menu

8 Mile (2002)

mijn stem
3,30 (2844)
2844 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland
Drama / Muziek
110 minuten

geregisseerd door Curtis Hanson
met Eminem, Kim Basinger en Brittany Murphy

Jimmy 'B-Rabbit' Smith, een jonge blanke rapper uit een arme, hoofdzakelijk door zwarten bevolkte wijk in Detroit, wil deelnemen aan een wedstrijd voor rappers waar hij het zal moeten opnemen tegen de beruchte Papa Doc. Zijn talent is voor zijn vrienden onmiskenbaar, maar door faalangst laat hij het afweten.

zoeken in:
LEIDENAAR187
Super deze film,de sfeer van detroit is fantastisch neergezet.
Eminem draagt deze film als waardige acteur,alsof dit al zijn 20ste film is.(Denk niet dat als die in andere films gaat spelen hij het ook zo goed doet,maar maybe wel)
Goede battles en goede muziek,heerlijke film.

avatar van Donkerwoud
3,5
Een van de grootste meevallers ooit. Eminem weet eigenlijk heel naturel zijn karakter neer te zetten, en dat had ik absoluut niet verwacht. Mooie sfeer ook van de ghetto's en hoe jongeren zich daarin staande willen houden. Ik vergeef het de makers meteen dat ze Brittany Murphy als standaardhoertje moesten casten.

avatar van Gang_Star
3,5
Normaal gesproken zal ik niet snel naar een dramafilm kijken... want het is niet mijn ding... Maar deze film is een uitzondering. Deze kan ik blijven kijken! Eminem laat wel degelijk zien dat hij kan acteren. Inclusief gruwelijke battles en goede hiphopmuziek maken dit voor mij toch een topper.

avatar van Legan
3,0
8 Mile is in feite een cliché en voorspelbaar verhaaltje dat al ontelbare keren is verfilmd. Maar de sfeer, de muziek en de battles maken en houden de film interessant. Natuurlijk wel wat verheerlijkt met o.a. de totaal overbodige 'gevaarlijke' stukjes. Grootste tegenvaller vind ik de routinier Kim Basinger die totaal niets bijdraagt aan de film. Maar verder chapeau, want de uitwerking is prima.

avatar van MNV2
3,5
Een film die het vooral moet hebben van zijn sfeer; het arme, grauwe Detroit dat prachtig in beeld word gebracht, de rapbattles, de muziek,... 8 Mile heeft alle elementen in huis dat een film prachtig maakt om te volgen. Verder vond ik de acteerprestaties ook wel naar behoren, zo verschoot ik vooral van Eminem zelf die zonder enige vorm van overacting acteerde.

4,0
Eminem is zelf gwoon een goeie rapper.. dat hij nog kan actere is mooi meegenomen.. hij speelt sterk.. een gangster buiten ze werk en thuissituatie om.. maar geeft hier nog wel om ze moeder en ze zusje.. 4 sterren voor mij...

4,5
Naar mijn mening, één van de beste van z'n soort. Uitstekend acteer werk van Marshall Matters (Eminem). Ik denk toch wel dat je minimaal van hip hop moet houden, wil je deze film goed vinden.

3,5
Een geweldige film

avatar van Hip-Hop Drunkie
5,0
Frank_1989 schreef:
gangster buiten ze werk en thuissituatie om.. maar geeft hier nog wel om ze moeder en ze zusje.. 4 sterren voor mij...

Gangster? LOL

avatar van Henry Spencer
3,0
Eerste helft wat minder overtuigend dan tweede helft van de film. De film was duidelijk voor hem geschreven en uiteindelijk was ie hem ook op het lijf geschreven. Eminem doet het inderdaad heel goed in de hoofdrol en kan z'n boodschap aan de wereld dus in film net zo goed als in muziek kwijt. Goed einde, vond ik persoonlijk.

avatar van JDSsmetje
2,0
Ja heel aangename film om naar te kijken, maar zeker geen topper. Ik vind het verhaal persoonlijk te zwak maar acteerwerk haalde dat wel weer op. Film die ik waarschijnlijk nooit zou kopen maar wel bekijken met vrienden want dan geef je weer de voorkeur voor zo'n film. Dan vervalt het dramatische gedeelte wel maar om eerlijk te zien heb ik niet echt een dramatisch gevoel had toen ik deze bekeek. Maar goed een cast met Murphy , Basinger en Phifer , topcast ! Ook wel een heel leuk sfeertje.

avatar van Xx_se7en_xX
2,5
Best goeie film eigenlijk. Zeer vermakelijk, goeie acteerprestaties (zelfs van Eminem, wat ik niet had verwacht) en voor de rest is het hier en daar voorspelbaar (vooral het einde natuurlijk). Cliché vond ik wel meevallen eigenlijk. Steengoeie rapbattles, goed gefilmd en de arme wijken laten ze goed zien. Er zitten een aantal sterke scenes in. Aardig verhaal, niet bijzonder. Maar ja, de waarheid kan je natuurlijk niet veranderen.

Frok
Goede film al hou ik niet echt van rap-muziek maar in dit geval gaat het over de tekst dus geen probleem. Goed maar verre van perfect script en matig tot goed acteerwerk.

Script ................................. 3,00
Acteerwerk ....................... 2,50
Muziek/Speelduur e.d. ... 2,00

avatar van jumpstylemovie
3,5
Goede film waarin Eminem erg goed acteert. Moreel van het verhaal is best mooi en ik heb me goed vermaakt.

3,5*

bild
De dialogen in de rapbattles is de sfeer zijn de absolute pluspunten van 8 mile. Ook kent het zeer goed acteerwerk van zowel eminem, kim basinger en brittany murphy.

avatar van Hip-Hop Drunkie
5,0
Brittany Murphy is echt wel een lekkere chick in deze film!!!!

avatar van Hip-Hop Drunkie
5,0
Deze film heeft gewoon alles, ik ben normaal een horrorfan , maar deze film is me favoriete film vanwege de geweldige sfeer : het grauwe , grimmige Detroit en dan nog die hele Hip-Hop sfeer die er hangt , 1995 was sowieso het beste jaar voor Hip-Hop in het algemeen , de acteerprestaties : Eminem is gewoon Eminem al had ik wat meer trailer trash gehalte verwacht van hem , Mekhi Pfifer speelt een geweldige rol als Hip-Hop purist , dan heb je nog Kim Basinger die zeer goed de rol als ma vertolkt , verder Brittany Murphy die de geile chick van de film is en dan nog die gezellige grappige dikkerd en z'n broer die een bron van kennis is en steeds afkomt met maatschappelijke zaken waar hij het niet eens mee is (acteur heeft in 2008 trouwens zelfmoord gepleegd Rest in Peace)....
De film begint al fantastisch en geweldig op de dikke klassieker van Mobb Deep - Shook Ones Part 2 zie je Eminem (B-Rabbit) zich klaarstomen in een donkere , gore badkamer voor een rap battle.... Toon direct gezet en dan zie je nog dat het zich afspeelt in Detroit in 1995 en dan weet je al helemaal dat het snor zit....
De soundtrack is (kan niet anders) GEWELDIG , je hoort de ééne na de andere klassieker uit het Hip-Hop circuit de revue passeren van oa Mobb Deep, Onyx , Wu-Tang en hun clansleden , O.C. , AG and Showbizz, Biggie, 2pac , South Central Cartel etc. etc. al had ik toch wel wat meer van de plaatselijke Hip-Hop scene willen horen (Esham , Detroit's Most Wanted , AWOL) maar goed dat is bijzaak....
Verder is het ook een geweldig verhaal , semi-autobiografisch weliswaar want Eminem had een vaste relatie met een chick die dan nog zwanger van hem werd en deze film is het niet zo en hij werkte als afwasser terwijl hij hier in de auto industrie van Detroit werkt....
Dit is een film die elke Hip-Hop of muziek liefhebber simpelweg moet gezien hebben, dit IS Hip-Hop , niet die crap gemixt met wacke rnb die je vandaag de dag hoort op tv en radio....

Een vette 5 sterren voor deze film!

avatar van shelle-bel
5,0
Normaal gesproken ben ik van de thriller en misdaad films, maar deze film!
zooo wat een geweldige film!
Maar mijn favo muziek is rap, waaronder van Eminem, en 50 cent, d12 etc.
Ik heb alle albums van eminem, dus ik dacht dan koop ik ook maar 8 mile,

Echt een aanrader, een van mijn favo's films!

avatar van Bottleneck
3,0
Prima film, het levensverhaal van Eminem leent zich er ook wel voor. Hoewel ik verder weinig heb met (moderne) rap en hiphop vind ik Eminem een geweldige artiest (veel hits en goede clips, als solist en D12), en hij blijkt nog aardig te acteren ook. Soundtrack is echt super, vooral om in de bios meegemaakt te hebben, en het troosteloze en uitzichtloze Detroit is een mooi decor. De rapbattles doen wel übercool aan, maar het is leuk entertainment, niets meer of minder.

avatar van decicco
3,5
Erg goede film. Eminem zelf verbaasde mij dat hij toch ook nog kan acteren buiten zijn ''rap'' kunsten om dan. Een zeer zekere aanrader is weer eens iets heel anders dan een komedie of de veel bekeken actiefilms.

avatar van yeyo
2,5
Op zich zeker geen slechte film, maar ook niet meer dan de zoveelste clichématige rags to riches vertelling. Deze film brengt niks vernieuwend. Eminem kan wel degelijk acteren, al denk ik dat zijn talenten ergens anders liggen. Een man als hij die drijft op provocatie heeft volgens mij meer potentieel in een exploitationachtige pulpfilm.

avatar van Hip-Hop Drunkie
5,0
yeyo schreef:
Op zich zeker geen slechte film, maar ook niet meer dan de zoveelste clichématige rags to riches

Op het einde van de film keert ie gewoon terug naar z'n job in de staalfabriek , veel geld kwam er volgens mij aan z'n overwinning in The Shelter niet aan te pas , hij heeft op het einde van de film wel het respect van de Detroit Hip-Hop scene maar rijker is ie na die ene battle nu niet echt , het succesverhaal van Eminem kennen de meeste wel, is nadat Dr.Dre een EP van hem had gehoord etc. etc.Dus ik zou dit zeker niet een clichématige rags to riches film noemen

avatar van vantagev82
4,0
Topper, Eminem laat zijn multitalent zien en hoe.

avatar van yeyo
2,5
Hip-Hop Drunkie schreef:
Op het einde van de film keert ie gewoon terug naar z'n job in de staalfabriek , veel geld kwam er volgens mij aan z'n overwinning in The Shelter niet aan te pas , hij heeft op het einde van de film wel het respect van de Detroit Hip-Hop scene maar rijker is ie na die ene battle nu niet echt , het succesverhaal van Eminem kennen de meeste wel, is nadat Dr.Dre een EP van hem had gehoord etc. etc.Dus ik zou dit zeker niet een clichématige rags to riches film noemen

Het is niet omdat het verhaal in bepaalde details van de norm afwijkt dat het niet clichématig kan genoemd worden. Het is vanzelfsprekend dat de film zich beperkt tot "kleine" overwinningen en niet verder in detail treedt over hoe Jimmy Smith (waarschijnlijk) bekender werd.

avatar van Hip-Hop Drunkie
5,0
yeyo schreef:
Een man als hij die drijft op provocatie heeft volgens mij meer potentieel in een exploitationachtige pulpfilm.

Hier ben ik het overigens volledig mee eens.
In deze film is Eminem gewoon te serieus vind ik persoonlijk....

avatar van yeyo
2,5
Hip-Hop Drunkie schreef:
Hier ben ik het overigens volledig mee eens.
In deze film is Eminem gewoon te serieus vind ik persoonlijk....

Inderdaad, z'n weergaloos gevoel voor humor blijft hier onbenut.

3,5
Ik ben geen minuut teleurgesteld, eerder positief verrast: 3.50 (3.50)
Na het fantastische LA Confidential waren er enkele verwachtingen geschept door Hanson, en daar is in deze prent zeker geen afbreuk aan gedaan. 8 Mile komt verrassend sterk uit de hoek met een zeer grauw, maar uiterst geslaagde weergave van het leven in de ghetto’s van Detroit, waarbij het acteren misschien nog wel het meest opvallende wapenfeit is. Eminem verrast eigenlijk elke seconde, en ook de meeste bijrollen worden alleraardigst ingevuld, Kim Basinger uitgezonderd. Het script steekt goed in elkaar, de personages worden sterk uitgewerkt, er zit structuur in de film en de rauwe sfeer van de buitenwijken van Detroit geeft 8 Mile net dat beetje extra. Dat Eminem als artiest vervolgens ook nog eens een oscarwaardige soundtrack uit zijn mouw schudt is dan lekker meegenomen. Heel soms heb je van die films die best wat langer hadden mogen duren, en daar is deze er zeer zeker eentje van. Al besloot Hanson wijselijk om de prent op het hoogtepunt af te breken.

2,0
neo (crew)
Berichten verplaatst naar Overigen > Algemeen > R.I.P.

2,0
Geen waardeloze film, maar wist niet echt te boeien. Grappige teksten in de battles maar niet meer dan dat. 2*

avatar van Pasion
3,0
Simpel en eenvoudig verhaaltje maar toch heeft eminem er iets leuks van gemaakt.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:24 uur

geplaatst: vandaag om 05:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.