Genre: Drama / Muziek
Releasedatum: 16 januari 2003
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot 8 Mile
"Every moment is another chance"
Jimmy 'B-Rabbit' Smith, een jonge blanke rapper uit een arme, hoofdzakelijk door zwarten bevolkte wijk in Detroit, wil deelnemen aan een wedstrijd voor rappers waar hij het zal moeten opnemen tegen de beruchte Papa Doc. Zijn talent is voor zijn vrienden onmiskenbaar, maar door faalangst laat hij het afweten.
- Trailer (YouTube)
- 8 Mile (MusicMeter)
- More Music from 8 Mile (MusicMeter)
- Kijk op Canal Digitaal
DJ IZ
Wink
Janeane
Bouncer
Leuke, interessante, maar vooral erg 'coole' film. Standaard verhaaltje, maar o zo goed uitgewerkt en dan ook nog met Eminem in de hoofdrol. Erg goeie rol van Eminem trouwens (de film ging over zichzelf (al zegt hij zelf van niet om dat hij dan weer rechtzaken van z'n ma tegen hem krijgt) en wie kan je beter spelen dan jezelf), eingleijk deed de hele cast het niet onaardig. Deze film za (natuurlijk) boordevol goeie muziek en ik heb me prima vermaakt bij de vele 'battles' in de film. De allerlaatste battle teggen Papa Doc was heel erg goed, waar Eminem die gozer helemaal weg 'battled'. Ondanks de steengoeie muziek en de erg goeie cast blijf ik voor nu nog steken op 4* vanwege het simpele verhaaltje. Maar na weerzien misschien meer!!
Tja..als hip-hop liefhebber kan ik deze film wel hebben, maar ik kan me voorstellen dat je er anders niet veel aan vind (al schijnt dat hier anders te zijn). Het is allemaal wel aardig, maar toch niet echt veel nieuws. Wat ik vooral niet begrijp is dat sommigen het acteerwerk zo goed vinden, ik stoorde me er regelmatig aan. De soundtrack maakt gelukkig een hoop goed en de eind-battle maakt gewoon de film. Wel jammer dat ze Rakim, Kool G. Rap en KRS-1 niet hadden uitgenodigd. 3 sterren.
mister blonde
ik heb de voorgaande 4 pagina's niet gelezen, maar ik denk dat al het goede en vooral slechte wel is gezegd. Ik zal dat achterwege laten. Wat ik nog wel het vermelden waard vind is dat de twee sterren die ik heb gegeven volledig zijn verdiend door de rap wedstrijden (is vast wel een mooie usa term voor) tegen het eind van de film.
Tommeh
Het verhaal is natuurlijk flinterdun, maar ik heb me prima vermaakt. Eminem acteert boven verwachting en de battles en de muziek vind ik erg goed.
bioscoopzaal
Blijft een goeie film, niet alleen dankzij de vette beats en goede sfeer, maar ook dankzij de verrassend goede acteerprestatie van Eminem. Nooit gedacht dat hij het zo goed zou doen...
De 4 sterren blijven.
BoordAppel
Zojuist voor de 2e keer gezien en ik blijf bij mijn 4*. De film vertelt een niet zo'n origineel verhaal maar doet dat wel erg goed. Vooral een paar kleine subtiele dingetjes in het script die me nu wel opvielen vond ik goed gedaan: Cheddar Bob die aan Rabbit vraagt of hij niet bang is wat hij kan verwachten en dat hij dan vervolgens al het materiaal van zijn opponent wegneemt.
De film ziet er prachtig uit, alles is lekker grauw en donker en daar hou ik wel van. Over het acteren van Eminem is al veel gezegd en ik blijf het een goede rol vinden. Vraag me alleen wel af of Marshall Bruce Mathers III ook andere rollen zou kunnen spelen. De bijrollen zijn ook allemaal goed, vooral Mekhi Phifer overtuigt.
Toch blijven de battles je het meeste bij in deze film, stuk voor stuk allemaal perfect uitgevoerd, alsof het op het moment verzonnen wordt. Ook leuk om Xzibit dan in zo'n rol te zien. De laatste scene is echt geweldig, die verveelt me nooit. Leuk ook dat Rabbit een stukje aanhaalt van het nummer van Mobb Deep, dat zou in het echt ook flinke punten hebben opgeleverd.
Als slot nog wat trivia van IMDb:
The sheet of paper that Jimmy writes on on the bus is the real sheet that Eminem wrote "Lose Yourself" on. The sheet of paper sold for $10,000 on an eBay auction.
The first film to have a rap/hip-hop song win an Academy Award.
Quentin Tarantino, Alan Parker, Danny Boyle and Stephen Daldry were all considered to direct.
Chainsaw
Beter dan ik had verwacht, maar de verwachtingen waren dan ook laag. Film start best sterk en het acteerwerk is uitstekend, met name Basinger en Eminem zelf waren prima op dreef. Vooral dat laatste was toch een redelijk aangename verrassing. Toch begon de film me na zo'n drie kwartier behoorlijk te vervelen. De oninteressante personages en het standaard script kwamen me langzamerhand steeds meer de keel uit, het was me allemaal te voorspelbaar. Niks nieuws onder de zon.
2,5 sterren.
otherfool
Jimmy heeft toch heel veel weg van Eminem zelf
Ik denk dat dat ook wel een beetje de bedoeling was
Niet onaardig debuut voor Eminem dat zijn verhaal goed vertelt en een paar memorabele momenten bevat (waaronder uiteraard de rap-battles). Ik zou hem nog wel eens willen zien, maar zet voorlopig in op 3*.
redelijke drama / muziek.
eminem acteert niet goed maar zijn rap maakt veel goed.
2,5 ster
Knisper
Vermakelijk, niet meer, niet minder. Ik vind echter de afgrijselijk zelfverheerlijking in deze film verschrikkelijk. Het moet mij doen geloven dat Eminem tegen al zijn vrienden roept dat ze wapens weg moeten doen, stoppen met vechten, wat een lieverdje is hij.
En oh ja, dan slaat hij wel iemand in elkaar (Greg), maar dan is er natuurlijk een goede reden voor.
Jammer, dat neemt zeker wat van het niveau van de film, waardoor ik het op een krappe 2,5* hou.
Shinobi
Ik vond het wel een aardige film om te zien, deze semi autobiografische film.
Het is lekker donker, Eminem acteert aardig, verhaal is wel aardig, de rap battles zijn goed in beeld gebracht.
Ik geef 'm 3, 5 sterren.
Halcyon
Beter dan verwacht. De nodige stoere dialogen zijn uiteraard aanwezig maar staan een degelijk scenario niet in de weg. Het draait allemaal om de figuur van Eminem en hoe hij als blanke rapper - een vreemde eend in de bijt - zijn weg naar de top werkt op een terrein dat enkel voorbestemd lijkt te zijn voor zwarten. Voor een stuk autobiografisch neem ik aan en in dat opzicht ook "leerrijk" (voor wie in Eminem geïnteresseerd is natuurlijk). Feit is dat 8 Mile gewoon goed wegkijkt en een leuke blik geeft op de hedendaagse jongerencultuur in de VS.
kArIzMa_Movie
Het verhaal van 8 Mile is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal. We krijgen dus, als het ware, niet het waargebeurde levensverhaal van Eminem te zien. De film is zeer goed gemaakt en wist me tot het eind te boeien. De rap-battles waren echt zeer boeiend om te zien.
My motto: fuck Lotto, I'll get the seven digits from your mother for a dollar tomorrow.
Al met al een goeie film, met een waardering van 4*
Voor de mensen die ''8 Mile'' nog niet hebben gezien:
29 juni zal ie weer eens te zien zijn op tv.
Zeer behoorlijke film. Ik ben verre van een hiphop liefhebber, maar het verhaal van de film vond ik boeiend genoeg. Eminem speelde zeker niet verkeerd en zo slecht klonk de muziek ook niet. Best een aardige film om eens te zien.
PS: Ik zie dat de film vandaag zelfs is uitgezonden haha. Toevallig, ik dacht gewoon aan deze film. Ik heb uiteraard de EK finale gezien
Donkerwoud
Een van de grootste meevallers ooit. Eminem weet eigenlijk heel naturel zijn karakter neer te zetten, en dat had ik absoluut niet verwacht. Mooie sfeer ook van de ghetto's en hoe jongeren zich daarin staande willen houden. Ik vergeef het de makers meteen dat ze Brittany Murphy als standaardhoertje moesten casten.
jumpstylemovie
Goede film waarin Eminem erg goed acteert. Moreel van het verhaal is best mooi en ik heb me goed vermaakt.
Bottleneck
Prima film, het levensverhaal van Eminem leent zich er ook wel voor. Hoewel ik verder weinig heb met (moderne) rap en hiphop vind ik Eminem een geweldige artiest (veel hits en goede clips, als solist en D12), en hij blijkt nog aardig te acteren ook. Soundtrack is echt super, vooral om in de bios meegemaakt te hebben, en het troosteloze en uitzichtloze Detroit is een mooi decor. De rapbattles doen wel übercool aan, maar het is leuk entertainment, niets meer of minder.
Pasion
Simpel en eenvoudig verhaaltje maar toch heeft eminem er iets leuks van gemaakt.
ExToR
vond het een aardige film... niks meer, niks minder... leuk om een keertje te zien, maar hoef het niet nog eens te zien.
Elineloves
Een knap werkje van regisseur Curtis Hanson. Eminem zet een prima rol neer als Jimmy 'B-Rabbit' Smith Jr. Op een mooie manier weet hij zijn uitzichtloze situatie geloofwaardig neer te zetten. Voor een eerste filmrol brengt hij het er dan ook niet slecht vanaf. Oké, het is natuurlijk geen origineel concept. We hebben het al vaker gezien, al dan niet op een iets andere wijze uitgewerkt. Toch is het niet storend.
In eerste instantie keek ik de film vanwege Eminem, ik was nieuwsgierig omdat er veel van zijn eigen leven in zou zitten. Je ziet een jongen die nooit veel kansen heeft gehad, in een armzalig milieu opgroeide en het maar zelf moest zien te redden. De rauwe sfeer die er omheen hing maakte het geheel overtuigend. Wat dat betreft is het best een authentiek iets geworden. Al snap ik wel dat veel mensen deze film niet ''los'' kunnen zien van Eminem zelf.
Jammer dat de rol van Brittany niet echt uitgediept werd. Ze had best meer screentime mogen krijgen, want wat had die meid potentie.. Plus het was nog een ontzettende mooie vrouw ook.
Soms is het ietwat te geforceerd en krampachtig wanneer hij kost wat kost wil bewijzen dat hij in staat is om op zijn eigen benen te staan. Toch blijft hij je aandacht vasthouden en weet hij dit op een charismatische manier te doen.
De battles zijn natuurlijk de hoogtepunten van de film. Goed in beeld gebracht, fijne muziek, goeie teksten. Denk dat Eminem het ook hierbij moet houden. Zal hij ook wel doen, want na 8 Mile heb ik hem niet meer in een film gezien.
Vermakelijk, niet meer en niet minder.
Denzz
Wel leuk voor die hard fans van 'Slim Shady', maar anderen zullen hier weinig aan hebben. De film is erg slecht uitgewerkt (flinterdunne personages, zwakke acteerprestaties en slappe dialogen) en onsamenhangend.
De rap-battles echter zijn wel erg knap en Eminem toont hier dat hij terecht de beste blanke rapper ooit wordt genoemd.
Jessen0wnt
As a matter of fact dawg, here's a pencil, go home, write some shit, make it suspenseful; and don't come back 'til somethin' dope hits you. Fuck it, you can take the mic home wit' you.
8 Mile is een van die films, die ik in mijn ''begin-dagen'' van mijn moviemeter-zijnde heb zitten oordelen, waar ik nu totaal niet achter sta. Hoewel ik nog steeds achter mijn stem blijf, zie ik deze film volgens mij voor de eerste keer, beetje vreemd dat ik hier al eerder op had gestemd. Net even mijn lijst afgespit, blijken er nog een paar tussen te zitten maar gelukkig geen tientallen.
Anyway, ben altijd wel tevreden over Eminem zijn rappen. Nieuwste album is bijvoorbeeld erg goed, hoewel ik niet echt van rap hou kan ik zijn muziek altijd erg waarderen, het is iets anders, het is echt. Ondanks dat de film los staat van zijn muzikale skills, het gaat hier natuurlijk op hoe hij dit heeft geuit, werkt het toch in zijn voordeel. Hoewel ik eerder wel een iPod persoon ben dan dat ik echt voor MTV of zo ga zitten (waarmee ik bedoel dat ik de muziek nooit echt een gezicht geef), vond ik het toch wel ''vet'' om hem te zien spelen, maak je toch niet zo vaak mee.
Ondanks dat het er ''cool'' uit zag, voelde het toch nogal oppervlakkig en eenrichtingsverkeer, niet-origineel aan. Er zijn natuurlijk talloze van deze gangster verhaaltjes, het is allemaal niet meer zo shockerend, en het wekt voor mij ook totaal geen sympathie op. Na dik een half uur deze kritische kijk op de film hebben los gelaten, krijg je een vermakelijk commercieel maar wel een erg sfeer volle film die het prima doet. Cast doet het prima, je weet een band met de hoofdpersoon te wekken en het bouwt op van een ontzettende dikke drama naar een soort van feel good film. De Battles en vooral de rappen daarin (van Jimmy) waren erg leuk om naar te kijken/te luisteren en het einde is gewoon sterk. Het is te zoetsappig voor woorden, al is het bedekt met een gangster jasje aan, het maakt niet uit. Het is vermakelijk en het komt aan. 3 sterren
John Lee Hooker
Best een prima filmpje. Maar niets bijzonders eigenlijk, er wordt een carrière weergegeven inclusief tegenslagen, van iemand uit de muziekbusiness.
Eminem acteert best redelijk voor een rapper.
Zoals vaker bij dit soort films is er drama maar ook geluk. En komt er een vriendinnetje bij het spel, als een soort supporter. Zijn moeder kan amper rondkomen, en Eminem probeert het allemaal in toom te houden. Eerst lijkt hij op een kneus van het kamp, maar dan krijgt hij steeds meer belangstelling van het publiek. Niets verassends eigenlijk.
Het kijkt allemaal lekker weg, de tijd ging redelijk snel en ik had het einde niet echt zien aankomen. Toen het nummer 'Lose yourself' ging draaien was ik automatisch op zoek naar een soort climax of enigszins een nieuwe wending, maar het hield opeens op. Ik vind deze film dan ook niet heel erg geschikt als een biografie van Eminem, maar waarschijnlijk was dat ook een beetje overbodig geweest omdat er dan nog 87 andere battles aan bod kwamen.
Aardig, maar nothing special.
Fran
- 1953 berichten
Ja, goeie film. Ik was ook wel positief verrast door het acteerwerk van Eminem. Hij kon zich wel staande houden naast een goede actrice als Brittany Murphy dus dat is als beginner zeker niet slecht.
Ik had eerlijk gezegd het verhaal wel iets harder verwacht. Als je naar het nummer "lose yourself" hoort dat op de soundtrack staat dan verwacht je echt een heel hard en armoedig leven. Dat word hier ook wel weergeven maar ik had het net iets meer verwacht.
Maar al met al is deze film best wel het bekijken waard.
Vinokourov
Beter dan vooraf verwacht! Met Eminem in de hoofdrol was ik wat huiverig, maar hij doet het prima met zijn homies! 8 Mile heeft een redelijk verhaal, maar waar de film echt in excelleert zijn de treurigmakende sfeer van Detroit (één grote vervallen zooi) en natuurlijk de epische rapbattles.
Camorra
313, Fuck free world.
8 Mile.
Na het zien van de film van 50 cent hoopte ik dat deze beter zou zijn en dat was hij zeker. Het verhaal is best mooi, de drama in M&M zijn leven is heel goed uitgebeeld en ook best goed uitgevoerd door eminem zelf die met alle respect natuurlijk geen acteur is. In de film of zijn leven t is maar net hoe je het bekijkt gaat z'n beetje alles fout wat maar fout kan gaan. Geen zelfvertrouwen, liegende mensen, white trash mom. En dan uiteindelijk als je denkt dat het hem allemaal teveel word gebeurd er iets positiefs !zijn moeder wint de bingo! vanaf dat punt verandert alles, en dat is zo mooi uitgebeeld en dan krijg je de Battle's die zijn best goed en ook vrij leuk. Qua acteerwerk vond ik Eminem zeker niet slecht, tuurlijk hij is geen acteur en dit moet hij zeker niet te vaak doen maar het is zeker niet verkeerd. De rest van de acteurs zijn ook wel aardig nog een klein stukje met die man van pimp my ride, ook wel grappig.
voor de rest zeker het (her)kijken waard.
3.5 ster.
boozebelly
- 1908 stemmen
Deze film had ik al sinds april 2011 tussen mijn opnames staan, maar al die tijd kon ik maar niet de motivatie vinden om hem eens te bekijken. Ik heb niet veel met dat hip-hop gebeuren, maar gisteravond dan toch maar eens geprobeerd en daar heb ik geen spijt van.
Eminem speelt zijn rol verrassend goed en dat geldt ook voor de rest van de cast. Daarnaast kent de film een aangenaam, vlot tempo waardoor die 110 minuten soepeltjes voorbij vliegen.
De grauwheid & somberheid van de achterstandswijken in Detroit zijn ook prachtig weergegeven en zorgen voor een passende sfeer.
Wat ik ook een pluspunt vind is dat je niet compleet dood wordt gegooid met een overdaad aan hip-hop. In plaats daarvan richt de film zich vooral op diepgang van de personages, iets wat ik van tevoren niet had verwacht.
Geen film die ik snel in de herhaling zal gooien, maar hij verdiend zeker een voldoende.
Verre van slecht dit filmdebuut van Eminem, al scheelt het wel dat hij erg dicht bij zijn roots is gebleven.
Eminem speelt in ieder geval een degelijke rol, in een film die veel op zijn eigen levensverhaal lijkt. De film speelt zich af in Detroit en heeft een sterke grauwe sfeer, die de troosteloosheid van het leven van de hoofdpersonages in de film nog maar eens extra benadrukt. Naast Eminem speelt Brittany Murphy ook vrij goed. Ik vond het in ieder geval behoorlijk geloofwaardig allemaal.
Het meest bijzondere van de film zijn echter de verschillende rapbattles. Hieraan zie je dat Eminem echt talent heeft voor dat genre en daarin kan hij ook helemaal los gaan. Ik vond de battles erg vermakelijk en van een hoog niveau, vooral de allerlaatste was erg goed. Verder is het nummer Lose Yourself een goede muzikale bijdrage aan de film.
Hoewel de film m.u.v. de rapbattles nergens echt speciaal is, is het wel erg degelijk en goed gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor een bovengemiddelde film.
booyo
Beetje een magere film. Ik had graag meer de nadruk op het hele hip-hop cultuurtje gezien, met het spitten, de ooooohhh's en de chocke chocke's. Dit kwam echter pas echt tot leven op het eind, de rest was te veel drama. Niks mis met drama natuurlijk, maar het verhaal was niet sterk genoeg om daar volledig op te kunnen leunen. Vond Eminem overigens zeer behoorlijk acteren.
Gloeilamp
Ben wel bekend met Eminem's muziek maar was ook erg geintresserd in zijn achtergrond. Deze film bood volgens velen uitkomst.
En inderdaad, een bijzonder goede film met goed acteerwerk van Eminem zelf, al hoeft hij natuurlijk niet ver van zichzelf te staan.
Het einde, wanneer Eminem een andere rapper goed dist, blijft het sterkste moment van de film.
4* voor 8 Mile.

Muziekfilm '8 Mile' met Eminem in de hoofdrol vanavond te zien op televisie

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix voegde onder meer deze drie films aan het aanbod toe

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

Hooligans
Misdaad / Drama, 2005
individualstraatbendeadolescentierap muziekhiphoprhyme battle trailer parkghettorapperethnic stereotypesingledetroit, michigansemi autobiographicaljaren 90battle rap