Genre: Drama / Muziek
Releasedatum: 16 januari 2003
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot 8 Mile
"Every moment is another chance"
Jimmy 'B-Rabbit' Smith, een jonge blanke rapper uit een arme, hoofdzakelijk door zwarten bevolkte wijk in Detroit, wil deelnemen aan een wedstrijd voor rappers waar hij het zal moeten opnemen tegen de beruchte Papa Doc. Zijn talent is voor zijn vrienden onmiskenbaar, maar door faalangst laat hij het afweten.
- Trailer (YouTube)
- 8 Mile (MusicMeter)
- More Music from 8 Mile (MusicMeter)
- Kijk op Canal Digitaal
Wink
Janeane
Bouncer
Honcoop
Ik wist niet zo goed wat ik van deze film moest verwachten, maar ik was aangenaam verrast. Degelijk verhaal, goede setting, goed geacteerd (eminem zelf was verassend goed). En de battle scenes zijn echt geweldig en dan met name de laatste, wat een mooie climax is. Schitterend hoe hij het ineens over een andere boeg gooit door het over zichzelf te hebben en dan te eindigen met "go ahead! tell the crowd somethin about me they don't already know!"
En natuurlijk de geweldige muziek die je ook bij deze film verwacht.
Oordeel: 3,5*
Chucky92
Aardige film, ***1/2
Maar mensen moeten ophouden met dat gezeik van Eminem vind ik goed, dus een 5. En Eminem vind ik niks dus een 0.5
maerk
Aardige film waarin Eminem het beter doet dan ik had verwacht. Eigenlijk kon het verhaal me niets boeien. Ik vond het ook allemaal erg onlogisch. Maar goed acteerwerk en vooral de rapbattles maken het helemaal goed. Ik hou helemaal niet van rap maar Lose Yourself is echt een mooi nummer.
Resh
echt een geweldige film voor rap liefhebbers, met een goede verhaal, acteerwerk en muziek natuurlijk
BoordAppel
Echt een rapnummer voor niet rap-liefhebbers inderdaad.
Ook voor rap-liefhebbers. Zit van voor tot achter geniaal in elkaar dat nummer.
Zeer behoorlijke film. Ik ben verre van een hiphop liefhebber, maar het verhaal van de film vond ik boeiend genoeg. Eminem speelde zeker niet verkeerd en zo slecht klonk de muziek ook niet. Best een aardige film om eens te zien.
PS: Ik zie dat de film vandaag zelfs is uitgezonden haha. Toevallig, ik dacht gewoon aan deze film. Ik heb uiteraard de EK finale gezien
Real_Movie
8 Mile blijft een hele dope film.
Elke keer als ik de film weer eens zie blijft het verhaal je boeien.
Het komt soms ook heel grappig over en hele goeie muziek.
Kan niet wachten op Eminem ze nieuwe album.
5,0
Odd Eye
Het was alweer een tijdje geleden dat ik hem voor het laatst had gezien, maar er waren aardig wat dingen blijven hangen, dus deze film had toendertijd een positieve indruk achtergelaten. Gisteravond was 8 Mile weer op tv, dus was het tijd om 'em nog een keer te bekijken.
Het eerste dat opvalt is dat Eminem's acteerwerk absoluut niet slecht is. Nog een positief punt is dat het hip-hop gehalte er niet te dik bovenop ligt, wat de film de nek om had gedraaid als dat wel het geval was. De sfeer is goed en de rap-battles aan het einde zijn meesterlijk. 4 sterren.
v1ce
Het verhaal is niet bijsterd boeiend maar de eind battle blijft nog steeds heerlijk om te zien!
Aloali
Erg leuke film. De lyrics zijn van hoog niveau, niet shockerend hoog, maar het moest op freestyle-niveau lijken.
This whole crowd looks suspicious
it’s all dudes in here except for these bitches.
These leadaz of the freeworld rookies.
Lookie, how could 6 dicks be pussies?
He can’t get with me spittin this shit wickedy
lyckety-shot a spika-a-spicketly split lyckety.
Is that a tanktop or a new bra?
look, Snoop Dogg, just got a fuckin boob job
Matter fact dog, here's a pencil
Go home, write some shit, make it suspenseful
And don't come back until somethin dope hits you
Fuck it
You can take the Mic home with you
Prachtige punchlines. Sowieso vind ik het ook mooi dat B-Rabbit bij bepaalde lines terugslaat op lines die tegen hem werd gebruikt.
Lickity Split eindigt met: You need to take your white ass
back across 8 mile to the trailor park.
B-Rabbit eindigt met:I’m gonna turn around with a great smile
and walk my white ass back across 8 mile.
Buiten de lyrics is het verhaal niet super bijzonder, maar is de sfeer wel lekker. Je komt zelf ook echt in een hip-hop sfeer en ziet natuurlijk ook eens een keer discriminatie van een andere kant. Donkere jongens die blanke jongens als watjes zien en geen kans geven, terwijl ze zelf stroggelen, omdat ze vinden dat de blanke maatschappij hun geen kans geeft.
Al met al een erg goede hiphop-film in tegenstelling tot bijvoorbeeld Hustle & Flow. Eminem is sowieso een geweldige rapper!
notorious_kim
Middelmatig qua film, maar Eminem kan hem toch goed dragen.
Rhythm & Poetry
Mijn inziens een geweldige fil met prachtige beelden van Detroit. De hele sfeer die er over de film heerst en de prachtige battles. Ondersteund met goede muziek is dit met recht mijn favoriete film.
-13-
Veel van de battles had ik al een keer op Youtube gekeken, het is leuk om de verhaallijn ook werkelijk te snappen wanneer je ze in de film terug ziet.
Tonypulp
Heb hem al meerdere malen gezien maar blijf het verhaal achter eminem mooi blijven!
De mooie soundtrack en de rap battles zijn de 2 grote +punten, het verhaal spreekt je aan en je blijft geboeid kijken, en dat is precies wat een film als deze moet doen!
Deze doet alles wat ''Get rich or die trying'' niet deed, alles?
Ninto
Misschien ben ik een beetje bevooroordeeld omdat Eminem een absolute held voor me is, maar ik vind deze film echt heel goed. Het verhaal is af en toe een beetje vaag, maar Eminem acteert eerlijk gezegt heel erg behoorlijk, in tegenstelling tot 50 Cent in zijn film.
En de rapbattles maken het helemaal af natuurlijk, ik krijg letterlijk een boner bij de zin "my motto: fuck Lotto! I get the seven digits from your mother for a dollar tomorrow!" En daar komt de kippenvel en spontane zaadlozing van de laatste battle bovenop!
Het is maar goed dat je geen battles van echte top MC's ziet want dan hou je geen snikkel meer over.
(kom er maar in boordappel
hertogje
Goede film. Eminem acteert zeer goed in tegenstelling tot vele andere rappers. De battles zijn ontzettend goed. Het hele verhaal is iets minder boeiend, maar mag er ook wezen.
Ninto
(kom er maar in boordappel
Je moet Jin is opzoeken. Die maakte iedereen af in een televisie programma in Amerika. Geweldig mannetje
GinolaEHV
Zeer aardige film, althans een stuk beter dan ik vantevoren had verwacht. Verhaal in de film is niet bijzonder, maar al met al wel degelijk. Eminem acteert ook wel sterker dan ik verwacht had.
3*.
Yennick11
Sommige films heb je na een keer zien wel genoeg van, maar toen ik 8mile een weekje had gehuurd heb ik hem elke dag gezien in die week en geen moment dat het verveelde.
Ik vind het toch wel een behoorlijk origineel verhaal, en hoe verder je in de film raakt hoe een grotere fan je word van B-rabbit, of word je nou fan van shady, want na deze film te hebben gezien ik heb ik toch ook de soundtrack cd gekocht.
Maar wat doet het hem nou precies in deze film ? dat weet ik neit precies misschien zijn het de rapbattles op straat en in de shelter, misschien is het wel shady, shady die in deze film laat zien overal talent voor de hebben, of is het iets anders? gewoon kijken deze film zou ik zeggen.
styn07
This whole crowd looks suspicious
it’s all dudes in here except for these bitches.
These leadaz of the freeworld rookies.
Lookie, how could 6 dicks be pussies?
He can’t get with me spittin this shit wickedy
lyckety-shot a spika-a-spicketly split lyckety.
Is that a tanktop or a new bra?
look, Snoop Dogg, just got a fuckin boob job
Matter fact dog, here's a pencil
Go home, write some shit, make it suspenseful
And don't come back until somethin dope hits you
Fuck it
You can take the Mic home with you
Lickity Split eindigt met: You need to take your white ass
back across 8 mile to the trailor park.
B-Rabbit eindigt met:I’m gonna turn around with a great smile
and walk my white ass back across 8 mile.
De punchlines zijn idd geweldig, hij maakt "The Free world" helemaal af op het laatste!
Eminem acteerde ook verrassend goed in deze film. Leuke sfeer, en over het algemeen een hele leuke film. Daarom:
Issybizzy
Een ontzettend goede film. Het begon al gelijk goed en het was geen vage film. Alles was heel duidelijk, Eminem is echt een top acteur. Alleen maar als je naar zijn gezicht kijkt in de film lijkt het levensecht. Echt een top film, daarom 5 sterren.
Aapje81
Kim Basinger als de zuipende moeder doet het wel leuk maar verder heeft deze film niet veel te bieden. Eminem valt mee en Brittany Murphy draait op routine. Op het einde van de film vroeg ik mij af wat ik nu eigenlijk had gezien en concludeerde daaruit dat 8 mile totaal geen indruk op mij maakt.

Muziekfilm '8 Mile' met Eminem in de hoofdrol vanavond te zien op televisie

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix voegde onder meer deze drie films aan het aanbod toe

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

Hooligans
Misdaad / Drama, 2005
individualstraatbendeadolescentierap muziekhiphoprhyme battle trailer parkghettorapperethnic stereotypesingledetroit, michigansemi autobiographicaljaren 90battle rap