• 9.380.615 stemmen

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Avontuur / Fantasy | 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,8 (1.936.323)

Releasedatum: 19 december 2002

Plot The Lord of the Rings: The Two Towers

"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik weet het, dat neem ik allemaal terug. Gelukkig staat ie in de top Jackson is ineens een held en ik kijk nu al helemaal uit naar The Lovely Bones, die volgens Jackson zelf nóg moeilijker was om te maken dan de LOTR triologie.

Don MN

Ik heb ook gisteren opnieuw deel 2 gezien en zaterdag deel 1, maar dan de uitgebreide versies, want die heb ik vorige week eindelijk na vier jaar dan toch gekocht. Alleen de box was al 43 euro waard en wat op de dvd's staat onbetaalbaar, ik had nooit verwacht een nog betere versie van de film te zien, maar bij 1 en 2 is dat zeker het geval wat een sublieme schepping wat die wonderlijke wereld. Morgen de afsluiter bekijken, die bijna een uur langer is.

Qua denkwijze zitten we zeker op één lijn bij LotR, je beschreef het al perfect, de afwisseling tussen spanning en humor, overdreven maar wel prachtige heroïek, die af en toe wel eens traantjes weet los te maken, maar toch ook erg veel diepgang. Vooral in die extended versions, na 5 jaar verveelt het nog steeds niet, integendeel die extra scènes, dat klein beetje meer Middle-Earth, zat ik eigenlijk de hele tijd op te wachten.

avatar van The Oceanic Six

Leland Palmer schreef:

Deel 1 drie sterren, deel twee en drie nog lager

Dat is wel heel erg. Zelfs fantasy haters hadden hoger gegevens denk ik

Maar goed, gelukkig heb je het licht gezien. Deel 1 is erg goed, deel 2 is grandioos en deel 3 is ultiem. Ik heb ze ook al een paar niet meer gezien. Wordt eigenlijk wel tijd voor een herkijkbeurt.

avatar van lagaiske

lagaiske

Beter dan deel 1 en deel 1 vond ik al zo geweldig!!!

avatar van Vermeer

Vermeer

amaz0ne schreef:

Onzin!!!

Een super onverslaagbaar leger.

En oplaatste de redding van de oude grijze man.

Zo kan ik ook een film script maken

Zo ontzettend laag dit. Kan me niet voorstellen dat iemand op de hele wereld een 0,5 geeft aan deze film. Wat een onzin. Gelukkig doet die ene stem weinig op het gemiddelde, maar echt.. zucht.

avatar van amaz0ne

amaz0ne

Vermeer schreef:

Ik ben niet de enige die zegt dat deze film een dikke nul is.

avatar van chevy93

chevy93

Elke film is nep.. ga nou niet beoordelen op het 'realismegehalte' ...

Noem eens een film die wel 100% realistisch is.. precies, dat is onmogelijk

doodah

Er zijn er waarschijnlijk wel.

Maar men gaat juist film kijken om eens iets anders te zien dan het dagdagelijkse.

chevy93 schreef:

Elke film is nep.. ga nou niet beoordelen op het 'realismegehalte' ...

Noem eens een film die wel 100% realistisch is.. precies, dat is onmogelijk

Je moet Heat eens kijken.

LotR op het realisme beoordelen, haha, misschien het meest zinloze dat ik ooit heb gehoord, dan kun je er beter niet aan beginnen.

avatar van aerams

aerams

Beter dan deel 1 en 3 die ook schitterend zijn.

avatar van skipy05

skipy05

Ik vond hem toch iets beter dan de eerste. Het verhaal rond Frodo vond ik minder interessant dan de gevechten met Aragorn. Vervolg is goed.

avatar van Minotaures

Minotaures

Het verhaal rond Frodo vond ik minder interessant dan de gevechten met Aragorn.

Ik denk toch dat de meeste actieliefhebbers het met jou eens zullen zijn, meer Aragorn, minder Frodo!

Maargoed, beiden rollen konden me evenveel boeien, aangezien Frodo een haast onmogelijke taak rondom zijn hals te verbijten heeft, zowel als Aragorn.

skipy05 schreef:

Dat vond ik ook wel. Niet dat Frodo en Sam slecht waren, maar bij de verhaallijn van Aragorn en companen gebeurde er wel wat meer.

amaz0ne schreef:
Ik vind de film zo irritant waarom zou ik de boek lezen.
Is wel ontzettend goed voor je taalontwikkeling: 'de' boek?? Bovendien, hoe wil je anders een filmscript hiervoor maken? Ik neem aan dat je dan eerst het bronmateriaal goed moet kennen.

Anyway, er bestaat een deleted scene waarin Faramir een visioen heeft van Frodo die langzaam in eenzelfde schepsel als Gollum verandert. Staat die ook op de Appendices van the Special Extended DVD Edition?Of is die op het web te vinden?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Flipman schreef:
Ik heb em wel gezien. HIj staat inderdaad bij de extra's. Maar waar hij precies staat weet ik niet. Het kwam ter sprake bij één vrije lange extra's.

Flipman

Hartelijk dank, Wyatt ! Ik kan me ook vaag herinneren dat ik 'm al 's heb gezien, maar dan weet ik zo ook niet meer waar ie staat.Waarschijnlijk Camera's in Middle-earth, of zo. In ieder geval ga ik op een persoonlijke queeste om deze scène te vinden, dankjewel !

avatar van Minotaures

Minotaures

Lol!

Die moet ik ook zien! Ik zie het al voor me... Frollum...

avatar van serpico

serpico

Flipman schreef:

Volgens mij hebben ze het slechts ergens over de opnamen ervan, en waarom die scène geschrapt is. Als losse scène zit hij er in ieder geval niet bij. Het gaat ook maar om een heel kort moment.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Klopt. Ze hadden het over het opnemen ervan, en waarom hij geschrapt is. En toen lieten ze hem zien. Duurt vrij kort, maar hij is wel te zien.

avatar van tijn79

tijn79

Geweldige films!

Ik heb geen favo van de 3, want ik zie het gewoon als 1 film, zoals het hoort

serpico schreef:

Ja, dat klopt wel met mijn herinnering. Volgens mij zie je 't voor een moment achter de schermen en misschien ook voor een kort moment zoals je het in de film zou zien. Maar ik vind het wel, nogmaals bedankt !

avatar van Niveath

Niveath

Vorige week voor het eerst de extended cut gezien van deze film. Aangezien ik wel de lange versies van het eerste en het laatste deel had gezien viel er deze keer veel op zijn plaats, omdat sommige verhaallijnen nu logischer leken (vooral die van Aragorn en Arwen).

Wederom genoten van de film en ik zal hem zeker nog vaker opzetten.

Flipman

Ik heb enkele mensen horen zeggen dat ze de bioscoopversie van deze film maar niks vonden, maar de verlengde versie juist wel prachtig ervoeren. Ik vind wel dat de langere edities beter zijn dan degenen die verschenen op het witte doek, maar ik ben in de bioscoop toch echt van elk deel behoorlijk onder de indruk geweest, hoor.

avatar van NightWolf

NightWolf

Hier ook weer eens begonnen met het herzien van de trilogie. Hoe vaak je hem ook bekijkt, hij verveelt nooit of te nimmer. De visuele pracht, de sterk in beeld gebrachte veldslagen, de droge humor, het afwisselen van emotionele momenten met keiharde actie, ... gewoonweg subliem. In het fantasie-genre zal LoTR, voor mij, nooit overklast kunnen worden.

En The Two Towers blijft voor mij toch nog altijd het beste deel van de 3.

NightWolf schreef:

En The Two Towers blijft voor mij toch nog altijd het beste deel van de 3.

Ah, Kijk! Dat zocht ik! Vertel ons alsjeblieft -hoeft niet heel uitgebreid- waaróm je dit deel boven de andere twee prefereert, Nightwolf . Ben ik heel benieuwd naar.

doodah

Ik vond deel 2 ook net ietsjes beter dan de twee andere delen.

Maar om uit te leggen waarom, dat is niet makkelijk. 'k zal er eens over nadenken en hier ook posten.

avatar van chevy93

chevy93

Ik vind dit deel ook het beste, maar weet niet meer waarom, omdat het zo lang geleden is, haha

doodah schreef:

Ik vond deel 2 ook net ietsjes beter dan de twee andere delen.

Graag ! Mijn broertje heeft het boek nu uit, dus binnenkort kijken we deze film en dan zal ik ook mijn uitgebreide mening geven.

doodah

Waarom ik "the Two Towers" net een tikkeltje beter vind dan de andere twee delen.

In het derde deel van deze schitterende trilogie; the Return of the King, vond ik dat men net iets te veel aandacht besteedde aan de verhaallijn van Frodo en Sam, die ik iets minder boeiend vond dan de andere.

In het eerste deel, the Fellowship of the Ring, miste ik dan weer een beetje een groot gevecht.

Dit deel daarentegen heeft van vanalles wat, maar nergens te veel of te weinig van.
We hebben de achtervolging van Legolas, Gimli en Aragorn op de orks die Merry en Pippin hebben gevangengenomen. Deze verhaallijn vind ik echt schitterend om te volgen.
Verder in het verhaal komt dan nog de slag om Helmsdiep die ik prachtig uitgewerkt vind en een beetje beter vind dan de slag om Gondor. Zeker dat kippenvel moment, waarop de elfen toch nog komen om zij aan zij met de mensen te vechten, is prachtig. Vooral het moment waarop ze allemaal tezamen een kwartslag draaien is me altijd bijgebleven.

Er zijn waarschijnlijk nog wel een aantal andere kleinigheden die ervoor zorgen dat ik deze net dat tikkeltje meer vind hebben.

Ik heb het in de tekst hierboven al vaak gezegd dat het maar om een klein verschil gaat. Ik vind alle 3 de delen gewoonweg schitterend, maar deze net een piepklein beetje beter.

Don MN

Ik heb eigenlijk na het zien van de marathon in 2003 met mezelf afsproken nooit écht een beste van de drie te kiezen, omdat ik vind dat je het als 1 verhaal zien moet. Al is 1 altijd speciaal geweest omdat ik die drie maanden voor het derde deel in de bios kwam, had gezien op VHS. En ik nog nooit zoveel naar een vervolg verlangde, ik wilde echt zo graag weten hoe het afliep. Sinds LotR ging ik ook meer films kijken, het wekte al steeds meer interesse rond 2003 en LotR hakte de knoop door denk ik.

Gelukkig was er een marathon in de bios, als ik dat stukje van jou lees heb ik zin er alweer een te houden.