Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: Seven
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow
8,6 (2.008.492)
Releasedatum: 9 november 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Se7en
"Seven deadly sins. Seven ways to die."
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Somerset
Detective Taylor at First Murder
Dead Man at 1st Crime Scene
Workman at Door of Somerset's Office
Maze
Deze film hoort zeker in het rijtje thuis van schitterende films,en verdient zijn plaats in de top 250 ook helemaal. Je ziet in het verhaal de band tussen Somerset en Mills versterken en dat vind ik goed uitgewerkt. Maar sommige van de moorden waren te afgeraffeld Dit was het meest duidelijk bij 'Pride'. John Doe vind ik goed spelen, het einde vind ik het beste van de film. Dit is weer eens wat anders als menig andere film. Ik zal er niet te veel over verraden ook al moet iedere Filmliefhebber deze film gezien hebben. Ik geef deze film een dikverdiende 4*
joepvdz
Ik snap het niet, deze film is goed maar toch ook weer niet. Ik vond hem tegenvallen terwijl ik geen verwachtingen van had. Ik kan dit gevoel moeilijk omschrijven maar de film is uniek, heeft genoeg spanning, is op sommige momenten gruwelijk maar toch wist de film mij niet te raken. Misschien was ik er niet voor in de stemming, dat wordt dus maar een keertje herkijken.
*4,5
NKyou
Dan ben ik toch nieuwsgierig hoe je hem dan wel 4,5* kan geven. Een film die je niet raakt zo hoog waarderen?
Turkeyloverz
Als de film hem wel zou raken, zou hij waarschijnlijk 5* geven, maar hij zegt ook veel positieve dingen over de film..
Goodfella_90
Is eerder een berichtje dat je bij een < 2.5* verwacht, vind ik.
finaldestiny
*4,5
zou ik maar doen ja nog een keertje kijken want deze film is echt steengoed.
NightWolf
Was wel lekker vettig. Al had ik er (nog) meer van verwacht.
Het zat allemaal wel goed in elkaar.
Halcyon
Was wel lekker vettig. Al had ik er (nog) meer van verwacht.
Het zat allemaal wel goed in elkaar.
Ik zie dat je Saw ook kon waarderen. Mag ik je misschien Cube aanraden? In zekere zin gelijkaardig aan Saw en ook redelijk ziek en geniaal. Saw is zo'n beetje een combinatie van Seven en Cube, vandaar m'n tip.
Halcyon
Heel stiekem geef je mij hier ook een goede tip Halcyon!
Met alle plezier hoor
maxcomthrilla
Het is al lang geleden dat ik deze film gezien heb, en de 1ste keer vond ik hem wel mooi maar na een 2de kijkbeurt is de flow er wel vanaf. Ik vond hem nergens eng worden en de moorden verbleken bij die van Saw.
Het gegeven van de 7 zonden vond ik wel goed gevonden en goed uitgewerkt. Het einde, is wel aardig. Alleen jammer dat je niets te zien krijgt, in tegenstelling tot bij Saw. 3*
NightWolf
Dat mag je zeker
Daarom heb ik me in de eerste plaats ook ingeschreven op moviemeter.
Het verhaal van Cube lijkt me wel wat. Deze ga ik zeker bestellen
Ik zal je nadien wel laten weten wat ik er van vond
Bedankt!
Dat mag je zeker
Daarom heb ik me in de eerste plaats ook ingeschreven op moviemeter.
Het verhaal van Cube lijkt me wel wat. Deze ga ik zeker bestellen
Ik zal je nadien wel laten weten wat ik er van vond
Bedankt!
Ben benieuwd
film-gek
Het is best een goede film maar ik vind Saw op de een of andere manier toch net iets beter, het einde van deze film is wel erg bruut
ILDIB
Vraagje, wie is het met me eens dat voor de 7e zonde de verkeerde persoon wordt vermoord?
Alle personen die worden vermoord (of bijna) zijn degenen die zich schuldig maken aan een zonde. De laatste zonde wraak is door brad pitt, maar die is niet het haasje..
Halcyon
De laatste zonde wraak is door brad pitt, maar die is niet het haasje..
In zekere zin wel, want hij is de dupe van heel het verhaal.
angelfish
Ik heb niet alles hier gelezen,maar ik vond het echt geen goede film.
Het verhaal vond ik saai,de moorden eigenlijk ook en het einde was geen verrassing .
De manier van filmen was wel okee, maar daar is voor mij dan ook alles mee gezegd.
Zeker niet een film die ik nog eens wil zien.
(nu ben ik ook geen fan van Brad Pitt...)
filmmaniak
Ijzersterke films in het genre! Geweldig (y)
felix89
Ik heb niet alles hier gelezen,maar ik vond het echt geen goede film.
Zeker niet een film die ik nog eens wil zien.
(nu ben ik ook geen fan van Brad Pitt...)
oke, als jij het einde voorspelbaar vond heb ik respect voor jou
El Magico
Inderdaad.. supereinde! Erg verrassend en spannend. Sommige dingen ook best smerig..maar dat maakt het wel mooi!
drlina
Ik heb het altijd moeilijk met het einde van deze film :-/
Ik ook!!!!!
Waku
Zinderende donkere thriller.
Door de sombere manier van filmen, donker en regen krijgt seven een nog meer beklemmende uitstraling.
De film geeft je de gehele speelduur een naargeestig gevoel. Het slot slaat in als een mokerslag en is verpletterend..Hitchcock zou trots zijn op zo'n plot.
(Op de rest van de film overigens ook)
Huiveringwekkend goed...
Niqk
ik blijf het zeggen.. kevin spacey is toch wel 1 van de grootheden in de film wereld, elke film die hij aanraakt lijkt in goud te verranderen.. wel jammer van edison.. maarja.. dat verwijt ik justin timberlake..
Kageta
Goeie thriller die de toon heeft gezet voor veel andere thrillers die dit succes probeerde te evenaren. Al vind ik er weinig zo goed als deze.
orbit
- 12092 berichten
Eigenlijk kwam se7en juist incashen op het succes van silence of the lambs, weliswaar met een eigen stijl en ook goed. Maar silence of the lambs was eerder en succesvoller
orbit
- 12092 berichten
In winst bedoel je?
Qua naamsbekendheid vooral. Qua winst maakt het niet veel uit geloof ik.. Maar iedereen had het over Lecter en vava beans met gianti. Se7en heeft niet zo'n hausse veroorzaakt in de media
Ik vind beide goede films, maar om te zeggen dat dit type film met se7en is begonnen zoals kageta doet is natuurlijk flauwekul.
Halcyon
Daar ben ik het mee eens, maar ik heb precies toch de indruk dat Se7en meer bekendheid en aanzien geniet, althans bij de jeugd dan toch. Maar ik kan verkeerd zijn... Maakt verder niet zoveel uit, want beide films zijn erg sterk in hun genre.

Een greep uit de best beoordeelde films en series over seriemoordenaars volgens MovieMeter

Thrillerklassieker 'Se7en' krijgt 4K-restauratie en keert binnenkort terug naar de bioscoop

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
self-fulfilling prophecy detectives.w.a.t.regendrugsdealereviscerationlust and impulsiveness rage and hatepride and vanityimmoderateness insomniasadismeonderzoekpension politiepsychopaatmoordseriemoordenaarschietpartijreligiewhodunitlijkmacabreseven deadly sinsdepravity neo-noirurban gothicsinisterambiguousominousseven: los siete pecados capitales