menu

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

mijn stem
4,16 (9109)
9109 stemmen

Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Avontuur / Fantasy
179 minuten / 223 minuten (extended edition)

geregisseerd door Peter Jackson
met Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

  • Vanaf 15 oktober in de bioscoop (re-release)
  • nummer 19 in de top 250

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=cvCktPUwkW0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van horizons
5,0
the new guy schreef:
Deze was gisteren toch op tv?

Ja.

avatar van stinissen
4,5
stinissen (crew)
the new guy schreef:
Deze was gisteren toch op tv?


Moet nu toch goed zijn.


avatar van ambrosini
4,5
Super film

avatar van rcuppen79
4,0
In mijn ogen het minst interessante deel uit de Lord of the Rings trilogie. Regisseur Jackson kiest hier helaas voor de grootse actiescènes, waardoor het verhaal van Sam & Frodo helaas een beetje naar de achtergrond verdwijnt.

Het tempo is een stuk trager dan bij Fellowship of the Ring en met name de verhaallijn van Sam & Pippin en de pratende bomen is slaapverwekkend. Daartegenover staat dat deze film het personage Gollum introduceert (in deel 1 was hij slechts luttele secondes zichtbaar). Dit zonderlinge figuur is niet alleen op het gebied van trucages baanbrekend, maar het is zonder enige twijfel het leukste personage uit de reeks en wordt hier magistraal weergegeven door Andy Serkis.

Al met al blijft The Two Towers een fantasyfilm van hoog niveau, maar kan ze niet tippen aan de overige twee delen van The Lord of the Rings.

4,5
Inderdaad minder dan het eerste deel, maar ook het moeilijkste stuk uit het boek om te verfilmen. Geef toch 5.0, 4,5 4,5 voor de gehele trilogie omdat dit heel wat teweeg heeft gebracht in de filmwereld.

justforuse
Samen met die andere twee delen een vervelend lang epos dat maar duurt en duurt en steeds in herhaling valt en volledig leunt op de computereffecten. Saaie karikaturale hoofdrolspelers, slaapverwekkende 'grootse' gevechten en een overdaad aan eindes maken het tot een eens-maar-nooit-weer belevenis.

avatar van filmfan0511
5,0
the lord of the rings: the two towers

Na the fellowship of the ring kom je automatisch terecht bij dit overweldigende tweede deel uit de beste trilogie ooit gemaakt. Bij elke kijkbeurt begin ik dit tweede deel steeds meer te waarderen. Hoewel ik dit vroeger de 'minste' van de drie vond, of beter gezegd de minst geniale, vind ik deze nu overtuigend beter dan zijn voorganger en kan ik denk ik wel zeggen dat the two towers mijn favoriet is uit de trilogie. Maar misschien steekt the return of the king daar nog een stokje voor.

The two towers is het middenstuk en dat wil dus zeggen dat het tempo er vanaf het begin al goed inzit. Gelukkig wordt er niets overhaast en neemt Jackson voor alle scènes goed zijn tijd, zeker in de extended edition die de biosversie doet ondersneeuwen. In tegenstelling tot the fellowship of the ring volgen we hier meerdere verhaallijnen. De verhaallijn van Aragorn was veruit de beste en komt ook het meeste voor. In deze verhaallijn worden enkele nieuwe personages geïntroduceerd die allemaal erg leuk zijn. De ontwikkelingen in Rohan zijn allemaal erg interessant en al helemaal als je weet dat er toegewerkt gaat worden naar the battle of Helmsdeep. Dat blijft met afstand mijn favoriete veldslag uit de saga. De donkere omgeving, de regen, de dreiging die bijna voelbaar is, het enorme leger Uruk-hais en uiteindelijk de redding door Gandalf en de RohirrimNee, beter heb ik nog niet gezien en hiermee vergeleken verbleekt die veldslag uit de derde hobbit helemaal. Dan heb je nog de verhaallijn van Frodo, die ook geweldig is en dat komt voornamelijk door Gollem. Zonder hem zou de reis van de twee hobbits nooit zo interessant geweest zijn. Zijn tweestrijd vond ik prachtig in beeld gebracht. En dan heb je nog Merry en Pippin. Hun verhaallijn begint pas echt te leven in het laatste halfuur, maar levert dan wel ook meteen een van de beste scenes uit de serie op.

Visueel is dit absoluut top. De landschapsbeelden van die prachtige, ongerepte natuur zijn echt een enorme meerwaarde en mis je gewoon echt in de hobbit-delen. Maar de CGI-wezens vond ik ook erg goed. De aanwinst van dit tweede deel is zonder twijfel Gollem. Baanbrekend op het gebied van CGI en motion-capture destijds en ook nu nog steeds geloofwaardig. De veldslag op het einde was natuurlijk ook een pareltje. Qua acteerprestaties valt niks nieuws te melden. Iedereen doet het geweldig, ook de nieuwkomers. De muziek is memorabel, het Rohan-thema is veruit het beste muziekthema uit de serie. Howard Shore heeft hiermee prachtig werk geleverd. Wat ik ook geweldig vind aan dit tweede deel is de duistere sfeer: heel Middle-Earth lijkt hier verloren en de slechte zijde is aan de winnende kant. Veruit de duisterste uit de serie.

The two towers is een geweldige film, de beste die ik ooit heb gezien, al scheelt het natuurlijk niet heel veel met de andere 2 lotr-delen.

Een dikverdiende 5*

avatar van Ajax&Litmanen1
5,0
Ook The Two Towers in bluray extended edition een herziening gedaan, net als enkele dagen terug The Fellowship of the Ring. Dit tweede deel blijft vermoedelijk mijn favoriet, al moet ik de afsluiter nog opnieuw kijken.

Het sterke van TTT is dat je op alle gebieden wel tevreden wordt gesteld. Er zit veel karakter uitdieping in (behalve bij Frodo en Sam die er inderdaad wat bekaaid vanaf komen in TTT), de film kent tal van hoogtepunten en de mix tussen verhaal en actie is erg goed gemixt. Het hele Rohan verhaal is geweldig en de grote strijd om Helms Deep is nog altijd ongeëvenaard. Nog altijd zit ik een kleine 3 kwartier bijna ademloos toe te kijken. Misschien dat het deel met Merry en Pip in dialoog met Treebeard wat te lang duurt, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt als uiteindelijk alles en iedereen zich in die indrukwekkende strijd mengt. Nog altijd krijg ik een dikke laag kippenvel als ik dat witte paard bovenaan de heuvel zie steigeren. Dat blijft zo knap aan deze trilogie, dat Peter Jackson constant de spanning op een geweldige wijze op weet te bouwen. De aanloop naar alle grote momenten zijn vaak minstens zo goed als wanneer het los gaat.

De liefde van Peter Jackson voor Middle-Earth spat ook van TTT af. Alles is zo goed als perfect en zorgt regelmatig voor een brok in mijn keel. En gelukkig komt Gimli regelmatig aan bod, zodat er nog genoeg te lachen valt.

Uiteraard blijven de 5* die stonden gewoon staan, maar dat wist ik vooraf al wel.


avatar van Beffrey28
5,0
justforuse schreef:
Samen met die andere twee delen een vervelend lang epos dat maar duurt en duurt en steeds in herhaling valt en volledig leunt op de computereffecten. Saaie karikaturale hoofdrolspelers, slaapverwekkende 'grootse' gevechten en een overdaad aan eindes maken het tot een eens-maar-nooit-weer belevenis.


Beetje kansloos om bij alle 3 de films precies hetzelfde commentaar te geven. Ik vraag me dan ook sterk af of je ze überhaupt wel alledrie gezien hebt?
Zoja, probeer de volgende keer wat meer moeite te doen dan 3 keer hetzelfde nietszeggende commentaartje te knippen en te plakken.

avatar van IH88
4,5
Ook The Two Towers (extended version) herzien. Iets minder dan fellowship maar nog steeds een geweldige kijkervaring. Het verhaal is tijdloos en vooral het Rohan gedeelte is geweldig. De slag om Helms Deep is ongeevenaard. De spanningsopbouw en de uiteindelijke veldslag vind ik zelfs beter uitgewerkt dan de gevechten in ROTK. Kippenvel van het begin tot het einde!

Met het Merry, Pip en Treebeard gedeelte heb ik niet zo'n probleem en het einde van deze verhaallijn is ook goed uitgewerkt. Ik heb de boeken gelezen en daarin was het pas langdradig .

Frodo en Sam komen wat minder aan bod maar Gollem/Smeagol maakt veel goed. In de Extended Version zit ook een leuke scene tussen Boromir, Faramir en hun vader. Brengt wat diepgang en duidelijkheid in de onderlinge relaties tussen die drie.

Op naar ROTK!

avatar van IH88
4,5
The Lord of the Rings: The Two Towers

The Two Towers is een geweldig vervolg op Fellowship. De introductie van Gollem/Smeagol, Rohan en al de fantastische nieuwe karakters, Gandalf the White, het schitterende Helms Deep en de ongeëvenaarde veldslag. Er is zoveel om van te genieten. Het wonderschone Nieuw Zeeland is weer het decor voor Middle Earth en Jackson weet er opnieuw geweldig gebruik van te maken. Middle Earth komt tot leven op een manier die waarschijnlijk nergens anders dan in Nieuw Zeeland had gekund. De beelden zijn prachtig en de sets (Rohan, Helms Deep) zijn indrukwekkend.

De film heeft veel spannende, actievolle, emotionele en humorvolle (Gimli!) momenten maar de slag om Helms Deep is natuurlijk de grote troef van The Two Towers. Het is dan ook een overweldigende veldslag waarbij je ogen en oren te kort komt. De spanningsopbouw en de uiteindelijke veldslag vind ik zelfs beter uitgewerkt dan de gevechten in Return of the King. Het is donker, het regent en het is allemaal lekker onheilspellend. Wanneer je Gandalf uiteindelijk bovenop de berg ziet staan, staat het kippenvel dik op je armen. Met het Merry, Pip en Treebeard gedeelte heb ik niet zo'n probleem en het einde van deze verhaallijn is ook goed uitgewerkt. Ik heb de boeken gelezen en daarin was het pas langdradig. Frodo en Sam komen wat minder aan bod maar Gollum/Smeagol maakt veel goed. Andy Serkis doet het geweldig en weet van Gollum een schitterend personage te maken 'that you love to hate'.

Aragorn, Legolas, Gimli, Frodo, Sam, Gandalf, Gollum, Merry, Pip, Elrond, Galadriel, Faramir, Theoden etc. Allemaal fantasievolle, kleurrijke en sterke personages. Een dikke pluim voor Jackson en de acteurs dat ook dit tweede deel naast alle actie ruimte laat om personages te creëren waarmee je kunt meeleven, lachen, huilen en waaraan je soms ook kan ergeren.

avatar van centurion81
4,0
Na vorige week deel 1 na 14 jaar te hebben herzien heb ik gisteren deel 2 gezien. Wat me opviel is dat dit deel een stuk sneller en volwassener is dan deel 1. Ik vond de film daardoor een stuk interessanter. Wat echt geniaal blijft is Gollem natuurlijk =)

(verwijderd)
Beste deel van de trilogie. Qua tempo, spanning en acteurs. Beter kan het niet. Die veldslag bij Helmsdiep, ik kan me niet herinneren ooit zo geboeid in de bios te hebben gezeten. Toegegeven, dat deel met die bomen is misschien een minpuntje, maar slecht een klein minpuntje. Een Kerst zonder 1 van de LOTR-films is eigenlijk ondenkbaar.

3,5
Ik vond toch wel wat saaie stukken...vooral met Frodo en Sam.

avatar van narva77
5,0
narva77 (crew)
Ik weet het niet zeker, maar volgens mij zond NET5 afgelopen woensdag de Extended versie uit in plaats van de bioscoopversie...? Kwamen stukken in voor die ik me vaag herinner van de extended versie. Hulde daarvoor!

avatar van Film Pegasus
1,0
Film Pegasus (moderator)
Dat deze reeks me niet echt ligt is ook bij herziening gebleken. Net als bij deel 1 wou ik zien of mijn lage oordeel van toe geen kwestie van slechte kijkbeurt was of tegenreactie op de hype rond de trilogie. Deel 1 beviel me ook bij herziening niet en ook dit tweede deel heeft me niet opnieuw kunnen overtuigen. Een film waar weinig in zit en dat wordt dan opnieuw meer dan 3 uur lang getoond. Weinig fantasie. De orks hadden wel eens gezien, de andere figuren zijn ook weer terug en enkel die bomen zijn nieuw. Verder veel aandacht voor de mensen met vooral gewelddadige scènes. Avontuur en fantasy moeten plaats maken voor slagvelden en zwaardgevechten. Het gaat allemaal traag. En op zich is daar niets mis mee, maar voor dit genre hoop ik toch op wat sprankels.

En ik zal tot een minderheid horen vrees ik, maar die Gollum is gewoon irritant. De Jar Jar Binks van de Middle-Earth. Ik blijf het jammer vinden dat Peter Jackson per se dit bekende verhaal in 3 veel te lange films heeft gegoten, ipv er één boeiende dynamische film van te maken.

avatar van sowhat
5,0
De minste van de 3 Lotr-films maar nog steeds erg goed.
Na 5 herzieningen ben ik de stukken met Frodo een beetje beu gezien, maar the battle of helmsdeep blijft prachtig.

avatar van woeler82
5,0
Dit deel is ook spannend en heeft echt mooie scenes die ik geweldig vindt , zoals die sprekende bomen.
Je moet maar op het idee komen, in de boeken zal dat wel uitgebreid aan de orde komen, maar
ik vind die boeken erg dik.
Het 3 de deel is echter de afsluiting van de trilogie, heel veel geweld en massa gevechten.

avatar van DirkjeA
4,0
Geweldige film, super cool

avatar van PSV.
beter dan deel 1 , morgen de laatste deel kijken.

avatar van Kondoro0614
4,0
The Lord of the Rings: The Two Towers

Ik heb eindelijk dit tweede deel van de trilogy af weten te maken en ik moet zeggen, ik heb me uitstekend weten te vermaken. Hoewel ik over het eerste deel niet echt te spreken was, weinig gebeuren en erg veel informatie is dit deel juist het tegenovergestelde.

Je kunt merken dat Peter Jackson meer pit in de film wil laten komen, het eerste deel koos hij er meer voor om je informatie te verschaffen. Grove introducties van de hoofdpersonen (smeagol viel daar niet onder, je maakt wel kennis met hem), veel informatie over de ring en dan vooral zijn krachten en het doel van de ring. De legers, groepen mensen als de elfen, hobbits, orks en dwergen (zijn nog wel meer) waardoor je weet wat iedereen doet en ook waarvoor ze staan.

Het is zeker niet de eerste film (voornamelijk ook deel 1) dat Peter Jackson het mooie natuur van Nieuw-Zeeland eens onder de loep neemt. Vooral het eerste uurtje word je veel meegenomen naar shots die vooral de natuur tot zich nemen, denkend aan de achtervolging van aragon ( en de rest ) en de orks, om de twee hobbits weer terug te krijgen waar Jackson vooral hoge shots nam. Je zag dan de drie rennen over de gebergte die hij hoog in lucht schoot, de achtergrond was daardoor mooi zichtbaar (omgeving vooral) dat je meer met een wow-gevoel naar de omgeving zat te kijken dan dat je de drie mannen volgde.

Ook in The Lord of the Rings: The Two Towers zijn er veel verhoudingen met elkaar. Zo word in dit tweede deel wel een overspel aan actie gemaakt, waar ze in het eerste deel vooral de opbouw lieten zien (voorbereidingen) is in dit deel het gevolg. Vooral het grote gevecht met Helms Deep laat dat goed zien. Hier in deze film word gekozen om de tegenstanders (moror etc.) meer in beeld te brengen. We volgen de twee hobbits Frodo en zijn vriend niet meer zo veel, die waren dan wel bezig in het woud, we volgden meer Aragon met Legolas en Gimli en hun gevechten tegen de orks dan dat we Sam met Frodo volgden en het verloop van de ring. Hierdoor werden de twee meer naar achteren geduwd en kwamen ze nauwelijks in de schijnwerpers te staan.

Wel volgende we dit keer Smeagol meer. Of je nou kunt zeggen dat je veel wijzer werd dan deel 1 over dit figuur kun je niet totaal bevestigen, Smeagol is en blijft een karakter wat een beetje weggedrukt naar achteren is. In deze film had Smeagol weer last van zijn Mind-twist, wat door de ring is gecreëerd. Hij leid de jongens door de bossen heen, hij zorgt er voor dat zijn kwade gedachten weg gaan maar, die komen aan het einde weer terug, met een open eind notabene.

En in deze film kwam de personage Treebeard ook in voor, ik denk dat het een van mijn lieveling karakters is. Zware stem, gave looks en mooi in beeld geplaatst door Peter dat je ook niet aan deze wezens kan ergen. De heersen van het woud vond ik een leuke creatie, buiten de orks ‘generalen’ om.

Ik vond het verhaal in The Lord of the Rings: The Two Towers leuk bedacht en uitgewerkt. We volgen het zelfde groepje weer. Pippin en (ben de naam van de ander vergeten) .. worden ontvoerd door de orks. Na een groot gevecht worden deze twee meegenomen. Wanneer hun gevlucht zijn komen hun aan bij de Treebeard die hun vervolgens mee neemt door de film heen in het woud. Er word weinig aandacht aan besteed alleen dat we weten dat Treebeard zich nu ook mengden in de oorlog. Frodo en Sam zijn ondertussen nog steeds onderweg om de ring te vernietigen in de vulkaan bij Mordor. Smeagol brengt ze soms in gevaar maar, ze komen er wel. Mocht smeagol ze niet verraden in de volgende film. De twee jongens kwamen trouwens nog wel eventjes een beetje in gevaar. Toen er weer zo’n zwarte ruiter naar hun opzoek was, dit keer per draak (?). Dit was niet echt een spektakel waardoor de film niet echt bijzonder werd.

Het verhaal draait meer om het gevecht in Helms Deep, waar Aragon, Legolas en Gimli zich bevinden om een bepaalde koning te beschermen. Tijdens het grote gevecht in Helms Deep (voorafgaand eigenlijk) zien we dat de Elfen zich weer mengen tussen de mensen, ze trekken weer samen te strijden. Ik vond dat wel erg gaaf want de Elfen zijn voor mij de gaafste elites in deze film, gaaf wapen, cool gekleed en mooie gevechten.


Hoewel het grote gevecht bijna een uur duurde, meetellend het aankomend marcheren, het gevecht en het eind vond ik het niet langdradig. Er word wel zoveel vreugd (dankzij de acteurs merendeels) in gestoken, de shots zagen er goed uit en de film knalde lekker door dat ik me bijna niet kon vervelen. Ik denk dat dit voor velen een misstap is, zo’n groot gevecht. Mij boeide het niet zoveel ik vond de film fijn weg kijken. En ik vond de verhouding drama – actie – verhaal leuk, al werd het verhaal niet echt doorgetrokken maar eerder voorbereid en uitgewerkt voor het einde. Ik kan niet zeggen dat ik deze film BETER vond dan deel 1 maar, slechter ook zeker niet. Denk dat ik ze beiden een gelijke cijfer geef.

4.0*

avatar van martijn011
5,0
Dit tweede deel maakt al jaren deel uit van mijn persoonlijke top tien en na de zoveelste herziening wordt weer eens bevestigd dat dit meer dan terecht is.
Deze film staat me altijd bij als de film met de slag rond Helms Deep, wat mij betreft de beste veldslag van de hele trilogie. Het moment dat het enorme Urukhai-leger voor de poorten staat is erg indrukwekkend en het blijft, ook na vele kijkbeurten, enorm spannend. Dat alles met bombastische muziek eronder en een immense hoosbui, Jackson creëert hiermee dé perfecte sfeer voor een slag als deze.

Dit deel is ook het deel waarin Gollem een grote rol krijgt toebedeeld. Als gids van Sam en Frodo zorgt hij voor een dreigende, maar ook een komische noot. Worstelend met z'n persoonlijkheid, die nogal gespleten is, is hij wat mij betreft een welkome aanvulling op het verhaal.
Gimli de dwerg is altijd al een van mijn favoriete karakters geweest, vooral door het komische aspect wat hij toevoegt. Een aantal geweldige oneliners komen er in deze film uit zijn mond.

Verder heb ik het allemaal al heel vaak gezien, maar net zoals bij de andere delen verveelt het werkelijk geen seconde. Deze trilogie benadert zo dicht de absolute perfectie dat ik Jackson enorm bewonder om dit project. Alles is tot in de puntjes verzorgd, ook het camerawerk en het regisseren van de veldslagen. Alles ziet er geweldig sterk uit.
Uiteraard blijven de vijf dikke sterren staan.

avatar van Roger Thornhill
5,0
"..or would you like me to find you a box ?"
[stilte]
"Heh heh heh!"

5,0
geweldig vervolg.ik ben echt fan.wil echt de extended editions hebben.heb de gewone trilogie helaas.

5,0
Geweldige film

avatar van Brave-Neo
5,0
Supernatural schreef:
geweldig vervolg.ik ben echt fan.wil echt de extended editions hebben.heb de gewone trilogie helaas.


Die zijn op marktplaats beschikbaar en voor een mooi bedrag. Ze zijn zeker de moeite waard en ik heb ze dan ook zelf thuis staan.
Per film ook nog eens 2 discs met extra´s voor de liefhebbers.

5,0
Brave-Neo schreef:
(quote)


Die zijn op marktplaats beschikbaar en voor een mooi bedrag. Ze zijn zeker de moeite waard en ik heb ze dan ook zelf thuis staan.
Per film ook nog eens 2 discs met extra´s voor de liefhebbers.


bedankt voor de tip. maar ik heb ze inmiddels al .ook nog op bluray samen met de hobbit.en met ook heel veel extra's.ja super leuk.

avatar van mjk87
4,0
Eigenlijk is dit een heel vreemde film, zo als middenstuk van een trilogie. Je begint middenin het verhaal, er worden verschillende verhalen gevolgd en eigenlijk is alles opmaat tot het laatste deel. En toch weet Jackson je het gevoel te geven naar een volwaardige film en volledig verhaal te kijken. En dat is knap. Sowieso is het een goede keus om de verhalen meer te vervlechten en niet als Tolkien de verhalen volledig los te koppelen. Als geheel wordt het wat dynamischer en vallen de mindere delen (vind ik) rond Frodo en de soms vervelende Sam (in deze film dan) minder zwaar. Maar Jackson zorgt ook ervoor dat de film echt een climax kent en kapt de film eerder af dan het boek. Zo voelt dit toch aan als een echte film.

De film doet ook veel goed. Na het vermakelijke maar vluchtige Fellowship, de road movie van de drie, komt de film nu tot rust en wordt de wereld meer getoond, en dan vooral de wereld van de mensen. We leren nieuwe landen, nieuwe gebruiken en ook een wereld waar ik me meer mee kan vereenzelvigen. De personages zijn ook vrijwel allemaal op een zekere manier markant en worden geweldig gespeeld. Vooral de vriendschap tussen Gimli en Legolas is mooi, en Orlando Bloom blijft en matig acteur maar is geweldig gecast. Persoonlijk favoriet is Otto als de jonkvrouw Éowyn,

Daarnaast kan Jackson wel actie regisseren. Altijd met overzicht en ook met energie. En de soms wat matige cgi (dat begint nu wel op te vallen) wordt door flair en door de regen (al is dat laatste uit Tolkiens boek) vakkundig weggewerkt dat het niet zo snel opvalt. De pacing is ook opvallend goed. Ruim 200 minuten, maar geen moment voel je die. De film kent wel één van de mooiste momenten uit de hele serie, als de grote slag gaat starten, de regen begint en de muziek wordt ingezet en je met dat geluid de marcherende legers ziet.

Het is uiteindelijk geen perfecte film. De hele plot rond Frodo en Sam vind ik gewoonweg een pak minder interessant. Ik ben meer van de grootse verhalen dan het klein persoonlijk leed. Maar sowieso sec die twee (en vriend Gollum) zijn te weinig om het boeiend te houden, de vele andere personen in de andere verhalen maken die andere verhalen leuker om te zien en mee te leven. En Sam vind ik in deze film ook vaak gewoon irritant. Pas als ze de mensen ontmoeten wordt hun verhaal weer leuker. Maar als geheel wel een heerlijke film. Verhoogd naar 4,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:49 uur

geplaatst: vandaag om 10:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.