• 9.400.596 stemmen

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Avontuur / Fantasy | 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,8 (1.944.140)

Releasedatum: 19 december 2002

Plot The Lord of the Rings: The Two Towers

"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

avatar van appa

appa

nee joh, was maar een geintje. Ik heb de film ook 5 sterren gegeven. Ja, heb hem ook in de Pathe ArenA gezien afgelopen maandag. (heb hier overigens ook nog redelijk wat kaarten liggen voor aanstaande vrijdag, maar goed)
ik vond dat de film vlammend begon en dat Gollem echt geweldig was. Alleen als je de film een beetje vergelijkt met de spectaculaire en magnifieke strijd om Helmdiepte, dan valt de rest van de film een beetje in het niet.

ik ken de boeken ook niet zo, Peter Jackson heeft het volgens mij perfect gedaan. Het verhaal gaat voor mij dan ook iets te ver, pratende bomen? pfff....please! Krijgt zo een beetje een te groot Ewoks-gevoel. Maar voor de rest heb ik 3 uur naar een fantastische film gekeken waar bijna alles aan klopt om een geweldige avonturenfilm te maken....alleen toch jammer dat het verhaal echt duidelijk een tweede deel is in een serie van 3. Misschien spoiler ahead?
En jammer dat het tweede deel niet net zoals Star Wars eindigt met een dramatisch einde.

dus....:)

avatar van Goodfella

Goodfella

De 'Making Off' begint over 5 minuten op V8! (sorry dat ik 't nu zeg, maar ik lees las het net pas...)

avatar van Macmanus

Macmanus

Ja lekker laat he zak patat (ge*tje)

avatar van Macmanus

Macmanus

Zag er wel leuk uit, goed vermaak lijkt me.

Wel een beetje een lelijke Special effect als je die blonde op dat paard ziet springen

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Shit, alleen na de reclame gezien. Zag er goed uit idd, damn

avatar van Goodfella

Goodfella

Was dit nou DE heftige 'Legolas-spring-op-een-paard-scène'? Ik vond dat moment er behoorlijk heftig uitzien eigenlijk... Die beesten waar de Orcs op rijden (Wargs?) vond ik juist wat minder geanimeerd. Maar ik hou m'n mond wel en ga pas commentaar geven als ik de film ècht heb gezien. Zucht... nog 6 dagen

Jordy

heb de making of niet gezien, maar ik denk het

jammer dat je 'm dan gezien hebt was voor mij een mooie verrassing (je moet er ook weer niet te veel van verwachten van dat moment, 't is maar een klein momentje). De wargs waren idd "ok", ALLE overige effects zijn veeeeel mooier

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Die scene dat Legolas op het paard springt (over de kop) vond ik er wel goed uitzien hoor.

Nogmaals, jammer dat ik het eerste stuk van de making-of gemist heb.

avatar van jay73

jay73

Ja, vond ik ook. Ik heb hem net een paar keer teruggespoeld om te kijken hoe ze dat nou gedaan hebben. Ben er nog niet uit.

Smaakt goed die scene, ik verlang naar meer.

jester

Ik heb de making of ook gezien, twee dingen vielen me op: HOORNBURG?! (als in Helm's Deep), wie heeft dat bedacht?

En bij de laatste scene (het voorproefje miste ik de muziek erg. Dan merk je pas hoe onwerkelijk zo'n scene zonder goede muziek is.

avatar van Hobbes

Hobbes

Ik heb de making of ook gezien, twee dingen vielen me op: HOORNBURG?!

Max Schugart. Vertaler van Lord of the Rings. Heeft ook meegeholpen aan het vertalen van de ondertiteling.

Het klinkt behoorlijk oubollig. maar het is dan ook zo'n 40 jaar geleden vertaald. Schugart heeft trouwens eenlange brievenwisseling gehad met Tolkien zelf over de vertalingen. Tolkien was eerst boos over alle vertalingen maar door de brievenwisseling en het uitleggen was die erg tevreden en was dan ook zeer gesteld op schugart.

In tegenstelling van de noorse vertaler, die er zo maar dingen bij verzon

leukste vertaling: de vader van Sam (in 't engels Gaffer Gamgee) heet in 't nederlands gabber gewissies. Hobbit met een kale kop, oorring en een trainingspak

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Treebeard = Boombast :S

In tegenstelling van de noorse vertaler, die er zo maar dingen bij verzon

Ik kan me vergissen, maar volgens mij wordt er in de vertaling van Schugart niet van Hoornburg gesproken, maar wordt gewoon Helm's Deep gebruikt. Vandaar mijn verbazing. Volgens mij was dit een move van de vertaler van V8.

avatar van Hobbes

Hobbes

ik weet bijna wel zeker van wel. In de vertaling van Shugart worden geen engelse termen gebruikt.

voor de zekerheid zal ik vanavond m'n nederlandse uitgave d'r es bij pakken.

Jordy

In de bios werd het met "helmsdiepte" vertaald

jester

Dat lijkt mij ook een logischer vertaling dan Hoornburg. Ik zal vanavond ook eens kijken.

avatar van jay73

jay73

Helm's Deep en The Hornburg (wel degelijk ook Engels! zie ook de TTT-Soundtrack, track 15) verwijzen niet naar een en hetzelfde. Helm's Deep is de locatie, de weidse open plaats tussen de bergwanden. The Hornburg duidt op de naam van de vesting. En als ondertitelaars die namen door elkaar gaan halen, dan komen er misverstanden in de wereld.

jester

Ook weer opgelost. Het valt ook niet mee om vertaler te zijn bij V8 .

avatar van Wouter

Ik heb deze film van kazaa gedownload en ik heb hem al een keer in amerika gezien.

Meteen alle stemmen wissen en nooi meer laten stemmen, zeg ik.

avatar van Phoenix

Phoenix

Nog maar vijf daagjes. _0_

Jordy

I saw the Two Towers movie, who wants to touch me?? I SAID WHO WANTS TO TOUCH ME!!!

trouwens, op darkhorizons info over de TTT dvd: What extra stuff can we expect on the "Two Towers" DVD? "There's some great scenes - good stuff with Merry and Pippin and Treebeard. A couple of good Gollum scenes actually that we're going to put on the DVD that we didn't end up using in the film. There'll probably be about the same amount of footage roughly as there was for the Fellowship - about 30 - 35 minutes worth of footage. ... interessant! eerst nog maar 's 2 of 3 keer in de bios kijken

Ik hoor hier en daar dat de film als te lang wordt ervaren. Niet voor die-hard fans als Jordy natuurlijk.

Jordy

je moet niet zo veel RTL-boulevard kijken kapp

er is geen serieuze recensie te vinden die de film te lang noemt... maar die "bekende nederlanders" kunnen er weer niet tegen als ze maar liefst drie uur hun aandacht bij 1 ding moeten houden...

Haha, ik ben zo te horen niet de enige...

Jordy

ik schat dat hier wel een bericht of 300 gaan komen voor de film ook maar draait

hehe er zijn nu zo'n 340 reacties dus ik zat in de buurt

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Als ik t zo hoorde in RTL boulevard had geen een van die BN'ers de 1e film gezien, dus zo raar is t niet dat ze m te lang vonden. En t viel me tegen van Albert Verlinde dat hij zei dat het niet origineel was dat de bomen leefden, want dat had hij ook al in Harry Potter gezien. Ik kan me vergissen maar volges mij is LotR een paar heel erg veel jaartjes eerder geschreven dan Harry Potter.

avatar van pjotr

pjotr

Voorpret-verhogend!!

Een hele coole trailer/commercial vind je HIER!!

O.a. de enten,een glimp van Gollum,Helm's Deep en een Nazgûl op de rug van zo'n draak (ben effe de naam ervan kwijt)

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

In een interview met CBBC Newsround heeft regisseur Peter Jackson laten weten dat in zijn ogen de derde Lord Of The Rings-film de beste gaat worden. Hij is volgens het interview nu druk bezig met het monteren van Return Of The King. 'We hebben nu een heel ruwe eerste versie. Vorige week ben ik begonnen met de laatste montage, dat zal ongeveer drie maanden in beslag gaan nemen. Dan moeten alle visuele effecten worden toegevoegd, de muziek worden gecomponeerd en nog enkele andere dingen, dus we hebben een druk jaar voor de boeg.' In het interview liet Jackson verder nog weten dat Rings-fans op de dvd van Two Towers wederom zo'n 30 minuten aan extra scènes kunnen verwachten.

avatar van Jos2

Jos2

Natuurlijk zegt-ie dat....

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Verlinde heeft nog nooit iets anders gelezen dan de teksten op zijn Teleprompter. Kan iemand die man niet van de zender halen? Een mening ergens over geven is niet erg, maar dan wel gefundeerd graag. En inzake LOTR lijkt het me toch wel verstandig dat je je in het boek verdiept voordat je een mening de wereld inslingert.

Niet dat voor mij de mening van Verlinde bepalend is op het gebied van film. Ik hecht meer waarde aan de onafhankelijke "gifmenger" Jacques Goderie.