The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen
8,8 (1.944.558)
Releasedatum: 19 december 2002
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Two Towers
"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."
De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.
- IMDb (8,8 / 1944558)
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Two Towers (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- The Lord of the Rings: The Two Towers (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Two Towers (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op HBO Max
Frodo
Gandalf
Aragorn
Sam
Gollum
Gimli / Treebeard (stemrol)
Legolas
Théoden
Éowyn
Merry
raregek
Die ruiters werden niet allemaal gespiest omdat gandalf een felle zonneflits te voorschijn toverde. Hierdoor gingen de uruks hun handen voor hun ogen houden tegen het felle licht en hielden ze dus ook de speren recht omhoog en niet naar voren. Ik hoop dat dit een duidelijke uitleg is.
Klopt, ik had alleen meer het idee dat ze de speren op de grond lieten vallen. Soort van 'reversed braveheart'.
Padd0
Dat kan ook wel kloppen, dat weet ik niet helemaal zeker. Ook al heb ik hem 3 keer gezien
gandalf
In principe moeten 'uruks' daar tegen kunnen.
BoordAppel
Natuurlijk niet. Ze kunnen dan wel tegen zonlicht maar als dat recht in je ogen schijnt zie je toch geen zak. Of magisch licht, wat Gandalf ook gebruikt. Een stevige zaklamp misschien.
Spider
Ze hadden dus beter een paar zonnebrillen op zak moeten hebben....?
dolende_ziel
In het boek schrikken ze zo van de onverwachte aanval en het felle licht, dat ze op de vlucht slaan. Ze vluchten een bos in dat daar vantevoren nog niet was (de enten???) en niemand heeft ze daarna ooit nog gezien of gehoord...
Geheimzinnig hè???
dolende_ziel
- 1999 stemmen
Waarom ik LOTR II nu eens niet de beste film aller tijden vind.
Welke bezwaren had ik tegen LOTR I?
1.Het boek. Wat een humorloze larie toch allemaal. En dat voor volwassenen.
2. ...eh.. verder niks eigenlijk. Vakwerk van de bovenste plank.
Gevolg was dat ik bleef zitten met een adembenemend mooi gemaakte film over wat niet mijn onderwerp was. Vier sterren dan maar. Valt mee te leven. Geen man overboord.
En nu is er dan LOTR II. Bezwaren?
1.Het boek. Zie boven.
2.Deel 1 zat afgeladen vol met types die van alles en nog wat van op hun kersfstok hadden/uitvraten/van plan waren. Maar het was te volgen. Edoch. Verwachten ze nou serieus dat je dat een jaar later zonder mankeren oppikt en nog precies weet wat er gaande is? Mij lukte het in elk geval niet. Ik betrapte mezelf er dan ook regelmatig op dat ik maar wat van de Nieuwzeelandse landschapjes zat te genieten. En ik denk dat velen met mij dat gedaan zullen hebben, maar het niet hardop durven zeggen. Niemand zou naar deel 2 toe moeten gaan zonder een kleine opfriscursus deel 1. En die had er eigenlijk bij in moeten zitten.
3.De Wagner-factor: die ellenlange oorlogsscènes, die bombastische muziek, die quasi Teutoonse helmen. Was die Tolkien eigenlijk wel helemaal zuiver op de graad?
4.Pratende bomen.
En toch en toch en toch. Het blijft vakmanschap meesterschap, zo'n film en ook voor de grootste kniesoor (ik?) blijft er nog zoveel te genieten. Denk alleen maar aan het beste special effect ooit: Sméagol.
Ik geef hem dus toch maar weer ****. Gek mens ben ik hè?
- 1999 stemmen
Ik moet een kleine correctie plaatsen op mijn eigen bericht. Ik heb inmiddels uit andere recensies geleerd dat Tolkien een uiterst brave borst was en dat de kwade genius achter de Wagner-scènes niemand minder is dan de veelbejubelde regisseur van al dit moois. Dat geeft te denken...
Herald
nee ze verwachten dat je de Limited edition DVD had gekocht, daarna de Oscar Winning Edition DVD met wat features, daarna de Special Edition met veel meer scenes en daarna de Ultra Limited Special Book End Edition waarbij nog meer materiaal zit plus een leukere hoes en wat prullaria. Dit allemaal zodat je het hele jaar door van de film had kunnen genieten zodat je in december precies wist waar je gebleven was.
morpheus
Hij viel me tegen, had misschien te hoge verwachtingen maar bijv: verhaallijn met de Ents is weinig aan, er gebeurd werkelijk tot aan het eind niets. Hetzelfde geldt voor het verhaallijn met Gollem (die zeer goed gedaan is) je kunt geen 3 uur vullen met "precious" en een 2strijd tussen 2 simpele karakters (goed/slecht), tevens was het beste personage van deel 1 (Gandalf) weinig meer te zien in deel 2. verhaallijn met aragon is dan wat onderhoudender maar ook wederom niet 3 uur lang. De eindscene is wel erg mooi gedaan (de slag om helmm's deep) maar naar mijn mening overhyped, braveheart's battles waren toch veel beter en de hoofppersonen schijnen toch allemaal wel heel erg magisch sterke krachten te bezitten. er gebeurd gewoon 2,5 uur heel weinig en dat is teveel. en de afwisseling tussen emotie en actie is van amateur niveau (eerst beelden van een stormend leger voor de deur en vervolgens van bange kindertjes en vrouwen is nu niet hoogstaand het gaat hierbij ook om context en sfeersetting en die was niet goed)
voor de rest sluit ik me aan bij de kritieken van "karst" en "de knip" om een al te lange review te voorkomen.
Deze review is vooral zo negatief omdat erg veel mensen 5 sterren geven en het als de beste film ooit betitelen wat in mijn ogen totaal overrated is. vind ik deze film dan slecht? --> nee, hij krijgt van mij 3 sterren maar TTT komt niet eens dicht bij de 5
Overhyped en te lang naar mijn mening maar niet slecht.
Herald
jij wordt morgen wakker met een paardenkop naast je
morpheus
ben de deur maar aan het barricaderen en de sloten aan het controleren...
raregek
Ik ben blij dat ze geen rekening hebben gehouden met dat kleine aantal dementerende bejaarden dat is vergeten 'wat er precies gaande was'. Dit zou ten koste gaan van de mensen die zich wel voor deze film interesseren.
Als je de materie van Tolkien bagger vind, ga dan naar een andere film. Wil je toch perse gaan en je weet niet meer precies hoe het zat, had dan even de DVD gehuurd of wacht tot alle 3 de delen op DVD uit zijn. Daarmee bespaar je de mensen die wel op de hoogte zijn een totaal overbodige 'opfriscursus'. Dank U.
- 1999 stemmen
Ik zou in dezelfde geest kunnen reageren en iets zeggen over kindse geesten die de rest van hun leven hun favoriete sprookje blijven herbeleven en niet begrijpen dat anderen dat niet doen. Maar laten we beschaafd blijven.
Jongeman, deze hoogbejaarde man is nog opgegroeid met het idee dat een bioscoopfilm is gemaakt om in de bioscoop te bekijken op het moment dat 'ie uit komt. En niet te wachten tot het op deeveedee te zien is.
Herald
Dat wordt ook nergens beweerd. DVD/video geeft je de kans om de film weer te zien op het moment dat jij wil. Dat jij weigert die film te huren omdat je louter films in de bios wil zien is je eigen gebrek.
Armin
Alles is al gezegd cq geschreven over deze film. Wat mij opvalt is dat het gemiddelde van FotR lager is dan TTT (al scheelt het niet veel) en daar ben ik het niet mee eens. Ik vond FotR afwisselender en fantasierijker dan TTT. Neemt natuurlijk niet weg dat TTT bij tijd en wijle ook zeer indrukwekkend is. Het is bovendien een "middenstuk" van een drieluik en als zodanig zou je misschien het geheel en niet de delen afzonderlijk moeten beoordelen. Maar goed, we zijn nou toch al bezig dus van mij krijgt TTT ****
Beste Herald,
Ik had het niet over jouw reactie, maar die van die raregek, die beweerde ik dat dvd's moest gaan zitten kijken in plaats van biosbezoek.
(btw Hij/zij heet raregek, ik scheld niet. (Voordat ik dat ook nog over me heen krijg.)
Veel liefs van de dementerende gebrekkige bejaarde man.
Beste Herald,
Lieve Pinky,
rare gek schreef:
en slechts als alternatief:
of wacht tot alle 3 de delen op DVD uit zijn.
dikke kus
Lieve Pinky,
rare gek schreef:
...
en slechts als alternatief:
...
Herald,
Ik ben 180 graden gedraaid! Heb zojuist even de persoonlijke toptien van raregek bekeken en ik ben tot de conclusie gekomen dat dit iemand is die je maar beter gelijk kunt geven.
Dus, raregek (en Herald ook?): Sjongejongejonge, wat is die LOTR toch de 2 beste films aller tijden zeg! En hoe is het in Godsnaam mogelijk dat iemand nog niet alle DVD's er van in huis heeft! En dat iemand het gore lef heeft een bios binnen te lopen zonder dat 'ie de complete werken van Tolkien in z'n kop heeft gestampt gaat me al helemaal boven de pet!
Zullen we nu tongen, Herald?
raregek
Dat mijn top 10 niet louter bestaat uit oubollige "klassiekers" heeft werkelijk niks met deze discussie te maken, maar ik begrijp het wel hoor dat je geen fatsoenlijke argumenten hebt.
Waarom denk je dat ze geen terugblik geven? Omdat minstens 90% van de bezoekers wel gelijk verder wil in het verhaal. Wie ben jij dan om een terugblik te gaan eisen.
- 1999 stemmen
(denkt vertwijfeld:) Hoe kon ik toch zo dom zijn er een eigen mening op na te houden terwijl er een raregek bestaat die alles beter weet dan ik?
gandalf
't komt allemaal een beetje op het zelfde neer... Is het boek wel zo goed? Heeft PJ het wel juist verfilmt? Is de film die 5 sterren wel waard? Bekijk je het wel opjectief genoeg? Moet je fan zijn van Tolkien?
Geef elkaar aub een beetje de ruimte voor een mening!
Aldus de wijze woorden van Gandalf
- 1999 stemmen
Wijze woorden, Gandalf. Wij bejaarden begrijpen mekaar tenminste. Doen wie de langste baard heeft?
PS U beunt toch niet per ongeluk bij als Sint Nicolaas hè? Ik zag een registratiedatum van 5 december: da's wel heeeel toevallig...
gandalf
Beste Pinky, Gandalf heeft 300 jaar de aarde bewandeld en jij denkt dat hij iets aan het toeval overlaat? Het heeft zo moeten zijn...
Linda
10 keer WOW!!!!!!!!! Ben al weer een klein beetje bijgekomen, man wat een prachtige film! Ik vond hem beter dan deel 1 wat vooral komt doordat je hier geen hele inleiding krijgt en ze in deel 1 je even aan iedereen voorstellen. Het duurde aan het begin van de film wel even om er in te komen aangezien het al een behoorlijk aantal maandjes geleden is dat ik FOTR gezien heb en dus alle namen en personages niet meer kende. En nadat ik in de film zat was het zoooooooooo voorbij NOG beter dan deel 1. De special effects zijn werkelijk weer zo prachtig
op het eind met al dat water echt zo geweldig mooi in beeld gebracht
En dan alle kostuums en vooral de prachtige landschappen ik kon er maar geen genoeg van krijgen. De bomen vond ik ook erg leuk en Gollem was ook perfect. Erg mooi in elkaar gezet dat beestje en erg lief beestje toch wel kreeg helemaal medelijden met hem.
Op het eind begon ik echt helemaal te shaken zo mooi als het hele leger eraankomt en de gevechten wow wat was dat mooi.
En Gimli zorgt perfect voor de humor zelfs op spannende momenten.
op het eind als iedereen klaar staat om te vechten en hij kan niks zien haha echt dat was pas grappig zag er wel leuk uit.
Viggo Mortensen is trouwens ook wel een schatje is me nog nooit eerder opgevalleen eigenlijk. Ik denk dat ik dit deel toch het beste zal vinden. Ik vind het juist wel leuk om nog niet te weten hoe het af zal lopen ik denk dat ik aan het eind van deel 3 het erg jammer zal vinden dat het dan eindelijk afgelopen is. Klinkt raar maar ik wil het eigelijk nog niet weten ik wil de 2 delen eerst wat vaker zien en nog even in spanning blijven komt goed uit want rond december ben ik er vast wel aan toe
Muziek was trouwens ook erg mooi. Ik ga maar eens snel die 4dvd van FOTR aanschaffen want ook ik ben nu in de ban van de ring.
5 hele dikke vette sterren
Phoenix
Wat vinden jullie trouwes het mooiste stuk van de soundtrack? Mijn keuze gaat naar Forth Eorlingas. Ook bij het fragment in de film (dat die ruiters op het uruk-leger in rijden) kreeg ik kippenvel.
Phooze
Persoonlijk vind ik het lied van de eind credits (Gollum's song oid) het mooiste. Ik krijg gewoon kippenvel van die stem.... prachtig

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Epische klassieker 'The Lord of The Rings: The Two Towers' morgenavond op Paramount Network

The Shawshank Redemption

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessieexplosivegrotmagiekasteelpowerbegrafenisbraverysiegefortreïncarnatieoorloglegerverslavingvervolgmissionattackdraakstrijdwreedheidgeweldguide doodsplit personalitymarsh fantasy worldtovenaarreisringlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerycomplextrekkingevil spell good versus evilmiddle-earthmiddle-earthcreaturestreeswinged creatureshobbits