• 9.407.071 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (2.008.492)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Als je hem 4 jaar geleden hebt gezien en je er nog weinig van herrinert, waarom stem je dan?

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

sinterklaas schreef:
Had hem op mijn 11de gezien en echt erg veel kan ik me er niet meer van herinneren. Weldat die Freeman en Brad Pitt de moordenaar gijzelen en verderop de postbus zien aan komen rijden die een paketje aan Pitt geeft en daar zit het hooft van zijn vrouw in of die enorme dikke vent die dood is aan HEBZUCHT(Behoord tot de 7sins)

3,5

Als je hem opnieuw aandachtig zou kijken, dan zou je hem veel hoger waarderen. Een van mijn beste films die ik ooit gezien heb. Het verhaal en belangrijker de ontknoping. De spanning, de dialogen, de acteurs en hun rollen, de (maatschappijkritische) boodschappen in de film vanuit twee kanten... Een meesterwerk noem ik het

avatar van sinterklaas

sinterklaas

feanaro surion schreef:

Omdat ik heb toen ook goed vond, dat herinner ik me wel.

avatar van Bert1

Bert1

Geen meesterwerk, goede film.

3 Sterren

avatar van Kisje

Kisje

Deze film is één v.d. beste films die ik ooit heb gezien! Spacey heeft samen met Freeman en Pitt een sterrenfilm geleverd! Als iets goed is, dan is het moeilijk te overtreffen, dit hoort wél bij deze film... Ook vind ik dat Paltrow een mooi stuk acteertalent heeft laten zien! Het einde was voor mij (en ik denk voor vélen) zeer onverwacht!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een film die je niet meer loslaat en altijd in je herinneringen blijft. Duistere sfeer met een meesterlijk opgebouwde spanning. Geen makkelijk wegkijkertje maar 1 waar je goed voor moet gaan zitten.

Die verschrikkelijke scene met die dikke man vergeet ik mijn leven niet meer. Niet verschrikkelijk in de trant van slecht, maar brrr wat een lugubere scene. Meesterlijk opgezet.

avatar van Film Pegasus

Ik heb deze film nog in de bioscoop gezien. De impact op zo'n groot scherm is een pak groter dan op een gewone tv... Het 'mooiste' aan de film is de spanning die opgedreven wordt, zonder dat er een effectieve moord in beeld komt. Daardoor wordt het geen echte horror of actie maar een rasechte thriller.

avatar van aimane

aimane

een dikke 5* een mooie film goede acteurs en goed verhaal

avatar van Chocolat

Chocolat

Ik heb vanavond deze film gekeken. Ik vond het een goede film, maar het einde was erg voorspelbaar. Af en toe was de film lastig te volgen. Zo wist ik niet meer wie er allemaal waren vermoord en waarom. 4*

avatar van illogical

illogical

Ben ik nu echt de enige die deze film niet helemaal geweldig vond? Ik zat er helemaal niet in en het boeide me om de een of andere reden niet.. Ik vond er niks engs of spannends aan .. De ontknoping was dan wel een pluspuntje..

avatar van Scratt

Scratt

Is het waar dat Pitt en Paltrow bijna getrouwd waren ??

Ze passen wel bij elkaar.. de liefde tussen Mills en Tracey was mooi geplaatst tussen al de sobere, duistere elementen in deze film..

avatar van Gang_Star

Gang_Star

illogical schreef:

Dan zal je vast de enige zijn ja

avatar van Gang_Star

Gang_Star

vond dit een spannende en verassende thriller die de volle 2 uur je aandacht kan grijpen

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Scratt schreef:

Is het waar dat Pitt en Paltrow bijna getrouwd waren ??

Ja, het is waar. Hij heeft aardig wat hollywoodvriendinnetjes gehad: Juliette Lewis, Gwynette Paltrow, Jenifer Aniston en nu dus Angelina Jolie.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Dennis Evahi schreef:

Ik ben heel erg benieuwd of hij de titel Se7en ook begrijpt....

waarom staat die 7 er tussen?

avatar van hendrik119

hendrik119

SCHITTEREND!!! deze film behoort echt in mijn lievelingscollectie. goed verhaal schitterend werk van Freeman. een hoogstandje

avatar van Gammala

Gammala

Se7en lijkt wel erg veel op Saw, eigenlijk andersom.

Goede sfeer en film.

Vooral dat laatste stukje is creapy, als Pitt erachter komt dat het hoofd van zijn vrouw in de doos ligt.

Wel erg vieze moorden, daar hou ik persoonlijk niet zo van...

Kon (en kan) er nog steeds van genieten.

avatar van Skrean

Skrean

Geweldig goed geschoten verhaal met gruwelijke moorden.Filmische hoogstandjes waarbij de dagen van de week in kaart worden gebracht met achtergrond new york. Morgan freeman en brad pitt zijn goed gecast.

avatar van Montorsi

Montorsi

Hele sterke film, maar haalt het wat mij betreft niet bij Fight Club van Fincher. Goed verhaal met als hoogtepunt het einde. Bleef de gehele film door boeien

avatar van euroburger

euroburger

heb hem helaas op DVD aangeschaft, dacht dat dat gezien de recensies wel verantwoord was. Helaas toch erg hoog irritatie gehalte door gestuntel van hoofdpersonen bij confrontaties met moordenaar.

Ook jammer is de altijd maar ongelijke strijd bij dit soort films die het mijns inziens juist minder spannend maken, een psycho die alles zo perfect voorbereid (net als in de saw films) zou alle 'passanten' met een druk op de knop kunnen omleggen, waarom dan nog dat gedoe en gepruts met onhandige vallen, als je toch al de namen en adressen van je vijanden in bezit hebt. Just shoot the stupid bastards...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

het plan van de moordenaar lukt hier toch gewoon...

avatar van greekboy

greekboy

Goeie film alleen de einde is wel zielig. 4.5*

avatar van felix89

felix89

euroburger schreef:

Wat voor onzin kraam je hier nu uit

en hoe durf je seven te vergelijken met saw

seven heeft stijl, goede acteurs en een fantastische leuke regisseur

avatar van Cwk

Cwk

euroburger heeft duidelijk niets van de film gesnapt.

Elke keer dat ik hem zie blijft hij even meesterlijk.

avatar van Nielskie

Nielskie

Euroburger: "Just shoot the stupid bastards"

You lost me man! Nee, we doen het even zoals de andere 90% Hollywoodmovies, we doen voor de verandering eens een keer een happy end. wat feanaro surion zegt: het plan van de moordenaar lukt gewoon. Superslecht eind van het verhaal. Mills in de bak en Doe had toch niets te verliezen. En zonde dat je de dvd gekocht hebt? Ik had Se7en al op video, omdat ik het al een superfilm vond toen ik 13 was. Over smaak valt niet te twisten, maar soms wel, NU! Met welke aankoop ben je wel blij dan, Costa, Volle Maan?

avatar van Deckard

Deckard

Sterk verhaal mooie visuele stijl, en david fincher durft het aan om de film geen happy end te geven. De beste film allertijden tot nu toe.

avatar van Gothepica

Gothepica

Niet echt super. Nogal vaag en het had veel beter gekund 2,5 ster

avatar van suzynatascha

suzynatascha

Deze film vind ik zeker een 4,5 waard, een 5 niet enkel omdat het geen film is die ik 100x opnieuw zou bekijken. Maar het plot, de cast, gewoonweg geweldig!

Brad Pitt en Gwyneth zijn geweldig maar Kevin Spacey is de top! Kijk maar naar The Usual Suspects!

avatar van swankel

swankel

heel veel mensen vinden die scene met die dikke kerel het gruwelijkst. ik niet

je hebt toch ook zo'n scene waarin je die man ziet die een jaar lang in leven is gehouden met drugs en is vastgebonden op zo'n bed en dat ie nog leeft

dat staat echt op m'n netvlies gebrand

avatar van Joe-K

Joe-K

Mijn favorieten film allertijden! Ik had deze film ongeveer 1 jaar geleden gezien op aanrader van mijn pa. Normaal keek ik niet dit soort (grote) films of met grote plotholes etc, ik ging altijd voor zeer eenvoudige films. het einde met die doos en het gesprek tussen Doe en Mills, gewoon helemaal geweldig! ook als Somerset de doos open maakt en dan in de verte Doe ziet praten met Mills, wat een hype volgens mij zat ik heel de film met open mond te kijken, dikke 5*. (En ik als nieuw lid, zet se7en mooi op nummer 1, waar hij hoort te staan)