Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Zach Braff
Met onder meer: Zach Braff, Natalie Portman en Peter Sarsgaard
Releasedatum: 13 januari 2005
Plot Garden State
Andrew Large (Zach Braff) keert terug naar zijn familie om ze bij de begrafenis van zijn moeder bij te staan. Hij wordt weer opgenomen in de wereld die hij al lang achter had gelaten en hem depressief maakte. Na lange tijd antidepressiva te hebben genomen stopt hij hiermee. Dit omdat hij Samantha (Natalie Portman) ontmoet en zij een natuurlijker middel tegen zijn somberheid vormt.
Andrew Largeman
Diego
Dave
Dr. Cohen
Kepslock
Echt een heerlijke film. Heb hem gelijk gebombardeerd tot 1 van mijn favo films, aangezien alles eraan perfect is; lekker geacteerd, lekker verhaal, heerlijke soundtrack, en hij voelt gewoon lekker aan om te kijken, geen `boring moments` erin. Hij kijkt gewoon heerlijk weg.
bvvlerken
JUWEELTJE van een film!
In het begin denk je (mijn vriendin) waar ben ik nu naar aan het kijken, maar als je ff volhoudt en niet na 5 minuten kapt krijg je er echt geen spijt van!
Er wordt geweldig geacteerd (mannelijke hoofdrolspeler is Oscarwaardig) en de muziek is TOP.
Mooi verhaal, goed gefilmd en niet spannend, romantisch of iets dergelijks maar gewoon MOOI.
Kijken dus.
Mijn, altijd kritische, vriendin gaf een 7.
Ik geef 4 **** !
Fruitmand
Ik heb deze film vanavond gekeken en ik moet zeggen hij zet je aan het denken.
Een genre waar ik normaliter niet van hou maar dat me dit keer wel degelijk wist te boeien. Vooral hulde aan Zach Braff die zeer sterk acteerd.
Hoe waziger/normaler (lekker tegenstrijdig
) de film hoe hoger de waardering (vaak). Ook deze film valt in deze categorie. Vooral het einde doet dit eer aan.
Maar ook het begin (spoiler):
een wazige droom in een vliegtuig dat neerstort...?!?
3,5 ster
Menni
Dat begin (en vlak-voor-het-slot) zie ik geen moment als 'wazige droom', het is simpelweg zijn niet lekker voelen in de situatie: de paniek (wazigheid) in de kop slaat toe.
Dat is ook waarom 'ie toch weer uitstapt: zonder Sam begint dat klotegevoel overduidelijk metéén weer.
Kepslock
hoe kunnen jullie hem al gezien hebben???
illegaal gedownload....
Menni
Volgens mij zijn de films zélf illegaal, dat zeggen de spotjes in de bioscoop immers: 'illegale films downloaden is strafbaar'. Nederlands is en blijft moeilijk
bioscoopzaal
Inderdaad een echt pareltje dit. Grappig, origineel, aangrijpend, romantisch en oneindig verrassend. Vooral de chemistry tussen Zach Braff en Natalie Portman is haast onbeschijfelijk. En Portman speelt de rol van Sam met zoveel enthousiasme en overtuiging dat ik het er soms warm van kreeg. Verbazingwekkend ook hoe makkelijk ze van de ene emotie naar de andere kan overschakelen. Vooral in de laatste scènes van de film, als ze samen met Andrew op de trappen van het vliegveld zit, zijn grappig en ontroerend te gelijk. Haar acteerprestatie is een echte revelatie.
Maar ook Braff is erg grappig als de wat comateuze Andrew die langzaam ontwaakt en dankzij Sam weer zin krijgt in het leven. Vooral in het begin is hij de spreekwoordelijk vis uit het water en moet duidelijk weer even wennen aan het vreemde leventje van weleer. En natuurlijk maken al zijn maffe vrienden met hun rare hobby's het hem niet makkelijk. Boogschieten met brandende pijlen? Knights in shiny armour? Schaatsende krokodillen? Je moet het zien om te geloven.
Gelukkig blijft het niet de hele tijd zo koddig, dat zou al snel gaan vervelen. Maar ondanks het feit dat Garden State niet echt een plot heeft (het verhaal is meer een opeenvolging van losse gebeurtenissen), is het tweede gedeelte duidelijk serieuzer van toon en staat vooral de ondefiniëerbare relatie tussen Sam en Andrew centraal. Conventioneel of melig wordt het gelukkig nooit en ook als regisseur heeft Braff zich duidelijk uitgesloofd om het zo boeiend mogelijk te maken. Neem daarbij nog de goede fotografie en de uitstekende soundtrack en dan krijg je wat mij betreft een van de meest verrassende debuutfilms van de laatste jaren.
Ik heb er in elk geval ontzettend van genoten.
4,5 sterren.
KoKu
Ik sluit me aan bij bioscoopzaal. Geef m alleen geen 4,5*, maar 4*, omdat het einde beter kon.
En dan bedoel ik dat hij het vliegtuig instapt en er dan weer heel verrassend uit gaat. In hoeveel films heb ik dat nou al gezien?
Maar voor de rest echt een superfilm! En wat is die Natalie Portman toch weer mooi!
kevin_vs
ok ok, maar mij lijkt dat als je de film van je computer af haalt en op dvd brand om te kijken is dat wel een klein beetje illegaal.....of niet....
en komt de film in de bios, of alleen op dvd?
bioscoopzaal
Je moet maar eens wat vaker naar de sneak gaan als je films voor de massa wilt zien. Je hoeft ze daarvoor echt niet altijd te downloaden.
kevin_vs
ja maar dan weet je nooit wat je te zien krijgt, het gaat mij dan gewoon om garden state, maar hij komt dus wel in de bios?
grungywout
Gezien in Londen en ik was er helemaal weg van. De personages hangen misschien wel de hele dag maar wat rond, maar toch blijven ze interessant. I liked it o/
AHWA
Gisteren gezien. Wat een geweldige film. Het acteerwerk van Braff is in Scrubs al geweldig, maar hoe je in deze film de desinteresse van hem af ziet stralen is echt geweldig.
Ook Portman speelt weer uitmuntend, alleen raar dat haar epilepsie verder niet uitgewerkt werd
De muziek is echt schitterend, met als hoogtepunt the only living boy in new york van simon en garfunkel
5 sterren voor dit werelddebuut
Obs
Het is een hele aardige film maar ik vond hem toch tegen vallen, het verhaal had wel iets uitgebreider gekund naar mijn mening.
(matthijs)
Wat een briljante film! Donderdag gezien en suist nog regelmatig door mn hoofd. Ook de soundtrack is geweldig. 5 welverdiende sterren!
Jordy
Qua reviews of qua bezoekersaantallen? Het eerste erg goed, in ieder geval:
ROOSKY
Juweeltje hoor! Alles, maar dan ook alles klopte aan deze film. Heerlijke muziek, subtiele humor, ontroerend. Voortreffelijk geacteerd door beide hoofdrolspelers, vooral Nathalie Portman speelt een meisje waar je meteen verliefd op wordt. Soms vergat ik echt gewoon even adem te halen...
Er rest mij geen andere keuze dan de volle 5* toe te kennen aan deze werkelijk waar prachtige film!
Pitbull
Tja, daar zit je dan met eigenlijk onmenselijk hoge verwachtingen en je de neiging moet onderdrukken om de film bij voorbaat al 5 sterren te geven en hem uit te roepen tot beste film van 2004/2005, al is het alleen maar om de trailer.
Deze wekt zoveel begrip, blijdschap, verdriet, eenzaamheid, liefde op - en biedt ook nog eens mooie muziek - dat het haast zonde is om de film te gaan kijken, omdat je alleen maar teleurgesteld kan worden.
En dan voegt de magie die om de film hangt alleen nog maar extra dingen toe: pas zeer laat in Nederland in première en in een beperkt aantal zalen, zeer lovende recensies, een hoofdrolspeelster die als eerste in aanmerking komt om gekloond te worden en een relatief onbekende hoofdrolspeler die zo vertrouwd en in de war overkomt, dat hij een en al begrip oproept - bij mij althans.
Dan de film:
Bij vlagen leuk met geweldige scenes, maar op te veel momenten deed het me gewoon totaal niks. Het feest, zijn geschiedenis met medicijnen, het complex met zijn vader, de afsluitende tocht, die vriend van hem; teveel lijntjes die me niet konden bekoren.
Blijft over een hoofdpersoon die in de knoop zit en de relatie met Portman. Dit is ook het belangrijkste in de film en dit levert soms ontroerende mooie momenten op, maar dan heb ik het toch wel beter gezien............Punch-Drunk Love.
3 sterren (die aanvoelen als een ruime onvoldoende)
Infected
Best een leuke film! Ik had er niets van verwacht en vond 'm dus best wel goed. Op een gegeven moment dacht ik wel van: Waar gaat dit naar toe?! En toen was 'ie al bijna afgelopen.
De humor erin vond ik echt geweldig! Meest hilarische stukje:Als Jessie (die gozer die 'silent velcro' uitgevonden heeft) uit pure verveling, lukraak een pijl recht omhoog schiet en vervolgens die pijl probeert te ontwijken! GEWELDIG!
MWX
inderdaad een film waar ik nix van verwachte. maar toch verasend goed bleek te zijn. je heb nooit echt in de gaaten waar de film heen gaat. en toch blijft ie boeien al met al best een aardig filmpje en wil m daarom ook graag 4* geven
jeng
wat een droevige film allen het acteereen was goed voor de rest het rooide nergens op pure tijdverspilling
JackNL
Wat een ongeloofelijke *** film !! een van de slechtste films die ik ooit heb gezien..
as
davidov
jah, en nog leuker commentaar op OC12 "was wel leuk...5*"
och... uitschieters moeten er ook zijn helaas....
as
jah, en nog leuker commentaar op OC12 "was wel leuk...5*"
och... uitschieters moeten er ook zijn helaas....

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix