Genre: Drama / Muziek
Releasedatum: 16 januari 2003
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot 8 Mile
"Every moment is another chance"
Jimmy 'B-Rabbit' Smith, een jonge blanke rapper uit een arme, hoofdzakelijk door zwarten bevolkte wijk in Detroit, wil deelnemen aan een wedstrijd voor rappers waar hij het zal moeten opnemen tegen de beruchte Papa Doc. Zijn talent is voor zijn vrienden onmiskenbaar, maar door faalangst laat hij het afweten.
- Trailer (YouTube)
- 8 Mile (MusicMeter)
- More Music from 8 Mile (MusicMeter)
- Kijk op Canal Digitaal
DJ IZ
Wink
Janeane
Bouncer
Kim Basinger, die zie je niet zo vaak meer in films. Ik iig niet. Laatste keer in LA Confidential...
Jordy
According to a report surfacing on today's Drudge Report, Academy Award-winning producer Brian Grazer is touting 8 Mile, and the film's leading performance by bad boy rapper Eminem, as Oscar-caliber. Grazer has reportedly been quietly passing the word among his associates that 29-year-old Marshall "Eminem" Mathers shines in the new film. He is quoted telling an unnamed studio exec, "He's turned in a performance that reminds me of Stallone in Rocky. I think the audience is going to be blown away, so will the Academy. I think we've got a good shot at getting nominated."
Jetje
Het lijkt me echt zo mooie film !
ik heb de trailer gezien en sjiek.. en ik het zeker zin.. !!
Maurits Meijers
Ik heb eerlijk gezegt nog niet zo vaak een film gezien, die over white battle rappers in Detroit gaat, hoor.
Goodfella
Erg goede opening in de VS ($54.4 miljoen). Was ook wel een klein beetje te verwachten...
shayed
ehm..Bless the child(niet iets om trots op te zijn, maar toch)
shayed
Dit lijkt me wel een vette film, de muziek in de trailer is iig goed. Verder zag het ook wel cool uit.
dje-em
IJzersterke film. Alleen een beetje raar einde vandaar geen 5 maar 4 sterren. Eminem is echt overtuigend (vooral tegenover zijn kleine zusje...echt vertederend).
Ik hoop op een oscar, want het is eigenlijk inderdaad goed te vergelijken met Rocky.
BoordAppel
Als deze film half zo goed is als de sountrack dan ben ik dik tevreden.
manic
People I know (met Al Pacino). Bespeur ik hier een Kim Basinger revival?
Tha BlonT
Vond hem wel oke... had er meer van verwacht... meer raptunes... niet alleen freestyle... dat was wel jammer... en de clip bij de soundtrack laat dingen zien die niet in de film komen... das wel wat raar...
toch niettemin 3,5 ster voor dit debuut van Eminem
broes
Als deze film half zo goed is als de sountrack dan ben ik dik tevreden.
nou dan valt het wel tegen!! alleen de nr. eminem zijn ok vind ik. maar verwacht wel veel van de film.
tess
Eminem in een film, nee maar. Dat had ik nooit verwacht om eerlijk te zijn. Maar ja, het zijn er veel meer die dat doen. Wordt vast wel een leuke film, als je er een fan van bent. Van mij hoeft dat allemaal niet zo nodig. filmposter is inderdaad niet verkeerd; en ik ben niet eens een fan...!
BoordAppel
Kheb al n stukje gezien en wat ik gezien heb bevalt me, alleen de divX is zo fukked up dat ik toch maar ff w8 en een betere versie ga downen. Of naar de bios ga natuurlijk.
sydney
Lijkt me een mooie film. Alleen ze hadden een acteur moeten nemen i.p.v. die M&M.
Mik
M&M.
Super gozer, enige stand-up comedian die ik super tof vind! Speelde overigens ook in Scarface en Carlito's Way
Linda
Hij schijnt wel goed te spelen.........
maar ik heb de film nog niet gezien dus ik zal het niet weten.
De kaartjes zijn gereserveerd voor vrijdag avond. Nader verslag volgt.
StuF
ik zag zojuist eminem onder de coke een interview geven op fox8. zijn neus stond knetterstrak en zijn hele bovenlip bewoog niet mee tijdens t praten. not to mention dat ie om de minuut aan zun neus zat en zijn ogen als een spons uit zijn hoofd staarden. ik krijg steeds meer respect voor die gast. jammer dat zijn muziek nog steeds de spijker naast de kop slaat.

Muziekfilm '8 Mile' met Eminem in de hoofdrol vanavond te zien op televisie

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix voegde onder meer deze drie films aan het aanbod toe

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

Hooligans
Misdaad / Drama, 2005
individualstraatbendeadolescentierap muziekhiphoprhyme battle trailer parkghettorapperethnic stereotypesingledetroit, michigansemi autobiographicaljaren 90battle rap