijn van een redelijk niveau en verder zit er ook best een beetje diepgang in zonder over the top te gaan.

bioscoopbezoekje best waard als er verder geen echte topper draait, en anders zeker huren! 3,0 sterren

avatar van Jordy

Jordy

ja mee eens.. niets bijzonders, maar gewoon een sympathiek vermakelijk filmpje

leuk gespeeld door Hanks, Lithgow en vooral Black, en veel grappige bijrollen (Chevy Chase, Kevin Kline, Ben Stiller)

vond het ook wel 3 sterretjes waard

avatar van manic

manic

Daar sluit ik mij helemaal bij aan

Dankzij IMDB wist ik het weer; Colin Hanks kende ik van Band of Brothers!

Trouwens veel populaire muziek als soundtrack.

avatar van Armin

Armin

Niet zo origineel als Kasdan's debuut (Zero Effect), maar zeker eentje waar hij zich niet voor hoeft te schamen. Opmerkelijk debuut van Colin Hanks (zoon van Tom) en leuke rollen van met name Black als geschifte broer. Cameo's van Lily Tomlin, Chevy Chase en Kevin Kline. ***1/2

avatar van gsusboy

gsusboy

ik vond t een hele leuke film ...wel aardig komisch en t ging ook nog ergens over!!

avatar van empirekees

empirekees

Gewoon een erg leuke film, met leuke acteurs **** sterretjes

avatar van Frieky

Frieky

Is die Hanks familie van??, ik denk dat ik hem maar eens ga bekijken

avatar van sydney

sydney

Wel een vermakelijke film en een goed verhaal. Ook als je geen puber meer bent. Vooral de muziek is wel lekker moet ik zeggen.

avatar van StuF

StuF

over BoB gesproken... beetje asociaal dat je 4 eur per 2 delen moet betalen hier bij de videotheek... de hele serie kost dan 20 eur om te huren... en dat terwijl er tegelijkertijd een re-run op tv draait :s. maar over deze film gesproken... komt deze film gewoon ontzettend laat pas naar nederland toe of is dit een remake? :S :S ik heb em 6 maanden geleden al op divx gezien!?

avatar van manic

manic

Yep , ik ook... bij sommige films duurt het gewoon belachelijk lang tot de release in Nederland een feit is. Deze film vind ik er overigens wel één, die bij uitstek geschikt is voor thuisbios.

avatar van Frieky

Frieky

Ik vond de film wel aardig. John Lithgow in een film vind ik altijd wel fijn:) Verder een beetje american pie-achtige humor af en toe. 3 sterren

avatar van Sjan

Sjan

Lache film, vette muziek. Jack Black heerst!

avatar van Macmanus

Macmanus

Leuke komedie, eindelijk eens niet van die gore grappen die je vaak ziet in komedies voor jongeren, gewoon leuk om eens te huren.

avatar van Acidjuh

Acidjuh

hmz. heb de film nog niet gezien, maar als ik alle reacties hier boven lees, moet ik hem ook maar eens downloaden en bekijke:)

avatar van WhiteWizard

WhiteWizard

JAck black vind ik gewoon de MAN en trouwens ook z'n beste film tot nu toe vink...

VErder wel te kijken maar ook weer niet

zo denderent goed of zo 3.5*

avatar van titan

titan

WhiteWizard schreef:

JAck black vind ik gewoon de MAN en trouwens ook z'n beste film tot nu toe vink

Kan me niet voorstellen dat hij ooit nog zo'n goede rol als in High fidelity neerzet.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Nee, ik ook niet. Daarin is hij echt geweldig. Alhoewel, ik heb deze film nog niet gezien

avatar van NERD

NERD

Loopt bios in met niet al te hoge verwachtingen -> kijk de film en lach een beetje -> 20 minuten later alweer bijna hele film vergeten.

3 sterren, dat voor een aantal wel heel erg idiote situaties

EmDee

Leuke film met aantal hilarische momenten. Deze komen bijna allemaal op naam van Jack Black die op dit moment ook al schittert in de videoclip van Tenacious D met het nummer Tribute.

Ben Stiller zorgt nog voor een leuke spoof met:

We got a sprinter

avatar van Miss_T

Miss_T

Jack black rulez!!

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

1 van de weinige leuke comedies van de laatste tijd naar mijn mening wat vooral maar niet alleen komt door Jack Black en de vele leuke (soms zelfs hilarische) bijrollen

avatar van wackyboy

wackyboy

Nog meer "familie-van", want Schuyler Fisk, Colin Hanks love interest in deze film schijnt een dochter te zijn van Sissy Spacek. Of was ik de enige die dat nog niet wist?

avatar van soboer

soboer

Ouch, een microfoon in beeld. Dat vind ik echt niet meer kunnen. Toch nog een leuke film.

avatar van Jordy

Jordy

op de dvd?

EmDee

Staat niet bij de goofs op IMDB.

EmDee

Zie trouwens dat ik deze film (die ik al een tijd terug heb gezien) nog niet eens had beoordeeld.

avatar van Wouter

soboer schreef:

Ouch, een microfoon in beeld. Dat vind ik echt niet meer kunnen.

Kan een fout van de scanning of de projectie zijn.

avatar van sjob

sjob

leuk filmpje en jack black is de man!!

hij steelt de show.

avatar van Ericinho

Ericinho

Bij vlagen amusant, voornamelijk door de bijrollen, maar uiteindelijk maar een matige en voorspelbare comedy, waarbij ik uiteindelijk naar het einde snakte... dat dan weer wel.

** (waarvan een half voor de sterke filmposter)

avatar van flicks

flicks

Hij kijkt wel lekker weg maar daar is dan ook alles mee gezegd, ik irriteerde me aan het einde dat de hoofdrolspeler in 1 keer geen interesse meer had voor de universiteit, terwijl hij er eerst zo voor had geknokt. Bij zo een komedie hoort eigenlijk wel een happy end. Verder zaten er wel leuke grappen in daarom 2.5 sterren