• 9.375.099 stemmen

Orange County (2002)

Komedie | 82 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jake Kasdan

Met onder meer: Colin Hanks, Jack Black en John Lithgow

Releasedatum: 23 januari 2003

Plot Orange County

"It's not just a place. It's a state of mind."

Shaun Brumder zit in het laatste jaar van de middelbare school. Op een dag ontdekt hij dat het leven meer is dan surfen en zonnen in het Californische Orange County. Een surfongeluk van een vriend zet Shaun ertoe aan om eens grondig na te denken over zijn leven. Wanneer hij het boek 'Straight Jacket' van Marcus Skinner leest, beseft hij plots wat hij wil aanvangen met de rest van zijn leven. Hij wil zelf ook schrijver worden. De universiteit van Stanford lijkt hem de ideale plek om zijn schrijftalent verder te ontwikkelen. Maar wordt hij toegelaten tot de prestigieuze studietempel? Kan hij een plekje in Stanford bemachtigen?

Shaun Brumder

Charlotte Cobb

Principal Harbert

avatar van andolini

andolini

De film begint erg grappig, maar wordt steeds minder. Blijft een leuke zondagmiddag film, 3*.

avatar van Menni

Menni

flicks schreef:

de hoofdrolspeler in 1 keer geen interesse meer had voor de universiteit, terwijl hij er eerst zo voor had geknokt. Bij zo een komedie hoort eigenlijk wel een happy end.

Het een sluit het ander volgens mij totaal niet uit.. Ik kan me deze film nauwelijks meer herinneren, maar was 't niet zo dat de hoofdpersoon erachter kwam dat een universitaire opleiding echt niet per definitie zaligmakend is? Klinkt als een zeer positieve ontwikkeling.

avatar van andolini

andolini

Menni schreef:

Het was meer dat de hoofdpersoon erachter kwam dat mensen in verschillende plaatsen, op verschillende universiteiten niet veel verschillen en dat juist de 'spanning' die hij heeft met zijn woonplaats hem een goed schrijver kan maken.

avatar van flicks

flicks

Toch vind ik het best raar dat wanneer je eerst de hele tijd naar een universiteit wilt en daarna inziet dat de problemen thuis bij het leven horen van een schrijver. En daarom blijf je dan maar thuis... Iemand die een universitaire studie aankan moet toch wel wat doorzettingsvermogen hebben denk ik...? eerst wilde hij ook professioneel surfer worden, en dit heeft hij ook niet nagestreefd, maar dit zal dan wel bij de problemen horen van een schrijver.

avatar van Menni

Menni

Andolini legt het al uit: juist dat thuis blijven zou hem een goed schrijver maken, niét die opleiding. Heeft dus niks met doorzettingsvermogen te maken, maar met inzicht. Maar ja, het is nou eenmaal een wijdverspreid fenomeen dat mensen zonder opleiding als 'losers' worden beschouwd, terwijl precies het tegenovergestelde het geval kan zijn. Ik ben het zéér eens met de conclusie van deze film.

avatar van gandalf

gandalf

Menni schreef:

Je hebt dus perse zo'n prikkelend milieu nodig om een goede schrijver te worden? Over die opleiding ben ik het wel eens: na 2 maal een propedeuse jaar op de universiteit niet gehaald te hebben, voel ik mezelf nog steeds geen loser integendeel, ik denk dat er een groot schrijver in mij schuilt

avatar van jedymaster

jedymaster

is grappig soms maar ook niet meer dan dat

avatar van hans vd togt

hans vd togt

zwaar tegengevallen!

avatar van Diesel

Diesel

Alles behalve bijzonder dit. Slap verhaal, erg veel slechte grappen en matige bijrollen. Alleen Jack Black is grappig maar ook hij kan de film niet redden van de ondergang. Absoluut niet aan mij besteed. 1*

avatar van TheMaestro

TheMaestro

Bij vlagen amusant, voornamelijk door de bijrollen, maar uiteindelijk maar een matige en voorspelbare comedy, waarbij ik uiteindelijk naar het einde snakte... dat dan weer wel.

In bovenstaand commentaar wat ik las kan ik me wel vinden. Aardige film die van mij 3 sterren krijgt door het geweldige werk van Jack Black.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Alleraardigst filmpje met Jack Black in topvorm. 3*

avatar van 93.9

93.9

Jack Black vindt zichzelf altijd leuk en daar hou ik niet van.

Laat die hele film dus maar zitten.

avatar van mikey

mikey

Voor een genrefilm is hij echt geweldig. De laatste tijd ben ik nogal teleurgesteld in die puberale/ studentikoze ongein, maar deze niet. Misschien net geen 4 waard maar ik geef hem toch. Ooow The beach boyz en Butterfly ( )

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Erg amusant luchtig vermaak-filmpje. Uitstekend acteerwerk, met een erg grappige Black en ook een erg leuke Lithgow. Het plot stelt misschien weinig voor, maar is desalniettemin erg vermakelijk en goed voor een klein anderhalf uurtje lol. Ook zit de film vol erg grappige typetjes en personages en leuke bijrollen en cameo's.

3 en een halve ster.

avatar van renton

renton

Geheel mee eens,.. net gezien, en voor mij is dit echt DE feel good movie van afgelopen tijd,.. Deze keer de beoordeling niet ondebouwd door afgewogen argumenten, maar door het gevoel wat de film me na afloop gaf.. Misschien komt het ook omdat ik me goed kan identificeren met Hanks.. In ieder geval 4 sterren voor deze originele film.

avatar van markie1978

markie1978

Gisteren voor het eerst deze goede film gezien, had er weinig van verwacht maar ik heb veel gelachen, en dat is precies de bedoeling van deze film. Vooral de broer van de jonge schrijver is leuk en een goed acteur. Voor diegene die goed heeft opgelet speelt er een zeer bekende acteur als brandweerman.

avatar van gotti

Net niet grappig genoeg voor een echte komedie en net niet serieus genoeg voor een echte drama film. Niet onaardig, maar ietwat onsamenhangend...

avatar van alexis

alexis

rdelijk grappige film waarin black een goede rol speelt. de film heeft een dun verhaal en dat blijkt wel... hoewel de ondertoon wel goed is. **1/2

avatar van D-ark

D-ark

Een van de betere films uit 2002 een niet erg goed filmjaar voor mij.

Maar deze film komt toch boven de verwachtingen uit:

Een jongen die vroeger surfer was en nu een nerd is schrijft een boek over zijn leven en wilt het aan een bekende schrijver laten lezen. Met zijn altijd met een kater of stoned rondlopende broer(Black) rijd hij met zijn vriendin naar de plaats waar de schrijver woont.

Een vrolijke film met goede acteurs en een beetje apart gevoel voor humor.

3,0

avatar van Anarchist

Anarchist

slechte film

jack black is wel goe

avatar van film_kaza

film_kaza

film was niet echt goed, beetje kort aan somige kanten.

begin ging wel, maar daarna werd het nogal saai.

avatar van SSL-Gladiator

SSL-Gladiator

Vlot, gezellig, onderhoudend en zeer deftig acteerwerk van de ganse cast. De film laat kijken en heeft amusante momenten. Een aanrader om eens te huren. 2,5/5

avatar van Andrea99

Andrea99

Heb hem geprobeerd te kijken maar hij was vreselijk, te flauw. Heb hem daarom ook niet helemaal gezien. *Ik geef hem toch nog een 2,0

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Wat ondergewaardeerd zeg. Vond hem echt hilarisch

Principal Harbert: People, June is just around the corner, let's talk graduation speakers. Ideas?

Shaun: Toni Morrison, she's in town that same weekend for a book signing. She's won the Nobel Prize.

Principal Harbert: Interesting... Dana, didn't you say you have a cousin who was friends with Britney spears?

Een heerlijke feel-good komedie die niet zo plat is als de meeste mensen zullen denken. De film is erg bewust hoe belachelijk die hele American Highschool sfeer vaak is, maar tegelijkertijd geeft de film gewoon mee dat het niet iets is waar je je te veel aan moet ergeren, want je kunt er niet aan ontsnappen en veel van die mensen zijn zo erg nog niet. En zo is het met deze film ook wel, niet te veel ergeren dat het geen hoogstaande komedie is, waarom niet gewoon kijken en genieten?

Ik denk dat het waarschijnlijk de ontzettend coole Jack Black is geweest die me heeft overgehaald om van een sterke 3,5 een klein 4tje te maken

avatar van xenne

xenne

ben het eens met bovenstaande commentaar, samengevat : beetje ondergewaardeerde, grappige komedie zonder in platheid te vervallen, met leuke cast (Black, Hanks en Fisk aangevuld met veel leuke bijrollen) en degelijk plot ... 3

avatar van joe black

joe black

man, man, man. Die Jack Blacki s toch een held!

avatar van Spineglass

Spineglass

Vandaag gekeken en toch wel een vermakelijke film. Hier en daar wat leuke grappig alleen vond ik de meeste bij-personen zeer matig acteren.

Krijgt toch 3*

avatar van soom

soom

Paar leuke momenten, maar dat is alles, niet al te vermakelijk eigenlijk. Jammer. 2*. En ooohhh, wat lijkt die Colin op Adam Brody, nooit opgevallen.

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

Vond hem wel vermakelijk.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een ietwat eigenzinnige take op een platgetreden genre, namelijk de highschool/university-film. Best geestig in zijn soort. Verder niet noemenswaardig.