Genre: Drama / Muziek
Releasedatum: 16 januari 2003
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot 8 Mile
"Every moment is another chance"
Jimmy 'B-Rabbit' Smith, een jonge blanke rapper uit een arme, hoofdzakelijk door zwarten bevolkte wijk in Detroit, wil deelnemen aan een wedstrijd voor rappers waar hij het zal moeten opnemen tegen de beruchte Papa Doc. Zijn talent is voor zijn vrienden onmiskenbaar, maar door faalangst laat hij het afweten.
- Trailer (YouTube)
- 8 Mile (MusicMeter)
- More Music from 8 Mile (MusicMeter)
- Kijk op Canal Digitaal
Wink
Janeane
Bouncer
TommiE!
vertaling van de film vond ik bij vlagen erg slecht: I'm cool....Ik ben cool???
Groeten
Jordy
ik vond de ondertitels erg goed, wat ik er van zag
"ik ben cool".. sja zo praat de jeugd hier nou eenmaal. Dat betekent niet meer alleen "ik ben tof/stoer/goed" maar ook "met mij gaat het prima", ook in Nederland
over de ondertitels: niet alles werd vertaald, er stond geregeld "goddamn" en "fucking" in de subs, en sja of dat positief is of niet weet ik niet maar die termen worden nou eenmaal ook in dit land veel gebruikt, vooral door mensen in die scene
BoordAppel
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit iemand horen zeggen "ik ben cool" als ie wil zeggen "met mij gaat t goed". En als ik t ooit in mn directe omgeving hoor kan die persoon op een mooi oplawaai rekenen.
BoordAppel
Deze film zou iedere rechtgeaarde hiphop liefhebber moeten zien. Het verhaal is best standaard, maar alles is pr8ig in beeld gebr8. Je krijgt echt t idee dat dr helemaal geen hoop is in de buitenwijken. Alles is even donker en grauw. De battles zijn echt geweldig, ze komen heel natuurlijk over, alsof ze op t moment verzonnen zijn. En de acteurs acteren allemaal overtuigend. Een oscar zou wel te veel eer zijn voor Eminem maar hij is toch de beste acterende rapper die ik ken. De film is eigenlijk 4* waard maar door de fenomenale battles geef ik n 4,5. Een waardige 800ste stem.
EmDee
Goede film maar de muziek heeft een te grote invloed op mijn eindbeoordeling. Ik houd nu eenmaal niet zo van deze muziek.
Alleen Sweet Home Alabama vind ik erg mooi.
Toch zitten er zeker meer leuke stukken in. Zoals Basinger die een irritante moeder neerzet.
Ik moet er niet aan denken dat mijn moeder mij tot in de douche achterna zou lopen en dan de onvergetelijke woorden zou zeggen:
He won't go down on me
the designer
Ja de ondertitels waren slecht i'm cool betekent gewoon met mij gaat het goed en in nederland bestaat zelfs in de het jaar 2003 niet zoiets als ik ben cool waarmee je met mij gaat het goed zegt!
Jordy
hoe kun jij dat nou weten of NIEMAND dat gebruikt? ik hoor dat af en toe wel
en al zou de ondertitelaar hier en daar wat bedacht hebben, het is niet zo dat hij de betekenis van "I'm cool" niet begreep, en het daarom "slecht" vertaalde.
tovenaar
Dankzij de nieuwe functie hebben we daar meteen een antwoord op
Klik op Jordy's naam en je kunt zijn profiel zien
TommiE!
HOE!Alvast voor een onvermijdelijke quote, dat jij in ieder geval oud genoeg bent om geen spelfouten te maken...
TommiE!
dank je tovenaar! Nou dat lijkt me in ieder geval nog jong genoeg om te weten dat, "ik ben cool" naar mijn weten in nederlandse slang niet wordt gezegd als je bedoelt: "alles gaat goed met me".
Jordy
Ik zeg niet dat het officieel "geaccepteerde" slang is, maar dat ik het wel eens gehoord heb, en dat het op mij niet als een foute vertaling overkwam
BoordAppel
De allerbelabberste vertaling was wel:
- Do you want the fucking pancakes or not?
- Wil je die verdomde pancakes of niet?
Jordy
Wil je die verdomde pancakes of niet?
daar heb je een punt inderdaad
Jordy
in Catch Me If You Can werd er trouwens ook al "pancakes" ondertiteld... zijn zeker bang dat ze pannenkoeken verkeerd spellen
petey
- 1901 berichten
ik vind de handhaving van de term pancakes eigenlijk zo gek helemaal niet. Onder die naam worden ze ook bij AH verkocht.
tovenaar
Hmmm, ik vond de film nergens echt bijzonder. Ook ben ik al geen fan van de muziek, dus dan is het lastig voor M&M en consorten om nog een hoge score te halen
Niet echt iets denderends, een memorabele scene gezien in deze film.
BoordAppel
Ik zou t toch logischer hebben gevonden dat ze fucking lieten staan, dat woord hoor ik nog wel eens voorbijkomen. En de laatste battle is in mijn ogen erg memorabel. Ik ken ook geen andere films waar dit in voorkomt. Bestaan die eik wel?
Tja..als hip-hop liefhebber kan ik deze film wel hebben, maar ik kan me voorstellen dat je er anders niet veel aan vind (al schijnt dat hier anders te zijn). Het is allemaal wel aardig, maar toch niet echt veel nieuws. Wat ik vooral niet begrijp is dat sommigen het acteerwerk zo goed vinden, ik stoorde me er regelmatig aan. De soundtrack maakt gelukkig een hoop goed en de eind-battle maakt gewoon de film. Wel jammer dat ze Rakim, Kool G. Rap en KRS-1 niet hadden uitgenodigd. 3 sterren.
Overigens heb ik de film godzijdank zonder ondertiteling gezien. Ik hoop niet voor jullie dat alle lyrics en battles vertaald werden, dat lijkt me echt vreselijk.
StuF
ja alle battles werden vertaald haha... koste mij ook omschakelen om ze ff helemaal uit te sluiten
Agony
- 1985 berichten
ik heb echt een gruwelijke hekel aan de k*#muziek van deze Eminem en daarom vraag ik me af of ik wel of niet deze film moet gaan kijken... wie overtuigt me?
NERD
Niet kijken, de muziek is eigenlijk het enige wat deze film in, of net iets boven de grijze middenmoot houdt.
Als Eminem (welke toch redelijk populair is) niet in deze film had gespeelt en niet "zijn ding" kon doen was deze film nooit in de bios gekomen.
Erg zwak verhaaltje.
roblemmens
Het geijkte verhaal --> jongen in ghetto, weinig kansen, slecht leven, loser, komt in verleiding te kiezen voor verkeerde vrienden, kiest uiteindelijk voor 'echte' vrienden, wint wedstrijd en held van iedereen. De film hangt van cliches aan elkaar. Daarnaast goed acteerwerk van eminem, al kun je je afvragen in hoeverre dit acteren is. Als ik het goed begijp heeft hij dit allemaal bijna letterlijk meegemaakt. Als dit zo is, dan heb ik iets meer begrip gekregen voor het rare gedrag dat hij af en toe ten toon spreidt. De muziek van de film maakt de film. Voor echte rapfans een topfilm, voor mij een middelmatige (2,5 sterren).

Muziekfilm '8 Mile' met Eminem in de hoofdrol vanavond te zien op televisie

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix voegde onder meer deze drie films aan het aanbod toe

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

Hooligans
Misdaad / Drama, 2005
individualstraatbendeadolescentierap muziekhiphoprhyme battle trailer parkghettorapperethnic stereotypesingledetroit, michigansemi autobiographicaljaren 90battle rap